4 Voordelen en 3 Nadelen van Thales Aandelen Kopen + Koers

Wanneer jij het saldo op jouw bankrekening bekijkt, verkeer jij in dubio. Je zou jouw saldo graag zien groeien, maar je werkt je al drie slagen in de rondte. Daarom ben je een andere optie gaan overwegen – beleggen. Je hebt al van meerderen gehoord dat het jou zeker kan helpen extra geld inkomsten te genereren. Jij ziet dat wel zitten. Toch twijfel je, want beleggen is nooit zonder risico.

In plaats van de optie tot beleggen compleet van de baan te vegen, zou jij jezelf ook beter kunnen informeren over handelen in aandelen. Immers, als jij meer kennis bezit van beleggen, zal jij het risico dat je geld verliest, kunnen verlagen. In dit artikel ligt de nadruk op investeren in Thales aandelen, en nog specifieker op de voor- en nadelen, de koers, advies en tips!

Thales aandelen in een notendop

Voordat ik verder inga op investeren in Thales aandelen, is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van wat beleggen inhoudt. Want wat betekent het eigenlijk als iemand zegt dat hij of zij belegt in aandelen?

Kort gezegd kun je beleggen in aandelen samenvatten als: trots eigendom hebben van een bedrijf, waarvan jij aanneemt dat het een goede investering is. Met andere woorden, wanneer je investeert in een aandeel, heb jij een aandeel in het eigendom of bezit van het bedrijf dat de aandelen aanbiedt.

De grootte van dat aandeel hangt van het aantal aandelen dat jij in jouw bezit hebt.

Aandeel hebben in een bedrijf houdt eveneens in dat jij, als aandeelhouder van dat bedrijf, een aantal rechten hebt. Zo kun jij jouw stem uitbrengen op wie jij in het in de raad van bestuur wilt hebben. Dit zijn de mensen die het beleid van het bedrijf opstellen en de directeur kiezen.

Je kunt ook stemmen op voorstellen van het bestuur of andere aandeelhouders. Zo kun jij je invloed uitoefenen op wat er gebeurt in het bedrijf. Daarnaast heb jij ook het recht om je aandelen op ieder mogelijk moment te verkopen. Maar je mag er ook voor kiezen om ze jarenlang in jouw bezit te houden.

Andere redenen om te investeren in aandelen zijn:

 • Het bedrijf waarvan je de aandelen koopt, keert mogelijk ook dividend Dit kun je zien als een deel van de winst van het bedrijf. Het bedrijf keert dit bedrag eens in de zoveel tijd uit aan zijn aandeelhouders. Je kunt dit bedrag gebruiken als inkomen.
 • De prijs van een aandeel kan omhooggaan gedurende de tijd dat jij het in bezit hebt. Zodra dit gebeurt, kan je al je aandelen met winst Of je kunt ze langer vasthouden, en ze nog meer in waarde laten toenemen.

Thales aandelen

Wanneer je aandelen koopt van Thales, koop je in principe dus een aandeel in het eigendom van Thales Group. De Thales Group is een Frans bedrijf dat zich richt op het bouwen van elektrische systemen en services levert voor de luchtvaart-, defensie-, transport- en veiligheidsmarkten.

Thales Group omschrijft zijn takenpakket als volgt:

Wanneer een kritische beslissing genomen moet worden, komt Thales ten tonele. Onze oplossingen helpen klanten de juiste beslissingen te maken op het juiste moment en volgens de eisen van de omgeving. Om te helpen en veiligere wereld te creëren, dienen wij vijf belangrijkste sectoren:

 • Luchtvaart
 • Ruimte
 • Grondtransport
 • Defensie
 • Veiligheid

Thales is naar eigen zeggen trots op de rol die het bedrijft speelt in een wereld die ‘’in toenemende mate mobiel, onderling verbonden, onderling afhankelijk en gevaarlijk is’’.

Met deze overtuiging in het achterhoofd heeft Thales Group het inmiddels klaargespeeld om alle financiële doelen van 2017 te overstijgen. Het bedrijf durft de verwachting uit te spreken dat de omzet – en dus de winst (voor jou!) – zal blijven groeien.

De voor- en nadelen van beleggen

Eigenlijk liggen de voor- en nadelen van beleggen nogal voor de hand – het grootste voordeel van beleggen: je kunt er winst mee maken; het grootste nadeel: je kunt er verlies door draaien. Maar er zitten nog meer voor- en nadelen verbonden aan beleggen. Een aantal daarvan zijn hier op een rijtje gezet:

Voordelen van beleggen

 1. Hoog rendement: Van allerlei soorten activa, hebben aandelen altijd het hoogste rendement gehad op de lange termijn. Rendement houdt in: het geld dat je verloren of gewonnen hebt na het doen van een investering – het is je winst of verlies. Het kan uitgedrukt worden als het percentage dat afgeleid wordt van de verhouding van winst tot investering.
 2. Inkomsten van dividend: Eerder in dit artikel komt dividend al eens ter sprake. Om je geheugen even op te frissen: dividend is het deel van de winst dat een bedrijf uitkeert aan zijn aandeelhouders. Een consistent en groeiend dividend kan jou een leuk extra zakcentje opleveren.
 3. Gemakkelijk te diversifiëren: Je kunt in vele verschillende aandelen investeren in vele verschillende landen en sectoren, waardoor je jouw kans op winst vergroot, en jouw risico verlaagt.
 4. Erg liquide: Aandelen kunnen over het algemeen op grote beurzen gemakkelijk gekocht en verkocht worden. Zo kan jij als investeerder – indien nodig – flexibel je aandelen in geld omzetten.

Nadelen van beleggen

 1. Volatiel op de korte termijn: Aandelen zijn volatiel, wat betekent dat hun waarde erg schommelt. Dit kan ertoe leiden dat aandeelprijzen sterk toenemen of dalen als reactie op goed of slecht nieuws. Dit maakt het erg risicovol om te beleggen in aandelen.
 2. Risico op verlies van investering: Kies jij het verkeerde aandeel om in te handelen, loop je het risico dat je jouw investering kwijtraakt. Ook kan een bedrijf dat slechte prestaties levert, veel minder tot geen dividend uitkeren.
 3. Vergt veel tijd en kennis: Het kost veel tijd en kennis om een aandeel te analyseren. Succesvolle investeerders analyseren aandelen, minder succesvolle investeerders besluiten hier geen intensieve aandacht aan te besteden.

De koers van Thales aandelen

Als jij overweegt om te gaan beleggen in bepaalde aandelen, moet je naast het afwegen van de voor- en nadelen hiervan, continu de koers in de gaten houden. De koers geeft aan wat de prijs is van een aandeel op dat moment, en deze wordt continu geüpdatet.

Zo kun jij bijhouden in welke richting de prijs van Thales aandelen beweegt.

Het marktprincipe

Via een online handelsplatform (hierover later meer) zou je huidige koersen op belangrijke markten in de gaten kunnen houden. Zo ook de grafiek van de actuele koers van het Thales aandeel. Op zo’n platform vind je eveneens aanvullende informatie (premies, spread, etc.) over het aandeel.

Bij een koers geldt het marktprincipe – de prijzen van aandelen vallen onder het principe van vraag en aanbod. Als meer mensen een aandeel willen kopen (de vraag is hoog), in vergelijking met hoeveel er van dat aandeel te koop is (het aanbod is laag), dan stijgt de prijs van dat aandeel.

Aan de andere kant, als mensen geen aandeel willen kopen (vraag is laag), en er is genoeg aandeel te koop (hoog aanbod), daalt de prijs.

In de zakenwereld kunnen de vraag en dus het aanbod continu (flinke) schommelingen (fluctuaties) doormaken. Dit komt doordat bepaalde gebeurtenissen direct van invloed zijn op de vraag en het aanbod. Investeer jij bijvoorbeeld in een bedrijf dat technologie ontwikkelt, kan slechte reclame over diens producten zorgen voor een daling van de vraag. Hierdoor stijgt het aanbod en daalt de prijs.

De koers in de gaten blijven houden

Niemand kan de toekomst voorspellen – weten welke richting de grafiek van de koers in de toekomst op zal gaan, is vrijwel onmogelijk. Toch moet je te allen tijde een blik op de koers blijven werpen. Op basis van eerdere gebeurtenissen of inschattingen, zou je zo mogelijk kunnen evalueren of het een verstandige keuze is om in het aandeel te investeren.

En knoop in je oren: om winst te maken, moet je kopen op een lage koers en verkopen op een hoge koers!

Misschien twijfel jij nog om te handelen in aandelen – je ziet het als een investering in korte termijn die ofwel enorme winst of enorme verliezen met zich meebrengt. Het is dus in jouw ogen een zeer risicovolle investering. En dat is zeker waar. Maar hoe meer jij leert over aandelen en koersen, hoe meer je snapt hoe de markt in zijn werking gaat, en hoe slimmer en beter jij te werk kunt gaan.

Advies van professionele brokers over beleggen in aandelen

Wat je jezelf in ieder geval op het hart moet drukken: beleggen is nooit zonder risico. De prijzen van aandelen fluctueren constant. En als de prijs daalt, dan daalt de waarde van jouw investering eveneens. Om jezelf hiertegen te beschermen, moet je rekening houden met het volgende:

 • Aandeelhouder zijn van slechts één bedrijf is erg risicovol. Immers, als dat bedrijf in de problemen komt, zou jij zomaar je gehele investering kunnen verliezen.
  • Advies van professionele brokers: Verklein dit risico door diversificatie. Dit houdt in dat je je aandelen bij een grote verscheidenheid (diversiteit) aan bedrijven koopt. Hiermee verhoog je eveneens je kans op een goed rendement (de opbrengst versus de kosten).
 • Investeren in aandelen van kleine bedrijven gaat gepaard met een hoog risico. Deze aandelen staan vaak bekend als zogenaamde penny shares. De bedrijven voldoen niet aan de voorwaarden om in zijn volledigheid op de lijst geplaatst te worden van de beurs. Dit kan het volgende tot gevolg hebben:
  • Als je je aandelen wilt verkopen, kan het lastig zijn om kopers te vinden – je blijft er ofwel mee zitten, of moet ze tegen een veel lagere prijs dan jouw aankoopprijs verkopen.
  • Er is niet veel informatie beschikbaar, dus het kan lastig zijn om te voorspellen of het bedrijf en zijn financiën het goed zullen gaan doen.
  • Advies van professionele brokers: Denk heel zorgvuldig na voordat je besluit te investeren in een klein bedrijf. Sluit de investering aan op jouw behoeften? Wat zijn de risico’s, en wat kunnen deze mogelijk voor jou betekenen?

Aan de slag gaan met beleggen

Wanneer jij overweegt om te gaan beleggen in aandelen, ben je in eerste instantie eigenlijk alleen maar bezig met het winnen van informatie. Zonder kennis kom je bij beleggen namelijk niet ver. Dit kun je zien als je initiële investering.

Je investeert tijd en moeite (en mogelijkheid geld) in informatie.

Die stap heb jij uiteraard al genomen door dit artikel te lezen. Je leert zo eerst wat beleggen precies inhoudt, wat aandelen zijn, wat de koers is, hoe je de grafiek afleest en waarom je deze bij moet blijven houden.

Op basis van deze informatie, ga jij vervolgens op zoek naar een aandeel of meerdere aandelen (nogmaals, advies luidt: diversificatie!) waarin jij wilt investeren. Daarbij weeg je de voor- en nadelen af van handelen in aandelen waar jij geïnteresseerd in bent.

Zodra jij uiteindelijk de beslissing hebt gemaakt om te beleggen in een bepaald aandeel, wordt het tijd om je te verdiepen in de manier waarop jij het aandeel wilt kopen – en weer (met winst!) kunt verkopen. Hier komt een extra partij, een tussenpartij, bij kijken.

Aandelen kopen en verkopen

Om aandelen te kunnen kopen, doorloop je de volgende stappen:

Zoek de best passende broker voor jou

Als je aandelen wilt gaan kopen (of verkopen), kun je kiezen voor:

 • Een online broker;
 • Een traditionele stockbroker (effectenhandelaar);
 • Een financiële adviseur of investeringsmanager (je kunt hem/haar vragen aandelen voor jou te kopen of verkopen, maar dit gaat nog steeds via een stockbroker)

Een broker is jouw tussenpersoon/-instantie. Het is een individu of firma dat een bepaald honorarium of commissie vraagt voor het kopen of verkopen van jouw aandelen.

Bij het maken van een keuze draait het echter niet alleen om het vinden van een broker die de laagste commissie vraagt – kwaliteit moet, zeker bij beginnende beleggers, op de eerste plaats komen te staan. Let ook op:

 • Hoeveel geld je hebt. Vaak vragen online brokers een minimumbedrag, dat al snel kan oplopen tot duizenden euro’s. Kan jij dit financieel aan?
 • Hoe vaak je van plan bent te handelen. De commissies die brokers die het meest geschikt zijn voor startende beleggers vragen, kunnen variëren tussen de €4,- en €8,-. Ben jij een actief belegger (10 of meer keren handel drijven per maand), kijk je vooral naar lage commissiekosten. Beleg je weinig frequent, blijf dan uit de buurt van brokers die inactiviteitskosten rekenen.
 • Hoeveel steun je hoopt te krijgen. Kijk hiervoor naar het aanbod van de broker. Biedt deze educatieve hulpmiddel, hulp bij het investeren, onderzoek over handelen in aandelen en live toegang tot personeelsleden via de telefoon, e-mail, online chat of filialen.

Open een beleggersrekening

Een beleggersrekening openen is eigenlijk net zo gemakkelijk als het openen van een reguliere bankrekening – je vult een aanvraag in, levert bewijs van identificatie en kiest de manier waarop jij jouw rekening wilt financieren (door een cheque op te sturen of door elektronisch geld te storten).

Let op: Om aan de slag te kunnen gaan met beleggen in aandelen, moet je rekening gefinancierd zijn!

Bepaal hoeveel aandelen jij wilt kopen/verkopen

Tip: begin klein. Koop/verkoop bijvoorbeeld slechts een enkel aandeel om zo een beetje feeling te krijgen voor beleggen. Zo kom je erachter of beleggen ook werkelijk iets voor jou is – of dat je er alleen maar slapeloze nachten van krijgt. Vind jij dat dit inderdaad het geval is, kan je naarmate de tijd vordert meer aandelen verhandelen.

Plaats je order

Daarbij kun je onderscheid maken tussen de volgende termen:

 

Conclusie: Wel of niet beleggen in Thales aandelen ?

Waar het bij beleggen eigenlijk allemaal op aankomt is: durf jij en kan jij het (financieel) aan om een dergelijk risico te nemen? Alleen jij kunt deze vraag beantwoorden. Het enige dat ik je kan geven, is meer kennis en advies om jou te helpen tot een antwoord te komen.

Zo kan ik je algemene informatie geven over beleggen en je vertellen dat het verstandig lijkt te investeren in Thales aandelen.

 

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *