Geld Verdienen met Sparen – Welke Manier Is het beste?

Als je al wat geld verdiend hebt, kun je extra geld verdienen zonder er al te veel voor te doen. Dit kan namelijk door te sparen. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de verschillende type spaarregelingen en wat is de beste?

Wat de beste manier van sparen is, hangt af van de persoonlijke behoeften. Voor kortere tijd of voor langere tijd sparen: iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Dit artikel geeft een overzicht en gaat de meest gebruikte vormen van sparen kort bij langs.

De ‘normale’ spaarrekening: makkelijk maar weinig lucratief

Over het algemeen is het zo dat des te zwaarder de voorwaarden zijn bij een spaarregeling, des te hoger de rente is. Voor de spaarrekening zijn er weinig voorwaarden: je kunt je geld er op zetten en af halen wanneer jij dat wilt.

Daarom zul je met de normale spaarrekening ook niet super veel aan rente verdienen. De rente op de spaarrekening is vaak maar tussen de 1% en 3%. Je moet dan een aardig vermogen hebben om er veel geld op te verdienen. Maar als je zo’n groot vermogen hebt zijn er interessantere mogelijkheden, zoals een termijndeposito.

Hoe dan ook: vaak kan het geld opleveren wanneer u uw spaargeld bij een andere bank onderbrengt. Veel mensen kijken niet goed naar hun spaarrekening en spaarrente maar het kan best zo zijn dat een andere bank een hogere rente geeft onder dezelfde voorwaarden. Dit kan tientallen tot honderden euro’s per jaar schelen! De moeite waard om even naar te kijken toch?

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Het spaardeposito: meer voorwaarden, meer rendement!

Een rekening met een stuk meer voorwaarden is het spaardeposito. Hierbij zet je je geld voor een vooraf afgesproken tijd vast. In tegenstelling tot bij de spaarrekening, kun je dan dus niet meer tussendoor geld er makkelijk vanaf halen.

Het is namelijk bij sommige banken wel mogelijk maar dan moet je een boete betalen. Daardoor wordt het dus wel sterk ontmoedigd. Ook maken de meeste banken een uitzondering op deze regel als je het geld nodig hebt voor de aankoop van een huis, als je gaat samenwonen of trouwen of als je komt te overlijden. Over deze dingen hoef je je dus geen zorgen te maken.

Zitten er dan alleen nadelen aan een spaardeposito? Nee hoor, zeker niet! De rente die je op een spaardeposito krijgt is normaal gesproken hoger dan bij de spaarrekening. Ook wordt het rentepercentage van te voren afgesproken en blijft het vast staan. Dit terwijl bij een spaarrekening de rente continu aangepast kan worden (naar boven of naar beneden).

Wat je dus in ieder geval wel moet weten als je aan een spaardeposito begint, is dat je het bedrag voor de gestelde termijn kunt missen. Vaak gelden voor bepaalde termijnen ook een bepaalde minimum inleg. Dus als je net een zwembad hebt laten aanleggen en je hebt voorlopig geen andere wensen weer maar nog wel geld, dan is een spaardeposito misschien iets voor jou!

Een speciale vorm van het spaardeposito die nog wel de moeite waard is om te vermelden, is het vreemde-valutadeposito. Hierbij stal je je geld in een andere munteenheid dan die van het land waar je woont. Hierdoor heb je wel te maken met de veranderende wisselkoersen waardoor je geld uiteindelijk meer of minder waard kan worden in euro’s (we nemen Nederland maar als uitgangspunt).

Maar als jij enig inzicht hebt in de financiële markten en verwacht dat bijvoorbeeld de Yen steeds meer waard zal worden ten opzichte van de Euro, dan kan het lucratief blijken te zijn. Op deze manier is sparen bijna een vorm van langetermijnbeleggen.

De klimrenterekening: tussen de spaarrekening en de spaardeposito

Een andere vorm van sparen is via de klimrenterekening. Dit is een rekening waarbij de rente hoger wordt naarmate het geld er langer opstaat. Bij deze rekening is het dus wel mogelijk om je geld er tussentijds af te halen, maar erg verstandig is het niet. Dan profiteer je namelijk niet van de hogere rente.

Soms is het zelfs helemaal niet mogelijk om het geld er af te halen in het eerste jaar dat de rekening loopt. Vaak is een spaarrekening het minst voordelig, daarna de klimrenterekening en het meest voordelig is het spaardeposito. Dit komt ook overeen met de zwaarte van de voorwaarden van de rekeningen.

Nog niet genoeg geld verdiend om te sparen? Verdien minimaal €2950,- per maand met GeldGorilla geheimen

De eerste voorwaarde om geld te kunnen verdienen met sparen is dat je al geld hebt. Maar mocht dat nog niet het geval zijn, dan zijn er natuurlijk genoeg andere mogelijkheden om geld te verdienen. Bijvoorbeeld met het videoprogramma Geldgorilla Geheimen.

Hierin wordt aan de hand van duidelijke video’s uitgelegd hoe je minimaal €2950,- per maand kunt verdienen. En dat allemaal zonder technische kennis, investeringen en kosten! Dus twijfel niet: schaf het programma aan en verdien ook minimaal €2950,- per maand!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Geld Verdienen met Sparen – Welke Manier Is het beste?"

  1. Deida

    says:

    Nee echt niet ...Hoe veel geld moet ik investeren???? En dan is mijn geld weg en niets verdiend

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *