Pinterest Als Goudmijn? 11 Tips Voor Geld Verdienen Met Pinterest

Wellicht ken je Pinterest als die site waarop mensen enorm veel foto’s uploaden. Toch zijn er maar weinig mensen die het echte potentieel van Pinterest herkennen. Er zijn namelijk verschillende manieren om veel geld te verdienen door middel van Pinterest. In dit artikel zal ik 9 tips geven om geld te verdienen met Pinterest.

Om geld te verdienen op Pinterest, is het belangrijk om je te realiseren hoe groot Pinterest eigenlijk is. Pinterest heeft tientallen miljoenen gebruikers, miljarden paginabezoeken per maand en vier op de vijf gebruikers van Pinterest is vrouw. Het mooiste? Pinterest groeit nog steeds. En dat houdt in dat de mogelijkheden om er serieus geld te verdienen ook steeds groter worden.

Wat is Pinterest?

Maar voordat ik dieper in de vraag duik hoe je geld op Pinterest kunt verdienen, is het wellicht toch nog verstandig om nog wat langer stil te staan bij de vraag wat Pinterest nu precies is. Veel mensen hebben er namelijk weleens van gehoord, maar als je het zelf niet gebruikt, kan het nogal vreemd overkomen.

Eigenlijk moet je Pinterest zien als een soort bulletinboard op internet, dat verbonden is aan een hele boel snufjes. Pinterest werkt binnen een browser, hoewel er ook een app is. Bijkomend voordeel is dat het op mobiele webapplicaties ook heel goed werkt. Maar er zit veel meer achter. Zo worden er op Pinterest bijvoorbeeld ook enorm veel recepten gedeeld.

Daarnaast is Pinterest, net als Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter, ook een sociaal netwerk. Ook op Pinterest kun je dingen ‘liken’, reageren of elkaars foto’s opslaan voor later gebruik. Maar nu is en blijft de vraag natuurlijk nog steeds: hoe kan ik nou geld verdienen met Pinterest? De volgende 11 tips zullen je in ieder geval goed op weg helpen.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Tip #1: Doe iets wat je leuk vindt en ga er geld mee verdienen

De eerste tip klinkt misschien als een open deur, maar is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal.

Je moet iets doen waar je hart ligt.

Als je geen passie hebt voor wat je doet, dan is je missie om er geld mee te verdienen eigenlijk al ten dode opgeschreven. Voor je begint is het dus goed om bij jezelf na te gaan wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als je dat doet, doe je er goed aan om de verschillende dingen die je te binnenschieten even op te schrijven. Want je kunt letterlijk met alles geld verdienen op Pinterest. Er zijn namelijk tientallen miljoenen gebruikers op dit online platform. Daarom is zelfs een hobby waarvan je denkt dat niet zoveel mensen deze met je delen, aantrekkelijk voor een groot publiek.

Grote Pinterest communities

Hieronder een lijstje met hobby’s die misschien op het eerste gezicht voor de happy few lijken, maar waar toch grote Pinterest communities voor zijn:

 • Breien
 • Haken
 • Punniken
 • Origami
 • Zelf kleding maken
 • Face- en bodypaint

Maar in een groep van tientallen miljoenen kunnen zomaar een miljoen mensen zitten die helemaal gek zijn van Origami. Laat je dus niet door je eigen smaak leiden, laat je leiden door je gevoel. Daarnaast presenteer ik ook nog een greep uit de grootste Pinterest boards:

 • Recepten: Hier worden heel veel recepten gepubliceerd. Inclusief heerlijke foto’s.
 • Living spaces: hier worden allerlei verschillende binnenhuisarchitecturen met elkaar gedeeld. Dus ben je op zoek naar een nieuwe inrichting voor je woon- of slaapkamer? Dan is dit precies het juiste board.
 • Fashion Your Seatbelts: Met meer dan 6,5 miljoen volgers is de pagina van Molly Dolly een extreem goed voorbeeld van hoe je een succesvolle Pinterest pagina kunt lanceren. De Pinterest pagina gaat over drie dingen: mode, mode en nog eens mode.

Zoals je wellicht is opgevallen, zijn veel boards op Pinterest gerelateerd aan zaken die vooral ook leuk gevonden worden door vrouwen. Dit betekent natuurlijk niet dat je als man niet actief kunt worden op Pinterest. Het is wel goed om in je achterhoofd te houden dat meer dan 80% van de gebruikers van het platform vrouw is.

Tip #2: Kies bedrijven uit waarmee je graag wilt samenwerken

Als jouw pagina uiteindelijk veel volgers heeft, dan zul je uiteindelijk ook heel interessant worden voor bedrijven en organisaties. Pinterest is eigenlijk bij uitstek geschikt voor zeer gerichte marketingdoeleinden. Dit heeft te maken met het feit dat de volgers van de pagina’s.

Anders dan bij bijvoorbeeld YouTube, is er een veel homogener publiek. Als je bijvoorbeeld een Pinterest board hebt dat over het bakken van taarten gaat, dan weet je vrij zeker dat iedereen die dat volgt ook van bakken houdt. Bij YouTube lopen de interesses van de volgers van één kanaal al veel sneller uiteen. Maar bij Pinterest weet de adverteerder wie het publiek is.

Het is echter wel belangrijk om duidelijke en goed doordachte keuzes te maken als het gaat om de bedrijven met wie je wel of niet samenwerkt. Een aantal zaken die je je moet afvragen voordat je advertentiecampagnes gaat draaien:

 • Past het product dat ik ga aanprijzen wel bij het imago van mijn account?
 • Sta ik zelf wel achter het product dat ik ga aanprijzen? Indien dit niet het geval is zou je ik je aanraden om af te zien van de campagne.
 • Is het product dat ik ga aanprijzen onomstreden? Zeer omstreden producten kunnen ook leiden tot een significant verlies van het aantal volgers dat je hebt.
 • Is de balans tussen de hoeveelheid content en de hoeveelheid reclame nog wel gewaarborgd op mijn account?

Zoals je ziet, zijn er een aantal zaken waar je echt rekening mee moet houden voordat je kunt beginnen met reclamecampagnes. Een goede balans tussen reclame en content kun je alleen bereiken door veel aandacht te besteden aan de kwaliteit van de content die je erop zet.

Tip #3: Maak gebruik van verschillende affiliate programma’s

Ze zijn tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken op kanalen als YouTube, Twitch en Pinterest: affiliate programma’s. Afilliate programma’s zijn ideaal voor influencers op sociale media. Bij affiliate programma’s is er sprake van een influencer die bepaalde producten aanprijst en daarvoor per verkocht item of klik op de link commissie ontvangt.

Zeker als de affiliate marketing is afgestemd op de inhoud van je kanaal, kan dit echt goed geld opleveren. Stel je voor dat je bijvoorbeeld een pagina hebt over het bakken van taarten. Je hebt 500.000 volgers, waarvan 2% overgaat tot de aankoop van een bakvorm van €15. Als je dan hebt afgesproken dat je 5% krijgt van de omzet, dan gaat het om (500.000*0,02)*(15*0,05) = €7500.

En zeg nou zelf: €7500 ontvangen voor het aanprijzen van een bepaalde bakvorm is lang niet gek.

Tip #4: Zorg er door middel van SEO voor dat je gevonden wordt op Pinterest

Om zo succesvol mogelijk te worden op Pinterest, is het wel van groot belang dat je goed vindbaar bent op internet. Daarom is de search engine optimization (SEO) van je pagina van levensgroot belang. Bij Pinterest is het namelijk van groot belang welke tags je aan je berichten hangt. Op basis van die tags word je namelijk wel of niet gevonden door algoritmes.

Ook de optimalisatie van foto’s is hierin natuurlijk van levensbelang. Helaas zijn er veel mensen die steeds opnieuw dezelfde fouten maken als het op SEO aankomt. Het is heel belangrijk dat de zoekterm niet te vaak gebruikt wordt. Daarnaast is het onderhouden van een succesvol account net als artikelen in de krant.

Als de kop niet aantrekkelijk is, ben je je lezer al kwijt.

Tip #5: Verkoop je eigen producten via Pinterest

Als je eenmaal een flinke groep volgers hebt, zijn er natuurlijk nog andere manieren om je inkomsten flink te verhogen. Je kunt Pinterest namelijk ook gebruiken om je eigen producten aan de man te brengen. Er zijn veel gebruikers op Pinterest die hun beurs zo iedere maand flink spekken.

Tip #6: Maak gebruik van wat anderen op Pinterest zetten en re-pin het

Onder het motto “beter goed gejat dan slecht bedacht”, doe je er goed aan om mooie en interessante dingen die veel mensen leuk vinden te re-pinnen op Pinterest. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen steeds opnieuw de weg naar jouw account weten te vinden.

Tip #7: Ga cursussen over Pinterest geven

Met een populair Pinterest account ben je niet alleen interessant voor mensen die reclame willen maken voor hun producten. Je bent natuurlijk ook een bron van informatie voor mensen die zelf ook succesvol willen worden op Pinterest. En laat jij nou net ervaringsdeskundige zijn.

Hoewel je je het misschien moeilijk kunt voorstellen, is er heel veel vraag naar zulke experts.

Dus wil jij veel geld verdienen? Denk dan eens na over het aanbieden van cursussen over sociale media, Pinterest en het runnen en beheren van grote marketingcampagnes. Er zijn namelijk meer dan genoeg mensen die echt een moord zouden doen om les van social influencers te krijgen. Dus waar wacht je nog op? Spring in dat gat en verover de markt!

Tip #8: Koppel Pinterest aan je overige kanalen op sociale media

Hoewel je Pinterest eerst nog niet heel serieus gebruikte, kan het al snel uitgroeien tot een professionele carrière als social influencer. Maar de grote vraag is dan natuurlijk waarom je je alleen maar op Pinterest zou moeten richten. Je kunt ook je andere kanalen op sociale media aan je account linken. Daarmee krijg je ook op die andere kanalen meer volgers.

En hoe meer volgers je hebt, hoe interessanter je wordt voor de advertentiemarkt. Dit geldt overigens ook de andere kant op. Als je al succesvol bent op YouTube, Facebook, Instagram of Snapchat, dan doe je er ook goed aan om die kanalen aan je Pinterest kanaal te koppelen.

Tip #9: Zorg voor een continue stroom aan leuke en relevante content.

Een goedlopend account op social media is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar zelfs als je al heel veel volgers hebt weten te vergaren, dan vergt een goedlopend kanaal heel veel werk. Om te zorgen dat je blijft groeien en je volgers geïnteresseerd blijven, moet je hoogstpersoonlijk zorgen voor een constante stroom aan zowel leuke als relevante content.

Tip #10: Ga samenwerken met andere influencers

Om je bereik zo snel mogelijk te vergroten, is het verstandig om zoveel mogelijk ‘collabs’ (collaborations) aan te gaan. Dit zijn samenwerkingen met andere influencers. Je kunt zaken pinnen en andere influencers erin taggen. Hierdoor ziet niet alleen je eigen achterban, maar ook de fanbase van de andere influencer je posts. Dit kan (honderd)duizenden extra volgers opleveren.

Tip #11: Werk vooruit

De laatste tip is heel belangrijk. Het beheren van een zeer succesvol account op sociale media kan enorm veel tijd vergen. Maar die tijd heb je niet 365 dagen per jaar. Het is daarom, zeker in het belang van de continuïteit, zaak dat je op tijd begint met vooruitdenken. Gelukkig heeft Pinterest, net als bijvoorbeeld Twitter, Facebook en YouTube hiervoor een handige tool: het inplannen van pins.

Door pins in te plannen kun je ze nu al uploaden, maar aangeven dat ze pas op een bepaald tijdstip mogen worden gepubliceerd. Dus heb je plannen om over twee weken weg te gaan? Dan kun je nu nog aan de slag en zullen je volgers iedere dag op nieuwe foto’s getrakteerd worden, zelfs als jij helemaal niet in het land bent.

Zoals je hebt kunnen lezen, biedt Pinterest enorm veel kansen. Hoewel het platform in veel aspecten erg veel op andere kanalen op sociale media lijkt, is het extreem aantrekkelijk voor mensen die gericht aan marketing willen doen. Dus waar wacht je nog op? Camera aan, foto’s maken en pinnen maar!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Pinterest Als Goudmijn? 11 Tips Voor Geld Verdienen Met Pinterest"

 1. Verbraeken

  says:

  Ik heb een bedrijf in voedingssupplementen. Hoe kan ik zoveel miljoenen mensen berijken met mijn producten.

 2. geert

  says:

  Wat kan ik doen voor geld bij te verdienen ,ik vul al veel enquêtes in maar nog niets bij verdien hoor.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *