Welke Crypto Nu Kopen? Dit Zeggen de Experts

De crypto-rage begint steeds meer aandacht te trekken van steeds meer mensen, regeringen en zelfs financiële instellingen over de hele wereld. De toenemende adoptie toont aan dat cryptocurrency-investeringen een toegangspoort kunnen zijn tot welvaart en rijkdom. Grijpen de cryptokoersen jouw aandacht en wil je gaan beleggen? Dan is het belangrijk dat je wat vooronderzoek doet om bekend te worden in de wereld van crypto, en om jouw cryptoportefeuille te diversifiëren.

Beleggen in meerdere valuta kan echter een zeer moeilijke en riskante taak zijn, omdat de cryptocurrency-markt bekend staat om zijn volatiliteit. Het gaat er allemaal om dat je als potentiële investeerder kennis maakt met het risico, de cryptoprojecten die jouw aandacht verdienen, en hoe je precies kunt achterhalen welke dat zijn. Daarom kijken we in dit artikel naar de 9 beste tips voor het selecteren van crypto´s om in te investeren en nemen we 6 noemenswaardige crypto´s van dit moment met je door.

Tip 1: Blijf bij de feiten en maak geen emotionele keuzes

Wanneer je besluit wat de beste investering in cryptocurrencies is, is het belangrijk dat je je aan de gegevens weet te houden en stopt met het maken van emotionele keuzes. Op die manier kun je de beste investering voor jouw geld kiezen. Heb je eenmaal besloten om te beleggen in crypto, wees dan waakzaam en stel jouw portefeuille zorgvuldig samen.

Onderzoek de hele geschiedenis van een munt en probeer de stabiliteit en het toekomstbeeld vast te stellen.

Wees je bewust van alle aspecten rondom jouw financiële keuzes en blijf onpartijdig onderzoek doen. Verder is het aan te raden om te beginnen met minimale investeringen voordat je de markt gronding hebt bestudeerd. Door de volatiele cryptomarkt, die bekendstaat om zijn scherpe ups en downs, is het het best om te beginnen met bescheiden stortingen. Met de tijd kun je geleidelijk jouw investering verhogen, nadat je een zorgvuldiger beeld hebt gekregen van de markt.

Tip 2: Bestudeer de white paper

Wanneer een nieuwe cryptocurrency wordt gelanceerd, gaat dit meestal gepaard met de publicatie van een white paper. Hierin wordt het volgende uitgelegd:

  • Waarom de munt is ontstaan
  • Hoe hij tot stand is gekomen
  • Hoe doeltreffend hij is
  • Wat zijn universele aantrekkingskracht is.

Een white paper is één van de beste manieren om kennis te maken met de grondbeginselen van een cryptomunt en geeft je meer informatie over de betrouwbaarheid ervan. Het is daarom essentieel om te leren hoe je white papers kunt uitlezen.

Tip 3: Integriteit en reputatie

Bij het selecteren van crypto’s is het belangrijk om rekening te houden met hun reputatie. Hierbij is het goed om te letten op de online reputatie, door na te gaan of ze veel steun hebben van online communities. Om dit te doen, ga je op zoek naar crypto´s die een fan base hebben opgebouwd en zoek je uit waar mensen vertrouwen in hebben.

Observeer cryptocurrency-groepen en ga na hoe mensen zich over de verschillende crypto´s uitspreken. Op deze manier blijf je weg van oplichting en zul je meer te weten komen over de specifieke eigenschappen van elke cryptomunt. Deelnemen in verschillende cryptogroepen zal je bovendien meer perspectief geven, waardoor je beter op de hoogte kan blijven van de belangrijkste ontwikkelingen op de cryptomarkt.

Tip 4: Onderzoek het team

Eén van de essentiële dingen die je moet weten voor het kiezen van de beste cryptocurrency voor jouw investeringen, is het team achter de crypto die je op het oog hebt. Door te meer te weten te komen over het team achter een cryptomunt, krijg je een beter beeld van de kennis en ervaring die betrokken is bij het project. Om dit te doen, ga je op onderzoek uit.

  • Wie helpt de cryptocurrency?
  • Ben je het eens met hun boodschap?
  • Hebben ze belangrijke voorkeuren?
  • Hebben ze kennis van zaken op basis van ervaring?

Tip 5: Leer de technologie kennen

Een belangrijk onderdeel van investeren in cryptocurrency, is begrijpen wat de technologie achter een crypto speciaal maakt. Dit is van vitaal belang als je financiële beslissingen wilt maken voor de lange termijn, omdat het aannemelijk is dat je wilt kiezen voor een project met voldoende potentie om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Tip 6: Investeer altijd op een veilig platform

Het kan heel goed zijn dat je één van de minder bekende beurzen als een zeer aantrekkelijke optie beschouwt, maar let erop dat dit ook een riskante onderneming kan zijn. Daarom geldt als algemene regel: gebruik altijd een veilig platform voor jouw aankopen. Ja, het is zo dat een grotere naam en een goede naamsbekendheid meestal ook hogere commissies met zich mee zullen brengen, maar de hogere commissies betekenen in veel gevallen meer veiligheid van het platform.

Tip 7: Marktkapitalisatie is meestal belangrijker dan de prijs

Let erop dat het beoordelen van een cryptocurrency op zijn huidige prijs zogezegd gelijk staat aan het beoordelen van een boek op zijn omslag. Hoewel de analogie niet perfect is, is investeren op basis van de prijs van een crypto een typische fout die door veel beginners wordt gemaakt. De echte indicator die je moet overwegen is de marktkapitalisatie. Hieraan kun je veel beter zien hoe cryptocurrencies zich verhouden tot andere munteenheden.

Tip 8: Gebeurtenissen kunnen de prijs van een crypto sterk beïnvloeden

De volatiliteit van crypto kan je in jouw voordeel gebruiken door rekening te houden met wat er speelt op de cryptomarkt. Dit is enigszins een kortetermijnbeleggingsstrategie en vereist vaak dat je nauwkeurig de ontwikkelingsfasen van een cryptocurrency-project weet te volgen. De prijs van de meeste cryptocurrencies heeft namelijk de neiging te stijgen (of te dalen) voor en na belangrijke gebeurtenissen, zoals partnerschappen, upgrades en lanceringen van kernnetwerken.

Vanzelfsprekend is de timing van deze aanpak alles. Als je het goed doet, kun je een project vroeg kopen en genieten van de opwaartse trend na de aankondiging, die je aanzienlijke winsten zou kunnen opleveren. Let er wel op dat veel mensen op hetzelfde resultaat wachten als jij, wat betekent dat te vroeg of te laat verkopen ook kan eindigen als een teleurstelling.

Tip 9: Begrijp de kunst van het lezen van grafieken en financiële analyse

Het is onvermijdelijk: als belegger in cryptocurrencies is het belangrijk om niet alleen op jouw instinct af te gaan, maar ook op zoek gaan naar de harde feiten voor het vinden van goede handelsmogelijkheden. Of je het nu leuk vindt of niet, het leren uitlezen van historische gegevens en grafieken speelt een vitale rol bij het investeren in crypto.

Deze informatie kan je een duidelijker beeld geven van hoe de cryptocurrency in kwestie op de lange termijn zal gaan presteren. Kortom: inzicht in de prijs- en waardebewegingen, zelfs op een markt die zo volatiel is als de cryptomarkt, kan leiden tot slimmere investeringen die je portfolio omhoog zullen houden tijdens goede en slechte tijden.

5 crypto´s voor het diversifiëren van jouw cryptoportfolio

1. Bitcoin (BTC)

We trappen deze lijst af met ´s werelds grootste cryptomunt van dit moment: Bitcoin. Aangezien de cryptokoersen sterk worden beïnvloed door de fluctuaties van Bitcoin, is het slim om de koning onder de cryptocurrencies goed in de gaten te houden. Het belangrijkste doel van Bitcoin is functioneren als een wereldwijde peer-to-peer digitale valuta.

Het grootste voordeel van beleggen in Bitcoin is dat het dé crypto is zonder centrale autoriteit. Dit betekent dat het Bitcoin-netwerk niet afhankelijk is van een regering, bank of organisatie om transacties te valideren. Bitcoin is dus een echt vrije en open mondiale munt, gebaseerd op de beginselen en waarden van decentralisatie. Ondanks de prijsvolatiliteit, staat Bitcoin bekend als één van de meest stabiele cryptocurrencies. Iemand moet veel kapitaal hebben om de prijs te manipuleren.

Bitcoin is tegelijkertijd de enige cryptocurrency van deze lijst waarvan de oprichter anoniem is. Als we het echter hebben over de marktkapitalisatie, dan staat Bitcoin bekend om de hoogste liquiditeit in de cryptomarkt (40% van de totale markt), waardoor het een uitstekende crypto voor beginners is. Bovendien zul je geen problemen hebben met het kopen of verkopen van Bitcoin, omdat er aan de andere kant altijd wel iemand bereid is om jouw order te vervullen.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum is een bekende op de cryptomarkt en was het eerste grote project dat smart contracts introduceerde, die ontwikkelaars in staat stellen om gedecentraliseerde mobiele en desktopapplicaties (dApps) op de blockchain te draaien. Ethereum is een actief platform en kent duizenden cryptotokens die op het netwerk functioneren, wat het een aantrekkelijke speler maakt om in te beleggen.

Ethereum heeft zijn oprichting te danken aan Vitalik Buterin, een jonge programmeur die zich heeft bewezen als een toegewijde cryptocurrency-expert. Bovendien staat Ethereum bekend om zijn loyale gemeenschap en team, wat betekent dat de kans groter is dat de prijs stabiel blijft en op de lange termijn stijgt.

Vanwege het feit dat Ethereum het gehele dApp-ecosysteem voedt, zijn er miljoenen ontwikkelaars en bedrijven die Ethereum nodig kunnen hebben. Dit maakt Ethereum nog altijd zeer interessant om in de gaten te houden, omdat het de huidige leider is in smart contract platforms, en vanwege de voortdurende innovatie één van de hotste cryptocurrencies is om te kopen in 2022.

3. Cardano (ADA)

Cardano behoort tot de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie en is ontworpen als een flexibel, veerkrachtig en schaalbaar blockchain-platform. Deze crypto is geschikt voor de uitvoering van smart contracts die de ontwikkeling van een breed scala aan gedecentraliseerde financiële toepassingen, nieuwe crypto-tokens, games en meer mogelijk zal maken.

Cardano is de grote concurrent van het Ethereum-netwerk en wordt door ontwikkelaars aangeprezen als meer schaalbaar en gemakkelijker te gebruiken. De schaalbaarheid van Cardano komt tot stand door twee lagen van technologie te introduceren: één die verantwoordelijk is voor het bijhouden van grootboekbalansen en de andere voor de waardeoverdracht.

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, staat bekend als een cryptoveteraan en was zelfs een mede-oprichter van Ethereum. Bovendien leidt hij een toonaangevend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor blockchaintechnologie en wordt Charles geprezen om zijn juiste vaardigheden om van Cardano een succesvol bedrijf te maken.

Wat maakt Cardano eigenlijk tot een goede investering? Cardano is een goede cryptocurrency om in te beleggen, omdat de technologie achter het project veelbelovend is en het een slimme manier is om je portfolio te diversifiëren en je te dekken tegen eventuele teleurstellende resultaten van Ethereum.

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is de cryptomunt van één van de grootste handelsmarkten in crypto, die bekend staat als Binance. In tegenstelling tot Bitcoin, die is bedoeld om als valuta te worden gebruikt, is de Binance Coin een utility token. Dit houdt in dat de waarde ervan afhangt van het nut van het Binance-ecosysteem.

Een utility token geeft de houder ervan toegang tot (financiële) producten en diensten voor nu of in de toekomst.

Binance is één van de snelst groeiende beurzen ter wereld, en de inzet van BNB als utility token speelt hierbij een belangrijke rol. Dit komt doordat Binance-munten worden gebruikt om te betalen voor transacties op de beurs en voor vele andere doeleinden, wat ertoe heeft geleid dat BNB een van de meest populaire cryptocurrencies van 2022 is in termen van uitwisselingsvolume.

5. Aave (AAVE)

Het Aave-platform bouwt voort op zijn huidige succes als een gedecentraliseerd leenplatform waarmee gebruikers kunnen lenen, uitlenen en rente verdienen op cryptocurrency-activa zonder tussenpersonen. Hiervoor maakt het Aave-systeem gebruik van smart contracts, waardoor deze activa kunnen worden beheerd via een gedistribueerd computernetwerk.

Dit betekent dat gebruikers van het Aave-netwerk niet hoeven te vertrouwen op een specifieke instelling of persoon om hun fondsen te beheren. Het protocol van AAVE staat bekend als het beste netwerk dat cryptocurrency-investeerders in staat stelt om meer te verdienen aan de cryptocurrencies die ze bezitten door ze uit te lenen.

Dit maakt het Aave platform een belangrijk onderdeel van de DeFi industrie. Het platform biedt verreweg het beste aanbod aan cryptocurrencies om te lenen en uit te lenen, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor uiteenlopende gebruikers. Bovendien kent Aave een team dat erg actief is op sociale media en beschikt over een gedetailleerde roadmap voor het bereiken van hun doelstellingen in de toekomst.

6. Chainlink (LINK)

We sluiten deze lijst af met Chainlink, een zogenaamd “orakelnetwerk” dat is gebouwd op het Ethereum-platform. Chainlink is opgericht om het probleem aan te pakken van het moeten vertrouwen op externe gegevensbronnen om contractvoorwaarden voor smart contracts af te dwingen. Met andere woorden: Chainlink is in staat om te fungeren als een brug tussen externe gegevensbronnen en de blockchain.

Dit werkt als volgt: Chainlink neemt informatie die extern is aan blockchain-applicaties en plaatst die informatie vervolgens op het desbetreffende netwerk. Voor veel van de blockchain-platforms die er zijn, is een orakelnetwerk zoals Chainlink noodzakelijk om toegang te krijgen tot de gegevens die deze protocollen nodig hebben om te kunnen werken.

In principe zijn orakels als Chainlink de belangrijkste bron van externe gegevens voor het bouwen van smart contracts.

Chainlink is verreweg het bekendste orakelnetwerk in het ecosysteem en heeft als doel de toegang en integratie van off-chain informatie op een eenvoudige en efficiënte manier te vergemakkelijken. Het ontwikkelingsteam is volledig afgestemd om smart contracts te voeden met real-time informatie die onmisbaar is. Bovendien zijn er vele affiliate- en integratieprogramma’s tussen Chainlink en vertrouwde partners.

De bruikbaarheid van Chainlink maakt het een zeer interessante belegging voor op de lange termijn, omdat de levensvatbaarheid van veel verschillende cryptomunten berust op de levering van accurate gegevens. Dit is waarin Chainlink kan uitblinken, en het is de voornaamste reden dat er veel marktpopulariteit is voor deze token.

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *