6 Tips om Snel en Makkelijk Geld te Verdienen als Student

Studenten worden soms weggezet als luie uitvreters die leven op overheidsgeld. In werkelijkheid is het studentenleven echt niet altijd makkelijk, ook niet in financieel opzicht. Veel studenten hebben bijna geen tijd om naast hun studie nog een baan te hebben. Ze moeten daarom hun studie, hun woning en hun levensonderhoud betalen met alleen een lening (die ze later weer terug moeten betalen).

Ben jij nou zo’n student die maar moeilijk rond kan komen, en ben je op zoek naar een snelle en makkelijke manier om geld te verdienen? Dan is dit artikel voor jou geschreven! Ik zal je een aantal tips geven waarmee je een extra zakcentje kan verdienen en die je kunt combineren met je drukke studentenleven.

Tip 1: Bied je fusie aan als slaapplek

Studentensteden zijn vaak grotere steden, en daarom vaak erg populaire trekpleisters voor toeristen. Als student kun je hier slim gebruik van maken. Er zijn altijd wel toeristen die op zoek zijn naar een goedkope slaapplek. Jij kunt in die behoefte voorzien door je fusie online aan te bieden als slaapplek. Dit kan ook je woonkamer zijn, of gemeenschappelijke keuken, of je kamer als je even het land uit bent.

Er zijn verschillende websites waarin je een kamer van je huis te huur kan aanbieden voor een nachtje (of langer). Hoewel er vrij veel van die websites zijn, zijn AirBnB.nl en Couchsurfing.org toch wel het meest bekend en meest geschikt. Vooral Couchsurfing is handig als je écht alleen maar een bank aan te bieden hebt.

Als je een ruimte hebt die je nooit gebruikt, is het zonde om daar niets mee te doen.

Hoeveel geld je hiervoor kunt vragen, hangt af van een paar zaken:

 • Hoe groot is de ruimte die je kunt verhuren?
 • In welke stad woon je?
 • Welke tijd van het jaar is het?
 • Wat heb je aan te bieden?

Kijk vooral naar wat andere mensen op de site vragen voor vergelijkbare plekken, en pas daar een beetje je prijs op aan. Maak de prijs niet zo hoog dat niemand bij je wil slapen, maar ook niet zo laag dat je minder verdient dan zou kunnen.

Hoeveel geld je hier ook voor kan vragen, het is eigenlijk altijd wel de moeite waard om op deze manier geld te verdienen. Het kost je namelijk bijna geen moeite: je biedt iemand gewoon een ruimte aan die je toch al hebt, en hoeft verder eigenlijk niets te doen. Misschien moet je de dag erna even schoonmaken, maar dat is het wel.

Zorg wel dat mensen niet zomaar bij waardevolle spullen kunnen; je weet niet wie je over de vloer hebt, dus je kunt maar beter geen risico’s nemen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Tip 2: Verkoop je zelfgemaakte maaltijden

Als je vaak voor jezelf kookt, dan zul je wel weten dat het moeilijk kan zijn om precies af te meten hoeveel je nodig gaat hebben voor één maaltijd. Wanneer je toch al te veel kookt, dan kun je ook nog wel íets meer maken, en wat je overhoudt verkopen aan mensen.

Dit klinkt misschien heel vreemd, maar het is iets wat steeds meer mensen doen, en waar ook steeds meer gebruik van wordt gemaakt.

Er zijn genoeg mensen die geen tijd of zin hebben om te koken, en daar kun jij iets aan verdienen.

Via Thuisafgehaald.nl kun je zelf je culinaire hoogstandjes aanbieden aan mensen in de buurt. Je kan zelf aangeven wat je gaat koken, wat je vraagt voor een portie, en wanneer mensen het kunnen komen afhalen. Je kunt er makkelijk wat meer voor vragen dan je er zelf aan uitgegeven hebt. Dit is dus een handige manier om wat extra geld te verdienen als je toch al voor jezelf ging koken.

Wat je ook kan doen op deze site, is je aanmelden als thuiskok. In dat geval word je betaald om naar mensen hun huis toe te gaan, en daar voor hen koken tegen betaling. Dit kost wel iets meer werk dan je eigen maaltijden verkopen. Maar als je van koken houdt zal het helemaal niet aanvoelen als werk, en je kunt hier ook meer voor vragen dan voor een af te halen maaltijd.

Op deze manier kun je op een leuke manier, die bijna geen extra tijd kost, een extra zakcentje verdienen. Bovendien ontmoet je er misschien wel leuke mensen door, of kom je erachter dat je culinaire talenten hebt. Je kunt op Thuisafgehaald.nl vrijblijvend een account aanmaken, en als het niet bevalt, kun je gewoon stoppen met maaltijden aan te bieden. Je hebt dus niets te verliezen!

Tip 3: Vul online enquêtes in

Als student zul je wel bekend zijn met het invullen van enquêtes; veel universiteiten bombarderen je na elk vak met mailtjes over of je alsjeblieft een enquête wilt invullen voor de universiteit.

Wanneer je toch enquêtes aan het invullen bent, dan kun je net zo goed nog een paar enquêtes invullen, en er dit keer voor betaald krijgen. Bedrijven zijn continu op zoek naar meningen van consumenten, en daar kan jij op inspelen.

Om achter die meningen te komen kunnen bedrijven natuurlijk een groot marktonderzoek laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit kost alleen een hoop geld, dus als het niet nodig is zullen ze dit liever uitbesteden aan de consument zelf, via enquêtes. Als tegenprestatie geven deze bedrijven iedereen die de enquête invult een klein geldbedrag.

Voor het invullen van een enquête hoef je alleen je eigen mening te weten, wat natuurlijk niet al te moeilijk is.

Via websites als panelwizard.com en opinieland.nl kun je enquêtes vinden van bedrijven die op zoek zijn naar jouw mening, en die bereid zijn om daar geld voor te betalen. Het invullen van zo’n vragenlijst kost vaak maar enkele minuten. Dit kost allemaal dus erg weinig tijd en moeite, en daarom is de beloning makkelijk verdiend.

Een nadeel van deze methode is wel dat de beloning ook relatief laag is. Bedrijven zijn wel geïnteresseerd in de mening van consumenten, maar ze hebben hier natuurlijk alleen iets aan als het gaat om grote groepen. Eén enkele mening zal ze niet zoveel waard zijn, en dit zie je terug in het bedrag dat ze ervoor overhebben. Meestal is dit zo’n 10 cent per beantwoorde vraag.

Dat is natuurlijk niet erg veel, en daarom is het invullen van enquêtes niet iets waar je rijk van zal worden. Toch kan het zeker de moeite waard zijn, omdat je er dus ook maar heel weinig voor hoeft te doen. Het kan dus zeker geen kwaad om af en toe zo’n enquête in te vullen. Als je echt op zoek bent naar wat extra inkomen, dan kun je wellicht beter een andere manier zoeken.

Tip 4: Word medisch proefpersoon

Als je wat meer geld wil verdienen, kan het erg lucratief zijn om medisch testpersoon te worden. De medische wetenschap en de farmaceutische industrie hebben voortdurend testpersonen nodig om geneesmiddelen op te testen. Ze zijn bereid hiervoor flinke bedragen neer te leggen. Dat is niet vreemd, gezien de grote bedragen die aan medicijnen verdiend worden.

In veel gevallen zal je een paar keer langs moeten komen voor testen, en soms moet je een aantal dagen ter observatie blijven. Hiervoor krijg je al snel honderden euro’s, al hangt dit wel een beetje af van het middel dat je test.

Het komt er in ieder geval dus op neer dat je zeer weinig tot geen werk verricht, en daar goed voor betaald krijgt. Wat voor studenten wel relevant is: vaak mag je enige tijd geen alcohol drinken.

Is het gevaarlijk om proefpersoon te zijn?

Je moet je hierbij wel bedenken waar je nou precies voor betaald krijgt: niet voor de tijd of de moeite die je investeert, maar voor het risico dat je loopt. Als jij behoort tot de eerste groep mensen die een bepaald geneesmiddel uitprobeert, dan zijn daar gevaren aan verbonden.

Dit moet je wel in perspectief zien: dit risico is in werkelijkheid erg klein, aangezien je in Nederland echt niet zomaar iets mag testen op mensen.

De kans dat je overlijdt in een verkeersongeluk is gigantisch veel groter dan de kans dat je iets overhoudt aan een medicijnproef.

Als er iets misgaat, moet je eerder denken aan dat je enige tijd ziekjes bent, of dat je tijdelijk met wat pijn te maken hebt. Ernstige of langdurige gevolgen van medicijnproeven komen bijna niet voor in Nederland, vanwege de strenge regelgeving die hierover bestaat.

Je kan enkele weken platliggen, maar daarna zal je naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer verder kunnen met je leven. Bovendien heb je flink betaald gekregen voor je korte ziekte!

Tip 5: Word online vertaler

Als je een student bent, dan is de kans groot dat je meer dan één taal spreekt. Iedereen spreekt tegenwoordig eigenlijk naast Nederlands ook wel Engels. Veel studenten kunnen zich ook nog wel redden in het Duits of Frans dat ze op de middelbare school geleerd hebben. Deze vaardigheid kun je gebruiken om geld te verdienen als student, en wel door online vertaler te worden.

Op sites als Gengo.com kun je tegen betaling je diensten als vertaler aanbieden. Na een korte test kun je aan de slag als vertaler. Hoeveel je verdient hangt af van wat je vertaalt en welke talen je spreekt. Er zijn nou eenmaal minder mensen die Nederlands naar Chinees kunnen vertalen dan naar Engels.

De helft van het onderwijs is tegenwoordig in het Engels, dus je bent toch al de hele tijd aan het vertalen.

Vertalen zal je niet als erg lastig ervaren als je een taal vloeiend spreekt. Dit kan dus een erg moeiteloze manier zijn om wat extra geld te verdienen, wanneer jij daar even de tijd voor en zin in hebt.

Tip 6: Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek

De farmaceutische industrie mag dan wel de grootste bedragen hebben om rond te strooien, maar de medische wetenschap is zeker niet het enige wetenschapsgebied waarop geld te verdienen valt via wetenschappelijk onderzoek. Ook andere wetenschappers hebben zo nu en dan mensen nodig om onderzoek op te verrichten, wat je misschien vanuit je eigen studie wel weet.

Hierbij moet je vooral denken aan de psychologie. Psychologen zijn vaak geïnteresseerd in het meten van menselijke reacties, en het waarnemen van menselijk gedrag onder bepaalde omstandigheden. In tegenstelling tot medische proefpersonen, zullen deze testpersonen meestal geen medicatie of andere middelen moeten innemen. Er zijn dus geen ernstige risico’s zoals bij medicijnenonderzoek.

Wat voor wetenschappelijk onderzoek is dit?

Deze onderzoeken verschillen sterk in grootte, en dus ook in financiële beloning. Er zijn kleine onderzoekjes waar je maximaal een uur mee bezig bent. Met deze onderzoekjes zal je waarschijnlijk een paar euro verdienen. Hierbij moet je denken aan even in een kamertje wat testjes doen, waarbij je reacties worden gemeten.

Deze onderzoekjes vinden meestal plaats aan de universiteit waar je toch al studeert.

Waarschijnlijk is er op een kwartiertje afstand op dit moment een onderzoek bezig waar je geld aan kan verdienen.

Er zijn echter ook grote psychologische en sociaalwetenschappelijke onderzoeken, waar je enkele dagen mee bezig zal zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groepsexperimenten waarbij onderzoek wordt gedaan naar sociale verhoudingen. Deze kosten natuurlijk meer tijd, maar in principe hoef je je alleen maar natuurlijk te gedragen terwijl je geobserveerd wordt. De beloning is bovendien aanzienlijk hoger.

Als je aan dit soort onderzoeken mee wil doen, dan hoef je meestal alleen maar even een Facebookgroep van een bepaalde studie op te zoeken. Hier worden vaak genoeg onderzoeken worden gedeeld waaraan je deel kan nemen. Je kan ook gewoon even aan een vriend die psychologie studeert vragen of er nog onderzoekjes zijn waaraan je mee kan doen. Ten slotte kun je op de faculteit rondkijken voor flyers van onderzoeken.

Dat waren ze dan, 6 manieren waarop jij als student snel en makkelijk een extra zakcentje kan verdienen. Zoals je kan zien, zijn er genoeg manieren waarop een student zijn studietijd iets comfortabeler kan maken, die prima te combineren zijn met bijvoorbeeld een drukke studie en een actief studentenleven.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

6 Reacties op "6 Tips om Snel en Makkelijk Geld te Verdienen als Student"

 1. Mike

  says:

  Bedankt voor deze handige tips. Ik vind alleen dat je niet mag adviseren om inbreker te worden. Dit spoort mensen aan tot schandalige daden! Zou je dit willen aanpassen?

  Ik ga me eens verdiepen in drugs dealen. Bedankt voor deze tip!

  • Anonymous

   says:

   Neejoh inbreken is een schandalige daad maar wat is drugsdealen dan :|

   • mr.fact

    says:

    Nou dat zal ik je vertellen : Precies hetzelfde als bijvoorbeeld jij naar de doktor gaat en medicijnen haald. Uiteindelijk ga je er ook kapot aan aan de medicinale drugs of de ""straat"" drugs .

 2. GeldGorila

  says:

  Hello World

 3. zefania

  says:

  Hoe ontvang ik me geld cash?

 4. John

  says:

  Kom op met dat geld

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *