Professioneel Geld Verdienen met Klusjes

Geld is te verdienen op allerlei manieren. De ene manier is iets legaler dan de ander, maar er is bijna niets meer te bedenken waar mensen niet bereid voor zijn geld te betalen of te vragen. Er zijn beroepen als parfumruiker, gametester, of twitter beheerder van een groot bedrijf. Welke baan je ook krijgt, je moet ergens beginnen met geld voor jezelf verdienen.

De meeste mensen beginnen met klusjes doen in huis. Ze vragen hun ouders voor een kleine vergoeding, en doen dan allerlei huishoudelijke klusjes. Maar er zijn uiteindelijk nog veel meer klusjes die opgelost kunnen worden, en niet door kinderen die graag tien euro willen verdienen op een middagje.

Deze klusjes kunnen gedaan worden voor een bedrijf, maar ook voor huishoudelijke noden.

Denk bijvoorbeeld maar aan het ontstoppen van een wc of het schoonmaken van de riolering. De mensen die deze klusjes uitvoeren kunnen uitgezonden worden door een bedrijf, of zelfstandig hun vacatures online zetten.

Betaald worden voor klusjes doen schijnt erg makkelijk. Toen jij tien jaar oud was kreeg je waarschijnlijk ook niet een maandelijks loonstrookje. Maar werk moet over het algemeen wel aan de belastingdienst doorgegeven worden. Dus hoe doe je dit nu legaal? In dit artikel van GeldGorilla wordt besproken welke huishoudelijke klusjes men allemaal kan doen, wat er bedoeld wordt met de klusjes voor allerlei bedrijven en hoe je legaal klusjes doet.

Huishoudelijke klusjes

Er zijn verschillende huishoudelijke klussen die iemand kan uitvoeren. In je puberjaren zijn er allerlei manieren waarop je mee kunt helpen in het huis. Naast het feit dat je misschien wat verdient, is het ook erg handig wanneer je op jezelf gaat wonen. Soorten huishoudelijke klusjes die je bijvoorbeeld uit kunt voeren zijn:

 • Opruimen: hoewel een vrij groot aantal jongeren dit zelf moeten doen en geen geld krijgen, zijn er ook tieners die wat extra zakgeld van hun ouders krijgen wanneer hun kamer goed schoon is.
 • Koken en boodschappen: wederom geldt dit niet voor elke jongere, maar veel ouders zijn bereid om wat geld uit te besteden als jij wilt koken. Sommige tieners krijgen meer geld dan ze nodig hebben voor de boodschappen om iets lekkers voor henzelf te kopen.
 • Auto’s wassen: dit is één van de meest klassieke klusjes die een puber kan uitvoeren om wat geld te verdienen. Een auto een goede wasbeurt geven op een zonnige dag is leuk en verdient ook wat.
 • Sanitaire voorzieningen: niet alleen jongeren, maar ook loodgieters komen in contact met sanitaire voorzieningen wanneer deze schoon moeten worden gemaakt. Soms gaat het om een wc die geschrobd moet worden, maar soms is een gootsteen zodanig verstopt dat een amateur dit niet kan oplossen.
 • Tuin bewerken: hoewel een jongere wat betaald kan krijgen om onkruid tussen de tegels vandaan te halen, is dit soms ook niet genoeg. Een tuinman of –vrouw kan ook planten snoeien en bekijken of de planten in de tuin nog wel gezond zijn.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Klusjes voor allerlei bedrijven

Zoals je ziet, beginnen de klusjes op vroege leeftijd op een gegeven moment uit te groeien tot klusjes waar toch een echte vakman of –vrouw voor nodig is. Daarom zijn er bedrijven opgezet om mensen uit te zenden om dit soort klusjes te doen. Er zijn verschillende soorten bedrijven die mensen uitzenden naar verschillende klusjes.

Zo zijn er bedrijven die mensen uitzenden om als huishoudelijke hulp te werken. Wanneer je als huishoudelijke hulp werkt hoef je in veel gevallen geen vakman te zijn. Je bent voornamelijk schoon aan het maken, aan het koken of bijvoorbeeld met een oudere aan het wandelen. Veel mensen werken ook als hulp in de zorg. Omdat er nu veel op de zorg wordt bespaard wordt dit minder, maar er zijn nog steeds vrij veel bedrijven die als uitzendbedrijf werken.

Andere bedrijven zoals werkspot.nl of klusjesmannen.nl zijn uitzendbedrijven voor klusjesmannen. Deze klusjesmannen kunnen je op allerlei vlakken helpen. Lamp kapot? Bel een klusjesman! WC verstopt? Bel een klusjesman! Gigantische boom in de tuin die niet wil stoppen met groeien? Bel een klusjesman! Wanneer je je aanmeldt bij dit soort uitzendbedrijven kun je aangeven wat je kwalificaties zijn en kun je uitgezonden worden om tegen goede betaling klusjes uit te voeren.

Tenslotte zijn er ook bedrijven die studenten uitzenden. Studenten zijn vaak nog jong en werken daarom onder een lagere loon dan ‘normale’ werknemers. Daarom worden ze vaak gevraagd voor dergelijke klusjes. Ben jij een student, dan kun je je aanmelden bij één van dit soort bedrijven om te zorgen dat je goed betaald krijgt voor de klusjes die je doet.

Legaal klusjes doen

Als je legaal klusjes doet, betekent dit dat je niet zwartwerkt. Veel mensen – met name jongeren – werken zwart, om op deze manier meer geld te verdienen. Als je zwartwerkt betaal je geen belasting over het geld dat je verdient. Meer geld voor jou, maar niet zo netjes. Daarnaast kunnen er sancties volgen als je toch besluit zwart te werken. Dus hoe zorg je nu dat je geen strafblad aan je broek hebt hangen?

Wat je moet doen als je zogenaamd ‘wit’ wilt werken, is dat je je inkomsten aangeeft bij de belastingaangiftes. Wat je voor je klusjes hebt gekregen geef je dan ook aan. Als je voor een uitzendbedrijf werkt, is dit waarschijnlijk hun verantwoordelijkheid. Vraag er dus ook naar of zij je belastingaangifte op dit vlak voor je invullen.

Als je bedrijfsmatig aan de gang wilt gaan en dus een ondernemer worden, dan is het vitaal om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je betaalt dan omzetbelasting, wat een belasting is die een klant eerst een jou betaalt en die jij weer aan de belastingdienst betaalt. Dit is dus uiteindelijk zeker niet duurder dan ‘normaal’ wit werken.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Professioneel Geld Verdienen met Klusjes"

 1. Kevin

  says:

  Ik wil me hiervoor aanmelden!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *