Word Handelaar: Zo Kun Je Geld Verdienen Met Handel

Als je snel veel geld wilt verdienen, dan doe je er wellicht goed aan om de trends goed in de gaten te houden. Een handelaar die de trends namelijk goed in de gaten weet te houden, kan hippe producten nog net op tijd inkopen. Zo kan er een grote voorraad ingekocht worden tegen een scherpe prijs, die hij daarna tegen een meerprijs weer kan verkopen.

Maar rijk worden met handel is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er een aantal richtlijnen waaraan je je zou kunnen oriënteren als het gaat om het geld verdienen door middel van handel. Deze richtlijnen zullen kort toegelicht worden in dit artikel. Daarna zullen er een aantal goede voorbeelden gegeven worden van manieren om geld te verdienen met handel.

Wat is handel?

Handel vindt al plaats sinds er mensen zijn op deze aarde. Omdat de wereld vroeger nog veel minder verbonden was, waren de mensen een stuk afhankelijker van elkaar. Hoewel er toen nog helemaal geen sprake was van iets als geld, werd er al wel volop gehandeld. Dit werd gedaan door middel van het ruilen van goederen. Er zijn verschillende oorzaken voor het bestaan van handel:

 • Handel biedt de mogelijkheid om tot arbeidsdeling over te gaan. Als niet iedereen meer voor zijn eigen eten hoeft te zorgen of zelf kleding hoeft te maken, kan men zich toeleggen op een specialiteit. Door middel van specialisatie kan er dan worden overgaan tot arbeidsdeling. Daardoor doet iedereen eigenlijk alleen nog maar waar hij of zij goed in is, iets dat de productiviteit ten goede komt.
 • Handel voorziet de ene regio van producten uit de andere regio. Handel ontstaat natuurlijk ook precies daar waar er vraag is naar producten die lokaal niet te krijgen of te produceren zijn. Door middel van de handel in producten kunnen mensen uit Nederland bijvoorbeeld bananen kopen en deze ruilen voor tulpen. En dit terwijl er helemaal geen bananen in Nederland groeien.
 • Handel ontstaat als er vraag naar producten is. Tot slot ontstaat handel natuurlijk ook altijd daar waar er simpelweg vraag naar is. Als er namelijk vraag naar een product is, dan zal er altijd wel een ondernemer bereid zijn om in dat gat te springen. Een kenmerk van een goede ondernemer is dat hij of zij deze kansen weet te herkennen en weet te benutten.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

5 Eigenschappen van een goede handelaar

Nu kort uiteengezet is wat handel is, zal er besproken worden welke eigenschappen iemand nu echt tot een goede handelaar maken. De belangrijkste vijf eigenschappen heb ik hieronder kort op een rijtje gezet.

Eigenschap #1: Zelfkennis

Voordat je aan de slag kunt gaan, is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van wat je wel en niet kunt. Als je namelijk helemaal geen aanleg, inspiratie of passie hebt, is je succes als handelaar gedoemd te mislukken. Daarnaast doe je er goed aan om even kritisch te kijken naar de zaken die je tot nu toe hebt ondernomen. Waren deze zaken een succes of eindigden ze in financiële fiasco’s?

Door goed naar jezelf te kijken, kun je vrij snel de vinger op de zere plek leggen. Probeer eerst aan deze punten te werken voordat je echt geld gaat investeren in je eigen handelsonderneming.

Als je bijvoorbeeld niet eens durft af te dingen, zal je waarschijnlijk ook geen briljante (onder)handelaar zijn of worden.

Dit wil overigens niet zeggen dat je plannen dan gedoemd zijn om te mislukken, wanneer je niet aan alle eisen voldoet. Gun jezelf de tijd om eens goed naar jezelf te kijken en werk aan je zwakke punten. Daar zal je niet alleen financieel de vruchten van plukken, je zult er ook een completer mens van worden.

Eigenschap #2: Analyseer de markt

Voordat je actief gaat worden op een nieuwe markt, moet je een goede marktanalyse maken. Dit geldt altijd, of je nu producten koopt en verkoopt, of dat het aandelen zijn. In een goede marktanalyse stel je jezelf de volgende vragen:

 • Hoe groot is de markt?
 • Hoe verzadigd is de markt?
 • Waar liggen de kansen op de markt?
 • Is het een toekomstbestendige markt?
 • Welke risico’s zijn er verbonden met het toetreden tot deze markt?
 • Hoeveel kapitaal heb ik nodig om toe te treden tot deze markt?

Als je eenmaal een grondige analyse van de markt gemaakt hebt, ben je in principe klaar om de markt te bestormen. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je genoeg startkapitaal hebt. Onderschat dit element niet. Als je te weinig startkapitaal hebt, zal je zeker in een markt waar de marges wat kleiner zijn, niet snel winst maken.

Ook is het belangrijk om de conjunctuur van de markt scherp in de gaten te houden. Dit is de verandering van het groeipercentage van de markt. Maar om de conjunctuur goed te kunnen observeren moet je er wel ruim de tijd voor nemen.

Dit geldt zeker als je gaat handelen in zeer trendgevoelige producten of aandelen.

Als je de conjunctuur namelijk niet goed weet te schetsen, loop je zomaar het risico dat je veel te vroeg of te laat in de markt stapt. Sommige rages houden namelijk maar kort aan. Een goed voorbeeld hiervan is fidget spinners. Een jaar geleden had iedereen het over dit speelgoed en konden er mooie marges behaald worden, nu zijn ze vrijwel waardeloos.

Eigenschap #3: Wees je bewust van de toekomst

De derde eigenschap die erg belangrijk is als je geld wilt verdienen met handel, is dat je regelmatig nadenkt over de toekomst. Hierbij gaat het niet alleen om de toekomst van het product of de producten die je verkoopt, maar ook over je eigen toekomst. Een goede ondernemer is een ondernemer met een duidelijk plan. Daarom is het goed om dit scherp voor ogen te houden.

 • Waar wil je over vijf jaar staan?
 • Waar wil je over tien jaar staan?
 • Wat is eigenlijk het doel van je onderneming?
 • Wil je zo snel mogelijk, zoveel mogelijk winst maken?
 • Of wil je veel mensen aan een baan helpen?
 • Wil je internationaal zakendoen, of wil je je beperken tot de Nederlandse markt?

Dit zijn allemaal vragen waarop je beter een antwoord kunt formuleren voordat je beslissingen neemt.

Daarbij is het ook belangrijk om je niet teveel te hechten aan een enkel product of een enkele productgroep. Natuurlijk zullen er altijd producten zijn die veel voor je betekenen of die je in het verleden veel succes hebben gebracht. Die momenten moet je koesteren. Maar als het om de toekomstbestendigheid van je onderneming gaat, moet je hard zijn.

Als een product dus niet of nauwelijks meer verkoopt, is het belangrijk dat je er ook afscheid van kunt nemen. Af en toe is het beter om je verlies te pakken en je op iets anders te focussen. Als je dit namelijk niet doet, kunnen de verliezen nog verder toenemen en staat je kapitaal stil. Stilstaand kapitaal is de doodsteek voor iedere ondernemer: geld moet rollen zodat je vermogen toeneemt.

Eigenschap #4: Take one step at a time

Ondernemers zijn nu eenmaal enthousiaste mensen. Dit enthousiasme is wat ze vaak tot erg goede verkopers maakt. Toch kan dit enthousiasme af en toe ook een verraderlijke valkuil blijken te zijn. Als iets namelijk goed gaat, vergeten veel ondernemers nogal snel een aantal basisregels van het handelen.

Daarom is mijn advies om te investeren waar het kan en conservatief te handelen waar het moet.

Op deze manier voorkom je dat je te grote investeringen aangaat, waarvan het nog maar de vraag is of je deze terug gaat verdienen in de toekomst. Doe jezelf een plezier en ga handelen, maar doe dit wel stap voor stap. Een hardloper is een doodloper!

Eigenschap #5: Nieuwsgierigheid

De laatste eigenschap van een goede ondernemer die ik hier kort wil bespreken is nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid is een eigenschap die veel ondernemers gelukkig al van nature bezitten. Het is niet alleen leuk om heel erg nieuwsgierig te zijn, het komt ook zeker van pas tijdens het ondernemen. Met name als de nieuwsgierigheid met een kritische blik kan worden gecombineerd.

Een kritische blik is namelijk erg belangrijk. Voordat je een hele scheepslading vol met producten kunt bestellen, moet je wel even onderzoek doen naar de volgende zaken:

 • De kwaliteit van de gekochte producten
 • De totstandkoming van de gekochte producten; is het duurzaam geproduceerd en is er geen kinderarbeid mee verbonden?
 • De prijs/kwaliteitverhouding van de eigen leverancier

Als je al deze zaken voor jezelf op een rijtje weet te zetten, ben je meer dan klaar om een geweldige handelaar te worden.

4 Producten die geschikt zijn om te verhandelen

Zoals al eerder aangegeven zijn er een hoop dingen die je kunt verhandelen. Hieronder vallen ook aandelen en andere waardepapieren. Als je meer wilt weten over het kopen van aandelen en hoe dit in zijn werk gaat, dan kan ik je het volgende artikel over beleggen voor beginners van harte aanbevelen. In het huidige artikel ga ik meer in op het handelen in producten.

Artikel #1: Sneakers

Je leest het goed: sneakers. Voor wie de sneakermarkt niet kent, zal dit misschien een vreemd product zijn om te handelen, maar zie sneakers maar als de nieuwe postzegels. Er zijn enorm veel verschillende sneakers en deze worden ook steeds duurder. Het is nog steeds een groeiende markt en er valt dus veel geld te verdienen.

Om actief te worden op de sneakermarkt, zal je jezelf wel eerst heel goed moeten verdiepen in de vele verschillende modellen. Je moet weten hoe je echte en neppe sneakers van elkaar kunt onderscheiden en hoeveel geld ze dan waard zijn.

Sneakers kun je ook ideaal via internet verkopen.

Waar je wel op moet letten is dat je voldoende startkapitaal hebt. Sneakers verhandelen is namelijk vrij kapitaal-intensief.

Artikel #2: Melkpoeder

Een aantal jaar geleden was er enorm veel te doen over de zogenoemde ‘melkchinezen’. Dit waren Chinezen die in Nederland zoveel mogelijk melkpoeder probeerden te kopen om het zodoende naar hun vaderland te kunnen sturen. Dit had te maken met een groot schandaal waarbij er sprake was van vergiftigde zuivelproducten. Daardoor vertrouwen Chinezen de melk die in China te koop is niet.

Het kan enorm lucratief zijn om te gaan handelen in melkpoeder. Een grote verpakking melkpoeder kan in de drogisterij of supermarkt bijvoorbeeld 25 euro kosten. In China zijn er genoeg mensen die er het dubbele voor over hebben. Als je dan toch deze marge voor elkaar weet te boksen dan is het wel duidelijk dat dit een interessant niche is.

Artikel #3: Elektronica

De handel in elektronica is zeer interessant. Tegelijkertijd gaat deze ook erg snel en kan een product dat vandaag nog 400 euro waard is, morgen opeens nog maar de helft waard zijn. Handel in nieuwe elektronica is dan misschien ook minder interessant, zeker omdat dit enorm kapitaalintensief is.

De handel in elektronica op de tweedehandsmarkt is anders. Hier kun je, als je echt verstand hebt van de waarden van aangeboden producten, echt je slag slaan. Maar afhankelijk van het segment dat je kiest, kan dit ook een zeer kapitaalintensieve onderneming worden.

Artikel #4: Auto’s

In Nederland heeft bijna iedereen behoefte aan een betaalbare auto. De handel in tweedehandsauto’s is dan ook echt booming in Nederland. Als je dol bent op auto’s, dan is het wellicht een goed idee om eens na te denken over het handelen in tweedehandsauto’s. Dit is met name interessant als je ook nog eens goed bent met auto’s.

Wanneer je dus geen twee linkerhanden hebt, maar zelf ook nog van sleutelen aan auto’s houdt, dan kun je een enorme meerwaarde creëren door af en toe wat onderdelen te vervangen. Veel mensen verkopen hun auto namelijk op het moment dat er een klein defect aan de auto is.

Wanneer jij deze auto’s repareert en weer verkoopt, kun je grote marges behalen.

Wil je nog meer tips over hoe je snel geld kunt verdienen? Lees dan dit artikel eens goed door.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *