Het Grootste Online Netwerk: 5 Tips Voor Geld Verdienen Met LinkedIn

LinkedIn is hét nummer één sociaal netwerk voor professionals. Het kan daarom ook een geweldig sociaal netwerk zijn om geld mee te verdienen. Je hebt waarschijnlijk al veel artikelen gelezen over hoe je je profiel perfect kunt maken, een bedrijfspagina kunt maken en verkeer naar je website kunt genereren.

Deze informatie is allemaal heel belangrijk maar als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je ook geld verdienen met LinkedIn. Dit kun je doen door je een premium account te nemen, diensten aan te bieden, adverteerders te vinden, je profiel optimaal benutten te promoten en de droombaan te krijgen waar je al een lange periode op aast!

Wat is LinkedIn?

Voor de beginners die meteen geld willen verdienen, leggen we nog even uit wat LinkedIn nu precies is. LinkedIn is een gratis website waarop je een sociaal netwerk op kunt bouwen. Het is specifiek gericht op professionals en LinkedIn noemt zichzelf het grootste professionele netwerk ter wereld. Het telt meer dan 450 miljoen gebruikers uit meer dan 200 landen.

Voor professionals is dit dus dé plek om een netwerk op te bouwen over de gehele wereld.

LinkedIn is niet zoiets als Facebook, waarbij je van alles deelt en alles liket. Het is echt voor zakelijk netwerken bedoelt. Je kunt op LinkedIn dan ook, bijvoorbeeld, het contact onderhouden met het netwerk dat je al hebt opgebouwd. Ook kun je advies vragen of een nieuwe baan vinden. Het is dus simpelweg een verlengstuk van je zakelijke leven.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Hoe gebruik ik LinkedIn op de beste manier?

Het is op LinkedIn belangrijk dat je je profiel zo compleet mogelijk maakt. Je vermeld je de functie die je nu beoefent en het bedrijf waar je momenteel werkt. Je beschrijft de werkzaamheden die je doet, de opleidingen die je hebt gedaan en vorige banen die je hebt gehad. Het is dus eigenlijk een soort cv.

Je kunt een korte samenvatting van jezelf toevoegen en daarin vertellen wie je bent en waarom jij interessant bent om op LinkedIn te hebben. Ook kun je je kwaliteiten toevoegen, certificaten die je hebt behaald, cursussen die hebt gedaan en ga zo maar door. Je kunt hiermee laten zien dat je vooruitstrevend bent en veel te bieden hebt.

Het advies is om je LinkedIn profiel aan te passen aan de mensen die je wilt bereiken met je profiel.

Voeg de relevante dingen toe en laat de minder relevante dingen achterwege, net zoals op je cv. Je kunt daarnaast op LinkedIn uiteraard je netwerk volgen en via je netwerk in contact komen met anderen.

Omdat iedereen een professional is op LinkedIn, is er een reële kans dat één van de mensen in je netwerk in de toekomst iets kan betekenen voor je. LinkedIn is dé plek om te netwerken, je droombaan te vinden of reclame te maken voor je bedrijf.

Buiten een eigen profiel opzetten, kun je van alles en nog wat met LinkedIn. Denk hierbij aan:

 • Je netwerk op de hoogte houden van je activiteiten
 • Connecties aanbevelingen doen en andersom
 • Lid worden van een bepaalde groep
 • Bedrijfsprofiel aanmaken voor je bedrijf
 • Vragen stellen en advies vragen
 • Vacatures zoeken
 • Et cetera

Het is dus een plek met veel mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om er geld mee te verdienen. Hoe je dit precies kunt doen, zal hieronder uitgelegd worden!

5 Tips voor geld verdienen met LinkedIn

Tip 1: Diensten aanbieden

Als jij een freelancer bent of een eigen bedrijf hebt, dan is dit een goede tip voor jou! Freelanceschrijvers, sociale media-adviseurs en andere serviceproviders kunnen LinkedIn goed gebruiken om contact te leggen met bedrijven die hen nodig hebben. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat je een aantal stappen onderneemt.

Ten eerste is het van belang dat je je LinkedIn-profiel optimaliseert, zodat je ontdekt wordt door de mensen die jouw mogelijk willen inhuren. Je kunt dit doen door een primair sleutelwoord toe te voegen aan de titel van je profiel, de samenvatting en de huidige en afgelopen functies. Denk bijvoorbeeld aan: consultant, freelance schrijver, etc.

Op deze manier vergroot je de kans dat iemand je ontdekt via LinkedIn door middel van de zoekresultaten. Het is ook altijd handig om je vaardigheden toe te voegen, dit is hoe mensen je een aanbeveling kunnen geven en je de kans krijgt om op een LinkedIn-vaardighedenpagina te verschijnen.

Ten tweede kun je gebruik maken van de dienstensectie van de LinkedIn-bedrijfspagina. Je kunt lijstjes maken met de diensten die je aanbiedt. Je kunt ook functies gebruiken zoals een bannerafbeelding, die mensen weer kan verwijzen naar jouw website.

Ten derde is het goed om van tevoren je ideale klant te bepalen en lid te worden van groepen waarin deze klant zich mogelijk bevindt. Zo kun je je aansluiten bij een vastgoedgroep als je een vastgoedmarketingservice wilt promoten; heel simpel dus!

Als je vindt dat de reacties van potentiële klanten te lang duren, stuur ze dan zelf een berichtje. Stel goede vragen en vertel duidelijk wat je graag zou willen betekenen voor deze potentiële klant. Probeer eruit te springen en niet een standaard berichtje te typen. Maak het echter ook niet te lang, want dan haken mensen al snel af.

Tip 2: Neem een premium account

Als je echt alles uit LinkedIn wilt halen, dan is een premium account misschien iets voor jou. Het is een aantrekkelijke optie en functie voor sales en ondernemende professionals. Je krijgt namelijk een tal van extra voordelen die je bij de gratis versie van LinkedIn niet hebt. In het gratis pakket kun je:

 • Een uitgebreid profiel maken
 • Kijken wie je profiel heeft bezocht
 • Nieuws en andere wetenswaardigheden publiceren op je tijdlijn
 • Toegang krijgen tot vacatures
 • Personen zoeken en hun profielen bekijken

In eerste instantie lijkt dit ruimschoots voldoende, maar als je weet wat je allemaal kunt doen met de premium dan denk je hier waarschijnlijk anders over. Met de gratis versie kun je bijvoorbeeld alleen de laatste 5 mensen zien die jou hebben bekeken. Ook heeft LinkedIn steeds meer van de gratis dingen weggehaald.

LinkedIn premium kan je net dat extra zetje geven dat je nodig hebt.

Tevens is er niet maar één Premium pakket maar verschillende. Zo kun je het pakket kiezen dat het beste bij jou past. Wat vooral handig is voor wanneer je geld wilt gaan verdienen is de functie ‘InMails’ en ‘Open Profiel’. Met InMails kun jij mensen bereiken die niet in je netwerk zitten (dit kan normaal niet) en met Open Profiel kunnen mensen die niet in je netwerk zitten jou juist benaderen.

Je kunt met een Premium account uitgebreider zoeken en je zoekopdrachten daarnaast ook nog eens bewaren. Dit zal veel tijd schelen en is heel handig voor als je potentiële klanten aan het zoeken bent. Dit is dus een goede manier om geld te gaan verdienen met LinkedIn!

Tip 3: Word aangenomen

Wanneer je geen eigen bedrijf hebt, dan wil je uiteraard aangenomen worden bij een goed en leuk bedrijf. LinkedIn is hier ook voor bedoeld, waardoor je geld kunt verdienen met LinkedIn.

Als je op zoek bent naar een bepaald type baan, is het slim om je LinkedIn hierop aan te passen.

Het is de bedoeling dat je indruk gaat maken op potentiële werkgevers. Probeer zo echt mogelijk te zijn in je samenvatting en verassend, met passie, ervaring en resultaten te schrijven. Gebruik ook bepaalde elementen zoals voorbeelden, getuigschriften of andere indrukwekkende dingen die je toe kunt voegen.

Als je veel aanbevelingen hebt voor een bepaalde vaardigheid, probeer deze dan ook naar voren te brengen in je samenvatting. Ook hierbij is het weer handig om een Premium account te proberen. Hier krijg je namelijk toegang tot een Premium filter waarmee je naar banen kunt zoeken met een specifiek salarisniveau.

Wil je bij een bepaald bedrijf werken? Ga hun dan volgen op LinkedIn (en andere sociale media) en reageer op de dingen die zij plaatsen. Zo zien ze dat je enthousiast bent en ook daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het bedrijf zelf. Kijk of ze groepen hebben en wordt hier dan lid van.

Houd ook het tabblad Carrières van de bedrijfspagina in de gaten en het gedeelte Banen van hun groep. Zo zie je of er nieuwe vacatures online zijn gekomen.

Wordt tot slot ook lid van recruiter-netwerkgroepen op LinkedIn en demonstreer wat je expertise en vaardigheden zijn. Dit zijn namelijk de mensen die je mogelijk aan een nieuwe baan kunnen helpen!

Tip 4: Taggen en hashtags

Hoewel LinkedIn niet hetzelfde is als Facebook, Twitter of Instagram, kun je wel net als op die sociale media iemand taggen en hashtags gebruiken. Dit is altijd goed om te doen wanneer je wilt dat meer mensen je bericht te lezen krijgen. Zo kunnen ze een kijkje nemen op jouw bedrijfspagina of je persoonlijke LinkedIn profiel.

Natuurlijk is iemand taggen voor de lol of een gekke hashtag plaatsen niet echt de bedoeling op LinkedIn. Het moet wel ergens over gaan en te maken hebben met het bericht dat je plaatst. Door hashtags te gebruiken kun je mensen buiten je netwerk naar je bericht toe leiden en je netwerk ook meteen uitbreiden.

Mensen taggen doe je alleen wanneer deze persoon met het bericht te maken heeft. Hashtags kun je in principe voor ieder bericht gebruiken dat je plaatst. Tegenwoordig bestaan er ‘LinkedIn Trending Storylines’: hier kun je kijken welke hashtags veel gebruikt worden voor bepaalde onderwerpen en deze kun je dan overnemen.

Wanneer je je branche hebt toegevoegd, krijg je vanzelf te zien welke hashtags populair zijn voor de branche waarin je werkt. Door hashtags te gebruiken en de juiste personen te taggen kan jij geld gaan verdienen met LinkedIn!

Tip 5: Wees actief

Als je meer mensen wilt bereiken op je LinkedIn, is het van belang dat je actief bent op LinkedIn. Dit betekent niet dat je berichten hoeft te gaan verzinnen om maar iets te kunnen posten. Je kunt bijvoorbeeld wel regelmatig reageren onder iemands bericht of een bericht interessant of verhelderend vinden. Door actief te zijn op LinkedIn val je op.

Ook je netwerk kan namelijk zien waarop je reageert en wat je allemaal interessant vindt. Het ligt eraan waar je naar op zoek bent hoe actief je moet zijn. Als je keihard op zoek bent naar een baan, dan kun je bijvoorbeeld een of twee keer per dag iets plaatsen. Is er echter geen haast bij, dan kun je ook één keer per week iets plaatsen.

Wanneer je op zoek bent naar de droombaan, plaats dan niet alleen maar hoe graag je een nieuwe baan wilt. Het is slimmer om berichten te plaatsen waarin je nieuwe inzichten bespreekt, nieuws over bedrijven of ideeën die je hebt. Zo lijk je niet wanhopig, maar gewoonweg enorm enthousiast. Dat helpt om binnenkort geld te gaan verdienen met LinkedIn!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Het Grootste Online Netwerk: 5 Tips Voor Geld Verdienen Met LinkedIn"

 1. Kuci

  says:

  Hallo hoe kan ik geld verdinen ..

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *