5 Geweldige Manieren van Geld Verdienen Met Producten Testen

Iedereen wil wel slapend rijk worden. Maar voor velen van ons lijkt dit niet weggelegd. Toch zijn er een aantal manieren waarop je op een leuke manier geld kunt verdienen vanuit huis. Een van die manieren is om geld te gaan verdienen met het testen van producten.

In dit artikel zal ik een aantal manieren om geld te verdienen middels het testen van producten op een rijtje zetten. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn, lees dan snel verder. In dit artikel zullen namelijk 5 verschillende manieren om geld te verdienen middels het testen van producten gepresenteerd worden.

Manier 1: Word mystery shopper

Een oud gezegde onder ondernemers luidt: de klant is koning. Om dit t egaranderen, moeten ondernemers allerlei kunstgrepen uithalen om de winkelbeleving van potentiële klanten te optimaliseren. Om hierbij ondersteuning te krijgen maken vele ondernemers gebruik van mystery shoppers.

Een mystery shopper is iemand die de winkelbeleving voor de ondernemer gaat evalueren. Zodoende weet een ondernemer beter hoe zijn personeel met klanten omgaat, en kan de interne evaluatie niet beïnvloed worden.

Wat namelijk nog te vaak gebeurt, is dat werknemers, zoals winkelpersoneel, zich anders opstellen bij een bewuste evaluatie.

Maar aan amateurtoneel heeft een goede ondernemer natuurlijk helemaal geen boodschap. Indien de ondernemer gebruik maakt van een mystery shopper weet hij of zij niet wanneer de daadwerkelijke controle zal plaatsvinden

Het moge duidelijk zijn: het inhuren van een mystery shopper biedt voordelen. Ondernemers krijgen een eerlijke spiegel voorgehouden en deze kan niet bewust worden beïnvloedt door de werknemers. Zo kan elke ondernemer scherp gehouden worden. Voor de mystery shopper is het ook fantastisch: wie wil er nou niet shoppen voor zijn/haar baan?

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manier 2: Deelnemen aan focusgroepen

Je kent het misschien wel uit verschillende Amerikaanse films en televisieseries. Er zitten enorm veel verschillende mensen in een ruimte die een nieuw product of een pilotaflevering van een nieuwe serie voorgeschoteld krijgen. Deze groep is speciaal samengesteld omdat ze een bepaalde afspiegeling van de maatschappij zijn. Hun mening is dus ‘representatief’.

Deze groepen noemt men focusgroepen. Focusgroepen worden dikwijls ingezet om te kijken hoe erop nieuwe producten en concepten gereageerd wordt. Als je graag geld wilt verdienen met het testen van producten, dan is panellid worden in een zo’n focusgroep een leuke manier om dit invulling te geven.

En hoewel je het misschien alleen uit Amerikaanse films en series kent, vindt hetzelfde principe natuurlijk ook in Nederland plaats. Ieder jaar worden er duizenden nieuwe producten van Nederlandse makelij gelanceerd. Velen daarvan worden eerst onderworpen aan de kritische blikken van uiteenlopende focusgroepen. De uitgewezen kans voor jou om wat geld te verdienen!

Manier 3: Word Youtuber

Tegenwoordig zijn er veel meer manieren om geld te verdienen met het testen van producten dan 20 jaar geleden. Een van de beste mogelijkheden om flink geld te verdienen met het testen of reviewen van producten is het starten van een YouTube kanaal.

Op YouTube zijn er een aantal heel erg grote content creators die enorm veel publiek aan zich weten te binden.

Dit is natuurlijk hartstikke interessant voor mensen die hun product willen slijten aan bepaalde doelgroepen. Veel (middel)grote YouTubers (vanaf 50.000 kijkers per video) krijgen dikwijls nieuwe spullen opgestuurd, die ze in hun video’s bespreken, testen en beoordelen. Zeker bij grotere YouTubers gaat het echter niet alleen om gratis spullen.

Vaak gaat het ook nog om een (uitgebreide) marketingcampagne. Met een dergelijke marketingcampagne zijn vaak (tien)duizenden euro’s gemoeid. Dus wil je niet alleen gratis producten of een klein zakcentje verdienen met het testen van producten, maar wil je echt voor het grote geld gaan? Zorg er dan voor dat je een trouw kijkerspubliek op YouTube weet te creëren!

Manier 4: Word techjournalist

Ieder jaar komen er honderden gadgets uit. Of het nu om tablets, telefoons, notebooks, drones of geluidsinstallaties gaat, het lijkt niet op te houden. Omdat het soms moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien, zijn er een aantal platformen die veel recensies van deze nieuwe producten posten. Omdat deze artikelen veel gelezen worden, hebben ze veel invloed.

En juist het feit dat deze artikelen veel gelezen is een interessant gegeven als je geld wilt verdienen met het testen van producten. Waarom je hiervoor techjournalist moet worden, zal ik hieronder in een paar stappen uitleggen. Er zijn eigenlijk twee fases waarin je een product kunt reviewen.

 • Fase 1: Een nieuw product wordt aangekondigd
 • Fase 2: Een nieuw product wordt bijna gelanceerd

In beide fases heeft de ontwikkelaar of producent van het product aandacht nodig in de media. Als je namelijk een nieuw product lanceert, moeten potentiële kopers er wel van op de hoogte zijn dat het product beschikbaar is. Dit doet men veelal door het opsturen van de nieuwste producten naar verschillende tijdschriften en online techsites.

Voorbeeld: een nieuwe Macbook reviewen

Dit is waar het interessant wordt voor jou als producttester. Ten eerste verdien je natuurlijk geld met schrijven van de reviews. Daarnaast mag je het product wat je onder de loep genomen hebt ook nog heel vaak houden. En af en toe zitten daar echt prachtige, zeer waardevolle producten bij. Hoe dat komt, leg ik hieronder kort uit.

Stel je voor Apple wil een nieuwe Macbook uitbrengen. Dan is het voor Apple wel zo gunstig als de journalisten die erover schrijven onder de indruk zijn van het product dat zij in handen krijgen. Zoals je wellicht weet zijn er verschillende uitvoeringen een Macbook.

Hoewel het sowieso een vrij prijzig product is, zit er dikwijls meer dan €1000 verschil tussen de goedkoopste en de duurste versie.

Nu is het 3 keer raden welke versie jij toegestuurd zal krijgen als reviewer. Juist, de duurste versie uiteraard! Daarmee heb je dan toch al gauw een product van meer dan tweeduizend euro gratis in handen gekregen. Dit lijken me toch prima secundaire arbeidsvoorwaarden. En vind je een Macbook helemaal niks? Dan verkoop je deze gewoon en kun je meer dan een half maandsalaris bijschrijven.

Manier 5: Producten thuisgestuurd krijgen

De meest basale manier om aan de slag te gaan met producten testen, is deze thuis laten bezorgen en een vragenlijst invullen. Dit wordt vaak gedaan door bedrijven die op een relatief goedkope manier veel informatie over hun producten willen ontvangen.

Voor jou betekent het gratis een nieuw product ontvangen en ook nog geld verdienen om het te testen!

Er zijn veel verschillende websites in Nederland die dergelijke services aanbieden. Zeker als je bij een aantal verschillende sites ingeschreven staat, kun je er een leuke maandelijkse aanvulling op je salaris mee verdienen. Voorbeelden van dergelijkse sites zijn: Panelclix, Toluna en Opinieland. Toch is het goed om even stil te staan bij de voor- en nadelen van deze manier van producten testen.

Voordeel #1: Je kunt het vanuit je luie stoel doen

Het grootste voordeel van het testen van producten of invullen van enquêtes, is dat je het vanuit je luie stoel kunt doen. Je hoeft er dus niet de deur voor uit. Daarnaast kan je bij veel enquêtes zelf plannen wanneer je de enquête invult, als je het maar op tijd doet.Dus als jij zin hebt om midden in de nacht wat bij te verdienen; er is niemand die je stopt.

Voordeel #2: Je krijgt meteen betaald

Het invullen van de vragenlijsten vindt online plaats. Een van de voordelen die hieraan verbonden is, is dat je vrijwel meteen een betaling tegemoet kunt zien. Daardoor hoef je dus niet, in tegenstelling tot bij reguliere werkgevers, steeds te wachten op de 25e van de maand om je geld binnen te krijgen.

Voordeel #3: Er zijn heel veel onderzoeken beschikbaar

Hierboven heb ik drie van de grootste sites waar je producten kunt reviewen en vragenlijsten kunt invullen genoemd. Maar er zijn nog veel meer sites waar je kunt meewerken aan onderzoeken tegen betaling. Als je alle onderzoeken die op de verschillende sites worden aangeboden zou optellen, dan zie je dat er enorm veel onderzoeken beschikbaar zijn

Dit is ook meteen de manier om een leuk zakcentje te kunnen verdienen op deze manier. Want zeker voor het invullen van vragenlijsten geldt het volgende: massa = kassa.

Nadeel #1: Je krijgt niet altijd geld voor je inspanningen

Het is echter niet enkel goud wat er blinkt in de wereld van online onderzoeken. Hoewel je overal wel een beloning tegemoet kunt zien, is deze beloning niet altijd in de vorm van geld. Dikwijls word je in een puntensysteem gedwongen waarmee je punten spaart voor tegoedbonnen. En als het nu om VVV-bonnen gaat, dan kun je er nog wel iets nuttigs van kopen.

Maar tegoedbonnen die alleen maar korting bieden, in plaats van daadwerkelijke producten, zou ik als ‘schijnbeloning’ willen omschrijven. Probeer dus, voordat je de verschillende onderzoeken invult, jezelf even te informeren over de beloning die er tegenover staat.

Nadeel #2: Je valt niet altijd binnen de gezochte doelgroep

Eerder in dit artikel heb ik het al even over focusgroepen gehad. Focusgroepen zijn zo populair omdat ze aan bepaalde eisen voldoen. Stel je voor dat er een luchtje voor vrouwen gelanceerd wordt, dan is het verstandig om allerlei verschillende vrouwen uit te nodigen bij een sessie van een dergelijke focusgroep. Deze vrouwen zijn dan de doelgroep.

Ook bij online vragenlijsten wordt er gezocht naar een bepaald profiel van de mensen die de vragenlijsten invullen. Dit kan problematisch zijn als je zoveel mogelijk geld wilt verdienen.

Je kunt immers niet vragenlijsten specifiek voor mannen aan de ene kant, en vragenlijsten specifiek voor vrouwen aan de andere kant invullen.

Wat hierbij kan helpen is werken met meerdere accounts. Want waarom zou je de vragenlijsten maar één keer invullen (en de beloning die daar hoort maar één keer opstrijken)? Lees je dus goed in wat betreft de systematiek van de vragenlijst en probeer zo je winst te optimaliseren.

Nadeel #3: De beloning is niet altijd van tevoren duidelijk

Helaas komt het nog regelmatig voor dat mensen die dergelijke vragenlijsten invullen, van een koude kermis thuiskomen. Sommige vragenlijsten duren tot wel een half uur. Als daar dan maar een zeer magere beloning tegenover staat, dan kan dit tot de nodige frustratie leiden. Probeer jezelf dus van tevoren goed op de hoogte te stellen van de beloning die je krijgt voor je inspanningen.

Nadeel #4: Niet iedere site is even betrouwbaar

Tot slot wil ik nog kort het meest frustrerende element van sommige sites benoemen. Zoals al eerder aangegeven zijn er een aantal sites die met puntensystemen werken. Daar kun je per vragenlijst een aantal punten verdienen voor je moeite. Als je dan een aantal punten hebt, kun je deze inleveren voor een tegoedbon van bijvoorbeeld Bol.com. Toch gaat het op sommige sites op meerdere vlakken mis:

 • Er ‘verdwijnen’ punten. Het gebeurt regelmatig dat er punten uit accounts verdwijnen. Daarmee word je eigenlijk bestolen: je hebt immers werk verzet en nu worden je punten ‘afgenomen’.
 • De site houdt de punten in eerste instantie al niet goed bij. Wat helaas ook vaker voorkomt is dat de punten die je hebt weten te verdienen niet goed worden bijgehouden. Soms ligt dit eraan dat het systeem er vrij lang over doet om alle punten te registreren, maar soms krijg je de punten ook simpelweg niet bijgeschreven op je account.
 • De punten blijken waardeloos omdat je ze niet kunt inleveren. De volgende situatie komt helaas ook nog te vaak voor: je hebt genoeg punten verdiend om deze in te ruilen voor een beloning. Maar op het moment dat je dit wilt doen, zijn de tegoedbonnen ‘op’. Dan sta je daar met een emmer vol waardeloze punten.

Omdat niet iedere site even betrouwbaar is, hebben we de grootste gevaren hier op een rijtje gezet. Om te kunnen bepalen of je te maken hebt met een betrouwbare site, kun je kijken of ze bijvoorbeeld een keurmerk hebben.

Het moge duidelijk zijn: er zijn zowel voor- als nadelen verbonden aan het maken van online vragenlijsten. Mijn tip: lees je eerst goed in op internet, voordat je ermee begint. Daarmee kun je de kaf van het koren scheiden en meteen vanaf het begin bij een betrouwbaar platform beginnen. Doe je dit niet, dan loop je relatief veel kans om een deel van je werk voor niets te doen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

14 Reacties op "5 Geweldige Manieren van Geld Verdienen Met Producten Testen"

 1. Marneffe

  says:

  Heb me al meerdere malen aangemeld krijg nooit reactie ben meschien niet goed genoeg als jullie mij de kans niet geven stuur me dan geen e-mails meer

 2. Ludwig Velsink

  says:

  best wel veel 2950 p/mnd/ verdienen door alleen maar uit te testen?
  Nou laat maar zien hoe dat kan dan?
  Ik ben net in een nieuw huis ingetrokken en moet best nog wel het e.e.a. hebben (wasmachine/ gasoven/magnetron en een vaatwasser en niet te vergeten een koelkast.

 3. Hedwig van der Heiden

  says:

  Graag zou ik iemand willen ontmoeten die mij opweg zou kunnen helpen met producten testen?
  Lieve groeten, Hedwig van der Heiden

 4. Jan

  says:

  Ik heb wel interesse om producten te testen

 5. Sima

  says:

  Ik heb wel interesse om producten testen

 6. Fatima

  says:

  Ben benieuwt naar en of t waar is blijft een vraag

 7. Abdeljalil zouhir

  says:

  Ik ben bereid om alles te doen om snel geld te verdienen uit mijn stoel of producten testen

 8. Van der Biezen S

  says:

  Beste mensen, van natuur instinct weet ik dat mensen niet te vertrouwen zijn. Zelfs God had er spijt dat hij mensen heeft gemaakt, en ik weet waarom Hij zich zo voelde. Bij deze bedankt ik u voor uw inzet om mij te willen helpen ook u vertrouw ik niet want zeker wilt u geld aan mij verdienen. Ik wens u bij deze een voorspoedig nieuwe jaar 2019 u mag wel rijk worden als dat u wens is, maar al zou u alle geld van de wereld hebben toch kan u niet uw redding kopen en al dat geld kan u niet naar de Hemel brengen dat heeft God ons cadeau door middel van de bijbel die verzegeld is en alleen degenen die Hem acepteren kunnen zien en Hem volgen. Smal is de weg naar uw redding breed voor mensen die de vernietiging zullen treffen, zou u naar de Hemel willen gaan of naar de eeuwige hell ??? groetjes

  • Arun

   says:

   Van der biezen S .. jij zit duidelijk in de verkeerde categorie . Blijf jij jezelf maar voorliegen met je geloofs gedoe . Je zegt je vertrouwt niemand ...door wie is die bijbel geschreven die jij zo eert ? Niet GOD maar de mens ..die jij niet vertrouwt nota bene !!! Alles waar jij over preekt hier boven is door de MENS in jouw verstand gedrukt ...de MENS die jij NIET vertrouwt ...wie houdt wie voor de gek !!! Maar succes ermee en succes aan een ieder die zich bezig houdt met de realiteit ipv een boek die in mekaar is gezet ....doe je huiswerk maar ..dan kom je er vanzelf achter wanneer de bijbel is geschreven en WAT de daadwerkelijke reden daarvoor was !!!

 9. Corne

  says:

  Graag zou ik in kontakt komen met opdrachtgevers die parttime jobs aanbieden voor enkele uren per week gewoon thuis.?
  ?

 10. Grondelaers jochen

  says:

  Geachte,
  Ik heb zeer veel tijd en die kan ik beter besteden aan iets nuttigs ik wacht op een mail
  Mvg jochen grondelaers

 11. poppe tineke

  says:

  ik wil extra bijverdienen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *