Geld Verdienen met Instagram: Hoe Doe Je Dat?

Je slaakt een diepe zucht wanneer je wekker weer eens afgaat om zes uur ’s ochtends. Wéér zo’n lange dag in de winkel staan. Met een allesbehalve charmant overhemd met het logo van de zaak aan, en kaken die pijn doen van het (nep)lachen naar klanten. Het liefst zou je je gewoon nog een keer (of vijf) om willen draaien. Maar helaas… Een sociaal leven onderhouden is niet goedkoop.

’s Avonds op de televisie zie je vervolgens mensen die bijna slapend rijk lijken te zijn geworden. Ze hebben paar filmpjes opgenomen en voilà: het geld stroomt binnen. Een diepe frons vormt zich tussen jouw wenkbrauwen. Het leven is niet eerlijk. Maar wat als jij dit zelf ook voor elkaar zou kunnen krijgen? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Instagram? Hoe je dat doet, lees je hier!

Nog even voor de duidelijkheid: Wat is Instagram?

Vroeger – eigenlijk nog amper 15 jaar geleden – bestond er nog zoiets als foto’s afdrukken op glanzend papier. Bizar, nietwaar? In plaats van te vertrouwen op een Cloud of een harde schijf om je foto’s op te bewaren, had men ware dozen vol met zulke papiertjes. Weliswaar een stuk minder praktisch als je huis in brand stond, maar ze waren wel veilig voor een gecrashte computer.

Tegenwoordig is dit wel anders. Fotoboeken meezeulen om anderen te laten zien hoe ‘’geweldig’’ je vakantie wel niet was, is verleden tijd. Nu kan je ze direct – vanaf je vakantieplek! – tonen aan vrienden en familie. Instagram maakt dit mogelijk. Het is een app waarbij je foto’s en video’s kunt delen – privé, publiekelijk of door andere social media platforms als Facebook, Twitter en Tumblr.

De app is enorm populair. In november 2016 had Instagram nog meer dan 500 miljoen maandelijkse gebruikers! En het gebruikersaantal blijft maar groeien. Nog een aantal interessante cijfers: sinds de geboorte van de app in 2010, hebben Instagramgebruikers 40 miljard foto’s geplaatst, en 95 miljoen foto’s en video per dag met elkaar gedeeld! Vaarwel, onhandige negatieven en filmrolletjes.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Leuke features van Instagram

Maar Instagram is echt niet enkel: foto’s en video’s plaatsen, delen en klaar is Kees. De app geeft zijn gebruikers ook de mogelijkheid tot het aanwenden van zogenaamde features, dat wat Instagram interessant maakt. Hier zullen een aantal van deze features besproken worden:

#1 Foto’s bewerken

Als jij stiekem nog niet helemaal tevreden bent met hoe jouw foto eruitziet, maak je dan geen zorgen. Instagram geeft jou de mogelijkheid je foto’s te bewerken. Je kunt ze bijvoorbeeld rechtzetten, het perspectief aanpassen of ze roteren tot ze naar je zin zijn.

Een andere optie: zet filters in om je foto’s op te leuken. Hiermee kun je je foto’s klassiek zwart-wit maken, of je haalt een vintagefilter over je foto’s heen. En voor de echte enthousiastelingen: gebruik hetzelfde filter voor al je posts, zo geef je jouw pagina een zeer professionele uitstraling.

instagram2

Een foto zonder (rechts) en met filter (links).

#2 Berichten op je feed sturen naar vrienden

Foto’s en video’s plaatsen is niet het enige waar Instagram toe in staat is. De app heeft namelijk ook een heus ingebouwd berichtensysteem, genaamd Instagram Direct. Hiermee kun jij privéfoto’s (met begeleidende teksten) sturen naar je vrienden en groepen. Maar je kunt het ook gebruiken om foto’s die je in je feed (lijst van foto’s in chronologische volgorde) voorbij ziet komen, te versturen naar je vrienden.

#3 Mensen volgen (inclusief die aantrekkelijke celebs)

Net zoals je een aantal jaren geleden (of misschien wel nog steeds) op Twitter deed, kan je op Instagram andere mensen of instanties ‘volgen’. Hierdoor verschijnen hun foto’s en video’s aan de lopende band op jouw feed. Zo kan jij je – wanneer je je weer eens de impressie wilt wekken dat je het erg druk hebt met je mobiel – continu bezighouden met het bekijken van zojuist geposte foto’s.

Een plus: je hoeft niet langer te Googelen naar plaatjes van je celebrity crush. Je kunt gewoon hun pagina volgen, en tada: hun foto’s en video’s verschijnen als vanzelf op jouw feed. Zo kan je op ieder moment van de dag kwijlend naar je scherm staren – het beste medicijn tegen verveling en een slecht humeur.

#4 Foto’s van anderen liken

Instagram stelt jou niet alleen in staat om foto’s te bekijken, je kunt de foto’s ook liken en erop reageren. Zo kan jij ongegeneerd eindelijk eens – hoogstwaarschijnlijk eenzijdig – contact leggen met jouw favoriete beroemdheid (of bekende Nederlander – ‘’Jan Smit, I love you!’’). instagram3Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de meest maffe commentaren plaatsen onder foto’s van je vrienden.

Maar pas op: door twee keer achter op een foto te tikken zoom je niet in op een foto, maar like je hem juist! Als jij dus weer eens je – ditmaal geen compleet onbereikbare – crush aan het stalken bent op Instagram, kan het dus enigszins gênant zijn als je per ongeluk dubbel tikt en een foto liket van twee jaar geleden.

Nog een voordeel: je gelikete foto’s kan je later terugzien.

Dus als jij eens weinig tijd hebt om volop te genieten van die ene prachtig ogende foto, kan je hem gewoon liken en later aan een grondige inspectie onderwerpen.

#5 Mensen taggen – en foto’s bekijken waar jij zelf in getagd bent

Ook wanneer je in de bui bent om je vriend(in) terug te pakken voor alle beschamende situaties waar hij/zij jou in gebracht heeft, kan Instagram optreden als jouw bondgenoot. In de app kun je namelijk iemand taggen in een foto. Zo kunnen zowel jouw als zijn/haar volgers volop genieten van de meest onfortuinlijke foto’s van jouw vriend(in) – wraak is zoet.

Maar jij kunt zelf uiteraard ook getagd worden. Aan de ene kant betekent dit dus dat jij net zo hard voor schut gezet kunt worden door jouw vrienden (en familie). Aan de andere kant vormt het ook een uitgelezen kant om te laten zien hoe geweldig jouw leven wel niet is – of niet, afhankelijk van hoe vaak jij getagd wordt. Nog een plus: zo heb je als het ware toch jouw eigen (digitale) fotoboek.

#6 Anoniem berichten rapporteren

Maar wees gerust: mocht er echt een keer een post voorbijkomen op Instagram die eigenlijk niet eens meer grappig is, en enkel gemeen, kan jij deze post (of het account dat het geplaatst heeft) rapporteren. Instagram kan deze vervolgens verwijderen, indien de inhoud in strijd is met hun regelgeving. Dit kan je gewoon anoniem doen.

Hetzelfde geldt voor wanneer jij een post ziet van iemand die volgens jou gevaar lijdt. Instagram heeft een supportteam dat dag en nacht aanwezig is om zulke posts aan een nadere inspectie te onderwerpen.

Leuk. Maar hoe kan je dan geld verdienen met Instagram?

Nu je weet wat Instagram allemaal te bieden heeft, ben je inmiddels waarschijnlijk reuze nieuwsgierig geworden naar hoe je er dan eigenlijk geld mee kunt verdienen. Het begin is heel simpel: zorg dat je op Instagram terechtkomt. Dat doe je zo:

 1. Download de app. Houd er rekening mee dat de app in principe ontworpen is als mobiel platform. Jouw account is wel zichtbaar op een computer, maar de meeste Instagrammers maken gebruik van de mobiele versie.

Link naar iPhone app

Link naar Android app

 1. Kies een herkenbare gebruikersnaam. Aanmelden kan via je e-mailadres of je Facebookaccount, maar je moet nog wel een gebruikersnaam bedenken. Deze zal zichtbaar zijn voor iedere Instagramgebruiker. Kies dus een naam die herkenbaar is en jou goed vertegenwoordigd. Om jou sneller te vinden kan je nog wel je hele naam opgeven tijdens je inschrijving.
 2. Update je profiel. Instagram biedt jou de mogelijkheid om in een korte biografie van 150 tekens te vertellen wie jij bent en waar jij voor staat. Je kunt hele zinnen gebruiken of korte steekwoorden. Maar maak je biografie aantrekkelijk, dit maakt potentiële volgers enthousiast over jou. Hierdoor zullen ze sneller op de knop ‘Volgen’ klikken. Je kunt eventueel ook links toevoegen naar je Facebookaccount of je website (als je die hebt).
 3. Voeg een aantrekkelijke profielfoto toe. Het mag dan misschien wel oppervlakkig klinken, maar hoe aantrekkelijker jouw profielfoto, des te meer volgers jij zult hebben. Kies dus bewust.
 4. Bedenk wat voor foto’s jij wilt plaatsen. Het is makkelijker voor mensen om te besluiten jou te gaan volgen als je een duidelijk (en interessant) thema kiest voor jouw foto’s. Dit kan betekenen dat jij over elke foto’s een zwart-wit filter heen gooit. Maar ook dat jij enkel natuurfoto’s plaatst, of foto’s van fashion, je hondje, of natuurlijk van jezelf. Kijk eens rond op Instagram wat het meeste lijkt aan te slaan.

instagram4

Een voorbeeld van een account met enkel zwart-wit foto’s.

 1. Plaats je eerste foto. Het moment van de waarheid.
 2. Laat mensen weten dat je op Instagram zit. Post je foto’s via Instagram ook op social media platforms als Facebook of Twitter – als je dat hebt – of wees nog directer: stuur een massabericht naar je contactpersonen.
 3. Ga anderen volgen. Hoe meer connecties, hoe groter de kans dat anderen jou ook gaan volgen.
 4. Gebruik hashtags. Door hashtags (#) te gebruiken, zullen andere Instagrammers jouw profiel ook sneller kunnen vinden. Hoe meer hashtags, hoe groter de kans dat jij gevonden wordt. Maar let op: het kan ook als irritant ervaren worden om een overdaad aan hashtags te gebruiken.
 5. Word een actieve gebruiker. Like foto’s, plaats comments: maak jezelf kenbaar op Instagram.

instagram5

Instagram kan jou een leuk extra zakcentje opleveren, en doe je het goed, een flink extra bedrag!

Als je dit gedaan hebt, ben je al een heel stuk verder. Je hebt verstand van de app, je hebt een account, je hebt een (hopelijk groeiend) aantal volgers, en nu ben je er klaar voor om het geld te laten rollen. Om dit te realiseren, heb je een aantal verschillende opties:

Optie #1: Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je een product en krijg je betaalt per verkoop van dat product. Zorg in de eerste plaats dat je een deal sluit met een partner (affiliate) – en dat je genoeg volgers hebt om een deal met jou interessant te laten ogen. Maak vervolgens aantrekkelijke foto’s van hun producten, met een link naar de webshop.

Ook hier geldt weer dat het thema van jouw posts een bepalende rol kan spelen in de deals die jij sluit: ligt jouw focus op fashion, zal een kledingwebwinkel sneller een deal met jou willen sluiten. En plaats jij voornamelijk foto’s van jouw reizen, zou jij bijvoorbeeld een deal kunnen sluiten met hotels.

Optie #2: Zorg dat je gesponsord wordt

Instagramgebruikers met betrokken volgers kunnen geld verdienen door zich te laten sponsoren door adverteerders. Merken zijn continu op zoek naar Instagrammers met een flink aantal volgers. Ze vragen hen geregeld wat professioneel werk te doen. In sommige gevallen worden zij uitgenodigd bij gave evenementen, of worden zij betaald om foto’s te nemen.

De sleutel tot het krijgen van zulke aanbiedingen, is opvallen.

Zie hiervoor nogmaals het stappenplan om op Instagram te komen. Andere tips: ga mensen niet smeken om jou te volgen en upload regelmatig foto’s en video’s. Of: wacht niet tot adverteerders jou zien, maar leg zelf contact. Bied bijvoorbeeld aan een feest te promoten aan jouw volgers, in ruil voor een bepaald bedrag.

instagram6

Deze ‘natuurlijk haar’ blogger laat zich sponsoren door Nenonatural.

Optie #3: Verkoop je foto’s

Deze spreekt eigenlijk nogal voor zich. (Professionele) fotografen kunnen door Instagram hun publiek – en aantal potentiële kopers – vergroten. De app is namelijk een handige manier om te adverteren en foto’s te verkopen aan individuen of instanties. Maak gebruik van een eigen watermerk en gebruik de ruimte die je hebt om een omschrijving te geven om details te plaatsen over de foto.

Optie #4: Promoot je producten of services

Wanneer jij al een eigen bedrijfje hebt, kan Instagram de perfecte plek vormen om jouw producten of services te promoten. Maak bijvoorbeeld mooie foto’s die niet ook al op je website te vinden zijn. Mogelijke manieren waarop je dit kunt doen, zijn:

 • Maak ‘achter de schermen’-foto’s. Denk aan een overheerlijke taart die net uit de oven komt of sierraden die geregen worden. Deze foto’s zijn vaak erg populair. Ze voegen namelijk een soort element van ‘echtheid’ toe aan wat je doet. En daar zijn mensen gek op.
 • Plaats foto’s van klanten met jouw producten. Zorg ervoor dat klanten foto’s plaatsen met jouw producten en ‘re-gram’ (repost) deze vervolgens. Hierbij kun je ook gebruik maken van een eigen hashtag. Zo worden jouw producten veel zichtbaarder.
 • Bedenk speciale aanbiedingen. Maak foto’s van ‘exclusieve aanbiedingen’. Plaats bijvoorbeeld een kortingscode op jouw producten onder foto’s, die je klanten nergens anders kunnen vinden. Dat zal jouw verkoop zeker een boost geven.

Optie #5: Verkoop je Instagramaccount

Deze optie is eigenlijk pas echt reëel voor mensen die een flink aantal volgers op Instagram hebben verzameld, en die een actief, betrokken profiel hebben. Slaat dit op jou, en ben jij Instagram eigenlijk echt spuugzat, kan je Instagramaccount verkopen zeker een optie vormen. Je kunt hiervoor gebruik maken van sites als www.fameswap.com of http://viralaccounts.com.

Zij ging je voor

Liz Eswein wordt gezien als een van de meest invloedrijke Instagramgebruikers. instagram7In 2011 startte zij haar account met gebruikersnaam @newyorkcity, en begon zij als hobby foto’s te plaatsen van haar stad. Ze is gebruik gaan maken van sponsors, en nu krijgt zelfs tot $15000 betaald voor een enkele foto. Er wordt zelfs beweerd dat ze ooit $23000 betaald kreeg voor één post!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Geld Verdienen met Instagram: Hoe Doe Je Dat?"

 1. randy

  says:

  Hey Frank sanders heel interessant heb alles kunnen lezen en begrijpen over internet marketing maar er is nog 1ding dat ik wil vragen daarover is hoe kom je aan dat geld(hoe word je uitbetaald) :)

  • Peter Ketelslegers

   says:

   Hey Frank Sanders
   Ik heb alles op deze pagina van je doorgenomen. Maar er staat niet bij hoe ik het geld kan ontvangen maandelijks of wekelijks. Hoe betalen ze ons. Waar moet je u bankrekening naar toe sturen of hoe of wat bijvoorbeeld. Zou je mij dat kunnen zeggen en wegwijs in maken AUB
   Dank u wel.
   PS mooi omschreven

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *