2 Manieren om Geld te Verdienen met YouTube + Hoeveel Je Verdient

Er zijn verschillende redenen die mensen hebben om te beginnen met YouTuben. Het kan iets simpels zijn als een passie voor het maken van filmpjes, of toevallig een heel geinige video hebben waarvan iemand denkt dat deze het wel goed doet op het internet.

Welke reden jij er ook voor hebt, er zit ook wat voor jou in naast het vermaken van mensen, of het helpen. Namelijk: geld. Je kent de verhalen wel, YouTubers die rijk zijn geworden door middel van het maken van filmpjes. Je PewDiePies, je Fine Bros, je Smoshes, noem maar op.

youtube1

Dat kan natuurlijk ook een goede drijfveer zijn om aan de slag te gaan. En daar kan ik je daar dan weer mee helpen. Want hoe doe je dat eigenlijk? Hoe verdien je geld met YouTube?

Nou, niet verder zoeken en vooral door blijven lezen voor het antwoord op die vragen!

Belangrijk voordat je begint

Wat je echt in je oren moet knopen voordat je aan de slag gaat, of zelfs plant aan de slag te gaan, is dat je niet in een week rijk gaat worden. Het is mogelijk, maar dan moet je echt bij de YouTube-elite horen zoals PewDiePie, of EnzoKnol als je naar de Nederlanders kijkt.

Die mensen halen wel redelijk tot grof geld binnen, maar wanneer je naar hun kijkersaantallen kijkt zie je ook wel waarom. Het kan misschien heel rot klinken, maar daar ga je niet snel bij komen. Daarom moet je ook niet een doel van heel veel geld op gaan stellen, wat dat red je niet.

youtube2

Het beste is om je vooraf te realiseren dat je niet astronomisch veel gaat verdienen, maar wel dat als je het slim speelt, een zeer redelijk aantal centjes in je zak kan stoppen.

Goed, nu we dat achter de rug hebben, kunnen we doorgaan met dingen die wel leuk zijn, en dat is hoe je geld verdient op YouTube. Er zijn twee veelgebruikte strategieën die ik hieronder zal bespreken waardoor jij met je video’s geld op je rekening krijgt.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Strategie 1: Advertenties plaatsen op je video

De eerste strategie, ook de bekendste, is het simpelweg gebruik maken van Google AdSense en het plaatsen van kleine advertenties op je video’s. Met Google AdSense krijg je per klik op de advertentie een deel van die opbrengst zelf.

youtube3

Nu is het wel aan jou om de video’s interessant te maken. Probeer dus origineel te zijn qua onderwerp, maar wel met een bewezen format. Kijk naar bekende YouTubers zoals EnzoKnol, die vlogs gebruiken. Ben je meer een gamer, kun je ook naar Kwebbelkop kijken voor inspiratie. Natuurlijk moet je ze ook niet schaamteloos overnemen, anders krijg je geen views, en dus ook geen commissie.

Wat je ook kan doen, is een viral video maken. Je weet wel, al die filmpjes waarin de raarste, grappigste, en shockerende dingen gebeuren die het hele internet op gaan. Bijkomend risico is wel dat je een one-hit wonder wordt. Je verdient dan wel veel meer qua advertenties omdat meer mensen hem kijken, maar op de lange termijn wordt dit steeds minder.

Een parodie van een bekend liedje maken is ook een goed middel. Zie hieronder eens twee filmpjes, en let daarop ook vooral op het feit dat die filmpjes allebei zo’n 7 miljoen views hebben! Je kan zelf wel bedenken dat dat geld oplevert natuurlijk.

“IK WIL FIETSEN” – The Breakz – Let’s Go (PARODIE) [Milan Knol]

https://www.youtube.com/watch?v=OSihZ2zChIA

Justin Bieber – Baby | Parody (Dutch) [Theaumes]

https://www.youtube.com/watch?v=qb4iQvBPHvk

De kunst zit hem dus in het combineren van de twee. Dat zie je YouTubers zoals Dylan Haegens en Theaumes veel doen. Ze doen vlogs, maar ook persiflages en liedjes. Variety is key.

youtube4

Doe je het goed (6 miljoen views), kan je video dus $10.000 (€7.627,15) opleveren

Strategie 2: Affiliate marketing gebruiken

Een andere veelgebruikte strategie is het gebruik van affiliate marketing. Waarschijnlijk heb je weleens een video gezien van een bekende YouTuber waarin hij of zij een bepaald product, of service, of wat dan ook aanprijst. Dan doen ze natuurlijk niet omdat ze zelf helemaal weg zijn van datgene wat ze aanbieden, maar omdat ze gebruik maken van affiliate marketing.

Bij affiliate marketing koppel je je naam aan een bedrijf waarna je tegen betaling hun producten gaat adverteren. Je wordt dus inderdaad betaald om iemands product te verkopen.

youtube5

Nu kun je voor allerlei soorten producten en wat dan ook de reclame op je rekening nemen, maar wanneer je goed geld wil verdienen doe je er goed aan om je vooral aan een (of meer natuurlijk) van deze drie onderwerpen te koppelen: dating, diëten en geld verdienen.

Maar hoe gaat dat nou in zijn werking, dat affiliate marketing? Hoe promoot je dat ‘’fantastische’’ product zodat niet alleen de marketeer blij is maar jij ook?

Er zijn twee manieren om een product te promoten. Je kan of een hele video maken over dat product, zoals een video over verantwoord lijnen of geld verdienen. Wat je ook kan doen is je reclame samen te voegen met een video over een ander onderwerp. Denk dan aan een video over een leuk triviaal onderwerp, of een vlog, met ergens in de video een kleine reclame over je product.

Mocht je voor de tweede optie gaan, zijn hier een paar tips. Ten eerste: zet een link naar het product in je beschrijving. Helemaal goed is als je in een of twee dingen mensen motiveert de link aan te klikken en naar de website te gaan. Dat kun je doen door een goed woordje over het product zelf of over het bedrijf te zeggen.

Ten tweede, en dit is wat iedere affiliate marketing YouTuber zo’n beetje doet, is het simpelweg benoemen en adverteren van het product in je video. Je maakt in feite een mini-reclame aan het eind van je filmpje.

Je zou het ook aan het begin kunnen doen, maar het werkt beter wanneer je het als laatst doet, omdat mensen anders geneigd zijn je reclame in het begin over te slaan om naar je echte video te gaan.

Verder zijn er nog wat andere tips die sneller geld in je laatje brengen.

 • Probeer je video’s in sommige gevallen meer dan 10 minuten te laten duren, dan kan je er namelijk meer advertenties in plaatsen. Natuurlijk moet je wel uitkijken dat je het niet altijd doet, een viral video van 10 minuten zie je niet vaak en werkt ook niet. Zorg er ook voor dat wanneer je je video’s wat langer laat duren, dat je wel wat inhoud hebt, anders gaan mensen zich vervelen en kom je weer nergens. Video’s over een groot onderwerp, zoals de bovengenoemde drie onderwerpen bij affiliate marketing, kun je nog weleens boven die 10 minuten tillen.
 • Moedig je kijkers ook aan te liken en commenten, en probeer zelf ook veel te reageren. Zo vallen je video’s sneller op en word je sneller bereikbaar voor het grote publiek.
 • Maak je titels interessant. Mocht je nooit gehoord hebben van clickbait, dan is het goed tijd daar eens even achter te komen. Clickbait zijn op het oog erg aantrekkelijke titels met veel toeters en bellen om snel de aandacht van een voorbij surfende kijker te trekken. Ook je thumbnail kan een goed hulpmiddel zijn om mensen te trekken. Als je niet weet wat een thumbnail is: dat zijn de kleine plaatjes die je naast de titel van je video ziet als je op de homepage bent of kijkt naast een video die je aan het bekijken vindt.

youtube6

Nu je de strategieën weet, is het handig te weten hoe veel het nou eigenlijk oplevert. Ik waarschuwde aan het begin van het artikel dat je er waarschijnlijk geen tonnen op tonnen mee gaat verdienen, maar het ligt wel een stuk ingewikkelder dan dat. Het hangt namelijk van veel variabelen af of je veel of weinig geld binnen harkt.

Het plaatsen van de advertenties zoals strategie 1 hangt af van hoe veel views je video heeft. De advertenties werken namelijk volgens een zogenaamd click through rate, wat neerkomt op dat je een percentage van de opbrengst krijgt elke keer wanneer iemand via jouw video op een advertentie klikt.

Helaas gaat dit systeem pas op voor boven de 1000 views, dus je zal eerst een kleine fanbase op moeten bouwen. Maar wanneer dat lukt, kun je rekenen op iets tussen de €0,90 en €4,50 per 1000 views.

Nu wil ik nog een laatste keer terugkomen op wat ik zei over hoeveel je kan, en hoeveel je zal verdienen. Hoewel de kans groot is dat je geen tonnen gaat verdienen, is het zeker niet onmogelijk. Het gaat er vooral om dat je creatief en origineel bent, dan sta je al met 2-0 voor op de rest.

Om je nog verder te stimuleren kun je hieronder zien wat een paar van de grote YouTubers, zowel internationaal als die uit ons eigen kikkerlandje, allemaal verdienen.

youtube7

Overzicht inkomsten rijke YouTubers

PewDiePie

Tja, je kunt dan ook gelijk met de grootste van allemaal beginnen. Felix Kjellberg, voor de meesten bekend als PewDiePie, is de YouTube gigant. Deze man heeft ondertussen al een kleine 48 miljoen (!) abonnees weten te strikken voor zijn kanaal.

youtube8

Om dat even in perspectief te zetten: dat is meer dan twee keer zoveel die van Smosh, of het VEVO kanaal van Rihanna. De nummer 2, HolaSoyGerman, heeft er 29 miljoen. Ook niet weinig, maar het scheelt toch 19 miljoen abonnees, evenveel als het VEVO kanaal van Katy Perry.

Met andere woorden, deze man krijgt VEEL views. Wat dus ook betekent dat hij een aardig centje verdient natuurlijk.

Zijn jaarlijkse inkomen worden ergens tussen de €700.000,- en €1.400.000,- geschat. Deze man kan elk jaar dus gemakkelijk een groot huis kopen, mocht hij dat willen.

Enzo Knol

Van de bekendste ter wereld, naar de bekendste in Nederland. Hoewel niet de YouTuber met de meeste abonnees in Nederland (die eer gaat naar NikkieTutorials, als je puur naar YouTubers kijkt), is hij wel degene met de meeste naamsbekendheid.

youtube9

Hij verdient ook geen klein bedrag, aangezien hij in 2014 zo’n €350.000,- wist binnen te halen. Als je je dan bedenkt dat hij aan het eind van 2014 zo’n 500.000 abonnees had, terwijl hij nu zo’n 1.300.000 abonnees rijk is, kun je alleen maar gokken met hoeveel dat bedrag is toegenomen.

Willem Stevens

We sluiten af met een voorbeeld van hoe creativiteit en originaliteit ervoor zorgt dat je al met 2-0 voorstaat. Nu zul je denken: ‘’Wie is Willem Stevens dan?’’

Misschien ben je bekend met de animatieserie Kud. In elke aflevering maken de twee hoofdpersonen, Die Roze en Die Groene, allemaal hilarische dingen mee. De bedenker hiervan? Precies, Willem Stevens.

youtube10

Met behulp van deze serie haalde Stevens meer dan €200.000,- binnen de afgelopen tijd. Dat zal nog wel meer worden, aangezien je de serie sinds een tijdje ook in het Engels kan zien.

Om nog even te concluderen

Zo, nu weet je een beetje hoe het zit. Zoals al meerdere malen gezegd, YouTube zal, zeker in het begin, waarschijnlijk geen grote inkomstenbron zijn. Met veel geluk en creativiteit zal dit wel kunnen, maar het werkt beter om gewoon lol te hebben in wat je doet. Je weet nu hoe je geld kan verdienen, en op hoe veel geld je kan rekenen. Doe er je voordeel mee, en laat mensen zien wie je bent. Je verdient er zelf nog lekker wat bij ook.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

43 Reacties op "2 Manieren om Geld te Verdienen met YouTube + Hoeveel Je Verdient"

 1. Suzanne

  says:

  Hallo,

  Ik heb advies nodig, ik wil namelijk al heel lang een beauty kanaal beginnen op youtube. Daar zou ik dan make-up tutorials op zetten, producten testen, outfits uitproberen, enzovoorts. Nou zou ik daar supergraag geld mee willen verdienen want het kost ook veel tijd om zoiets te doen. Mijn moeder en me vriendinnen zeggen allemaal dat dat niet gaat lukken. Maar ik wil ook kijkers helpen met hun make-up en beauty vragen en die beantwoorden, mensen helpen enzo. Ik denk dat je dan met wat van die affiliate marketing wat jullie zeggen toch best wat geld kan verdienen. Kan ik hiermee beginnen en geld verdienen of denken jullie dat het zonde van me tijd is?

  xx Suzanne

  • Alex Hartman

   says:

   Hoi Suzanne,

   Als je genoeg tijd en motivatie hebt om zo'n beauty kanaal op te zetten (wat ik overigens een goed idee vind, zeker als je mensen gaat helpen) kun je er zeker geld mee verdienen. Bedenk je wel dat het even kan duren voordat je ook daadwerkelijk geld verdient. Succes en laat me weten hoe het gaat!

   • linda

    says:

    Ik heb mijn eerste filmpje op you tube gezet als test, nou is de vraag hoe kan je nu er daadwerkelijk mee geld verdienen?

  • Giovanie Gio Donateli

   says:

   Ik dent dat het wel mogelijk is Suzanne maar je moet er wel veel en super veel tijd in steken zeker eerste jaren! dus je liebe mama heeft wel groot gelijk! of je moet super veel kennis hebben van programma's en zo? als je wilt voeg mij gerust toe op je facebook : Giovanie Gio Donateli ? kunnen we het daar is samen over hebben! ben ook namelijk met zo iets bezig .

   beleefde groeten.

 2. Piet

  says:

  Ik denk dat je tegenwoordig beter op de affiliate marketing kunt inspelen... Viraal worden op YouTube is ontzettend lastig tegenwoordig. Er zijn al zo veel mensen die op zo veel manieren populair zijn geworden op YouTube. Tenzij je al een beroemdheid bent buiten YouTube is de kans klein dat je daarin echt succesvol wordt. Je zult sowieso je filmpjes in het Engels moeten maken als je meer succes wilt hebben. Maar geloof me: er zijn nog genoeg mensen zoals jij die het wiel opnieuw uitgevonden hebben en daarmee viral willen gaan op YouTube.

  De emotionele markt, daar zit meer geld in denk ik. Video's met tips en informatie op wat voor gebieden dan ook worden altijd wel gekeken. Zorg dan dat je informatieve video's maakt over een heel specifiek onderwerp, waar je zelf ook meer vanaf weet. Hoe specifieker, hoe groter de kans dat mensen jouw video's kijken in plaats van die van iemand anders. Maar dit is slechts mijn idee over geld verdienen met YouTube!

  Piet

  • Olof

   says:

   Ik denk dat je hele goede inzichten hebt Piet. Zo veel mensen proberen tegenwoordig groot op Youtube te worden als vlogger o.i.d., maar wie gaat er nou kijken naar een amateuristisch vloggertje met 10 abonnees? Je moet inderdaad uniek zijn, je eigen ding doen en weten wat mensen leuk vinden.

 3. Daan

  says:

  hoi ik heb me eigen you tube kanaal maar ik heb maar heel weinig volgers wat kan ik daaraan doen?

  • Christianne

   says:

   Hoi Daan,

   Wat ik heb gedaan is al mn filmpjes delen op facebook enzo. Op een gegeven moment volgen al veel familie en vrienden je. Als je zorgt dat zij het ook delen met hun vrienden krijg je op een gegeven moment super veel volgers!!

 4. Berend

  says:

  Een vraag aan ieder die een eigen YouTube kanaal heeft. Wat hebben jullie gedaan met video's bewerken, intro en outro, kanaal foto dat soort dingen. Ik heb nou een leuk you tube kanaal met vlogs en best wat mensen kijken dat (paar honderd views per filmpje). Maar mn kanaal is heel amateurisch of zo zei iemand laatst in een reactie. Ik zei dat ik niet snapte wat hij bedoelde en toen zei hij dat ik alles er mooier uit moet laten zien.

  Ik heb geen idee hoe dat moet dus hoe hebben jullie dat gedaan. Zelf geleerd of door iemand anders laten doen. En als iemand anders het deed kost dat dan geld of niet want zo veel zakgeld krijg ik niet en ik kan nog geen geld verdienen op you tube volgens mij. Maar dat wil ik later wel. En daarom moet alles er nu al mooi uit zien. Kan iemand helpen???

  • Frank Sanders

   says:

   Dag Berend,

   Leuk dat je eigen kanaal al een beetje aan het lopen is. Mijn advies is wel om eerst op de inhoud van je filmpjes te focussen en pas later op hoe je kanaal eruit ziet. Je kunt wel nog zo'n mooi kanaal hebben, als je filmpjes gewoon slecht zijn heb je daar niets aan. Vraag eerst tips aan mensen om de inhoud van je vlogs te verbeteren. Wat willen je kijkers zien en hoe kan jij je daarop aanpassen?

   Pas als je zo'n duizend abonnees hebt, wordt het tijd om aan het uiterlijk van je kanaal te denken. Je kunt het beste aan een vriend die handig is met photoshop vragen of hij dit voor je wilt doen. Als je het zelf doet ziet het er waarschijnlijk alleen maar lelijker uit. Geld betalen zou ik (nog) niet doen, pas als je echt inkomsten hebt van je filmpjes. Succes ermee!

 5. Louis

  says:

  Ik heb nog een tip: zorg dat je met regelmaat uploadt. Bijvoorbeeld elke vrijdag of elke woensdag. Je kijkers weten dan wanneer ze een nieuwe video kunnen verwachten. En het helpt jou om een vast schema aan te houden en dus met meer regelmaat aan je video's te werken. Dan zorg je ook dat het niet uit de hand loopt of dat je telkens maar niet eraan begint.

  Mvg,

  Louis

  • Frank Sanders

   says:

   Goede tip Louis! Regelmaat helpt je inderdaad om een groep vaste kijkers aan te trekken die weten wanneer ze een nieuwe video kunnen verwachten.

   • Alex Hartman

    says:

    Zeer goede tip die ik kan onderschrijven! Sinds YouTube een nieuw algoritme in gebruik is gaan nemen, worden video's van kanalen die vaak uploaden ook vaker aan mensen voorgesteld, dus dat is nog een extra reden om dit vaak te doen!

 6. Tina

  says:

  Waar moet ik videos over maken?? Ik wil graag een you tube kanaal beginnen maar ik weet niet waarover?? HELP

 7. Camiel

  says:

  Kan ik net zo beroemd worden als Enzo Knol?? Hij is me grote voorbeeld door hem ben ik gaan vloggen. En ik wil niet op scheppen maar ik ben veel grappiger dan hem. Goed, ik ben misschien iets jonger dan hem maar dat maakt toch niet zo uit. Dan ga ik alleen maar langer mee en word ik niet snel te oud voor youtube. Ik ben nu een jaar bezig en heb 1000 abonnees.

  Ja dat is niet zo veel en nog lang niet zo veel als Enzo Knol. Maar ik wil daar ooit wel komen. Ik heb echt passie voor het vloggen en youtuben, ben er elke dag mee bezig. Het is echt een uit de hand gelopen hobby. Dus heb je extra tips om net zo bekend te worden als Enzo Knol??

  Groetjes

  Camiel

  • Michiel

   says:

   Hoi Camiel

   Ik heb een tip: kijk veel naar de video's van enzoknol en let goed op wat hij doet en dan kun jij dat ook doen en dan krijg je misschien wel meer volgers ( ik weet dit niet zeker )

 8. Michiel

  says:

  Hoi ik heet Michiel ben 11 jaar ik ben 2 weken begonnen met mijn YouTube-kanaal alleen ik vroeg me af hoe je die advertentie's in je filmpje moet plaatsen??????

 9. Michiel

  says:

  Ik heet Michiel sorry dat ik weer een reactie plaats maar ik vroeg me af hoe je zo'n intro en zo'n outro doet want ik wil ook zo'n vette animatie op het begin van me video dus de mensen die kijken en die het weten antwoord plz op mij en een leuk logo maar hoe zorg je daar eigenlijk voor???????????

 10. Michiel

  says:

  ( voor de mensen die mij niet snappen )

  Ik bedoel zoals enzoknol of andere YouTubers hebben
  Aan het begin van hun video's

 11. Michiel

  says:

  Hebben

  En trouwens sorry dat ik steeds dingetjes vergeet maar ik doe het op een mobiele telefoon

 12. Harry Völker

  says:

  Beste lezer, Ik heb twee muziekkanalen, waarop vooral piano gespeeld wordt door mezelf. Op mijn hoofdkanaal heb ik genereren aangezet en ik heb een AdSense koppeling per 15 november j.l. . Ik heb ruim 12000 abonnees en meer dan 4 miljoen views. Er komt nauwelijks geld binnen. Nu b.v. twee dagen met € 0,00 inkomsten bij meer dan 7000 views per dag . Begrijp ik dat inkomsten gebeuren van YouTube wel. Zou U me daar iets over kunnen vertellen? Met vriendelijke groeten, Harry Völker

  • fredy

   says:

   Je wordt genaaid door YouTube.

  • Jan

   says:

   Je inkomsten zijn afhankelijk van meer dan alleen het aantal views. Het gaat er ten eerste om hoeveel mensen je advertenties daadwerkelijk gezien hebben; aan mensen die doorklikken verdien je meer, aan mensen die AdBlock of iets soortgelijks gebruiken verdien je helemaal niets. Daarnaast hangt het ook nog van de adverentie of zelfs van de dag af hoeveel elke advertentie waard is. Hoewel je nu misschien nog niet heel veel verdient, zou ik je wel willen adviseren door te gaan; je bent goed op weg, en als je op een gegeven moment echt hard begint te groeien zul je zien dat het ineens heel snel gaat. Groetjes van een mede-Youtuber

 13. Guled

  says:

  Ik wil 50 per week

 14. Wesley

  says:

  Beste Frank en alex, ik wil mijn account stopzetten. Zouden jullie mij kunnen vertellen hoe ik dit kan doen? Ik stuur nu al 3 maanden lang mailtjes naar jullie. Maar ik krijg nooit reactie. Dus als jullie mij even kunnen helpen?

  • Alex Hartman

   says:

   Beste Wesley,

   Jammer dat je je wil uitschrijven! We vinden het vervelend om je te zien gaan, maar we wensen je alle geluk. Uitschrijven voor onze nieuwsbrief is gelukkig heel gemakkelijk.

   In iedere nieuwsbrief die u ontvangt van ons staat helemaal onderaan een tekstlink met de tekst "Klik hier als je je wilt uitschrijven of je e-mailadres wilt veranderen" en een tekstlink met de tekst “Unsubscribe”.
   Klik op één van deze links en selecteer op de volgende pagina voor welke lijst (of lijsten) u voor zich wilt uitschrijven en klik op de groene knop. Op dezelfde pagina kunt u ook uw e-mailadres wijzigen.

   Ik hoop dat het zo lukt.

   Mvg, Alex Hartman

 15. Emma

  says:

  Oh ik zou op zich wel make up filmpjes kunnen maken, is wel een goeie

 16. Rick

  says:

  Ben net met youtube begonnen en zit nu al op de 456.000 abbonnees in 5 maanden en heb een inkomsten bron gecreeerd van 30.000 euro per maand. Veel videos maken en knippen/plakken en van lange filmpje kleine filmpjes maken dit wil ook helpen.

  • Johanna

   says:

   Hallo Rick,

   Ik weet niet van wanneer jou reactie is
   Zou jij het leuk vinden om eens met mij te skype en wat uit te leggen hoe jij in zo korte tijd zoveel abbonnees en inkomsten bron hebt gecreeerd....

   Ik wacht met veel enthousiasme op je reactie

   Groetejs johanna

  • sacha

   says:

   hallo Rick

   ik wil graag mijn eigen kook video beginnen hoe en wat moet ik doen

   met vriendelijke groet sacha

  • Mirjam

   says:

   Wat goed zeg! Wat voor soort filmpjesvideo's maak je zoal? Ik overweeg ook wat te gaan doen op YouTube, zoals tutorials geven als ook handemade producten aanbieden.
   Met vriendelijke groet,
   Mirjam

 17. Jackie

  says:

  Hoi,
  Ik ben echt een groentje op dit gebied, heb onlangs mijn youtubekanaal geopend en wil er een zelfbedachte parodie op een bekend liedje op zetten. Over een actueel onderwerp, dus heb ik niet veel tijd. Ik heb begrepen dat je eerst een bepaald aantal views moet hebben om er advertenties op te kunnen zetten. Adsense. Dus dat kan ik nog niet. Kan ik toch geld verdienen als ik het liedje op mijn kanaal zet? En hoe gaat dat dan in zijn werk?
  Groet, Jackie

 18. Juul

  says:

  Beste lezer,
  Ik speel piano en ik wil graag een filmpje uploaden waarin ik het stuk: Pirates of the Caribbean speel (arrangement van Jarrod Radnich). Op andere kanalen zag ik dat filmpjes met dit stuk miljoenen keren bekeken worden. Mijn vraag: ik heb geen abonnees, is het realistisch dat mijn filmpje ook veel views gaat krijgen?

  • Oja joh

   says:

   Juul doe je dit voor je plezier of voor de abonnees.

   Zeg je vind het leuk dat te delen wat je graag doet en mensen vinden dat leuk om te zien is dat dan een antwoord op je vraag. Doe in het leven wat je leuk vind doe het nog beter dan je al doet en dat maakt je graag gezien. Spelen voor het geld doen er zovelen dat is de schijnwereld waarin we leven alles voor het geld, weinig uit liefde voor het geen.

 19. kamar

  says:

  Beste,

  ik ben momenteel bezig met een onderzoek vanuit school en daarbij moet ik een hele onderzoek doen naar hoe zo een YouTube kanaal werkt. daarmee bedoel ik advertenties etc. ik heb aantal vragen die ik aan jullie wil stellen en misschien kunnen jullie mij helpen.

  ik hoor het heel graag.

 20. silvio

  says:

  hy ik heb ook een YouTube kanaal maar heb wijnig abonees en vollgers hoe krijg je 100 abonees en meer vollgers want ik wil ook graag een zilver YouTube playbutton en ik noem op YouTube silvertjeknolpowertje maar de bij naam is enzoknolpower maar je moet silvertjeknolpowertje typen en dan zie je een foto met een peac aboneer me aub en vertel me hoe ik meer abonees krijg en meer volgers aub

 21. jg

  says:

  Moet je geen btw afdragen over de inkomsten

  • Ojajoh

   says:

   Jg brilliant van je bedacht! J leert al snel er is niet iets waarover je geen belasting moet betalen in Nederland wanneer je ergens aan hebt verdiend.
   Bijvoorbeeld je buurman helpen met schilderen waarvoor je een kleinigheidje hebt gekregen. Opgeven die handel bij de jaarlijkse aangifte tot 1500 per jaar is het belasting vrij. Is dat wat je wilde weten???

 22. Peter

  says:

  Hoeveel verschilt de uitbetaĺing van YouTube per land.
  B.v.1000.000 vieuws in Amerika of australie
  Betaalt 10x beter uit dan wanneer je dezelfde video upload in Thailand of India.
  Waarom is Dit?????

 23. Cindy

  says:

  Hoi ik wil paranormaal site opzetten hoe kan ik dit doen?

 24. pieter

  says:

  Hoi
  ik zou graag beginnen met een gaming kanaal maar kan geen naam vinden iemand tips of voorbeelden?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *