Geld Verdienen met Utopia: Stom Programma of Geldmijn?

Utopia, you love it or you hate it. Dat ene programma waarin een groep mensen bij elkaar gegooid wordt op een terrein en een ‘’samenleving’’ moeten oprichten en bijhouden. Mocht je het even vergeten zijn, de serie is toch al bijna 3 jaar op tv. Ondertussen is het al overgenomen door Turkije, China, en is er ook een tijd een Amerikaanse en Duitse versie van geweest.

Het geesteskindje van John de Mol is een hit op de nationale buis, en daar kun je gebruik van maken. Want of je het programma nou fantastisch vindt of afgrijselijk, je kan er geld mee verdienen. Voordat we daar echter op komen is het eerst handig het format van Utopia uit te leggen zodat je weet hoe het in elkaar zit en waar je gebruik van kan maken.

Wat is Utopia?

Utopia komt voort vanuit Big Brother en de Gouden Kooi, maar leent ook uitgangspunten van bijvoorbeeld Expeditie Robinson.

utopia1

Het format is vrij simpel: vijftien mensen worden op een stuk land gezet met een haast kale loods met slechts een handvol dingen waar ze gebruik van moeten maken. Vanuit dat punt moeten ze niet alleen zien te overleven, ze moeten ook gedijen.

Mocht je Utopia gevolgd hebben weet je zo onderhand wel dat die missie geslaagd is. Als je nu het programma aanzet zie je een keurig verzorgd stuk grond met een comfortabele omgeving waar ook nog eens een boerderij aan verbonden is. Dikke prima dus.

De inwoners van Utopia zijn ingestemd en kunnen ook weer geëlimineerd worden. Het instemmen verloopt eerst via het publiek, en daarna via de inwoners zelf. Via social media en de Utopia website kunnen kijkers stemmen op hun favoriete kandidaten waarna de twee met de meeste stemmen tijdelijk mogen verblijven in het Utopia-gebied. Daarna kiezen de inwoners degene die mag blijven.

Uitstemmen gaat voor het grootste deel via de inwoners, maar de kijkers kunnen zelf ook door een ‘’paspoort’’ te kopen een stem krijgen waardoor ze ook invloed hebben over wie er geëlimineerd zal worden. In principe is het niet mogelijk dat je op eigen initiatief het terrein en programma verlaat.

Er is namelijk een borg inbegrepen als je meedoet aan het programma, die je kwijtraakt als je niet op een normale manier Utopia verlaat. Die borg wordt dan aan een goed doel geschonken, maar zelf ben je dat geld kwijt.

utopia2

Aan het eind van ieder jaar kan er een persoon de inhoud van de kas winnen. Dit kunnen ze doen door de populairste Utopiaan van de groep te worden bij het stemmen.

Goed, nu weet je ongeveer hoe het in elkaar steekt, maar laten we overgaan naar het belangrijke deel: hoe je er geld mee maakt.

Je kan algemeen gezien op twee manieren geld verdienen met Utopia, namelijk door eraan mee te doen of dingen erbuiten regelen. Ik zal van alle twee verschillende mogelijkheden uitstippelen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manier 1: Meedoen aan Utopia zelf

Het is zeker een long shot, maar het kan: doe mee met het programma en organiseer evenementen die geld in het laatje brengen.

Voordat ik überhaupt verder ga, moet ik je aan iets naars herinneren: als je inwoner wordt zal je die borg waar ik het net over had moeten betalen.

Hoeveel borg je moet betalen hangt van je vermogen af en kan helaas tot in de duizenden oplopen. Die krijg je natuurlijk wel terug als je op een normale manier het programma verlaat.

utopia3

Maar schrikt dat je niet af, kun je via deze manier wel geld verdienen. Het zal meestal niet ontzettend veel zijn, maar de ervaring is natuurlijk wel bijzonder. In principe verdien je dan gewoon geld door activiteiten te organiseren, dingen te verkopen, etc. Eigenlijk hoe je in een normale samenleving ook geld verdient.

Als je het programma volgt zie je dat dit nu al gebeurt. De inwoners van Utopia organiseren geregeld activiteiten of feestjes en bieden ook vaak eigen gemaakte producten aan. Het feit dat het ook op tv uitgezonden wordt en veel media-aandacht krijgt, helpt natuurlijk bij de marketing, daarom is het wel makkelijker om je product aan de man te brengen dan in de echte samenleving.

Als laatste kun je ook strijden voor de kas. Hiervoor moet je wel je handen uit je mouwen steken, want alleen de populairste Utopiaan zal de inhoud van de kas winnen. Vorige winnaars liepen weg met 17 duizend en 23 duizend euro.

Dat zijn zeker geen matige geldprijzen. Het is hard en veel werk, maar het levert wel wat op.

utopia4

Manier 2: Maak gebruik van Utopia om zaken te doen

Geen zin om mee te doen met het programma? Dan zijn er zeker nog manieren om erbuiten geld mee te verdienen.

Zoals net gezegd organiseren de Utopianen activiteiten om geld in te zamelen, maar dat doen ze niet helemaal alleen. Denk aan het bouwen van stands, podia, noem maar op. Hier kun je een handje helpen waarbij je een zakcentje verdient.

Er is op de Utopia site ook een kopje voor zaken doen waarbij je je opgeeft om te helpen bij het opzetten van evenementen of dergelijke. Utopia maakt namelijk gebruik van een beperkt aantal leveranciers, het is niet zo dat alles bij willekeurige zaken wordt gehaald.

utopia5

Je zult dus eerst een soort contract met Utopia moeten regelen waarbij jij een leverancier wordt. Punt is dus wel dat je ervoor moet zorgen dat je iets kan leveren, anders heeft het natuurlijk weinig zin om jezelf hiervoor op te geven.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van gokken. Utopia is zeker niet het enige programma waarbij je kan gokken op wat er gaat gebeuren. Bij Wie Is De Mol bijvoorbeeld zie je veel dat mensen gokken wie de mol is, wie er weggaat, enz. Dat kun je bij Utopia ook doen.

Je kan het via het internet doen of je kan ook zelf iets oprichten. Waarschijnlijk zal je beginnen bij vrienden en familie die ook naar het programma kijken, maar als je geld wil gaan verdienen kun je ook kijken of je meerdere mensen hierbij kan betrekken. Maak een pool van mensen die op bepaalde gebeurtenissen gokken, of ga nog groter en probeer een site op te richten waar iedereen mee kan doen.

Als je dan zelf elke keer een deel van de winst neemt zorg je er na een tijdje voor dat je lekker inkomsten genereert zonder dat je er veel aan hoeft te doen. In het begin is dit veel werk maar dat neemt naarmate alles groeit en je site bekender wordt steeds af.

Het nadeel is dan wel weer dat als je niet wint, je vaak geld verliest. Het blijft tenslotte gokken. Kijk dus wel uit voordat je hieraan begint.

utopia6

Wederom, je kan ervan houden of het haten, maar je kent nu in ieder geval manieren hoe je via Utopia geld kan verdienen. Belangrijk om (nog eens) te zeggen dat in de meeste gevallen je niet veel geld binnenkrijgt en ook niet altijd even makkelijk. Maar speel het slim en je wint groot. Bovendien, als je met het programma meedoet, heb je er wel weer een mooie ervaring bij.

Succes als je deze technieken gaat gebruiken en veel plezier met geld verdienen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Geld Verdienen met Utopia: Stom Programma of Geldmijn?"

 1. Rob

  says:

  Send me info

 2. corrie

  says:

  ik krijg utopia niet meer

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *