6 Bijbaantjes Om Geld Te Verdienen Naast Studiefinanciering

Als student heb je het allesbehalve makkelijk. Je moet er in de eerste plaats voor zorgen dat je goed presteert op school, wat betekent dat je je moet houden aan talloze deadlines, en omkomt in de hoeveelheid lesstof die je voorgeschoteld krijgt. Daarnaast heb je ook nog allerlei sociale bezigheden, en moet je uiteraard werken om al je kosten te betalen.

De Nederlandse overheid draagt haar steentje bij aan het vergemakkelijken van de financiële situatie van studenten in de vorm van studiefinanciering, een maandelijks bedrag dat enkele onkosten van de student dekt. Echter is dit bedrag niet kostendekkend, en zal je als student bijbaantje(s) moeten zoeken om geld te verdienen naast je studiefinanciering.

1. Werken in een supermarkt

Een erg populaire bijbaan onder de studenten is het werken in een supermarkt. Studenten werken vaak als vakkenvuller of kassamedewerker om wat extra´s te verdienen. Het werk is gemakkelijk te combineren met je studie: jij geeft door wanneer je op school moet zijn, en je werkrooster wordt hier omheen gemaakt. Zo heb je genoeg tijd voor je werk én studie.

Een ander voordeel van een bijbaantje in de supermarkt is het leren om samen te werken met anderen. Daarnaast is de supermarkt vaak dicht bij huis, waardoor je weinig tijd kwijt bent aan reizen. Bovendien leer je beleefd te zijn door de omgang met klanten. Een bijbaan in de supermarkt is dus een handige manier om geld te verdienen naast je studiefinanciering.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

2. Werken in de horeca

Veel studenten kiezen ervoor om een bijbaantje te zoeken in de horeca. Zij vinden werk als onder andere kelner of serveerster, afwasser, of barbediende. Ook het werken in de horeca heeft enkele voordelen. Zo train je als barbediende je sociale vaardigheden, waaronder beleefdheid en gespreksvaardigheid, door om te gaan met de bezoekers.

Het werken in de horeca is ook goed te combineren met je studie. Dat laat meteen een ander voordeel zien van het werken in de horeca: je leert goed te plannen. Daarbij kan je vaak veel werkuren krijgen als horecamedewerker, waardoor je flink wat geld kunt verdienen.

3. Oppassen

Oppassen is een erg geliefd bijbaantje onder de studenten – en dan met name onder meiden. Het is erg flexibel werk, aangezien er in de meeste gevallen geen vaste werktijden zijn, en je de mogelijkheid hebt om af en toe eens ´nee´ te zeggen tegen een oppasklusje als dit niet uitkomt. Door het gebrek aan een vast rooster, zal dit minder snel problemen opleveren.

Een andere goede reden waarom oppassen een nuttig bijbaantje is, en bij kan dragen aan je toekomst, is het feit dat je als bijvoorbeeld student Pedagogische Wetenschappen alvast wat praktijkervaring opdoet in de omgang met kinderen. Als oppasser moet je goed met kinderen om kunnen gaan, en als pedagoog leer je inzicht te krijgen in het gedrag van een kind.

4. Promotiewerk doen

Een bijbaantje dat steeds populairder lijkt te worden onder voornamelijk studenten, is het doen van promotiewerk. Je gaat als promotor de straat op om flyers uit te delen, of om mensen aan te spreken. Ook kun je bij festivals en andere evenementen ingezet worden. Je doel is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken van het product of de dienst die ver vertegenwoordigd.

Promotiewerk is een leuke manier om als student je geld te verdienen. Je werkt op gezellige locaties en ontmoet veel mensen. Je leert niet alleen een vlot praatje te houden met vreemden, maar je leert ook verschillende overtuigingstechnieken. Daarnaast is het erg flexibel werk, waardoor je bijbaantje niet zo snel zal interfereren met je schoolwerk.

5. Hulp aan huis leveren

Een ander bijbaantje dat studenten kiezen tijdens het studietijd, is het leveren van hulp aan huis. Hierbij kun je denken aan het schoonmaken van (delen van) het huis van minder validen en bejaarden. Daarnaast wordt je geacht om een gezellig praatje te maken met je cliënt. Je kunt ook denken aan andere hulp, in de vorm van het bieden van student-aan-huis ICT hulp.

Dit werk betaalt over het algemeen erg goed, en je hebt vaak invloed over de tijden waarop je langsgaat bij je cliënt. Hulp aan huis leveren heeft ook een sociaal aspect, je leert steun te bieden aan mensen die hier niet altijd de kans voor krijgen door af en toe een kopje koffie met ze te drinken.

6. Werken in een callcenter

Je ziet ook steeds vaker dat studenten in een callcenter gaan werken. Bij dit bijbaantje is het de bedoeling dat je zelf belt of gebeld kan worden. Ook kan je de opdracht krijgen om enquêtes af te nemen, of producten of diensten te verkopen. Tevens zou je kunnen werken binnen de klantenservice van een bedrijf.

Werken in een callcenter betekent dat je erg flexibele werktijden hebt, een redelijk salaris verdient, en je gespreksvaardigheden traint. Ook heb je soms de mogelijkheid om door te groeien naar een positie met meer verantwoordelijkheid – en salaris – binnen het bedrijf. Werken in een callcenter is dus een geschikte manier om geld te verdienen naast je studiefinanciering.

Op zoek naar een bijbaan?

Ben jij opzoek naar een nieuwe baan, bijbaan, stage of traineeship? YoungCapital beschikt over vacatures voor studenten, starters en young professionals.

Bekijk hier het aanbod, solliciteer en wie weet kan jij binnenkort beginnen bij je nieuwe werkgever.

Nadelen van een bijbaantje

Bijbaantjes kunnen een prima manier zijn om extra geld te verdienen naast je studiefinanciering. Als student heb je immers veel kosten, zeker als je op jezelf woont. Denk aan huur en boodschappen, maar ook aan een sportabonnement en de kaartjes voor de vele feesten die je bezoekt. En nog maar te zwijgen over de drank die je waarschijnlijk zult kopen…

Echter is het werken in bijvoorbeeld de horeca niet altijd zo gemakkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. Je kunt ook heel zwaar werk verrichten, en – ondanks jouw eigen inbreng in je rooster – op tijden werken die allesbehalve ideaal zijn, zoals op een avond waarop je juist van plan was naar een feest te gaan, of wanneer je moet blokken voor je tentamen…

Een andere manier

Een veel betere methode om geld te verdienen naast je studiefinanciering, is middels het Geld Gorilla Geheimen programma. In dit stap-voor-stap instructieprogramma leer je alles over hoe je online geld kunt verdienen vanuit je luie stoel, of zelfs je bed. Zonder het bezit van technische kennis, kan jij een maandelijks inkomen van minimaal €2950,- gaan genereren!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "6 Bijbaantjes Om Geld Te Verdienen Naast Studiefinanciering"

 1. lavth

  says:

  Gaarne zou ik van u aangeboden job willen weten.
  Ben 53.en altyd geïnteresseerd in nieuwe mogelijkheden om een interessante baan te vinden.
  Mail mij..

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *