Gratis Linkbuilding met deze 4 Tips!

Gratis linkbuilding was lange tijd te vergelijken met de argumentatie van een 5-jarig kind. Als je als klein kind geen zin had om iets te doen, dan zei je: ‘geen zin’. Dit leidde vaak tot een ontevreden blik van je moeder, maar dan kwam je mee weg.

Linkbuilding was jaren hetzelfde, je hoefde geen uitleg te geven aan Google over de manier waarop je de links kreeg. Schakelde je een louche website in om een aantal links te geven, dan was dat voldoende. Zonder morren kwam je dan hoger in de zoekmachine.

Nu je ouder bent, moet je altijd een betere argumentatie bedenken als je ergens ‘geen zin’ in hebt. Nu Google ouder is, moet je ook een betere uitleg geven als je aan gratis linkbuilding doet. Het leven is zo complex geworden…

Vandaar dat ik vandaag 5 gratis linkbuilding tips geef, die je kan onderbouwen met sterke argumenten.

Gratis linkbuilding is slim

Linkbuilding is niets anders dan het creëren van backlinks van andere websites naar jouw website. Door dat te doen herkent Google dat je interessante content hebt, en word je hoger in de zoekmachine geplaatst. Dat verhaal ken je inmiddels.

Het is én blijft een slimme investering om hoger in Google te komen. Natuurlijk een investering van tijd, geld hoeft het namelijk niet te kosten.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

1. Cross promotion

Vroeger wisselde je met een andere website een link uit. Jij plaatste zijn link en vice versa. Beide partijen blij. Tegenwoordig wordt dit niet meer hoog gewaardeerd door Google.

Het is verstandig om je te richten op cross promotion. Dit houdt in dat je met webshops of blogs een partnerschap aangaat. Deze webshops of blogs verkopen producten die aanvullend zijn op jouw assortiment.

Zo wissel je links uit met digitale platformen met een link met jouw bedrijf. Dit waardeert Google en daardoor stijgt je positie in de zoekmachine.

2. Schrijft goede content

Google heeft een team dat zoekt naar gekochte links. Als ze erachter komen dat jij betaalt voor je links, dan kun je een mooie positie in de zoekmachine wel vergeten. Gelukkig is er een andere optie.

Je kunt ook gewoon goede teksten schrijven.

Als je een website hebt met interessante content, dan krijg je vanzelf links naar je platform. Google herkent dit en beloont je voor deze links. Zo zie je dat goede content ook indirect zorgt voor een hogere positie.

3. Je mogelijkheden op fora

Fora worden vaak gemeden door online marketeers. Het is namelijk een lastige manier om aan linkbuilding te doen via fora. Als je namelijk even een link plaatst naar je website, dan wordt deze binnen de kortste keren weer verwijderd.

Heb jij echter de motivatie om actief te discussiëren op een forum, dan kun je af en toe wel een link plaatsen naar jouw website. Dit is niet het enige, als jij mensen helpt binnen jouw vakgebied via het forum, dan zijn deze forumbezoekers eerder geneigd om naar jou te verwijzen.

4. De kracht van social media

Het is inmiddels een dooddoener, maar elke onderneming moet zich op social media begeven. Niet alleen om met de potentiële klanten te communiceren, maar ook om hoger in Google te komen.

Hoe vaker een website via de sociale media gedeeld wordt, hoe hoger deze in de zoekmachine zal belanden. Zo simpel is het.

Meer gratis linkbuilding tips

Heb jij behoefte aan meer tips op het gebied van linkbuilding? Het videoprogramma Geld Gorilla Geheimen behandelt strategieën om geld te verdienen op het internet. Zo staan er ook meer tips in op het gebied van gratis linkbuidling.

Klik hier voor meer informatie

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *