6 Manieren om Direct Geld te Verdienen!

Er zullen tegenwoordig maar weinig mensen zijn die niet graag wat extra geld willen verdienen. Lonen stijgen immers al een tijd lang niet meer mee met inflatie, waardoor het voor normale werkende mensen steeds lastiger wordt om rond te komen, om nog maar te zwijgen van af en toe iets leuks kunnen doen. Een extra zakcentje zullen de meesten dus wel kunnen gebruiken.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om direct geld te verdienen. Jij kan dus prima je inkomen een beetje aanvullen om ervoor te zorgen dat je minder geldzorgen hebt en je wat vaker iets leuks kunt doen. Hiervoor moet je echter wel weten hoe je dit moet aanpakken. Daarmee help ik je helpen in de rest van dit artikel, door de zes beste manieren te bespreken!

Manier 1: Online enquêtes invullen

Als er de afgelopen halve eeuw één ontwikkeling is geweest die onze samenleving ingrijpend heeft veranderd, dan is het natuurlijk wel de opkomst van het internet. Van contact met vrienden en familie tot werk, en van shoppen tot het regelen van bankzaken, we kunnen het ons eigenlijk allemaal niet meer voorstellen hoe men dat deed in de tijden voor het internet. Ook je kansen om direct geld te verdienen zijn erg toegenomen door de ontwikkeling van het internet.

Een makkelijke manier om online geld te verdienen is door het invullen van online enquêtes. Jij bent natuurlijk een consument (zoals iedereen in een moderne samenleving), en dus is het voor bedrijven interessant om te weten wat mensen zoals jij over bepaalde zaken denken, zodat zij hun diensten en producten beter aan de man kunnen brengen. Kan jij ze daarbij helpen, dan zijn ze vaak best bereid je daarvoor wat te betalen!

Via diverse online consumentenpanels kun jij je mening geven over van alles en nog wat. Het kan gaan om vragenlijsten over aspecten van je leven of je mening over bepaalde merken en producten, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je een product krijgt opgestuurd om uit te testen. Zorg er wel voor dat je een goed en betrouwbaar platform kiest, iets waar we eerder op deze site al diverse artikelen over hebben gepubliceerd die je kunnen helpen.

“Als internetgebruiker verdienen er toch allerlei bedrijven aan jouw informatie, dus je kunt maar beter zelf een graantje meepikken…”

De eerlijkheid gebiedt me wel om te zeggen dat je hiermee slechts magere inkomsten zult genereren. Het invullen van online enquêtes kost weinig moeite, maar daar zijn de inkomsten dus ook wel naar. Op zich is dat niet heel erg, want het is niet alsof je onderbetaald wordt voor het werk dat je doet, maar verwacht dus niet te veel van deze manier van geld verdienen.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manier 2: Je auto inzetten als reclamebord

Je hebt ze vast wel eens zien rijden: van die auto’s met reclame erop gedrukt. Misschien dacht je altijd dat dat “auto’s van de zaak” waren, en dat die mensen simpelweg bij het bedrijf werkten waar ze reclame voor maakten. Dat is in sommige gevallen zeker zo, maar in andere gevallen gaat het om mensen die dit doen voor een financiële vergoeding.

Rondrijden in een auto zonder reclame is dus eigenlijk een weggegooide verdienmogelijkheid. Als je toch meerdere uren per dag door moet brengen in je auto (wat tegenwoordig helaas voor heel veel mensen de werkelijkheid is), dan kun je er maar beter wat aan verdienen! Deze vorm van reclamemaken wordt ook wel wrap advertising genoemd.

“In de file staan is nooit leuk, maar het kan vanaf nu wel lucratief zijn!”

Er zijn meerdere bedrijven die mensen in dienst nemen om reclame te maken met hun auto. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld CashCar en Autoreactie. Dit zijn zeker niet de enige bedrijven, maar als je voor een ander bedrijf kiest, Google dan wel even of dit bedrijf een beetje een goede reputatie heeft, en of ze een een redelijk bedrag uitkeren aan hun adverteerders. Dat valt bij bepaalde bedrijven namelijk flink tegen.

Iets wat je wel in je achterhoofd moet houden, is dat wrap advertising niet overal legaal is. Er zijn plaatsen die niet zitten te wachten op rondrijdende reclame, en deze vorm van adverteren daarom hebben verboden. Om boetes te voorkomen, moet je je er dus wel even in verdiepen waar je wel en niet mag rondrijden. Houd er ook rekening mee dat je werkgever het misschien niet op prijs stelt als je op je baan verschijnt in een auto met opvallende reclame erop; zeker niet als dat reclame voor een concurrent is.

Manier 3: Medisch proefpersoon worden

De medische wetenschap heeft ons een hele hoop gebracht, en heeft een hoop ziektes uitgebannen waar men vroeger massaal aan stierf. Wetenschappers hebben dit echter alleen kunnen doen met de hulp van menselijke proefpersonen, die (hopelijk vrijwillig) als eerste allerlei behandelingen en middelen hebben uitgeprobeerd. Tegenwoordig kun je daar ook voor betaald worden!

Als betaald proefpersoon neem je een medicijn tot je, en wordt vervolgens gedurende een bepaalde periode gemonitord hoe het met je gaat en of je bijwerkingen ervaart. Dat kan heel lekker verdienen, maar houd er wel rekening mee dat je wordt betaald om een (beperkt) risico te nemen, en dat het dus ook fout kan gaan. Wanneer er bijwerkingen ontstaan, dan ben jij degene die die moet ondergaan, zodat anderen dat niet hoeven.

“Als medisch proefpersoon verdien je niet alleen lekker, je doet ook nog eens iets waar je trots op kan zijn!”

Dat klinkt natuurlijk enorm eng, dus ik wil dat wel een klein beetje relativeren. In Nederland bestaat er een hoop wetgeving rondom proefpersonen die ervoor moet zorgen dat dit allemaal zo veilig mogelijk is. Je zal nooit een middel toegediend krijgen dat niet een sterke theoretische onderbouwing én proeven op dieren heeft moeten doorstaan voordat het bij jou terechtkomt, en in dat stadium is de kans op écht serieuze bijwerkingen vrij klein.

De hoeveelheid tijd die je hiermee kwijt bent, verschilt sterk van onderzoek tot onderzoek. Sommige onderzoeken bestaan simpelweg uit twee keer een paar uurtjes geobserveerd worden of een paar keer terugkomen voor testjes, terwijl er ook onderzoeken zijn waarbij je dagelijks voor een periode van meerdere weken wordt geobserveerd. Dit moet van tevoren aan jou duidelijk worden gemaakt, dus je weet wel precies waar je aan toe bent.

Manier 4: Bijles geven

Een dienst waar altijd wel een heleboel mensen behoefte aan zullen hebben, is bijles. Er zijn meer dan genoeg scholieren en studenten die bij een bepaald vak wel wat hulp kunnen gebruiken, dus als jij ergens genoeg van af denkt te weten om een bijles te kunnen verzorgen, dan is dat een enorm goede manier om lekker bij te verdienen!

Misschien denk je dat dat niet voor jou is weggelegd, maar bedenk je dat jij ook ooit de middelbare school hebt afgerond, en dat je bepaalde vakken waarschijnlijk snel weer zult kunnen ophalen, zeker als je bijles gaat geven op een lager niveau dan je zelf hebt afgerond. Heb jij bijvoorbeeld het vwo of de havo gedaan, dan moet bijles Engels op vmbo-niveau prima te doen zijn.

“Je hoeft echt geen universitaire studie te hebben gedaan om een havoleerling bijles wiskunde te kunnen geven.”

Er zijn meerdere manieren waarop je bijles kunt gaan geven. De makkelijkste is via een bedrijf, zoals bijvoorbeeld Lyceo of Studiekring. Een voordeel van deze aanpak is dat het bedrijf jou het werk uit handen neemt van het zoeken naar cliënten. Die krijg je gewoon door het bedrijf aangereikt, waardoor jij je alleen hoeft te richten op het geven van bijles.

Een nadeel van de zojuist genoemde aanpak is dat je flink wat winst moet inleveren aan het bedrijf, en je meer zou verdienen als je bijles zou geven zonder tussenpersoon. Het kan lastig zijn om zelf mensen te vinden die behoefte hebben aan bijles, maar via het internet is het alleszins mogelijk, en op de lange termijn word je er enorm voor beloond, doordat je alle winst lekker zelf mag houden.

Manier 5: Films en series ondertitelen

Als jij ooit een film of serie in een andere taal hebt gekeken (en daar ga ik wel van uit), dan zul je meer dan bekend zijn met het begrip ondertiteling. Nederlanders kijken enorm veel buitenlandse media, en die moet ondertiteld worden om het begrijpelijk te maken voor het grote publiek. Vroeger werd dit gedaan door gespecialiseerde bedrijven, maar dat is steeds minder het geval.

Steeds meer aanbieders van films en series hebben door dat ze hier ook gewoon direct mensen voor kunnen betalen, en dat ze op die manier een hoop kosten besparen, omdat er geen organisatie tussen zit die er ook nog wat aan wil verdienen. Netflix gebruikt bijvoorbeeld al jaren de diensten van haar eigen gebruikers om films en series te vertalen.

Hoeveel je hiermee verdient, en hoeveel werkgelegenheid hierin is, hangt af van welke talen je allemaal beheerst. Als je meerdere talen spreekt, dan kun je natuurlijk meer opdrachten aannemen, en dus meer geld verdienen. Spreek je bijvoorbeeld Nederlands, Duits, Engels en Deens, dan kun je voor één Deense serie maar liefst drie keer cashen, door deze naar het Nederlands, Duits en Engels te vertalen.

“En dan zeggen ze dat je niets kan verdienen met talenkennis…”

Het is ook van belang of je wat meer obscure talen spreekt, talen die niet iedereen al kent. Er zijn immers meer dan genoeg Nederlanders die (bijna) vloeiend Engels spreken, dus vertaalopdrachten van Engels naar Nederlands zullen vaak voor je neus worden weggepikt door anderen. Bovendien word je vaak ook gewoon minder betaald voor dergelijke opdrachten, omdat je eenvoudig vervangbaar bent. Kennis van het Zweeds of Swahili is dus een stuk waardevoller dan Engels of Duits.

Ook moet je niet onderschatten dat dit wel gewoon echt werk is. Misschien denk je makkelijk geld te verdienen met het kijken van series in een taal die je toch al kent, maar zo werkt het niet. Het kost best veel tijd om dit allemaal uit te typen, en je moet ook best creatief zijn om goed te kunnen vertalen, omdat sommige dingen (zoals woordgrappen of uitdrukkingen) niet direct vertaalbaar zijn.

Manier 6: Een kamer of je huis verhuren

Veel mensen zullen wel een kamer in hun huis hebben die eigenlijk niet voor iets nuttigs wordt gebruikt, en bovendien zul je je huis niet gebruiken als je op vakantie bent. Eigenlijk is dat zonde, want er zijn misschien wel een hele hoop mensen die op zoek zijn naar een vakantie-onderkomen bij jou in de buurt. In die behoefte kun jij voorzien, door je huis of kamer te verhuren.

Je hebt vast al wel eens gehoord van AirBnB, of misschien heb je die dienst zelfs al wel eens gebruikt toen je op vakantie ging. Via deze website kun je een kamer of huis te huur aanbieden aan vakantiegangers, zodat je wat extra geld kunt verdienen aan die loze ruimtes die je toch niet gebruikt.

Bedenk je wel dat je natuurlijk een beetje goede faciliteiten moet bieden als je een kamer verhuurt. Mensen kunnen via AirBnB namelijk een recensie achterlaten over jou en over de accommodatie die je hebt aangeboden, en als die recensies niet goed zijn, dan zullen er in de toekomst natuurlijk niet veel mensen meer ervoor kiezen om jouw kamer te huren. Je zal die verstoffende opslagruimte dus wel eerst een beetje moeten opknappen en leuk moeten inrichten voordat je hem kunt verhuren.

Overigens zijn er ook websites waarmee je aan een huizenruil kunt doen. Dit houdt in dat jij een tijdje in het huis van iemand anders gaat zitten, en dat die mensen in jouw huis verblijven. Hier verdien je strikt genomen niks mee, maar in de praktijk bespaar je natuurlijk wel een hele hoop geld, doordat je op vakantie kan zonder dat je hoeft te betalen voor een accommodatie. En elke euro bespaard is bijna hetzelfde als een euro verdiend!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *