Zo word jij niet opgelicht door een webwinkel keurmerk

Ruim een week geleden ben ik, via een internetaankoop, opgelicht voor meer dan 2000 euro. Natuurlijk is het jammer, maar door een recente ingreep op mijn webshop verdiende ik het geld binnen 2 dagen weer terug.

Ik heb ruim 3 maanden geleden een webwinkel keurmerk aangevraagd. Binnen een aantal weken zag ik mijn verkoopcijfers omhoog schieten. Allemaal dankzij een logo op mijn website.

Het verkrijgen van het keurmerk was niet gemakkelijk, ik moest een betrouwbaar keurmerk zoeken en moest mijn webwinkel upgraden; zodat deze aan de eisen van de keurmerkinstantie voldeed.

Helaas is niet elk keurmerk zo streng. Tientallen keurmerken zijn enkel uit op jouw geld!

Zo herken jij een betrouwbaar keurmerk

Er zijn verschillende manieren om een betrouwbaar keurmerk te herkennen. Natuurlijk kun je via het internet zoeken naar recensies over een webwinkel keurmerk. Maar…niet alles staat op het internet. Wel heel veel.

Er zijn gelukkig ook manieren om zelf een keurmerk te testen. Probeer via het internet of via een direct gesprek met de instantie deze 6 vragen te beantwoorden:

 1. Maakt het webwinkel keurmerk gebruik van een onafhankelijke geschillencommissie?
 2. Worden de criteria naar buiten toe duidelijk gecommuniceerd?
 3. Worden de medewerkers van het keurmerk regelmatig gecontroleerd?
 4. Is het webwinkel keurmerk gemakkelijk bereikbaar?
 5. Krijg je aan het einde van de beoordeling een rapport te zien?
 6. Heb je te maken met een stichting, een bedrijf zonder winstoogmerk?

Wanneer deze vragen in het voordeel van de keurmerkinstantie vallen, dan kun je met een gerust hard een aanvraag doen bij dit keurmerk.

Helaas…helaas zijn er nog veel webwinkel keurmerken die niets testen. Ik geef jou een voorbeeld van het belangrijkste Nederlandse consumentenprogramma.

Aangezien alleen oude mensen naar Kassa kijken, bespreek ik met jou de schokkende bevindingen van dit programma.

Gratis stappenplan: Verdien minimaal €2950 per maand vanuit huis

Ontdek gratis hoe je een volledig inkomen verdient op internet…

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Gaan Verdienen

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Oplichting en bedrog met een webwinkel keurmerk

Het starten van een keurmerk is niet verbonden aan strenge eisen. Jij kunt morgen naar de Kamer van Koophandel stappen met het verzoek: ‘ik wil mijn keurmerkinstantie inschrijven.’

Binnen een uurtje is het gepiept; moet je natuurlijk wel een mooie bedrijfsnaam bedenken met een hip logo.

Het klinkt absurd, maar veel keurmerken verdienen op deze manier hun geld. Ze hebben geen kennis van de markt, hebben geen duidelijke criteria en nemen iedereen aan die bereid is te betalen.

Het kan gewoon zo gemakkelijk!

Zo valt een webwinkel keurmerk door de mand

Natuurlijk val jij op een gegeven moment door de mand. Bijvoorbeeld door een onderzoek van een onafhankelijk consumentenprogramma.

Je naam komt op een zwarte lijst en vervolgens is het leven van je onderneming wel over.

Tot die tijd moet je bidden dat je geen onbetrouwbare onderneming in je stal toelaat. Er zijn namelijk ook veel nepondernemingen die helemaal niets verkopen en geld verdienen met een moderne webshop en nepproducten.

Hoe ga je dat uitleggen als webshop keurmerk?

Ik denk dat wij samen de conclusie kunnen trekken dat een nepkeurmerk starten gewoon erg dom is en zorgt voor veel gedupeerde mensen. NIET DOEN!

Het toont echter aan dat jij moet oppassen voor keurmerken zonder duidelijke criteria en zonder duidelijke bedrijfsvoering. Ga niet te gemakkelijk in zee met keurmerken die op het eerste aanzicht perfect lijken.

Al voor je aanvraag kan het keurmerk niets meer waard zijn. De consument is ook niet dom.

Het belang van een keurmerk voor de consument

De consument hecht veel waarde aan een keurmerk. Niet iedereen natuurlijk, maar er zijn veel online shoppers die altijd kijken naar een webwinkel keurmerk.

Meer dan 60% van de internetwinkeliers bekijkt eerst het keurmerk, voordat hij/zij een bestelling plaatst bij de webwinkel.

Met andere woorden: 60% van de mensen koopt jouw producten niet als jij geen webwinkel keurmerk op jouw website hebt…overtuigd? Ik wel. Zorg voor een webwinkel keurmerk en je verdubbelt je verkoop.

Allemaal met één simpel logootje.

Ruim 15% van de aankopen via het internet verloop echter nog tot ontevredenheid. Bijna de helft van dit percentage kreeg geen product geleverd en gooide het geld in een diepe put.

Natuurlijk kan dit ook gebeuren bij webwinkels met een betrouwbaar keurmerk, maar in dat geval zal de onafhankelijke geschillencommissie een regeling treffen met de beide partijen. Je loopt dus geen risico!

Loop geen risico, kies voor geaccrediteerde keurmerken

Wil je geen onderzoek doen naar al deze keurmerken? In dat geval heb ik een gouden tip voor jou!

Er is namelijk een instelling die keurmerken uitgeeft aan keurmerken. Alleen heet het een ‘accreditatie‘. Gespecialiseerde certificerende en keurende instellingen zijn keurmerken die getest zijn op onpartijdigheid en deskundigheid.

De keurmerken die positief getest zijn door de Raad van Accreditatie maken gebruik van een onafhankelijke geschillencommissie en voldoen aan strenge eisen.

Ze bieden een garantie voor betrouwbaarheid!

Als jij betrouwbaar en eerlijk een keurmerk wilt plaatsen op jouw website, kies dan voor een instelling die getest is door de Raad van Accreditatie.

Resumerend! Zo kies jij voor een betrouwbaar webwinkel keurmerk

Er zijn tientallen webwinkel keurmerken zonder toegevoegde waarde. Ze nemen iedereen met een bedrijfsnaam in hun stal en vallen op een gegeven moment door de mand. De reputatie zal dalen tot het vriespunt en het logo heeft geen waarde meer.

Dit wil je niet.

Doe daarom intensief onderzoek naar het keurmerk dat het beste bij jouw bedrijf past en een keurmerk met een positieve reputatie.

Wil je geen onderzoek doen, kies dan voor een instantie die positief getest is door de Raad van Accreditatie. Wanneer jij dat doet, dan zal een keurmerk jou geen windeieren leggen.

Ga geld verdienen met een betrouwbaar keurmerk.

Succes!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time €2950 per maand kan verdienen

Ontdek de  gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek Meer Over Geld Gorilla Geheimen

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Zo word jij niet opgelicht door een webwinkel keurmerk"

 1. Stichting WebwinkelKeur

  says:

  Interessant artikel. Ook wij zien dat er inderdaad veel "keurmerken" in omloop welke alleen uit zijn op verkoop van een logo. Helaas bied de raad van accreditatie hierin ook weinig zekerheid. Wanneer je de lijst met keurpunten doorneemt dan zul je zien dan zelfs voor een commercieel keurmerk dit eenvoudig te halen is. Tevens wordt er vooral naar de theorie gekeken en niet naar de praktijk. Kortom het blijft erg moeilijk om de keurmerken te onderscheiden.

  Enkele tips van deze niet geheel onafhankelijke kant:
  - Kies een keurmerk dat bij jouw webwinkel past en waar je een goed gevoel bij hebt. Ook jouw klanten gaan namelijk om hun gevoel af.
  - Let goed op de prijzen en de looptijd. Sommige keurmerken factureren per maand, anderen per kwartaal of jaar. Dat per maand gefactureerd wordt wil echter niet altijd zeggen dat je ook per maand kunt opzeggen.
  - Lees ervaringen van derden. Zo weet je of wat er beweerd wordt door het keurmerk ook in de praktijk geldt.
  - Kijk of een keurmerk ook een geschillencommissie heeft. Dit is wat ons betreft wel een vereiste voor een keurmerk.

  Kortom, het blijft moeilijk een betrouwbaar keurmerk te vinden. Wat dat betreft slaat dit blog de spijker op de kop. Gelukkig komt er binnenkort Europese regelgeving welke meer verantwoordelijkheid legt bij de keurmerken. Naar ons idee is dat alleen maar goed.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *