Geld Verdienen met Internet Hypes? 4 Tips voor Snelle Cash

In het tijdperk van het internet gaat eigenlijk alles sneller, en hypes zijn daarop geen uitzondering. Waar mensen vroeger nog jaren achter elkaar met Flippo’s en Pokémonkaarten in de weer waren, zijn de meeste hypes vandaag de dag al binnen een maand of twee weer overgewaaid. Al deze hypes bieden genoeg mogelijkheden om hier geld aan te verdienen.

Maar hoe doe je dat dan precies? Natuurlijk is elke internethype anders, en verdient daarom ook elke hype een andere aanpak. Er zijn echter wel een paar manieren te benoemen die in principe altijd zouden moeten werken, of het nu gaat om de Harlem Shake van een paar jaar geleden, of om de vandaag zo populaire fidget spinners.

In dit artikel zal ik proberen uit te leggen hoe jij het beste gebruik kan maken van dergelijke hypes om daar zelf geld aan te verdienen. Dit zal ik doen door een aantal manieren hiervoor uit te leggen en toe te lichten, waardoor jij in principe meteen aan de slag kan en lekker kan gaan verdienen. De tips die ik zal gaan bespreken zijn de volgende:

  • Verkoop accessoires
  • Maak YouTube-video’s
  • Maak een website
  • Zie de haters van hypes niet over het hoofd

Tip 1: Verkoop accessoires

De meest basale manier om geld te verdienen, is misschien wel het verkopen van dingen. Het internet biedt vele mogelijkheden om vrij goedkoop spullen aan de man te kunnen brengen, en hier kun je ook in het geval van internethypes zeker gebruik van maken. Het verkopen van bij hypes horende accessoires kan namelijk veel geld opleveren.

Internethypes creëren vraag naar bijbehorende producten, en die kan jij ze bieden.

hype2Neem nu de fidget spinner-hype die momenteel gaande is. De mensen die het meest aan deze hype verdienen, zijn de mensen die allerlei mooie, gepersonaliseerde fidget spinners verkopen aan alle kinderen die daar zo gek van zijn. Op het internet kunnen fidget spinners worden gekocht in alle mogelijke soorten, maten en kleuren, en enkele verkopers zien hier een heleboel winst voor terug.

Als je niet per se weet hoe je zelf unieke producten maakt, dan kun je ze ook in grote hoeveelheden opkopen en vervolgens doorverkopen. Hiervoor moet je wel een investering kunnen maken, want dit is alleen winstgevend als je een fikse korting kan krijgen op je aankoop. In het geval van bijvoorbeeld fidget spinners zal je echt wel enkele honderden spinners moeten inkopen.

Als je je dit kan veroorloven is het zeer winstgevend, maar dit kan natuurlijk alleen als je al wat startkapitaal hebt.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat kun je precies verkopen?

Nou ligt het bij fidget spinners redelijk voor de hand wat voor artikelen je hiervoor kan verkopen, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Bij andere hypes is het misschien wat minder makkelijk vast te stellen wat een “accessoire” nou precies is.

Om maar even het voorbeeld van de Harlem Shake aan te halen: dat was een internethype waarbij je in principe geen enkel specifiek hulpmiddel nodig had om eraan mee te doen.

In dat soort gevallen kan het goed werken om kleding te verkopen die iets te maken heeft met deze specifieke internethype. Via websites als Spreadshirt kun je gemakkelijk producten als t-shirts, vesten en andere kleding aanbieden met een eigen opdruk erop, waarvoor je dan betaald wordt als iemand iets met jouw opdruk erop koopt. Je hoeft hiervoor niets te betalen.

hype3

Via sites als het net genoemde Spreadshirt kun je vaak ook andere producten verkopen dan alleen kleding. Zo kun je jouw opdruk ook op mokken en telefoonhoesjes laten drukken. Vooral van die laatste categorie wordt veel verkocht.

Tip 2: Maak YouTube-video’s

hype4Misschien had je al wel gemerkt dat internethypes vaak ontstaan op YouTube, en vaak de vorm aannemen van YouTube-video’s. Filmpjes op YouTube die met internethypes te maken hebben, worden vaak ontzettend goed bekeken. Misschien klinkt dit allemaal nog niet zo interessant, maar wat nou als ik je vertelde dat je met succesvolle video’s een aardig zakcentje kan bijverdienen?

Eén van de redenen dat YouTube zoveel succesvoller is dan alle sites die ermee concurreren, is dat YouTube haar gebruikers de mogelijkheid biedt om geld te verdienen aan hun filmpjes. Op die filmpjes worden vervolgens advertenties vertoond, waar de adverteerders voor betalen. Een deel van dat geld gaat naar YouTube zelf, en een deel naar de uploader van de video in kwestie.

Met die video’s verdien je niet altijd even veel. Dit is afhankelijk van een heleboel factoren. Als je echter een beetje een populair filmpje hebt, moet je hier prima aan kunnen verdienen. Het is daarom belangrijk dat je een video maakt die mensen echt willen zien, en die mensen ook daadwerkelijk gaan vinden. Dit is eigenlijk het moeilijkste deel.

Een filmpje maken kan iedereen, maar niet iedereen kan een filmpje maken dat ook daadwerkelijk bekeken wordt.

Hoe maak je een succesvolle video?

Hiervoor kun je kijken naar wat voor soort video’s verder populair zijn. Als je op YouTube de zoekterm “fidget spinner” intypt, dan zul je zien dat rondom deze hype vooral video’s met trucjes het goed doen, en dat video’s die verschillende fidget spinners vergelijken ook veel kijkers trekken. In dit geval is dat dus het soort video dat je moet maken als je zoveel mogelijk mensen wil trekken.

hype5Daarnaast moet je je video promoten, als je wilt dat mensen deze te zien krijgen. Zodra je video wat kijkers heeft gehad, zal hij ook vaker aan mensen worden voorgesteld, maar aan het begin zul je je video even een boost moeten geven. Dit kun je doen door deze te delen op sociale media, of op websites als Reddit.

Het is ook goed om te weten op welke maner YouTube bepaalt welke video’s aan kijkers wordt voorgesteld. Dit gebeurt namelijk niet alleen op basis van het aantal kijkers, maar ook op basis van de tijd die iemand besteedt aan het kijken van jouw filmpje. Korte video’s worden daarom veel minder snel aanbevolen dan langere video’s.

Als je dus veel kijkers wil, zul je moeten zorgen dat mensen enige tijd naar je video blijven kijken. Upload daarom geen video met daarin één enkel trucje, maar maak een wat langere compilatie, of maak een echt uitgebreid overzicht van allerlei verschillende soorten fidget spinners, waar mensen minstens een minuut of tien naar kunnen kijken.

Tip 3: Maak een website

Uiteraard is YouTube niet de enige website waarop internettrends zich voordoen. Hoewel de videosite hierin wel een steeds belangrijkere rol speelt, gaan internethypes het hele internet over. Om hier slim van gebruik te maken hoef je dus niet per se naar YouTube, maar kun je ook zelf een website opzetten.

Hiervoor moet je iets verzinnen wat mensen graag zouden willen zien. Dit is iets waar mensen actief naar zullen gaan zoeken, waardoor ze op jouw website zullen uitkomen. Hierbij kun je denken aan een site die verschillende accessoires voor deze hype vergelijkt, maar ook aan een website die simpelweg uitlegt wat deze hype inhoudt en waar hij vandaan komt.

Er zullen immers genoeg mensen zijn die in de war zijn door deze nieuwe hype.

Om ervoor te zorgen dat je website genoeg hits krijgt, zul je een website moeten maken die SEO-vriendelijk is. Dit klinkt misschien als een heel ingewikkelde term, maar dit betekent eigenlijk alleen dat je ervoor moet zorgen dat jouw website makkelijk te vinden is via zoekmachines als Google, Yahoo! en Bing. Er zijn bepaalde dingen die je kan doen om dit te bevorderen.

Zo maak je je websites SEO-vriendelijk

Zorg er allereerst voor dat je website veel tekst bevat. Zoekopdrachten worden immers uitgeschreven in woorden, dus hoe meer tekst er op je website staat, hoe groter de kans dat Google jouw site laat zien aan haar gebruikers. Als iemand zoekt op “dabben”, en jij hebt dat woord heel vaak op je website staan, dan zul je hoger in de zoekresultaten komen.

hype7Dat brengt me bij het punt dat ook de woorden die je in die teksten gebruikt erg belangrijk zijn. Zorg ervoor dat je alle woorden in je tekst gebruikt die ook maar enigszins van toepassing zijn op de internethype, zodat er zoveel mogelijk daaraan gerelateerde zoekopdrachten bij jouw website uitkomen.

Doe dit natuurlijk niet te heftig: je site moet nog wel leesbaar zijn, en geen opsomming van zoektermen. Daar rekent Google je site namelijk ook op af.

Bedenk alle termen die ook maar enigszins met de hype te maken hebben, en gebruik ze vervolgens allemaal op je website.

Je weet nu hoe je een website over een internethype kan maken die waarschijnlijk goed bezocht zal worden. Dit is allemaal goed en wel, maar hoe verdien je hier nou precies geld aan? Dit ga je doen aan de hand van advertenties en affiliate marketing.

Via een service als Google AdSense kun je advertenties op jouw website plaatsen. Dit werkt vervolgens ongeveer hetzelfde als op YouTube: jij verdient geld als bezoekers die advertentie bekijken, en nog wat extra geld als ze ook echt op de advertentie klikken. Omdat Google een slim algoritme heeft, zullen mensen nog best weleens van de advertenties gebruik maken.

Waar je nog meer aan verdient, is affiliate marketing. Dit is ook een vorm van advertenties, maar hierbij gaat er per klik/verkoop meer geld naar jou toe. Als iemand op een advertentie of link op jouw website klikt en daar vervolgens iets koopt, krijg jij elke keer een deel van de verkoopprijs. Veel bedrijven bieden zo’n programma aan, en via Google moet je er dan ook genoeg kunnen vinden.

Op die manier kun je dus een website maken rondom een internethype en daaraan geld verdienen. Ik wil daar wel aan toevoegen dat het doorgaans makkelijker is om op YouTube gezien te worden dan op een zelfgemaakte website.

Tip 4: Zie de haters van hypes niet over het hoofd

Tot nu toe heb ik het er vooral over gehad hoe je geld kan verdienen aan de fans van internethypes. Hypes hebben per definitie veel volgers, en dit creëert een grote markt waaraan jij geld kan verdienen. Door je alleen op deze groep te richten, laat je echter ook een andere groep liggen die minstens even groot is.

hype6Elke hype heeft namelijk ook zo zijn haters. Plotseling opspringende internettrends worden vaak door veel mensen als dom en irritant ervaren, en die groep mensen ergert zich er vervolgens dood aan dat ze continu met deze hype geconfronteerd worden. Dit wil echter niet zeggen dat je aan deze mensen geen geld kan verdienen.

Als je op YouTube zoekt naar filmpjes over fidget spinners, dan zal je genoeg serieuze video’s tegenkomen, maar ook genoeg parodieën en klaagzangen van het hele fenomeen. Dit soort video’s krijgen vaak minstens zoveel weergaven als de serieuze video’s, en ook op die manier kun je er dus voor zorgen dat jij aan een internethype een extra zakcentje verdient.

Het verkopen van accessoires werkt hierbij ook zeer goed. Ironisch bedoelde T-shirts met teksten als “What if the haters dab back” verkopen op het internet als warme broodjes, hetzelfde geldt voor items als telefoonhoesjes en petjes. Met dergelijke artikelen willen mensen laten zien dat ze niks van dergelijke hypes moeten hebben, en daar kun jij dan weer aan verdienen.

Als je niet zo goed weet wat je op dergelijke artikelen moet reageren, kijk dan gewoon een aantal grappig bedoelde parodieën op YouTube. Op die manier kun je afleiden wat mensen aan een bepaalde hype vervelend vinden, en kun je daar vervolgens de artikelen die je wil verkopen op baseren.

Conclusie: geld verdienen met internethypes

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag om te proberen een slaatje te slaan uit de volgende internethype. Natuurlijk is elke hype anders, en moet je dus bij elke hype blijven nadenken of deze tips wel echt zullen gaan werken. In de meeste gevallen zal dit echter wel het geval zijn, en zullen er voor jou kansen liggen om lekker bij te verdienen.

Het internet zit vol met kansen die maar weinig benut worden, omdat veel mensen maar moeilijk kunnen snappen hoe ze hier precies gebruik van kunnen maken. Vanaf nu behoor jij niet meer tot die mensen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *