7 Tips om Online Geld te Verdienen Zonder Investeren

Wie op zoek gaat naar manieren om geld te verdienen via het internet, zal zeker geen tekort aan artikelen en lijstjes met adviezen kunnen vinden. Vaak komen deze adviezen echter op hetzelfde neer: een vorm van investeren. En hoewel investeren zeker een goede manier kan zijn om geld te verdienen, zit er één groot nadeel aan: het werkt alleen als je al genoeg geld hébt om te kunnen investeren.

Wat doe je als dat niet zo is, maar je wel graag een manier zou vinden om online wat extra geld te verdienen? Als jij je dat afvraagt, dan heb je het juiste artikel aangeklikt! In dit artikel leer ik je namelijk een aantal handige tips waarmee je ook zónder investeringsgeld een extra zakcentje kan verdienen via het internet. Lees dus snel door om erachter te komen hoe jij het internet voor jou kan laten werken!

Tip 1: Vul online enquêtes in

Een groot deel van het internet is afhankelijk van één verdienmodel: advertenties. Aangezien het internet grotendeels gratis te gebruiken is, moeten websites en bedrijven immers een andere manier zien te vinden om geld te verdienen aan hun gebruikers. Om effectief te kunnen marketen, moeten bedrijven echter wel onderzoek naar consumenten doen, en daar kan jij (tegen betaling) bij helpen!

Jouw mening over producten, diensten en marketing is enorm waardevol voor bedrijven, en hetzelfde geldt voor de patronen waarlangs jij dagelijks je leven leeft. Met deze informatie kunnen zij namelijk beter adverteren op een manier die mensen zoals jij aanspreekt, waardoor ze dus meer winst kunnen maken. Heel gek is het dus niet dat bedrijven best bereid zijn wat te betalen voor die informatie!

Via enquêtesites als Panelclix, Opinieland en Panelwizard krijg je, nadat je wat persoonlijke informatie hebt ingevuld, enquêtes aangeboden die passen bij jou. De meeste sites sturen je een mailtje als er een nieuwe enquête voor je klaarstaat, zodat je deze op tijd kan invullen. Naar rato van het aantal vragen krijg je voor elke enquête een vergoeding betaald.

“Vroeger moest een bedrijf een duur marktonderzoeksbedrijf inhuren om advertentiecampagnes op te zetten, maar nu kunnen ze gewoon rechtstreeks naar de mening van consumenten vragen.”

Deze manier van geld verdienen werkt wel degelijk, maar ik moet je verwachtingen ook een beetje temperen; je zal hier niet rijk van worden. Het is niet zozeer jouw specifieke mening die waardevol is voor een bedrijf, want slechts een grote hoeveelheid meningen biedt echt inzicht in de markt. Daarom zul je slechts een klein bedrag (denk aan 10 tot 50 cent) verdienen per ingevulde enquête.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Tip 2: Verdien geld met het testen van producten

De reden dat je geld kunt verdienen met het testen van producten is eigenlijk hetzelfde als de reden dat je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes: het is voor bedrijven waardevol om dergelijke informatie over consumenten en hun ervaringen te hebben. Aan de hand van die informatie kunnen ze hun producten, of bijvoorbeeld de gebruiksaanwijzing bij die producten, verbeteren.

Veel websites (vaak dezelfde websites die ook online enquêtes aanbieden) bieden je de mogelijkheid om bepaalde producten te testen voor bedrijven. Je krijgt dan een specifiek product thuisgestuurd dat je mag gaan testen. Hierbij hou je aantekeningen bij, en uiteindelijk formuleer je wat feedback over je gebruikservaring waar een bedrijf hopelijk wat mee kan.

Dit is natuurlijk iets meer werk dan het online invullen van een enquête, maar daar staat tegenover dat je er over het algemeen ook wat meer mee verdient. Er wordt meer van je gevraagd, dus doorgaans zal de financiële beloning ook een stuk hoger zijn. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat je producten na het testen mag houden.

Hier moet overigens wel bij vermeld worden dat het testen van producten vaak alleen wordt aangeboden aan vertrouwde gebruikers. Pas als je al langer lid bent van een bepaalde site en al langer bijvoorbeeld enquêtes voor ze invult, zul je dus de optie krijgen om producten te testen. Verwacht dus niet dat je hier morgen al mee aan de slag kunt.

Tip 3: Verkoop je tweedehands spullen online

Misschien klinkt deze tip een beetje voor de hand liggend, want dat je geld kan verdienen met het  online verkopen van spullen, dat zal iedereen wel begrijpen. Toch merk ik in de praktijk dat het vaak de moeite waard is om deze tip even te benoemen, omdat dit bij veel mensen niet meteen opkomt als ze op zoek gaan naar manieren om geld te verdienen.

Gedurende een mensenleven verzamelen we nu eenmaal een hele hoop spullen. We krijgen dingen cadeau, we erven hier en daar wellicht wat, en we kopen allerlei dingen die we destijds heel leuk vonden, maar waar we eigenlijk binnen een paar maanden al op uitgekeken waren. De gemiddelde zolder ligt dan ook vol met bergen aan afgedankte meuk. Erg zonde eigenlijk om daar niets mee te doen.

Wat jij op zolder hebt gelegd omdat je er geen waarde meer in zag, kan iemand anders namelijk ontzettend leuk of handig vinden, waardoor anderen waarschijnlijk best iets over hebben voor jouw “zooi”. Als je dingen houdt waar jij eigenlijk totaal geen waarde meer in ziet, blijf je dus eigenlijk zitten op een hele hoop onvervulde waarde die je heel makkelijk te gelde zou kunnen maken.

“Je bent een dief van je eigen portemonnee als je dingen uit gemakzucht jarenlang op zolder laat liggen!”

Het online verkopen van spullen is via websites als Marktplaats en Facebook marketplace makkelijker dan ooit. Je kan op zulke sites makkelijk je spullen adverteren, en je kan zelf een prijs vragen óf anderen laten bieden in de hoop zo meer te verdienen. Wees er wel op bedacht dat je ook kan worden opgelicht. Ga er dus niet te snel mee akkoord dat je spullen levert zonder te zijn betaald, en spreek ook niet af op plekken waar je makkelijk zou kunnen worden beroofd.

Tip 4: Verdien geld met advertenties op je content

Iets wat tegenwoordig van groot belang is, maar slechts enkele decennia geleden nog amper bestond, is user-generated content. Een steeds groter deel van de media die we tot ons nemen komt via niet-professionele individuen, die immers aan een webcam of telefoon genoeg hebben om via YouTube, TikTok, Instagram, Facebook of waar dan ook hun content te publiceren.

Het verdienmodel rond dit soort content hebben we al eerder benoemd: advertenties. Het kost bedrijven een hoop om grote hoeveelheden video’s en foto’s op te slaan, en de meeste van de sites die dit soort content hosten zijn gratis voor de gebruiker, dus advertenties blijven dan over als logische manier om toch geld te kunnen verdienen.

Veel sites en/of apps zijn ook bereid om (bepaalde) gebruikers te betalen voor de content die zij produceren. Zij zijn immers degenen die het “product” maken waar de site zijn geld mee verdient, en het is ook voor het bedrijf gunstig om mensen aan te sporen meer content te creëren. Via diensten als YouTube en TikTok kun je daarom als gebruiker vaak delen in de advertentieopbrengsten op jouw content.

“Als jij een telefoon en internet hebt, dan heb je in principe alles wat je nodig hebt om content creator te worden!”

Dat is natuurlijk mooi, maar er worden vaak wel enkele eisen aan gesteld. Op YouTube moet je bijvoorbeeld een minimumaantal abonnees én een -aantal totale kijkuren hebben voor je in aanmerking komt voor advertenties op je video’s, en moeten je video’s aan bepaalde inhoudseisen voldoen om “advertiser-friendly” te blijven.

Zijn ze dat niet, dan kun je er geen geld mee verdienen. Nog een puntje: het duurt natuurlijk meestal even om zo’n groot publiek op te bouwen dat je er ook echt significante bedragen mee kan verdienen.

Tip 5: Doe aan influencer marketing

De term influencer is tegenwoordig niet meer uit ons vocabulaire weg te denken. Daarom denken we waarschijnlijk niet eens echt meer na over wat die term betekent, maar voor ons is dat wel relevant. Influencer betekent “beïnvloeden”, en dat is dan ook precies hoe een influencer geld kan verdienen: door hun platform te gebruiken om anderen te beïnvloeden.

“Influencers zijn de BN’ers van de 21e eeuw, inclusief het verdienpotentieel!”

Dit gebeurt in de vorm van influencer marketing. Als je online bereik groot genoeg is, dan heb je de aandacht van een hele hoop volgers, en dat is interessant voor adverteerders. Jij kan een bepaalde dienst of een bepaald product dan namelijk voor hen in de markt zetten, op een manier die persoonlijker overkomt (en daardoor vaak effectiever is) dan traditionele marketing.

Dit werkt natuurlijk wel alleen als je een vrij groot aantal volgers hebt op bepaalde sociale media, anders ben je voor een bedrijf natuurlijk niet veel waard. Als jij echter al een groot aantal Instagram- of Tiktok-volgers hebt, dan is het wellicht de moeite waard om je online bereik nog verder uit te bouwen, zodat je er geld mee kunt verdienen.

Eén klein dingetje dat hierbij wel belangrijk is, en nog wel eens fout wil gaan, is dat je je wel echt moet houden aan de geldende regelgeving. Als jij iets aanprijst omdat je daarvoor wordt betaald, en zelfs als je een gratis product opgestuurd hebt gekregen zonder de eis dat je je er positief over uitlaat, moet je dit duidelijk aangeven. Doe je dit niet, dan kun je juridisch in de problemen komen en moet je eventueel boetes gaan betalen. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen!

Tip 6: Verdien commissie via affiliate marketing

Dit zou je ook kunnen zien als een vorm van influencer marketing, maar een belangrijk verschil met affiliate marketing is dat je hier geen enorm groot platform voor nodig hebt. Als jij slechts een paar mensen weet te bereiken met affiliate marketing, kun je al een beetje gaan verdienen, en je hoeft niet te wachten tot adverteerders jou benaderen.

Hoe werkt affiliate marketing dan precies? Het is eigenlijk heel simpel: jij brengt een bepaalde site of (meestal) een bepaald product aan de markt bij mensen, op welke manier je dan ook maar wil. Dit doe je door middel van een speciale link, genaamd een affiliate link. Als iemand via die link een aankoop doet, krijg jij een klein beetje commissie over het aankoopbedrag uitbetaald.

Hoeveel je hier precies mee kan verdienen, is natuurlijk van een groot aantal factoren afhankelijk. Het helpt als je online veel volgers hebt, omdat er dan naar verwachting meer mensen op je link zullen klikken. Als jij echter gewoon denkt dat een bepaald product heel goed zal bevallen bij mensen in je directe omgeving, kun je ook zonder een grote following best wat verdienen.

Ook hier geldt weer dat je je hierbij aan bepaalde regelgeving moet houden. Deel je een affiliate link online, dan moet je in de meeste landen duidelijk maken dat het gaat om een affiliate link waar jij mogelijk wat aan zou kunnen verdienen. Doe je dit niet, dan kun je dus te maken krijgen met boetes en andere juridische gevolgen die je waarschijnlijk liever vermijdt.

Tip 7: Krijg geld terug via cashback

Oké, eigenlijk is dit meer een manier om geld te besparen dan een manier om geld te verdienen, maar uiteindelijk komt dat onderaan de streep op hetzelfde neer: je houdt meer geld over. Via cashback-sites kun je achteraf geld terugkrijgen op je aankopen, en op die manier dus meer geld overhouden.

“Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: een euro bespaard is een euro verdiend.”

Via sites als NuCash, Euroclix en iPay kun je cashbacktegoed sparen bij de aankoop van bepaalde producten of diensten, en dat bedrag kun je vervolgens laten uitkeren (al moet je soms wel een bepaald bedrag behalen voor je echt je geld kan laten uitkeren). Eigenlijk is cashback dus een soort korting met extra stappen: je krijgt de korting als het ware later op je rekening gestort.

Misschien denk je nu: hè, wat ingewikkeld? Waarom zou je dan als bedrijf niet gewoon korting geven? Het idee daarachter is waarschijnlijk de hoop dat mensen vergeten hun cashback te claimen, waardoor je als bedrijf dus uiteindelijk meer winst maakt, iets wat bij een korting niet mogelijk is, omdat die direct verrekend wordt. Zorg er dus voor dat dit jou niet overkomt, en vergeet niet om je cashback-uitkeringen aan te vragen!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *