Bezorg Jezelf Geld: 6 Tips Voor Geld Verdienen Als Bezorger

Als je de afgelopen jaren een beetje hebt opgelet, dan zul je waarschijnlijk hebben gemerkt dat meer en meer mensen hun. Tegenwoordig heeft bijna elk restaurant in een grote stad wel een bepaalde vorm van bezorgdienst. Een heel nieuw deel van de economie dus, waar een hoop geld mee wordt verdiend.

Zo’n groeiend deel van de economie is natuurlijk ideaal als jij een extra zakcentje wil verdienen, want naar bezorgers zal er de komende jaren genoeg vraag zijn. Eten bezorgen is een handig bijbaantje om wat extra geld mee te verdienen. Daarom zal ik je wat onmisbare tips geven om geld te verdienen als bezorger!

Tip 1: Kies voor de juiste werkgever

De eerste keus die je moet maken als je als bezorger aan de slag wil gaan, is die voor een bepaalde werkgever. Er zijn tegenwoordig een heleboel bezorgdiensten actief, die allemaal zo hun unieke eigenschappen hebben. Zo zijn er verschillen in de arbeidsvoorwaarden, de hoogte van het loon en de hoeveelheid werk.

Dit zul je allemaal moeten afwegen als jij als bezorger aan de slag wilt.

Aan de ene kant heb je individuele restaurants die hun eigen bezorgers in dienst hebben. Als je voor zo’n restaurant werkzaam bent, ben je waarschijnlijk één van de weinigen. Dit betekent dat je vrij veel zekerheid hebt dat je geld gaat verdienen. Aan de andere kant betekent het ook dat je vaste werktijden hebt. Dit kun je fijn vinden, maar je kan ook liever zelf willen bepalen wanneer je werkt.

Helemaal aan de andere kant heb je UberEats. Het enige dat Uber voor je doet, is jou via een app laten aangeven dat je de bestelling komt ophalen en uiteindelijk jouw loon en eventuele fooi uitkeren. Verder is het helemaal aan jou om te bepalen of en wanneer je wilt werken.

Je bent alleen niet verzekerd van werk en moet goed opletten om bestellingen te accepteren voor een ander dat doet. Bovendien zul je een wat lager loon hebben dan wanneer je direct voor een restaurant werkt. Er zit immers nog een bedrijf tussen jou en het restaurant dat ook een graantje mee wil pikken.

Er zijn nog veel meer bezorgdiensten; te veel om dit artikel uiteen te zetten. Je zal daarom zelf even moeten onderzoeken welke bezorgdiensten er in jouw buurt actief zijn. Dat klinkt misschien als veel werk, maar zie het als een investering in je toekomstige baan. Je wilt namelijk wel de beste keuze voor jouw situatie vinden!

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Tip 2: Hou je telefoon goed in de gaten

De kans is groot dat je uiteindelijk voor een bezorgplatform gaat werken, zoals Deliveroo of Ubereats. Dit zijn platforms waarbij je geen vaste werktijden hebt, en je via je telefoon allerlei opdrachten binnenkrijgt. Jij moet dan zelf zo’n opdracht accepteren voordat je aan de slag kan.

Eén probleem: andere bezorgers in de buurt zullen deze melding ook krijgen. Jij kan alleen aan de slag met een bezorging als je een opdracht als eerste accepteert. Is iemand anders je voor, dan heb je simpelweg gewoon pech, en zul je aan deze opdracht niets kunnen verdienen.

Het is dus zaak om er zo snel mogelijk bij te zijn!

Dit brengt met zich mee dat je eigenlijk altijd op je telefoon moet letten als jij beschikbaar bent om te gaan bezorgen. Doe je dit niet, dan zal het bijzonder lastig worden om een noemenswaardig bedrag per maand te verdienen via een bezorgdienst. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch zijn er veel mensen die dit enorm vinden tegenvallen.

Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je notificaties met geluid aan hebt staan op je telefoon. Zo hoor je het meteen als er een opdracht in de buurt beschikbaar is. Ook moet je ervoor zorgen dat je telefoon altijd een goede internetverbinding hebt. Als de opdracht ook maar een paar seconden te laat binnenkomt, dan kan dit al het verschil maken.

Dit klinkt misschien behoorlijk stressvol, en heel eerlijk gezegd kan dit het ook wel zijn. Wat kan helpen, is van tevoren bedenken wanneer je beschikbaar bent om te bezorgen en wanneer je rust nodig hebt. Door tijdens die rustperiodes je telefoon gewoon op stil te zetten, kun je de stress al enorm verlichten.

Tip 3: Wees altijd klaar om te gaan bezorgen

Deze tip hangt natuurlijk een beetje samen met de vorige tip. Omdat er op elk moment een opdracht kan binnenkomen als je voor een bezorgplatform werkt, zul je echt klaar moeten zitten om die opdracht te accepteren – én om hem te bezorgen!

Zorg dat je schoon en aangekleed bent en dat je fiets, brommer of auto al klaar staat voor de deur. Bij voorkeur kun je het best al je schoenen aan hebben. Zo weet je zeker dat je ook écht kan gaan bezorgen zodra je op die acceptatieknop drukt.

Misschien denk je nu: wat kan het mij eigenlijk schelen als die klant zijn eten wat te laat krijgt, ik word toch gewoon betaald? Het is op zich zeker waar dat je recht hebt op betaling voor elke keer dat je bezorgt. Echter zullen klanten natuurlijk wel boos worden als ze ineens een halfuur extra op hun eten moeten wachten.

Dit is niet alleen vervelend als je aan de deur met zo’n boze klant moet praten, maar een klant kan ook een klacht indienen bij je bezorgplatform. Dit kan nare gevolgen hebben, zoals uiteindelijk een ontslag. Als je wél heel snel bent, kan dit weer leiden tot fooien, maar daarover later meer.

Als jouw kapsalon slap en koud zou worden bezorgd, dan zou jij toch ook een klacht indienen?

Tip 4: Zorg dat je goed voor de dag komt

De vorige tip ging vooral over het belang van op tijd bezorgen, maar daarmee ben je er helaas nog niet. Het kan ook geen kwaad om goed voor de dag te komen als je je bestelling aflevert. Dit heeft niet alleen te maken met eventuele klachten, maar ook met fooien.

In veel gevallen, zoals bij UberEats, krijgen klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan de bezorger als ze tevreden waren met de bezorging. Dit is natuurlijk hartstikke fijn voor de bezorger. Alleen moet deze er wel voor zorgen dat de klant reden heeft om zo’n fooi te geven.

Het grootste deel zit hem hierbij natuurlijk in de snelle bezorging van de bestelling, maar daar houdt het niet op. Als een bezorger heel kortaf of chagrijnig is, dan maakt dat het voor de klant een stuk minder prettig om zijn bestelling in ontvangst te nemen.

In zo’n geval kun je waarschijnlijk wel fluiten naar je fooi.

Het is dus ook wel belangrijk hoe je jezelf presenteert. Dit begint natuurlijk met persoonlijke verzorging. Zorg dat je gewoon een beetje fris overkomt als je iemand zijn maaltijd komt bezorgen. Je laat dan al een veel betere indruk achter dan wanneer dit niet zo is.

Je gedrag is echter ook belangrijk. De meeste klanten zullen niet willen dat je een heel gesprek met ze begint. Een klein glimlachje, een “eet smakelijk” en een “prettige avond” moeten er daarentegen wel van af kunnen.

Als het platform waarvoor je werkt geen fooien toelaat, dan zul je waarschijnlijk niet zo erg je best doen bij de bezorgen. Ook hier is een soort basisniveau van persoonlijke verzorging en vriendelijkheid alsnog vereist zijn. Voldoe je hier niet aan, dan kun je namelijk klachten van klanten verwachten. Wanneer dit vaak genoeg gebeurt, zul je waarschijnlijk worden ontslagen.

Tip 5: Investeer in het juiste voertuig

Zoals ik eerder al heb genoemd, is een snelle bezorging van groot belang als je klachten wilt vermijden en eventuele fooien in ontvangst wil kunnen nemen. Een deel hiervan zit hem natuurlijk in jouw eigen paraatheid en inspanning. Maar een misschien wel even groot deel zit hem in het voertuig waarmee je de bestelling komt bezorgen.

Je kan nog zo hard werken, maar als je je bestelling op een eenwieler komt brengen, zal het allemaal net wat langer duren.

Bij veel bezorgplatformen zul je zelf je eigen voertuig moeten aanleveren. Het kan dus geen kwaad om hier enige investeringen aan te doen. Als jij het gevoel hebt dat je fiets elk moment uit elkaar kan vallen, dan kun je dat beter nu alvast fixen. Je staat namelijk met je mond vol tanden als je fiets er middenin een bezorging opeens mee ophoudt!

Het gaat er niet alleen om dat je voertuig in goede conditie is, maar je moet ook kiezen voor het juiste voertuig. Als jij middenin Drenthe woont, zul je waarschijnlijk langere afstanden moeten afleggen, en is een auto dus ideaal om in te bezorgen. Woon je echter middenin de binnenstad, dan kom je waarschijnlijk niet eens overal met de auto, en heb je veel meer aan een fiets of brommer.

Voor elke situatie is een ander voertuig geschikt, dus hier zal je even over moeten nadenken.

Tip 6: Verwacht er niet rijk mee te worden

Het bezorgen van eten kan een handige manier zijn om een extra zakcentje bij te verdienen. Ik wil je wel echt nog even meegeven dat je ook niet aan veel meer dan dat extra zakcentje moet denken. Bezorgen blijft gewoon relatief laagbetaald werk, en dus zul je er niet rijk mee kunnen worden.

Uiteraard kan bezorgen nog steeds hartstikke handig zijn als je gewoon wat tijd over hebt naast je studie of een andere baan. Ik wil met deze laatste tip dan ook niet zeggen dat bezorgen een waardeloos bijbaantje is. Dat is ook alles wat het is, een bijbaantje. Het is niet één of andere onontdekte goudmijn waarmee jij je zakken enorm kan gaan vullen.

Dit waren ze dan, 6 onmisbare tips die jou zullen gaan helpen om extra geld te verdienen als bezorger! Ik wens je heel veel succes, en ik heb er vertrouwen in dat het je gaat lukken als je deze tips in je achterhoofd houdt.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *