Hoe Betrouwbaar Is Geld Verdienen met de Loterij?

Het lijkt wel een pingpongwedstrijd, de manier waarop jouw blik van het banksaldo op je telefoon naar het televisiescherm, waarop zojuist de prijswinnaar van de loterij bekend wordt gemaakt, vliegt. De winnaar is compleet overweldigd en de tranen schieten haar in de ogen, terwijl ze het enorm bedrag in ontvangst neemt. Bij jou staren echter slechts een paar miezerige cijfertjes terug. Zucht.

Hoe geweldig zou het toch zijn als jíj degene was die de loterij zou winnen? Met die fantasie in je achterhoofd kocht jij destijds jouw eerste lot. Op een dag zal jij het zijn… En dan zullen al jouw zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen en zul je nog lang en gelukkig leven. Maar ho eens even, dat klinkt allemaal leuk en aardig. Maar hoe betrouwbaar is geld verdienen met de loterij werkelijk?

Geld maakt gelukkig, of niet dan?

Als er iets is waar maar heel erg lastig een globale definitie van te geven is, is het wel geluk. Want waar een van jouw vrienden misschien dolgelukkig van wordt, daar trek jij je neus voor op. En vice versa. Leuk weetje: sommige mensen geloven dat geluk wordt bepaald door ‘wat er in de sterren staat geschreven’; de astrologie, en lezen daarom dagelijks hun horoscoop om te weten of zij die dag geluk zullen hebben.

Geluk is ontzettend persoonlijk bepaald. En daarom is het eigenlijk onmogelijk om uit te leggen wat geluk is, want hoe kun jij voor een ander beslissen waar hij/zij gelukkig van wordt?

Misschien dat je geluk als volgt moet benaderen. Misschien kun je geluk zélf wel definiëren, maar kan je geen standaardindicatoren noemen voor geluk. Er zijn immers altijd omstandigheden die ervoor zorgen dat de standaardindicatoren bij lange na niet voor iedereen opgaan. Vanuit die beredenering zou je kunnen zeggen dat:

Geluk is de staat waarin jij verkeerd wanneer je je oprecht gelukkig voelt. Wanneer je een gevoel ervaart van intense voldoening, en het voelt alsof je de hele wereld aankunt.

Maar wat iemand tot zo’n gevoel brengt, daar kan het dus enorm in verschillen. Zo wordt de een al gelukkig van een uitverkoop, kirt de ander van plezier bij het zien van vrienden die hij/zij al maanden niet meer gesproken heeft, en springt weer een ander een gat in de lucht na het winnen van – jawel – de loterij.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Gelukkig door geld

Het kan zeker heel fijn – of zelfs enorm bevrijdend – zijn om vanuit het niets een smak geld in handen te krijgen. Hierdoor zouden je financiële problemen, die jou zoveel leed bezorgd hebben, ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. In die zin zou jij dus heel gemakkelijk kunnen zeggen dat geld gelukkig maakt.

Toch is geld lang niet altijd een garantie voor geluk. Want heb je te veel geld, bestaat de kans dat mensen alleen maar jouw geld zien, en niet jou als persoon. Zo kun je je juist enorm eenzaam gaan voelen en erg gereserveerd worden. En heb je genoeg geld, dan bestaat alsnog de kans dat er een brug ontstaat naar altijd maar ‘’meer, meer, meer’’ willen. Heb je geld, wil je nog meer geld.

Maar hoe gelukkig word je daarvan, als je het gevoel hebt nooit genoeg te hebben? Als je continu geteisterd wordt door de gedachte dat je iets móet hebben. Ben je dan nog wel in staat tevreden te zijn met wat je al hebt? En dan doel ik niet alleen op je spullen, maar vooral op de mensen om je heen, het feit dat je een dak boven je hoofd hebt, dat je lichaam naar behoren functioneert.

Heb je dan überhaupt wel een gelukkig gevoel op de lange termijn, of ken jij slechts kortstondige ervaringen van geluk? Dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt ook voor langere tijd – of vrijwel altijd – gelukkig zijn. Bijvoorbeeld als je leuk werk doet, of een goede relatie hebt. Of omdat je goed contact hebt met andere mensen – jij bent altijd vriendelijk, mensen waarderen dit en dit maakt jou gelukkig.

Gelukkig door de loterij?

Om het nog allemaal even verder door te trekken – en nog vager te maken. Misschien komt het ware geluk wel voort uit het hebben van een sterk gevoel van een doel, iets om naar toe te werken, hoe lang dit ook zal duren. Gelukkig zijn is dan als je handelt naar jouw visie (van je ideale levensstijl).

Als geld in dit plaatje past, en jij zojuist te horen hebt gekregen dat je de loterij hebt gewonnen, dan kan dit je dus enorm gelukkig maken. Op dat moment. Je hebt een enorme push gekregen richting je eigen geluk, want dit geld gaat deuren voor jou openen.

Geen magische oplossing

Als zorgen over je financiën jou veel stress opleveren, kan het winnen van een (aanzienlijk) geldbedrag er dus voor zorgen dat jij veel lekkerder in je vel zult komen te zitten. Maar als jij je ontzettend rot voelt, zonder geldzorgen of met meer dan alleen geldzorgen, zal geld geen wondermiddel zijn waardoor alles beter wordt.

Natuurlijk zal je in het midden even een gat in de lucht springen van geluk. Het lijkt op dat moment namelijk wél de oplossing voor al jouw problemen. Maar na een tijdje trekt dat gevoel, die euforie weer bij. Dan besef je je ineens dat al het geld in de wereld er niet voor gaat zorgen dat jij je beter over jezelf gaat voelen, of bijvoorbeeld dat je die ene persoon die je zo mist ineens terugkrijgt.

Minder glans na meer tijd

Daarbij komt dat je juist door het winnen van zo’n geldbedrag een nieuwe maatstaf voor geluk creëert voor jezelf. Je hebt nu de lat om gelukkig te zijn zo gigantisch hoog gelegd, waardoor je in de toekomst door kleiner dingen lang niet snel een gevoel zult ervaren dat dit geluksgevoel kan evenaren. Je wordt als het ware ‘afgevlakt’ – je emoties als reactie op bepaalde dingen nemen af.

En als je steeds maar weer een beetje meer gewend raakt aan de extra pleziertjes die het winnen van de loterij jou gebracht heeft, zal het ook steeds moeilijker worden om hier gelukkig van te worden. Deze ‘pleziertjes’ ervaar je dan minder intens, en kunnen niet langer bijdragen aan jouw algehele mate van geluksgevoelens. En is dat werkelijk wat je wilt?

Voor loterijwinnaars vlakt het geluksgevoel snel af, maar dwarslaesiepatiënten, als gevolg van een auto-ongeluk, worden op den duur juist wel gelukkiger.

Hoe betrouwbaar is geld verdienen met de loterij eigenlijk?

Maar als je dacht dat het behouden van geluksgevoelens ná het winnen van de loterij je enige zorg was, dan ben je eigenlijk alweer te optimistisch aan het denken. Want wie zegt eigenlijk dat geld verdienen met een loterij wel echt zo betrouwbaar is? En wat is eigenlijk het effect van keer op keer een teleurstelling, als je weer eens niet in de prijzen valt, op jouw geluksgevoelens?

De kans op verlies is vele malen groter

En geef nou eens eerlijk aan jezelf toe: Hoe schat jij jouw kansen op het winnen van de loterij nu werkelijk in?

Als er miljoenen mensen zijn die meedoen, dan is jouw winkans in feite vrijwel nihil.

Tegelijkertijd betáál jij wel mooi elke maand een bedrag – en zelfs al is dat bedrag klein, is dat het niet als je het op jaarbasis bekijkt.

De vraag is dus nog maar, of jij er werkelijk zin in en tijd voor hebt om mee te doen aan de loterij. Heb jij er werkelijk je zuurverdiende geld voor over? Of ga jij toch liever op zoek naar een manier om juist geld te verdienen in plaats van uit te geven, en op een veel betrouwbaardere (lees: garantie op geld verdienen) manier dan via de loterij.

Betere manieren om geld te verdienen

Om je alvast een handje op weg te helpen, vind je hieronder een aantal manieren waarop jij gemakkelijk zelf geld kunnen verdienen. Een bonus: Je hoeft er niet eens je huis voor uit te komen. Makkelijk verdiend, nietwaar?

Manier #1: Word een virtuele assistent

Tegenwoordig opereren steeds meer bedrijven online, soms zelfs in het geheel. Om hen te helpen georganiseerd te blijven en voor het uitvoeren van administratieve taken, huren zij vaak graag virtuele assistenten in. Dit zijn:

‘’Onafhankelijke contractanten die meerdere klanten in verschillende branches ondersteunen door administratieve, creatieve en technische diensten aan te bieden – vanaf een externe locatie, meestal hun eigen huis of kantoor.’’

Hoewel er een enorme variatie kan zitten tussen verschillende virtuele assistbanen, moet je grofweg denken aan de volgende mogelijke taken:

 • Het opstellen en beantwoorden van e-mails
 • Het creëren en versturen van zakelijke documenten
 • Het reageren op vragen van de media en van bedrijven
 • Het schrijven en creëren van content

Er bestaat geen echt standaardsalaris voor virtuele assistenten, maar vaak vragen virtuele assistenten tussen de €12,- en €65,- per uur. Dit bedrag is verder afhankelijk van de werkgever en van de moeilijkheidsgraad van de klussen.

Manier #2: Ga aan de slag als vertaler

Heb jij een flinke aanleg voor talen en zie jij het wel zitten om teksten te vertalen, vanuit je eigen huis of zelfs je eigen bed? Dan is werken als vertaler misschien wel iets voor jou. Houd er alleen wel rekening mee dat er soms gevraagd wordt naar een diploma van het HBO of de universiteit. Echter, vaak is de belangrijkste vereiste dat je vloeiend bent in minstens twee talen.

Vertalers werken vaak als freelancer en gaan onder andere aan de slag in de volgende sectoren:

 • Professionele, wetenschappelijke en technische diensten
 • Provinciale, lokale en privé onderwijsdiensten
 • Ziekenhuizen
 • Overheid

Wat je ermee kunt verdienen, is ook zeker niet voor de poes. Een Amerikaanse website geeft aan dat in 2016 het gemiddelde nationale loon bijna €40.000,- per jaar bedroeg.

Manier #3: Word social mediamanager

In de huidige maatschappij is het bijna ondenkbaar dat een bedrijf nog niet zichtbaar is op sociale media. Dit is niet alleen belangrijk omdat ze zo met hun tijd meegaan en relevant blijven, het maak het ook veel makkelijker om snel in contact te komen met klanten. Daarbij is het feit dat ze niet zoveel geld meer uit hoeven te geven aan televisie-, print- of radio-advertenties lekker meegenomen.

Waar sommige bedrijven echter over struikelen, is het feit dat ze niet allemaal iemand in dienst hebben die de sociale media-accounts kan managen. Hierdoor zijn er steeds meer individuen die zichzelf zijn gaan aanprijzen als social mediamanagers.

Zij helpen bedrijven hun online aanzien en hun bereik te vergroten.

Social mediamanagers verdienen doorgaans hetzelfde als virtuele assistenten, met een uurloon van €12,- tot €65,-. Sommige social mediamanagers werken ook voor een vooraf vastgesteld bedrag of een maandelijks honorarium.

Manier #4: Ga werken als freelanceschrijver

Sinds de opkomst en enorme groei van het internet, is er steeds meer vraag naar freelanceschrijvers. Want met de groeiende vraag naar nieuws en content, is er ook een groeiende vraag naar mensen die dit naar buiten kunnen brengen en creëren. Grotere sites hebben vaak vaste schrijvers in dienst, maar een groeiend aantal sites huurt juist freelanceschrijvers en content creators in.

Als je al eerdere ervaring met schrijven hebt, is dat zeker een pré. Maar eigenlijk is hetgeen je sowieso nodig hebt, een drive en ambitie, en het vermogen een unieke invalshoek te vinden in gebeurtenissen die iedere dag plaatsvinden.

Wat jij verdient als freelanceschrijver, hangt erg af van de opdracht en van jou zelf. Toch zou je best kunnen denken aan minstens €130,- per artikel, terwijl sommige schrijvers zelfs tot maar liefst €1300,- per geschreven stuk verdienen.

Manier #5: Ga aan de slag als dataverwerker

Er zijn genoeg bedrijven die mensen nodig hebben om verschillende gegevens in hun systemen in te voeren. Denk aan:

 • Data die gebruikt wordt om de inventaris of verzendingen bij te houden;
 • Data die gebruikt wordt om zakenplannen op te stellen;
 • Data die gebruikt wordt om prestaties en output te meten.

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat de belangrijkste vereiste voor werken als dataverwerker goede computer- en typvaardigheden is. Maar hierdoor kan je als dataverwerker wel eenvoudig vanuit huis werken, en zelf je tijd indelen.

Volgens dezelfde Amerikaanse site als bij #2, werd in 2016 door dataverwerkers een jaarlijks gemiddeld inkomen van €26.000,- gegenereerd.

Manier #6: Ga werken bij een callcenter

Vele bedrijven vragen om medewerkers die 24/7 in de gelegenheid zijn om een telefoontje te beantwoorden, klanten bij te staan en bestellingen te verwerken en terugzendingen af te handelen. Maar aangezien steeds meer van deze bedrijven online gaan opereren, is er ook een groeiende vraag naar klantenservicewerknemers die vanuit huis werken.

Wat je nodig hebt al callcentermedewerker is in de eerste plaats uiteraard een computer. Hier hoort vaak ook een specifieke software op te staan, en er zijn vaak nog extra accessoires voor nodig.

Daarnaast is het fijn als je een prettige telefoonstem hebt, evenals ervaring in klantenservice, dataverwerking of detailverkoop.

En hoewel het lastig is om precies uit te vinden hoeveel callcentermedewerkers precies verdienen, mag je toch wel uitgaan van een loon van bijna €26.000,- per jaar.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *