Hoe Word Je Social Influencer? Geld Verdienen als Social Influencer

In een ideale wereld zou hard werken er altijd voor moeten zorgen dat je veel verdient, maar in de praktijk is dit helaas vaak niet het geval. Er zijn genoeg Nederlanders die zeven dagen per week van negen tot vijf (of zelfs langer) staan te zwoegen voor een hongerloontje. En dat terwijl zogeheten “social influencers” bergen geld binnen harken, en daar nauwelijks wat voor lijken te doen. Dat moet jij toch ook kunnen?

Als jij het zat bent om keihard te werken voor bijna niks, en wil proberen om social influencer te worden, dan ben je hier aan het goede adres. Ik zal je gaan uitleggen wat een social influencer precies doet en hoe deze mensen hier hun geld mee verdienen. Daarna geef ik je tips hoe jij kan proberen om hetzelfde te gaan doen.

Wat is een social influencer precies?

“Social influencer” is zo’n woord dat je weleens hebt gehoord, maar waarvan je niet weet wat het nou precies inhoudt. Daarom wil ik graag beginnen met een definitieomschrijving van het woord “social influencer”, zodat je de rest van dit artikel in elk geval weet waar het over gaat.

In essentie is een social influencer niets anders dan een op internet bekende persoonlijkheid die een zekere invloed heeft op zijn of haar volgers of “fans”. Vaak gaat het bijvoorbeeld om YouTubers, Instagramberoemdheden of bloggers. Sommige van deze mensen zijn ergens anders bekend geraakt, zoals bijvoorbeeld op tv, maar de meeste van hen zijn op internet bekend geworden.

“Bekend persoon” moet je hier ook niet te sterk opvatten: je hoeft geen BN’er te zijn om social influencer genoemd te kunnen worden. Wat vooral belangrijk is, is dat je een redelijk grote, loyale groep volgers hebt, en vooral dat je over die groep ook enige invloed hebt als je ergens je mening over geeft. Dat is namelijk hoe social influencers hun geld verdienen.

De meeste social influencers zal jij niet eens kennen, en toch zijn ze bekend genoeg om geld te verdienen.

Maar hoe kun je die invloed over je fans dan precies gebruiken om geld te verdienen? Uiteindelijk moet er toch iemand bereid zijn om jou daarvoor te betalen? Dat klopt, en daarom zal ik je uitleggen hoe social influencers hun geld verdienen, zodat jij weet hoe jij dat ook kan doen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Hoe verdient een social influencer zijn geld?

Je weet nu dus wat een social influencer ongeveer is, maar hoe deze mensen hun geld verdienen weet je nog niet. Heel simpel gezegd gaat het om het volgende: jouw fans zijn een potentiële markt voor producten, en door je publiek te beïnvloeden door middel van reclame kun je hier geld aan verdienen.

Zoals eerder al gezegd, hebben social influencers een bepaalde invloed op hun fans of volgers, en die invloed maakt dat ze hun publiek makkelijk kunnen overtuigen dat een bepaald product of een bepaalde dienst de moeite waard is. Dat dat voor sponsoren en adverteerders erg aantrekkelijk is, dat zal ik je niet hoeven uitleggen.

Je volgers worden als het ware het product dat jij aan adverteerders verkoopt.

Bedrijven betalen deze social influencers om hun producten te laten zien, te noemen of te gebruiken. In het begin zul je zelf nog op zoek moeten naar deze sponsoren, maar als je eenmaal groot genoeg bent, zullen bedrijven jou uit zichzelf gaan benaderen. Sommige sponsoren zullen je een vast bedrag geven, bij anderen is het daadwerkelijk afhankelijk van het effect (hoeveel van je volgers ook daadwerkelijk iets kopen).

Naast sponsoring verdienen veel social influencers ook geld met meer algemene advertenties. YouTube biedt gebruikers van een zekere grootte bijvoorbeeld de mogelijkheid om advertenties op je video’s te tonen. Het voordeel hiervan is dat dit betrouwbaarder is, en dat je niet zelf op zoek hoeft naar adverteerders, maar je zal er ook aanzienlijk minder mee verdienen.

Hoe kan ik zelf geld gaan verdienen als social influencer? 4 tips

Nu je weet wat een social influencer is, en dat je als social influencer aardig wat geld kan verdienen, sta je waarschijnlijk te popelen om het zelf te gaan proberen. Voordat je dat doet, is het nog wel handig om bepaalde kennis te hebben zodat je een succesvolle influencer kunt worden. Die kennis zal ik jou gaan geven aan de hand van de volgende tips:

  • Kies de vorm die bij jou past
  • Maak gebruik van bekendere platformen
  • Verwacht niet dat je meteen succes hebt
  • Maak content over wat jou interesseert

Tip 1: Kies de vorm die bij jou past

Zoals eerder uitgelegd, maken social influencers van een heleboel verschillende platformen gebruik. Sommigen uploaden dagelijks vlogs op YouTube, anderen schrijven blogs over onderwerpen die ze interesseren, en weer anderen maken gebruik van social media-websites zoals Instagram. Als je social influencer wil worden, zul je dus eerst moeten kiezen in welke vorm je dit wil gieten.

Maar voor welke vorm moet je dan precies kiezen om succesvol te worden? Mijn advies is als volgt: kies voor de vorm die bij jou past. Afhankelijk van wat jouw sterke en zwakke punten zijn, kun je deze keuze maken. Als je goed kan schrijven, maar niet goed kan praten voor een camera, dan ligt YouTube natuurlijk niet voor de hand. Een blog of sociale media-website kan dan wel geschikt zijn voor jou.

Jij zou zelf toch ook niet het blog willen lezen van iemand die elke drie woorden een spelfout maakt?

Natuurlijk zijn er altijd platformen die net wat voordeliger zijn dan andere platformen, en daar mag je best gebruik van maken. Hierbij moet je wel blijven letten op de vraag of het platform voor jou geschikt is. Als de ene videowebsite iets gunstiger voorwaarden biedt dan een andere, dan is het natuurlijk prima om voor die site te kiezen, maar alleen als je toch al video’s wou maken.

Als dit niet het geval is, en je eigenlijk niet zo goed bent in het maken van video’s, dan zou ik je toch echt adviseren om iets te kiezen waar je wel goed in bent. Op YouTube is de kans om meer geld te verdienen vaak groter dan wanneer je een blog schrijft.

Dat is alleen het geval als je ook daadwerkelijk video’s maakt die mensen willen zien. Als de kwaliteit van je video’s niet goed is, krijgt toch bijna niemand ze te zien, en zul je ook niks verdienen.

Tip 2: Maak gebruik van de bekendere platformen

Zoals net gezegd, zijn er enkele platformen die jou een grotere kans op succes bieden dan andere platformen. Een bepaalde website kan jou wel allerlei handige middelen bieden, maar als niemand ooit van die website gehoord heeft, zul je er ook geen publiek mee veroveren. Het is daarom een beter idee om gebruik te maken van een bekend platform.

Als jij een filmpje wilt kijken, dan zoek je toch ook niet verder dan YouTube?

Soms is het erg snel duidelijk wat voor een bepaalde vorm het beste platform is. Als je bijvoorbeeld video’s wilt maken, dan kun je dit het best doen op YouTube. Dat is namelijk verreweg de meest bekende website voor het kijken van filmpjes. Alleen al om die reden is je kans op succes veel groter, omdat je potentiële publiek daar het grootst is.

Soms is het echter minder duidelijk, bijvoorbeeld wanneer je een blog wil schrijven. Een blog is een min of meer op zichzelf staande webomgeving, bijna een soort van website, waar mensen niet snel op terecht zullen komen. In zo’n geval kun je alsnog gebruik maken van bestaande platformen, door je blogposts te delen op sociale media zoals Facebook en Twitter. Dit zijn sites die wél vaak door veel mensen worden bezocht, en daar zul je dus ook vooral je publiek vandaan moeten halen.

Vaak verdienen grotere platformen hun geld met advertenties, en ook dat werkt in jouw voordeel. Het is namelijk in het belang van die websites dat mensen zo lang mogelijk op hun website blijven, omdat ze dan meer inkomsten uit advertenties halen. Dit leidt ertoe dat ze jouw posts, foto’s, video’s of wat dan ook zullen gaan voorstellen aan gebruikers. Dit gebeurt vooral als je al een beetje populair begint te worden. Dit kan jouw groei een enorme boost geven.

Tip 3: Verwacht niet dat je meteen succes hebt

Veel mensen die graag hun geld willen verdienen als social influencer, denken dat dit wel makkelijk verdiend is. Zij denken dat je zonder al te veel moeite te doen meteen heel grote bedragen zal gaan verdienen. Social influencers verdienen soms inderdaad erg makkelijk hun geld (hoewel dat ook niet altijd zo is), maar dat is pas het geval als zij al erg populair zijn.

Als je dat nog niet bent, zul je eerst nog wel een heleboel werk moeten steken in het opbouwen van je publiek. Je zal echt niet van de ene op de andere dag een miljoenenpubliek hebben. Eerst zul je consequent goede content moeten uitbrengen om je publiek tevreden te houden en nieuw publiek te vinden. Dit proces kan erg lang duren, terwijl je er in de tussentijd nog niets aan verdient.

Het is dan ook geen goed idee om meteen je baan op te zeggen, omdat jij het online wel gaat maken als social influencer. De kans dat dat je binnen korte tijd lukt is heel erg klein, en in de tussentijd zul je toch gewoon in je levensonderhoud moeten blijven voorzien en dus geld nodig hebben. Je kan dit dus in het begin beter naast je bestaande werk doen.

Het is toch een beetje jammer als je triomfantelijk je baan opzegt, om vervolgens twee weken later met de staart tussen de benen je baan moet terugvragen.

Overigens is het ook helemaal niet gezegd dat je makkelijk geld verdient als je eenmaal populair bent: dat hangt helemaal af van het soort content dat je maakt. Als jij makkelijk een verhaal aan elkaar kan praten, en je kiest ervoor om te vloggen, dan zal dat je inderdaad niet al te veel moeite kosten. Als jij echter meer diepgravende content maakt over specifieke onderwerpen, dan gaat daar al een hoop meer tijd in zitten.

Tip 4: Maak content over wat jou interesseert

Als je je een beetje in de internetwereld verdiept, zul je merken dat er bepaalde hypes en trends zijn die steeds komen en gaan. Veel mensen denken dat ze het best geld kunnen verdienen door steeds achter die trends aan te gaan, en daar al hun content op in te richten. Misschien dat dit op de korte termijn werkt, maar op de lange termijn ga je op die manier geen publiek opbouwen.

Zodra de hype klaar is, zul je namelijk merken dat je publiek interesse verliest en dus weggaat. Je kan wel naar de volgende hype springen, maar je weet helemaal niet of je publiek daar wel in geïnteresseerd is. Wat je beter kan doen, is content maken waar jij zelf daadwerkelijke interesse in hebt.

Door je op een specifiek soort content of onderwerp te focussen, boor je namelijk een specifieke doelgroep aan. Zo’n doelgroep zal jou willen blijven volgen, simpelweg omdat ze het interessant vinden wat jij doet. Als jij bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in superheldenfilms, kun je video’s gaan maken waarin je die bespreekt. Je publiek zal geïnteresseerd blijven in je video’s, omdat zij ook interesse hebben in die films.

Bovendien zul je, als jij iets doet wat je zelf interessant vindt, veel meer plezier hebben in wat je doet. Dit maakt dat jij het leuk vindt om content te maken, en het dus helemaal niet als werken zal zien. Als je dan succes hebt, dan heb je dus eigenlijk van je hobby je beroep gemaakt. Als je echter iets doet wat je totaal niet ligt, dan zul je elke dag met tegenzin je content maken, en kun je net zo goed een kantoorbaan nemen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *