5 Tips Om Geld Te Verdienen Met Chatten

Al sinds de begindagen van het internet is chatten één van de belangrijkste functies van het wereldwijde web. Vroeger deden we dat op MSN, maar tegenwoordig is een chatfunctie een vast onderdeel van bijvoorbeeld sociale media, nieuwssites en blogs. Grote kans dus dat jij een hoop ervaren hebt met chatten, en dat het inmiddels heel natuurlijk aanvoelt.

Als dat het geval is, dan heb ik goed nieuws voor je! Je kunt namelijk geld verdienen met chatten, en op die manier dus je chatvaardigheden inzetten voor een (extra) inkomen. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je dit kan doen en hoeveel je op deze manier kan verdienen. Ook geef ik je een vijftal handige tips om er een groot succes van te maken.

Hoe kun je geld verdienen met chatten?

Chatten is voor de meeste mensen een manier om persoonlijk contact te onderhouden, en dus kun je je wellicht lastig voorstellen hoe je met zoiets geld kunt verdienen. Dit kan echter wel degelijk! Door aan het werk te gaan als een zogeheten chat operator kun jij door bedrijven betaald krijgen om met mensen te chatten.

In de meeste gevallen gaat het om erotische chats. Sommige mensen vinden het enorm opwindend om ondeugend en expliciet chatcontact te hebben met iemand anders, en die dienst kun jij als chat operator bieden. Jij helpt iemand om aan zijn of haar trekken te komen, en als tegenprestatie krijg je daarvoor betaald.

Hier moet je je natuurlijk wel comfortabel bij voelen, en dat zal niet voor iedereen het geval zijn. Niet iedereen is even open over seksualiteit, en niet iedereen zal het zien zitten om dagelijks geile berichtjes naar vreemden te moeten sturen. In dat geval kun je hier ook maar beter niet aan beginnen, want het is niet alleen voor jou vervelend als je dit werk met tegenzin en ongemak doet, maar je zal ook minder succesvol zijn, omdat ook je chatpartner dit wel door zal hebben.

“Als jij zelf ook van erotisch chatten houdt, word je betaald voor iets waar je anders voor zou moeten betalen!”

Je kan ook voor een bedrijf werken in de online klantenservice. Ook dan bestaat je werk voor het grootste deel uit het beantwoorden van chats, in dit geval van (veelal ontevreden) klanten of gebruikers. Als erotische chatwerkzaamheden jou niet zo liggen, is dit misschien een betere optie. Let wel op dat je hier een dikke huid voor moet hebben, omdat ontevreden klanten niet zelden erg onbeleefd of zelfs onbeschoft zijn.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Hoeveel verdien je met chatten?

Dat je geld kan verdienen met chatten is natuurlijk leuk en aardig, maar waarschijnlijk wil je ook wel weten om wat voor bedragen het gaat. Het precieze bedrag zal natuurlijk afhangen van je specifieke werkgever, maar ik kan je wel een indicatie geven van de inkomsten die je ongeveer kunt verwachten als chat operator.

Een select groepje chat operators kan een volledig inkomen verdienen met chatten, zo’n 2000 tot 3000 euro per maand. Een inkomen waar je prima van kan leven dus. Zoals gezegd gaat het hier wel echt om een klein groepje, namelijk de meest succesvolle chatters, die bovendien vrijwel altijd beschikbaar zijn om te chatten. Jij valt waarschijnlijk niet binnen die categorie.

Een meer realistische schatting is een paar honderd euro per maand. Dit gaat dan overigens over erotische chat operators. Als je bij een online klantenservice werkt, liggen de laagste inkomens rond het minimumloon. Er zijn ook mensen die flink wat meer verdienen, maar dat hangt weer helemaal af van het bedrijf waarvoor je werkt en het niveau van het werkt wat je uitvoert.

Een leuk extra zakcentje is dus zeker te verdienen als chat operator. Verwacht echter niet dat je ervan rond kan komen, want veruit de meeste chat operators verdienen geen leefbaar inkomen met deze werkzaamheden op zich. Het is dus niet raadzaam om je baan op te zeggen en fulltime als chat operator aan de slag te gaan. Blijk jij toch tot die top te behoren, dan kan je altijd later nog je baan opzeggen, zodra je wat zekerder bent van je nieuwe inkomen.

Hoe ben ik succesvol als chat operator? 5 tips

Hopelijk heb je inmiddels voor jezelf kunnen bepalen of werken als chat operator iets voor jou is. Het kan echter ook zijn dat je nog twijfelt, omdat je niet zeker weet of je wel succesvol zal zijn. Twijfel je daarover, dan ga ik nu hopelijk wat van die twijfel wegnemen. Ik geef hieronder namelijk een aantal tips die je een hogere succeskans zullen geven, zodat jij vol zelfvertrouwen kan gaan chatten!

  1. Doe geen dingen waar je je onprettig bij voelt
  2. Let op je spelling
  3. Pas je stijl aan aan je gesprekspartner
  4. Leer jezelf aan om snel te typen
  5. Leer je klanten kennen

Tip 1: Doe geen dingen waar je je onprettig bij voelt

Wie geld wil verdienen met erotische chats, moet natuurlijk wel een tegenprestatie leveren voor dat geld. Dat wil echter niet zeggen dat je alles moet doen wat je chatpartner van je vraagt. Het aangeven van je grenzen is in dit werk enorm belangrijk, en je moet niet accepteren dat mensen over die grenzen heen gaan.

Ten eerste is dit natuurlijk zo omdat het voor jou enorm vervelend of zelfs traumatisch kan zijn als jij bepaalde fantasieën moet faciliteren waar je je niet fijn bij voelt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die fantaseren over verkrachting of andere vormen van geweld. Het is natuurlijk prima als je hieraan mee wil doen, maar je kan je hierdoor ook geïntimideerd of onveilig voelen. In dat geval kan het geestelijk enorm schadelijk zijn als je hier toch in mee gaat.

“Jouw geestelijke gezondheid is belangrijker dan de seksuele fantasieën van een wildvreemde.”

Een andere reden om geen dingen te doen waardoor je je onprettig voelt, is dat de klant dit merkt. Wanneer jij iets duidelijk niet fijn vindt, dan zul je daarover ook geen geile berichtjes kunnen sturen op een geloofwaardige manier. Als je iedere klant tevreden wilt stellen, bereik je dus het tegenovergestelde resultaat, en blijven klanten juist teleurgesteld achter.

Bedrijven moeten jou de ruimte bieden om grenzen te stellen, en alleen te doen waar jij je comfortabel bij voelt. Doen ze dat niet, bijvoorbeeld door druk uit te oefenen om tóch bepaalde fantasieën te faciliteren of door te dreigen met ontslag als je iets niet doet, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een andere werkgever. Jouw grenzen gaan boven alles, zeker op het gebied van intimiteit, en een bedrijf heeft dat te respecteren.

Tip 2: Let op je spelling

Chatten is natuurlijk een meer informele manier van communiceren, en daarom past daar een andere stijl bij dan bijvoorbeeld bij een e-mail. Dat chatten wat meer casual is, betekent echter niet dat spelling ineens onbelangrijk wordt. Iemand die enorm veel spelfouten maakt, zal waarschijnlijk geen succesvolle chat operator worden.

Er zijn natuurlijk mensen die niets geven om spelling, maar er zijn ook mensen voor wie spelfouten enorm dom overkomen. Het kan je bovendien doen overkomen alsof je geen moeite doet, en dat is wel het laatste wat je wil; je gesprekspartner wil namelijk expliciet aandacht van jou en zich gewild voelen, en wil dus niet het idee hebben dat je ongeïnteresseerd bent.

“Het klinkt misschien absurd, maar sommige mensen verliezen na een paar dt-fouten alle interesse.”

Natuurlijk is het oneerlijk dat sommige mensen zoveel de nadruk leggen op spelling. Het wil ook helemaal niet zeggen dat je dom bent (de kans is groter dat je gewoon slecht spellingonderwijs hebt gehad, of misschien heb je een aandoening die spellen lastiger maakt, zoals dyslexie). De harde waarheid is echter wel dat je klanten gaat krijgen die hier wél op letten, en dus zul je je aan hen moeten aanpassen.

Overigens wil ik niet zeggen dat een enkele spel- of typfout meteen betekent dat je met een ontevreden klant zit. In algemene zin moet je spelling goed in elkaar zitten, maar zelfs professoren maken zo nu en dan een spel- of taalfout (het Nederlands is nu eenmaal een enorm verwarrende en inconsequente taal). Werkwoordvervoeging verdient speciale aandacht, omdat dat verreweg het vaakst fout gaat.

Tip 3: Pas je stijl aan op je gesprekspartner

Zoals ik eerder al even zei, hoort er bij chatten een andere stijl dan bij andere vormen van communicatie. Over het algemeen is chatten iets informeler. De opvattingen hierover verschillen echter nogal. Iemand van in de twintig zal je bijvoorbeeld glashard uitlachen als je je naam onder een appje zet, terwijl ouderen dat misschien juist verwachten, als een teken van beleefdheid.

Hiervoor is een makkelijke oplossing: imiteer gewoonweg de stijl van je gesprekspartner. Ook bij erotische berichtjes kan de toon en stijl enorm variëren. Echt “formeel” kunnen ze natuurlijk nooit genoemd worden, maar het zal toch nog wel enorm verschillen hoe mensen verwachten dat je tegen ze praat. Wil deze persoon expliciete lichamelijke omschrijvingen, of iets meer subtiels? Je gesprekspartner behandelt jou waarschijnlijk zoals hij of zij zelf behandeld wil worden.

Let wel op dat je niet te veel imiteert. Als het lijkt alsof je je gesprekspartner napraat, dan voelt hij of zij zich waarschijnlijk niet serieus genomen. Het overnemen van iemands toon en stijl is iets anders dan iemand napraten, dus wees voorzichtig met het letterlijk overnemen van het woordgebruik van je gesprekspartner, want dat lijkt al snel meer op imitatie.

Tip 4: Leer jezelf aan om snel te typen

Snel typen is een vaardigheid die in het digitale tijdperk meer en meer van je wordt verwacht, en ook bij chatten is dit natuurlijk een handige vaardigheid. Iemand die betaalt om met jou te chatten, verwacht natuurlijk wel waar voor zijn geld. Dat houdt onder andere in dat je snel reageert, en dat kan alleen als je ook een beetje snel typt.

“Je wordt niet betaald om eens in de tien minuten een berichtje te sturen.”

Als je wat jonger bent, dan heb je waarschijnlijk al op school leren typen, met meerdere vingers en misschien zelfs blind. Het kan echter ook dat je deze vaardigheid nog moet ontwikkelen. Hiervoor zijn gelukkig een hele hoop cursussen beschikbaar. Het wordt steeds vaker van mensen verwacht dat ze snel kunnen typen, en de markt heeft daarop ingespeeld.

Bedenk je wel dat deze cursussen vaak geld kosten. Je zal daarom een kostenafweging moeten maken. Hoeveel denk jij te kunnen gaan verdienen met chatwerk, hoeveel kost deze cursus, en weegt dat tegen elkaar op? Over het algemeen zal het de investering wel waard zijn, maar als je bijvoorbeeld nog niet helemaal zeker weet of je wel chat operator wil worden, dan is zo’n cursus het misschien niet waard.

Wel moet je je bedenken dat snel typen sowieso een handige vaardigheid is. De kans is groot dat dit ook op een ander gebied van je leven wel van pas zal komen. Waarschijnlijk zijn er dus meerdere argumenten om eens zo’n cursus te volgen, en is het ‘t geld ook nog wel waard als je uiteindelijk besluit dat chatwerk toch niets voor jou is.

Tip 5: Leer je klanten kennen

De meest succesvolle chat operators zijn de mensen die terugkerende klanten hebben. Als een klant het leuk heeft met jou, en je deze klant aan je weet te binden, dan zal die klant ook in de toekomst weer met je willen praten. Dit leidt ertoe dat je meer werk hebt, en dus ook meer verdient. Het is dus belangrijk dat je je klanten leert kennen.

Daarmee bedoel ik dat je interesse toont in een klant en wat hij of zij fijn vindt. Het is ook belangrijk dat je dit onthoudt, zodat je hier in volgende gesprekken op kan terugkomen. Het voelt dan ook voor je klant alsof je elkaar leert kennen, wat de kans groter maakt dat hij of zij nog eens terugkomt. Vind je het lastig om allerlei informatie over klanten te onthouden? Dan kun je dit natuurlijk ook opschrijven.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *