Wedden Op Sport: 5 Tips Voor Geld Verdienen Met Unibet

Veel Nederlanders kunnen geen genoeg van sport krijgen. Misschien zit je bij elke voetbalwedstrijd van je favoriete club aan de buis gekluisterd. Voor velen is dit al spannend genoeg, maar anderen vinden het leuk om dit allemaal nog nét even iets spannender te maken door te wedden op de uitkomst. Hierdoor staat er ook voor jou iets tastbaars op het spel: geld verdienen met wedden op sport!

Wedden op sport is iets wat al sinds jaar en dag gebeurt, maar met de komst van het internet heeft dit een enorme vlucht genomen. Websites als Unibet maken het makkelijker dan ooit om een bedragje te verwedden op een wedstrijd. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een paar euro’s of om substantiële bedragen. Hierdoor is online wedden op sport enorm laagdrempelig geworden.

Veel mensen vinden het echter een beetje eng om hiermee te beginnen, omdat er bij wedden natuurlijk altijd de kans is dat je je inzet verliest. Hierdoor beginnen veel geïnteresseerden toch niet aan wedden op sport, omdat ze de risico’s te groot vinden. Als jij zo iemand bent, dan zal ik in dit artikel wat van die angst proberen weg te nemen.

Ik zal je enkele tips geven waarmee jij precies weet hoe jij je winkansen zo groot mogelijk kan maken. De volgende tips zal ik in dit artikel gaan bespreken:

 • Bedenk wat voor bedrag voor jou juist is
 • Spreid altijd je kansen
 • Raak niet verblind door je eigen voorkeuren
 • Wed alleen op sporten waar je verstand van hebt
 • Laat bijgeloof geen rol spelen

Tip 1: Bedenk wat voor bedrag voor jou juist is

Misschien komt deze tip een beetje over als een open deur. Natuurlijk moet iedereen het bedrag dat voor hen juist is inzetten, anders was het niet het juiste bedrag. Het type speler dat jij bent, is namelijk van groot belang bij het bepalen van het soort bedrag dat juist is. Ruwweg zijn er twee soorten spelers te onderscheiden bij gokken op sport.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Type 1: De spanningmaker

De eerste soort is degene die alleen wedt om de wedstrijden wat interessanter te maken. Deze persoon wil gewoon dat er iets meer op het spel staat dan alleen de winst of het verlies van zijn of haar club, en maakt het daarom iets spannender door wat geld op de uitslag in te zetten via Unibet.

Voor deze mensen is een paar euro vaak al genoeg inzet om hun doel te bereiken. Dit zal natuurlijk een beetje variëren aan de hand van de financiële situatie van deze persoon. Meer dan een paar tientjes zul je echter niet hoeven inzetten om nét iets meer geïnvesteerd te raken in de uitslag van een wedstrijd.

Je weet pas wat je ergens in moet stoppen als je weet wat je eruit wil halen.

Type 2: De geldbeluste gokker

Het tweede type speler is degene die echt geld wil verdienen met het wedden op sport. Het is misschien een leuk bijeffect dat de wedstrijden hier iets spannender door worden. Deze speler is het echt te doen om de winst die te halen valt met een juiste gok. Deze spelers zullen vaak ook op veel verschillende wedstrijden wedden, om hun mogelijke winst te maximaliseren.

Als jij zo’n speler bent, dan zul je al veel hogere bedragen moeten inzetten om je doel te bereiken. Bij gokken is het zo dat een hoger risico zich ook vertaalt in hogere potentiële winst. Je zult dus meer geld kunnen verdienen met Unibet als je meer van je eigen geld op het spel zet. Uiteraard vergroot dit ook de kans dat je hogere bedragen verliest, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Weet je niet zeker welk van deze twee typen jij bent? Dan kun je je inzet maar beter aan de lage kant beginnen, en kijken hoe het gaat. Je kan later altijd nog besluiten om met wat meer geld te gaan gokken; andersom kan je later niet meer besluiten om toch maar niet zoveel geld vergokt te hebben. Een beetje voorzichtigheid is dus op zijn plaats.

Tip 2: Spreid altijd je kansen

Waarschijnlijk is er één specifieke club waar jij fan van bent. Wanneer je begint met online wedden, zul je misschien geneigd zijn om alleen op wedstrijden van die specifieke club te gokken. Dit gebied is immers waar je het meeste verstand van hebt, dus dat is waar je de beste winkans hebt. Ik snap die gedachtegang wel, maar het is niet wat ik zou aanbevelen.

Als je alles op een wedstrijd inzet, en je blijkt dat je verkeerd hebt gegokt, dan ben je al je inzet kwijt. Dit is een risico dat je natuurlijk het liefst niet loopt, en gelukkig is er een manier om dit risico te verkleinen, namelijk door je kansen te spreiden. Bij wedden via sites als Unibet houdt dat in dat je op meerdere wedstrijden tegelijk wedt.

De kans dat je bij één van deze wedstrijden verkeerd gokt, is dan wellicht iets groter. Aan de andere kant is de kans dat je bij allemaal verkeerd hebt gegokt een stuk kleiner. Hierdoor hoef je minder grote verliezen te verwachten, en is de kans op enige winst een stuk groter.

Ik raad je daarom aan om je kansen al vanaf het eerste begin te spreiden (wellicht na een eerste proefgokje).

Ten slotte wil ik bij deze tip nog even vermelden dat er bij gokken altijd risico aanwezig zal blijven. Je kan dit risico flink verkleinen door je kansen te spreiden, maar de kans op geldverlies verdwijnt nooit. Dit is aan de andere kant natuurlijk ook wat gokken spannend maakt. Wees je er dus wel echt van bewust dat verliezen mogelijk is, en dat dit daadwerkelijk gevolgen heeft voor jouw leven.

Tip 3: Raak niet verblind door je eigen voorkeuren

Als het om sport gaat, komt er voor veel mensen een heleboel emotie bij kijken. De meeste Nederlanders hebben één club waar ze fan van zijn, die ze door dik en dun steunen. Supporter zijn is natuurlijk helemaal prima, en daar kun je een hoop voldoening uithalen. Wanneer je dit echter ook door laat werken bij het wedden op sport, dan zit je jezelf in de weg.

Bij iedere wedstrijd hoop je natuurlijk van harte dat je clubje zal winnen. Via een beetje wishful thinking weet je jezelf er misschien van te overtuigen dat de kans op winst erg groot is. Maar hetzelfde geldt natuurlijk voor de supporters van de andere club. Dit geeft dus totaal geen garantie dat jouw club ook daadwerkelijk de beste kans op winst heeft.

Willen dat jouw club wint is iets anders dan het verwachten.

Wanneer je de winstkans van een club probeert in te schatten, moet je dat altijd doen aan de hand van objectieve redenering. Houd bijvoorbeeld rekening met:

 • Hoe deze club momenteel presteert
 • Hoe de andere club presteert
 • Wat de sterke en zwakke punten van beide clubs zijn
 • Hoe deze op elkaar inwerken

Uiteindelijk bepaal je op basis hiervan wie de sterkere club is. Dan pas weet je welke gok de beste kans op winst heeft. Je zult hierbij altijd in je achterhoofd moeten houden dat je verwachtingen vertekend worden als het aankomt op jouw favoriete club.

Je kan maar beter rekening houden met de mogelijkheid dat je de kansen van je club net iets te hoog inschat, en je inleg of keuze daarop aanpassen. Misschien overcompenseer je dan, waardoor je iets minder winst maakt als je het goed had. De meeste mensen zullen dat echter verkiezen boven een flink verlies als ze het fout blijken te hebben.

Overigens geldt het bovenstaande niet alleen voor jouw favoriete club, maar ook voor de rivaal van die club. Als iemand bijvoorbeeld voor Ajax is, dan zal die persoon niet alleen de winkansen van Ajax doorgaans te hoog inschatten. Deze persoon zal ook de winkansen van Feyenoord te laag inschatten. Het is goed om jezelf bewust te zijn van dit soort voorkeuren!

Tip 4: Wed alleen op sporten waar je verstand van hebt

De gemiddelde gokwebsite biedt een keuze tussen een heleboel verschillende sporten waarop je kan wedden. Unibet is daar geen uitzondering op. Dit maakt het misschien aantrekkelijk om op allerlei verschillende sporten te gaan gokken. Hierdoor krijg je het idee dat je je kansen nog meer kan spreiden. Ik snap de gedachte, maar ik raad het je van harte af.

Het leuke aan wedden op sport is dat je daadwerkelijk invloed op je winkansen kan uitoefenen door je kennis van zaken in te zetten. Stel dat jij heel veel weet over allerlei verschillende voetbalclubs, hoe zij spelen en hoe hun spelers eraan toe zijn. In dat geval kun je daadwerkelijk een goede inschatting maken van de uitslag. Met zo’n geïnformeerde gok maak je veel meer kans op winst.

Dit gooi je allemaal uit het raam als je ineens ook op een paar tenniswedstrijden gaat gokken, of een paar tientjes op een hockeywedstrijd zet. Hier weet je totaal niets van af, en daarom zul je waarschijnlijk alleen maar geld gaan verliezen als je hieraan begint.

Spreid dus alleen op wedstrijden binnen sporten waar je ook daadwerkelijk verstand van hebt.

Als je op deze manier je kansen wilt spreiden, dan kan dat natuurlijk wel door je te verdiepen in andere sporten. Kijk gewoon eens wat vaker naar een sport waar je interesse in hebt. Na verloop van tijd kun je genoeg kennis opdoen om een geïnformeerde gok te kunnen wagen op een wedstrijd. Ook kun je natuurlijk op advies van anderen afgaan die verstand van zaken hebben.

Tip 5: Laat bijgeloof geen rol spelen

Als jij bijgelovig bent, dan is deze tip waarschijnlijk aan dovemansoren gericht. Als er namelijk één ding is dat onsuccesvolle gokkers gemeen hebben, dan is het wel bijgeloof. Deze mensen zien overal patronen die er niet zijn, of denken dat ze met rituelen hun winkans kunnen vergroten. Vervolgens komen ze altijd bedrogen uit.

In mijn optiek is er geen plaats voor bijgeloof als het op gokken aankomt. Bij wedden op sport is het natuurlijk helemaal bizar om te denken dat je met ritueeltjes de uitslag kan beïnvloeden. Er zijn namelijk anderen zijn die met hun ritueeltjes precies hetzelfde doen, maar dan voor de andere partij. Zelfs áls deze onzin enig effect zou hebben, zouden beide partijen elkaars voordeel in dit geval opheffen.

Ben jij zó overtuigd van je bijgeloof dat je er geld op durft te zetten?

Wat het wel lastig maakt, is dat er bij gewoon gokken natuurlijk geen patronen bestaan. Bij gokken om sport kunnen patronen echter wel degelijk van enige betekenis zijn. Als een team de afgelopen vijf wedstrijden heeft gewonnen, is de kans natuurlijk ook groter dat ze de zesde zullen winnen. Dit komt natuurlijk niet door een patroon, maar omdat dit team goed speelt.

Probeer er in ieder geval altijd op te letten dat je je keuzes écht baseert op objectieve data. Het vergelijken van het aantal winsten en verliezen valt daar zeker onder. Dingen als “deze club wint om de zoveel maanden” of “deze club wint meestal niet als het regent” vallen er uitdrukkelijk niet onder. Dit zijn toevalligheden die je in geen geval moet verwarren met objectieve data.

Dat waren ze dan, vijf onmisbare tips omtrent het online gokken op sportuitslagen via Unibet. Ik wens je een heleboel succes toe, en vooral een heleboel plezier.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *