15 Manieren om Geld te Verdienen Tijdens het Reizen

Al jaren droom je ervan om een (verre) reis te maken, om weg te trekken uit je vertrouwde wereldje, en een groot avontuur tegemoet te gaan. Je begint al te stuiteren van enthousiasme bij het idee: geen baas en/of ouders die je vertellen wat je moet doen, geen sociale verplichtingen meer. Enkel jij en die nieuwe, onbekende wereld waar jij een brandende nieuwsgierigheid naar meedraagt.

En nu heb jij eindelijk de knoop doorgehakt om van je dromen je realiteit te maken. Je hebt inmiddels al een idee van waar je precies naartoe wilt trekken, en je hebt al enkele voorbereidingen getroffen. Maar toch stuit je op een belangrijk punt: waar ga jij je geld vandaan halen voor het reizen? Het antwoord vindt je in dit artikel; ga aan het werk tijdens het reizen!

reizen1

Werkend reizen

Misschien haal je je neus er wel voor op. ‘Aan het werk tijdens mijn reizen? Bah!’, denk je wellicht. Maar reizen kost geld, en dat geld groeit helaas niet aan de bomen. En in plaats van je reis nog minstens tien jaar uit te stellen tot je wel genoeg geld hebt, kan je door te werken tijdens het reizen tenminste vrijwel meteen je spullen pakken en vertrekken; het werk is er overal.

Bovendien kan werken tijdens je reizen helpen om jouw horizon te verbreden. Werk tijdens het reizen moet je namelijk niet zien als een vaste kantoorbaan, maar beschouw jezelf eerder als een soort manusje-van-alles. Je bent vaak maar gedurende korte tijd op één plek, waardoor je heel veel (verschillende) baantjes zult hebben, en daarbij veel verschillende mensen zult ontmoeten.

De baantjes die je zult kunnen doen tijdens het reizen vergen daarom ook niet per direct scholing of veel ervaring, je kunt vaak gemakkelijker aan de slag dan je thuis zou kunnen. Laat geld en werk dus niet je weg versperren naar het maken van die droomreis, zeker nu het nog kan, en werk gewoon tijdens je reizen.

reizen2

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Soorten baantjes voor tijdens het reizen

Je bent inmiddels waarschijnlijk wel nieuwsgierig geworden naar welke soort baantjes het betreft. Het antwoord: er is eigenlijk niet één soort categorie waar de baantjes onder vallen. Er bestaat namelijk een enorme variatie onder de baantjes. Hieronder vindt je een lijst met mogelijkheden.

#1 Ga aan het werk in een café of restaurant

Werk zoeken tijdens het reizen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je zoekt simpelweg een tijdschrift naar hulpkrachtoproepen, vraagt aan lokale mensen of in de restaurant of cafés zelf of zij reizigers aannemen. Voor je het weet heb je een tijdelijk baantje, waarmee je genoeg geld verdient om rond te komen – in ieder geval gedurende de tijd die je daar doorbrengt.

#2 Word barman of barvrouw

De wereld is bezaaid met bars en nachtclubs, en de baanomschrijving is overal zo goed als hetzelfde. Het helpt overigens wel als je de taal spreekt, dus mogelijk moet je wel eerst investeren in een taalcursus (voordat je vertrekt). Een voorbeeld van een inkomen van iemand die in Australië aan de slag is geweest als barman: €900,- tot €3600,- per maand!

reizen3

#3 Ga aan het werk als au pair

De definitie van een au pair is: een (jeugdig) persoon die fungeert als inwonende babysitter of nanny die ingehuurd wordt door een familie om hun kinderen te helpen een nieuwe taal te leren en klusjes te doen in huis, in ruil voor een kamer en een wekelijks inkomen.

Door dit baantje woon je niet alleen (tijdelijk) in een ander land, maar leer je ook een nieuwe taal en ervaar je ook een nieuwe cultuur, terwijl je wat geld verdient.

#4 Ga aan de slag als Engels lera(a)r(es)

Het spreekt voor zich dat je hier wel goed Engels voor moet kunnen spreken, en vaak moet je ook een diploma hebben en een TEFL certificaat (Teaching English as a Foreign Language). Maar als je dat hebt, is een baantje je wel zo goed als gegarandeerd; Engels leraren zijn erg populair in de wereld. Bovendien kan het ook goed verdienen. Een voorbeeld: €1800,- tot €2700,- per maand, plus accommodatie!

#5 Ga aan de slag als fotograaf

Uiteraard vergt dit baantje wel een goed oog, een talent voor fotografie. Daarnaast moet je ook beschikken over goede apparatuur. Toch is het een droombaantje voor iedereen die graag wil reizen en van fotografie houdt. Je kunt van over de hele wereld aan de slag, omdat je over de hele wereld je foto’s kunt uploaden en verkopen. Het maandelijks inkomen varieert van €900,- tot €9000,-!

reizen4

#6 Word blogger

Werken als blogger is mogelijk niet zo gemakkelijk als het klinkt. Tenzij jij al een (populaire) blog hebt, is het nog een hele hoop werk om een blog te starten. Daarbij moet je blog ook wel redelijk vaak gelezen worden, wil je er van verdienen.

Toch is het niet onmogelijk. Begin bijvoorbeeld een reisblog, en zorg dat je interessante verhalen en foto’s/video’s plaatst, en promoot je blog zoveel mogelijk. Je inkomsten krijg je vervolgens uit onder andere het plaatsen van advertenties.

#7 Word werknemer op een cruiseschip of privéjacht

Als je echt staat te springen om exotische plaatsen te bezoeken, is een baantje als werknemer op een cruiseschip of privéjacht wellicht wel wat voor jou. Eten, accommodatie, transport en verzekering wordt voor je geregeld, dus je hebt de mogelijkheid tot het sparen van geld (voor latere bestemmingen). Bij dit werk moet je denken aan steward(ess), chef, entertainer, etc.

reizen5

#8 Verkoop je kunstwerken op lokale markten

Er zijn vele markten op vele plaatsen, waar buitenlanders een kraampje kunnen huren en hun goederen kunnen verkopen. Over het algemeen komen er op deze markten vooral toeristen en andere reizigers. Hierdoor zijn er veel mensen die het marktcircuit volgen, waarbij ze het hele jaar door van markt tot markt hun (handgemaakte) kunstwerken, kleding, werken en dergelijke verkopen.

#9 Word reisgids

Hoewel dit waarschijnlijk niet erg verstandig als je zelf nog een kaart erbij moet pakken om je een weg te banen door de stand of over het eiland, kan het toch een prima inkomstenbron vormen. Als jij al enige tijd op een bepaalde plaats verblijft, en goed bekend bent met de leukste plekken en voorzieningen, kan jij je service aanbieden als reisgids aan toeristen.

#10 Word fitnessinstructeur

Als je genoeg ervaring hebt als fitnessinstructeur, bijvoorbeeld op het gebied van pilates, yoga, zumba, dans of dienst verleent als personal trainer, kan je aan de slag als reizende (freelance) fitnessinstructeur. Een advies is om deals te sluiten met lokale sportscholen om hun uitrusting te kunnen gebruiken. Een voorbeeld van een inkomen: €27,- tot €90,- per uur.

#11 Geef les in scubaduiken

Indien je gecertificeerd bent, zijn er genoeg plaatsen op de wereld waar je aan de slag kunt als scubaduikinstructeur. Denk aan landen als Egypte, Hawaii, Thailand, Australië en Mexico. En als je echt een passie hebt voor scubaduiken, kan je ook nog eens een inkomen genereren door te doen waar je van houdt, tijdens het reizen. Voorbeeld van een inkomen: €900,- tot €3600,- per maand!

reizen6

#12 Word webdesigner

Wanneer jij een beetje handig bent in het ontwerpen van websites, zou je daar nog leuk zakcentje mee kunnen verdienen tijdens het reizen. Lokale bedrijven hebben vaak nog geen eigen website, en zij zouden jou graag een leuk bedrag willen betalen om hen kenbaar te maken op het web – aangezien zij daar zelf ook weer meer inkomsten van zullen genereren.

#13 Ga aan de slag als freelance vertaler

Het spreekt voor zich dat je als freelance vertaler (minimaal) een tweede taal moet beheersen, maar mogelijk niet zozeer als jij denkt. Je hoeft niet per se hele documenten te kunnen vertalen om aan de slag te kunnen. Denk maar eens aan het vertalen van een menu in restaurant of werken als verkoper voor een bedrijf om tours te verkopen aan toeristen die jouw taal spreken.

Over het algemeen geldt dat hoe beter je de taal beheerst, hoe meer geld je kunt verdienen. Een voorbeeld van iemand die Engelse websites in het Spaans vertaalt: €0,09 tot €0,36 per woord. Dat is bij een tekst van 1000 woorden toch al snel zo’n €90,- tot €360,-!

#14 Word massagetherapeut

Massagetherapie is erg in trek in de wereld, en zeker ook op tropische vakantieoorden. Reizigers komen er om zich compleet te ontspannen, en betalen graag voor een massage om zich te ontdoen van hun stress. Als getrainde therapeut – want helaas is training wel een vereiste – kan je daarom op populaire toeristenbestemming genoeg werk vinden. Voorbeeldinkomen: €45,- tot €180,- per dag!

reizen7

#15 Ga werken bij festivals

Festivals bieden veel werkmogelijkheden, en niet alleen voor (grote) artiesten. Je kunt er ook aan de slag als kleine act, lid van de event staf, verkoper bij een eettentje, promotor, en nog veel meer. De festivals worden voornamelijk gehouden in Australië, New-Zeeland, Canada, Amerika en Europa, gedurende de zomer. Een voorbeeld van een inkomen is – naast het gratis ticket! – €10,- per uur.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "15 Manieren om Geld te Verdienen Tijdens het Reizen"

  1. Jeffrey

    says:

    Ik ben geïnteresseerd in snel geld verdienen. Ben benieuwd.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *