Is Geld Verdienen Met Gokken Betrouwbaar? 11 Gevaren/Risico’s

In deze blog ga ik uitleggen hoe je geld kunt verdienen met gokken. Maar zoals het woord ‘gokken’ al doet vermoeden, is en blijf het een gok. Er is dus geen enkele garantie dat je ook daadwerkelijk geld zult verdienen. Desalniettemin is gokken een hartstikke leuke bezigheid, niet op de laatste plaats omdat je toch kans maakt om een aanzienlijke winst te maken. Het plezier blijft wel het belangrijkste.

Dat het een gok is en blijft wil echter niet zeggen dat iedereen precies dezelfde kans heeft om te winnen. Het is immers geen loterij. Er zijn verschillende technieken die je jezelf kunt aanleren om beter te worden in het gokken zelf. Dit doe je bijvoorbeeld door te leren bluffen, strategisch in te zetten, kaarten te tellen of je kansen op een goede manier te leren spreiden.

Gokken: een afgewogen gok leren maken met behulp van wiskunde

Geld proberen te verdienen op een manier waarbij kans een grote rol speelt, noemen we ook wel gokken. Als je deze kansen weet te berekenen, kun je inzichtelijk maken hoe groot de kans op winst dan wel verlies is. Dit wordt ook wel de verwachtingswaarde genoemd. Dit is te illustreren aan een heel simpel voorbeeld dat ik hieronder kort uiteen zal zetten.

Stel dat er een loterij is. Er zijn in totaal 100 loten beschikbaar. Deze loten kosten €2 per stuk. Er zijn in totaal 3 prijzen beschikbaar. De hoofdprijs bedraagt €50, de tweede prijs bedraagt €30 en de derde prijs is €20.

De verwachtingswaarde is dan uit te rekenen door het resultaat van alle uitkomsten te bekijken en hierover het gemiddelde uit te rekenen.

De investering bedraagt altijd €2. In 97 gevallen krijg je niks terug en verlies je €2. Mocht je wel in de prijzen vallen, dan levert dit je €48, €28 of €18 op (= de prijs min jouw inleg).

De gemiddelde verwachting (en dus de verwachtingswaarde) is (1/100*48) + (1/100*28) + (1/100*18) + (97/100* (-2)) = -1. De verwachting is dus dat je 1 euro verlies zal leiden bij deze loterij.  Je kunt deze berekeningswijze echter niet alleen toepassen op een loterij, maar natuurlijk ook op andere kansspelen. Zo kun je ook de kansen voor roulette of poker uitrekenen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat moet ik met deze verwachtingswaarde?

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig om die kansen te kennen, maar het gaat om de toepassing ervan. Moet je nog een extra keer inzetten, hoe groot is de kans dat je bij eenentwintigen zult winnen met je huidige kaarten en is het verstandig om te passen of om juist niet te passen?

Het fijne aan gokken is dat je het tegenwoordig wel over de hele wereld kunt doen, maar dus ook vanuit je luie leesstoel. Dikwijls is een internetverbinding het enige wat je nodig hebt.

Sportweddenschappen

De meest populaire manier van gokken tegenwoordig is het gokken op de uitslagen van sportwedstrijden. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is dit een wijdverspreid gebruik. Daar wordt een dagje naar de paardenrenbaan ook daadwerkelijk als dagje uit bestempeld. Maar ook in Nederland zijn zaken als Toto weer in opkomst.

Het aantrekkelijke aan sportweddenschappen voor de deelnemers is dat men zich gesterkt voelt door het eigen inzicht. Als je namelijk een goede achtergrondkennis hebt over de sport, dan kun je een betere afweging maken alvorens je gaat gokken.

Maar ook zonder enige kennis van zaken kun je flink geld verdienen met het wedden op sportwedstrijden.

Het enige wat je voor deze manier nodig hebt is een flinke tas met geld. Zoek een mogelijkheid om in te zetten waar er drie opties zijn: verlies, winst of gelijkspel. Belangrijk is dat je bij winst minimaal 2 keer je inzet terugkrijgt. Daarna maak je een keuze voor een optie.

Je kiest dus steeds voor dezelfde optie (winst, verlies of gelijkspel). Als je de eerste keer wint, dan heb je al winst. Win je de eerste keer niet, dan ben je uiteraard je inzet kwijt. Om dit verlies op te vangen, is het handig dat je flink wat geld achter de hand hebt. Je verdubbelt je inzet nu namelijk net zo lang tot je twee keer op rij gewonnen hebt en dus weer op winst staat.

Leren bluffen

Bij veel kaart gebaseerde gokspellen is het niet alleen afhankelijk van ‘geluk’ of je wint. Hier is het minstens net zo belangrijk dat je goed weet te bluffen. Onder het motto “brutalen hebben de halve wereld” kun je zo namelijk veel geld verdienen. Maar ook bij het bluffen geldt: oefening baart kunst. Daarnaast is leren bluffen maar de helft van de truc; een bluf herkennen is ook erg belangrijk.

Kaarten tellen

Bij het begrip ‘kaarten tellen’ zal je misschien te binnen schieten dat dit eigenlijk verboden is. Maar zolang je de kaarten die op tafel liggen goed in de gaten houdt, kun je door middel van kansberekening in ieder geval een ‘educated guess’ nemen. Het is dan dus niet meer puur op toeval gebaseerd of je wint of niet.

De 11 gevaren van geld verdienen met gokken

Helaas zijn er ook een heel aantal gevaren als je geld wilt verdienen met gokken. De belangrijkste 11 gevaren van gokken heb ik hieronder kort op een rijtje gezet. Mocht jezelf gevoelig zijn voor gokken, dan doe je er goed aan om te kijken of je van onderstaande zaken niet te veel last hebt. Is dat wel het geval, dan kan ik je alleen maar adviseren om op tijd hulp te zoeken.

Gevaar #1: Negatiever zelfbeeld

Op de lange termijn zal gokken vaak neerkomen op veel verliezen en soms een grote prijs pakken. Maar als de grote prijs een tijdje uitblijft, dan is er de kans dat je steeds minder goed in je vel gaat zitten. Als het dan van kwaad tot erger gaat, kan dit overslaan in het ontstaan van een negatief zelfbeeld.

Dit negatieve zelfbeeld staat niet alleen jezelf in de weg, maar ook de mensen om je heen.

Het gevaarlijke aan dit negatieve zelfbeeld is dat je steeds meer op jezelf aangewezen zult zijn als je andere mensen van je afstoot. Hierdoor zullen er steeds minder mensen zijn die je te hulp willen schieten. De kans dat je hierdoor in een vicieuze cirkel terechtkomt is vrij groot. Herken dit dus op tijd en ga in dat geval op zoek naar hulp!

Gevaar #2: Verwaarlozen van familie en vrienden

Zoals hierboven al kort werd geschetst, is intensief gokken niet goed voor je sociale omgeving. Mensen die verslaafd zijn aan gokken zullen er relatief snel alleen voor komen te staan, zeker als het gokken niet de gewenste uitslagen oplevert. Als je problematisch gokgedrag vertoont, dan zal de relatie met familie en vrienden steeds verder on druk komen te staan.

Wanneer je steeds verder opgaat in je gokgewoonten, zul je je steeds meer afzonderen van je familie en vrienden. Zoek op tijd hulp als je dit patroon waarneemt in contact met je eigen omgeving. Of andersom: als je ziet dat iemand anders aan gokken ten onder dreigt te gaan, spreek hem/haar dan aan.

Gevaar #3: Grote kans dat je kinderen ook gaan gokken

Kinderen imiteren nu eenmaal graag hun ouders. Dit betekent dat zij vaak het gedrag van hun ouders klakkeloos overnemen. Het is nu eenmaal zo dat ouders normstellend zijn voor jonge kinderen. Gokken vormt daarbij geen uitzondering. Als één of beide ouders gokken, dan is de kans dat hun kroost ook gaat gokken aanzienlijk hoger.

Gevaar #4: Grotere druk op je huwelijk of relatie

Gokken kost enorm veel tijd, energie en geld. Hierdoor kan je huwelijk of relatie makkelijk onder druk komen te staan. Het is belangrijk om te voorkomen dat je moet kiezen tussen een kaartje leggen en je partner. Daarnaast kan je, zoals de volgende alinea nog verder zal toelichten, ook je partner meeslepen in de financiële malaise die eventueel veroorzaakt worden door je gokgedrag.

Gevaar #5: Grote schulden

Er zijn in Nederland veel mensen met grote schulden. Dikwijls zijn deze terug te voeren op het feit dat mensen een hypotheek hebben. Bij het hebben van een hypotheek staat er iets van tegenwaarde tegenover de aangegane lening. Door gokken kunnen er ook binnen korte tijd hoge schulden ontstaan. Het enige probleem is dat er dan meestal niet echt iets van tegenwaarde is.

Mensen die verslaafd zijn aan gokken hebben daarnaast de neiging om de ernst van hun schulden ernstig te onderschatten. Dit komt onder meer doordat ze vaak geloven dat één avond geluk of één goede hand bij het kaarten vrijwel alle problemen zou kunnen oplossen.

Ondertussen leidt dit er echter alleen toe dat er nog meer schulden ontstaan.

Gevaar #6: Afgesloten worden van gas, water en licht

De gevolgen van schulden kunnen in Nederland lange tijd relatief goed verborgen blijven. Maar wat als je het echt te gek maakt met schulden en deze niet afbetaalt? Dan zal er ooit het onverbiddelijke moment komen dat je wordt afgesloten wordt van gas, water en licht.

Gevaar #7: Gedwongen verkoop van je huis

Voor veel mensen is hun huis hun kostbaarste bezit. Als je gokschulden hebt door problematisch gokgedrag, dan kan de bank er op een gegeven moment voor kiezen om het huis in beslag te nemen en tot noodverkoop over te gaan. Dit is om een aantal uiteenlopende redenen vervelend:

  • Je blijft dikwijls met een restschuld ten opzichte van je oorspronkelijke hypotheek zitten;
  • Jouw huis wordt onder de reële marktprijs verkocht en levert dus niet datgene op wat het had kunnen opleveren;
  • Je wordt dakloos;
  • Je moet op zoek naar alternatieve huisvesting. Iets wat vaak veel duurder is in de vaste lasten dan een eigen huis;

Gevaar #8: Gedwongen contact met onderwereld

Gokken is één van de lievelingsactiviteiten van veel figuren in de onderwereld. Het is namelijk een goede manier om geld wit te wassen. Als je veel gokt, zul je op een gegeven moment ook in contact komen met mensen uit het criminele milieu. Als deze mensen merken dat je schulden hebt, zullen ze je maar wat graag helpen, zeker als ze daar in de toekomst een wederdienst voor zullen krijgen.

Hoewel schulden problematisch kunnen zijn, is het in zee gaan met criminelen nog vele malen problematischer.

Deze gewiekste criminelen weten namelijk precies waar je zwakke punten zitten. Zij weten hoe ze je financieel compleet van hen afhankelijk kunnen maken en hoe ze je voor hun eigen snode plannen kunnen inzetten.

Gevaar #9: Slapeloosheid

Gokken, of je nu wint of verliest, gaat gepaard met gevoelens van positieve en negatieve sensatie. Het blijft dus nog wel even na afloop van het gespeelde spel door je hoofd gaan. Voor veel mensen die regelmatig gokken is dit een regelrecht probleem. Het gokken zorgt er namelijk voor dat ze niet of nauwelijks meer in slaap kunnen komen.

Gevaar #10: Grote kans op werkloosheid

Direct gerelateerd aan de slapeloosheid die hierboven beschreven staat, is er nog een ander groot risico dat ernstige gokkers lopen. Als je namelijk slecht slaapt heeft dit een significant negatief effect op je arbeidsprestaties overdag. Wanneer je minder productief bent of je werk minder goed uitvoert, dan zou dit weleens je ontslag kunnen inluiden.

Gevaar #11: Verstrikt raken in een web van leugens

Mensen met serieuze geldzorgen en mensen die zich voor hun (gok)verslaving schamen, gaan vaak over tot liegen. Ze volgen de ene leugen op met de andere.

Zo raak je als gokker al heel snel verstrikt in een web van leugens waaruit geen uitweg meer te vinden is.

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, zijn er veel verschillende gevaren waaraan je jezelf blootstelt als je gaat gokken. Dit wil niet zeggen dat gokken per definitie altijd heel erg problematisch is. Het is echter wel goed om een oogje in het zeil te houden op het moment dat jij zelf of iemand in je omgeving opeens heel veel gaat gokken.

Als je nu nog op zoek bent naar andere manieren om geld te verdienen, bijvoorbeeld online, kijk dan eens naar dit artikel. Houd je van een beetje risico, maar wil je toch meer van je inleg terugzien? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om te gaan beleggen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *