Geld Verdienen In De Horeca Door Je Eigen Café Te Beginnen

Bijna elk dorp heeft wel een café dat omgedoopt is tot de vaste stamkroeg van de dorpsbewoners. Het café waar de mensen bijeenkomen om zich onder te dompelen in een gevoel van saamhorigheid en zorgeloosheid. Onder het genot van drank en muziek ontmoeten ze elkaar om verhalen uit te wisselen of samen te zijn met anderen.

Voel jij je helemaal thuis in de kroeg, en wil jij er graag je geld mee verdienen? Dan is de oplossing vrij voor de hand liggend. In plaats van een café te bezoeken, zou jij er zelf een kunnen beginnen! Die sfeer waar jij je het liefst mee omringt, kan een permanente aanwezigheid krijgen door je eigen stamkroeg te creëren. Maar hoe kan je dit plan het beste realiseren?

Een concept ontwikkelen

Voordat je je bezig gaat houden met de wettelijke verplichtingen voor het starten van je eigen horecaonderneming, is het van belang om je in te beelden wat jij nu precies voor ogen ziet bij het bezitten van een café. Welke elementen uit jouw stamkroeg wil jij terugzien in jouw eigen café?

Bepaal voor jezelf welk imago je wilt voor jouw horecabedrijf. Waar streef jij naar als onderneming? Kijk om je heen bij andere cafés om erachter te komen wat de kroegen nou zo speciaal maakt. Hoe zorg jij ervoor dat klanten steeds terugkomen? Probeer een zo duidelijk beeld te creëren van je eigen café.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Een vergunning regelen

Zodra je voor jezelf vastgesteld hebt hoe jouw droomcafé eruit ziet, kun je gaan beginnen met het realiseren van de ontwikkeling van je café. Tijdens het hele proces zal je moeten overleggen met je gemeente over hoe je de totstandkoming van je café zult bewerkstelligen.

De eerste stap die je moet zetten, is het aanvragen van een vergunning bij je gemeente, aangezien de vestiging van je onderneming in het bestemmingsplan van de gemeente moet passen. Als dit niet het geval is, kun je vragen om een wijzing van het plan of een omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met de regels van ruimtelijke ordening.

Een locatie vinden

Vervolgens zal je op zoek moeten gaan naar een pand dat jij om wilt toveren tot jouw café. Wellicht kun je een bestaand café overnemen en renoveren, of zal je een oud gebouw vinden dat je wilt verbouwen of slopen om er je eigen café te bouwen. Concentreer je op het beeld dat jij hebt van jouw café en kies vervolgens de locatie die het beste aansluit bij deze visie.

Zowel bij het overnemen en renoveren, als bij het verbouwen en slopen, zal je de gemeente op de hoogte moeten stellen van jouw plannen. Dit houdt in dat je ofwel een omgevingsvergunning voor bouwen zal moeten aanvragen, of een sloopmelding zal moeten maken. Pas als de gemeente daar goedkeuring voor geeft, kun je de opbouw van je café starten.

Nog meer vergunningen aanvragen

Het starten van een nieuwe horecaonderneming houdt in dat je met veel zaken tegelijkertijd rekening moet houden. Naast het aanvragen van de omgevingsvergunning voor bouwen, is het van belang dat je pand aan de brandveiligheidseisen voldoet. Je zult dus tevens een ‘omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik’ aan moeten vragen bij je gemeente.

Daarnaast zal je er ook voor moeten zorgen dat je onderneming aan enkele milieuvoorschriften voldoet. Ook hiervoor kan je een melding maken bij de gemeente. Verder moet je als horecabedrijf ook een bepaalde (sociale) hygiënecode volgen. Deze moet eerst goedgekeurd worden.

Geld verdienen in de horeca – en met name in een café – is bovendien onlosmakelijk verbonden met de verkoop van alcoholische dranken. Voor de verkoop en het consumeren van alcohol in jouw kroeg, zal je een drank- en horecavergunning aan moeten vragen bij je gemeente.

De opbouw realiseren

Nadat je aan alle wettelijke verplichtingen hebt voldaan, is het tijd om je pand verder te ontwikkelen tot een echt café. Een heel bepalend onderdeel voor de sfeer, en zodoende het aantal klanten bij de opbouw van je café, is de styling. De mate waarin jij geld verdient met je horecaonderneming, is voor een groot deel afhankelijk van de wijze waarop jij je café aankleedt.

Vervolgens moet je op zoek gaan naar personeel. Het personeel vormt het hart van het café. Het karakter van onder andere de barbediendes zet de toon voor de sfeer in de kroeg. Ook het aanbod in drank en de kwaliteit van de muziek dragen bij aan de tevredenheid van de klant, en zodoende het voortbestaan van je café. Neem de tijd om juiste personeelsleden te vinden en betrek hen in de keuze van de verschillende soorten alcohol en muziek.

Inschrijven bij het Handelsregister

Tenslotte ben je als horecaonderneming verplicht je in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Als je een café wilt starten, zal je in eerste instantie moeten voldoen aan de criteria voor een onderneming. Wanneer je deze vervult, kun je je vanaf een week vóór tot een week ná de start van je onderneming in het register inschrijven.

De kosten van de inschrijving bedragen €50,- en zijn eenmalig. Een bijkomend voordeel van het inschrijven bij de KvK, is het feit dat het je gegevens doorgeeft aan de Belastingdienst, en dat jij je dus niet apart hoeft aan te melden bij de Belastingdienst.

Zodra je ingeschreven bent in het Handelsregister, en jij jezelf horecaondernemer mag noemen, kan je je café officieel openen. Door het starten van je eigen café, heb je niet alleen je eigen stamkroeg gecreëerd, maar zal je ook nog eens je geld verdienen met jouw horecaonderneming.

Een realistische onderneming?

Hoewel je focus misschien ligt op het waarmaken van je droom om café-eigenaar te worden, moet je je realiseren dat het tegelijkertijd je nieuwe inkomstenbron wordt. Als je café slecht loopt omdat je achteraf helemaal niet geschikt blijkt te zijn als horecaondernemer, ligt niet alleen je droom in duigen, maar zit je ook financieel in de problemen.

Je kunt het bezoeken van je stamkroeg misschien maar beter als hobby houden, en op een andere manier geld gaan verdienen. De perfecte oplossing wordt gevormd door het Geld Gorilla Geheimen programma. Hiermee kan je, zonder technische kennis of veel tijd en moeite te investeren, vanuit huis een volledig maandelijks inkomen van minimaal €2950,- gaan verdienen.

Geld verdienen in de horeca is wellicht niet voor jou weggelegd, maar door het Geld Gorilla Geheimen programma kun je eenvoudig en online geld verdienen, en tegelijkertijd je huidige stamkroeg zoveel bezoeken als je wilt. Daar mag je best op proosten, toch?

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Geld Verdienen In De Horeca Door Je Eigen Café Te Beginnen"

 1. Nevzat karakoc

  says:

  Beste
  İk heb en firma
  İk vil nog eigen cafe open ik watt moet doen
  Mvg

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *