Is een Website Maken iets voor mij of Besteed ik het uit ?

Ik krijg regelmatig de vraag van onze lezers of het ook niet mogelijk is een website te laten maken,  het merendeel van de lezers hebben weinig tot geen technische kennis om een website te ontwikkelen.

Echter zijn er natuurlijk 101 oplossingen om je eigen website te krijgen. Dit artikel zal een samenvatting zijn met wat de mogelijkheden zijn om een professionele website te maken.

Een website maken is complex ?

De titel zegt het zelf, vanaf 0 een website maken zonder enige kennis van html en css is haast onbegonnen werk, zelfs al heb je iets af wat kennis, dan nog zal het een hele opgaven zijn om dit tot een goed einde te brengen.

Ik heb al veel gelezen dat mensen wel een website kunnen maken, of poging doen tot, maar dat het resultaat altijd tegenvalt. De reden waarom dit voorkomt is vrij duidelijk, er zijn mensen die een website maken puur op basis van html en css, dit is goed maar hier heb je zo goed als geen grafische elementen in je website.

Anderzijds zijn er mensen die perfect een website kunnen ontwerpen in bijvoorbeeld Adobe Photoshop of Fireworks maar dan weer niet voldoende kennis hebben om dit ontwerp te implementeren naar html en css.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Zijn er mogelijkheden voor de leken zonder kennis ?

Die zijn er zeker maar je gaat toch wel altijd een bepaald computer niveau nodig hebben om dit echt vlot te laten lopen.

Voor de echte beginners zijn de automatische website generators of website builders, dit kunnen zowel gratis als betaalde tools zijn om een website te maken aan de hand van een grafische interface waarbij jijzelf kiest hoe alles er uit ziet.

Dergelijke software geven je de mogelijkheid om het ontwerp te kiezen, je kleuren te veranderen en tal van andere functionaliteiten. Wil je een website maken dan is dit allicht de eerste stap.

Volgende websites zijn allicht wel interessant voor jouw:

 • Wix.com
 • Weebly.com
 • Buildyoursite.com
 • Jouwweb.nl

Op de vermelde websites kan je helemaal gratis je eigen website maken, je hoeft alleen je informatieve in te vullen en je kan beginnen met het ontwikkelen van je eigen eerste website.

Is WordPress.com een optie ?

Naar mijn mening is dit een van de meest toonaangevende websites als je zelf een website of blog wil maken. Via wordpress.com krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen honderd verschillende opmaken zodat toch ook jouw website een unieke eigenschap heeft.

Voor de bloggers onder ons is dit misschien nog net iets interessanter, de functionaliteiten van deze website zijn eindeloos en zullen je zeker van pas komen met de ontwikkeling van je website.

WordPress.com is gratis en populair tegelijker tijd, wil je nog net dat iets meer dan kan je overstappen naar WordPress als content management systeem op een onafhankelijk website (bv. mijnwebsite.be). Echter heb je wederom een basis kennis nodig om niet al te veel problemen tegen te komen.

Waarom een website maken ?

Het is algemeen geweten, een website heeft zijn nut voor zowel jij als persoon maar bijvoorbeeld ook voor bedrijven. Je kan haast niet denken dat er de dag vandaag nog een bedrijf is zonder website, gewoon het gedacht dat je online gewoon nergens vindbaar bent.

Een website maken heeft vele voordelen en zal toekomstgericht nog meer mogelijkheden bieden voor groeperingen, bedrijven of personen.

Bij het maken van een website moet je jezelf afvragen waarom je een website wil maken, is het omdat iedereen het doet of ben je ervan overtuigd dat het een meerwaarde biedt ?

Een website maken begint bij een gedachte, wanneer er over het ontwikkel proces goed is nagedacht ben ik er zelf ook van overtuigd dat je website een succes zal zijn.

Ik geef enkele voorbeelden die je kan opnemen in je denkproces:

Waarom hebben bedrijven een website ? Bedrijven willen hun klanten adviseren over specifieke diensten en producten, in de meeste gevallen wordt hun bedrijf in detail uitgeschreven, een product of diensten assortiment aangeboden en als laatste nog de mogelijkheid om contact op te nemen

Waarom hebben organisaties een website ? Een organisatie als bijvoorbeeld een wielerclub zou op hun website een informatieve tekst kunnen plaatsen over wat zij doen, naar waar zij rijden, wie de leden zijn e.d. Eveneens kan er een formulier geplaatst zijn om nieuwe leden te werven en eventueel via daar extra inkomsten te genereren.

De voorbeelden over websites zijn eindeloos, ik ben er dan ook 100% van overtuigd dat een goede en complete website niets anders dan voordeel biedt.

Heb ik web hosting nodig als ik een website maak ?

Wanneer je toch hebt besloten om zelf een website te maken dan is het inderdaad aan te raden om web hosting te kopen. Web hosting hoeft niet duur te zijn, dit kan je al bestellen voor €10,00 per jaar, waarbij een domeinnaam (bv www.mijnwebsite.nl),  slechts €3,00 per jaar kost.

Als ik even de som maak dan heb je je eigen website al online voor nog geen €13,00 per jaar. Ik moet je wel waarschuwen, in de web hosting sector worden je domeinnaam en web hosting jaarlijks stilzwijgend verlengt, ik raad je dan ook aan om telkens hun algemene voorwaarden te lezen.

Een website maken start bij een goede web hosting,  je website moet ten slotte ten allen tijde beschikbaar zijn voor je klanten maar ook voor je potentiële klanten.

Mijn voorkeur gaat uit naar een Linux hosting, geen idee waarom dit mijn voorkeur geniet, allicht omdat ik er van begin af aan al met bezig ben geweest en dat ik me ook in de loop der jaren een beetje verdiept heb in PHP als programmeertaal en MySQL als het gaat omtrent databanken.

Zelf een website maken ?

Wil je toch een poging wagen om vanaf 0 een website te maken dan kan ik je alleen maar succes wensen. Een goede basis start bij een goede gedachte, als je weet wat je wil zal je ook je website makkelijker kunnen ontwikkelen.

Ik adviseer wel je gelijk te verdiepen in de nieuwste technieken om een website te maken, dit gehele landschap verandert zo snel dat je altijd wel bij moet blijven met de technologie die je voor handen hebt.

Over de laatste nieuwe web technologieën ga ik verder niet in detail gaan, dit is ook eveneens te uitgebreid, ik kan je wel meegeven dat wanneer je klaar bent met het maken van je website, dat je dan ook eens moet overwegen om deze niet te optimaliseren voor mobiele gebruikers. Mobile is hot zoals ze in Amerika zeggen, hier in Nederland is het dan ook aan een flinke opmars bezig.

Tenslotte als laatste tip wil ik nog meegeven dat je je website zeker moet optimaliseren voor zoekmachines, je website heeft immers bezoekers nodig om te renderen. Op Geldgorilla.nl hebben we al tal van artikels geschreven omtrent zoekmachine optimalisatie, het is dan ook aan te raden om deze eens een keer door te nemen. Je zal er zelf een heel pak wijzer van worden.

Website laten maken ?

Zie je het geheel toch niet zo zitten of heb je gewoon niet de tijd om een website te maken, dan kan je dit ook altijd uit spenderen. Dit  zal je een hele hoop tijd en grijze haren schelen, echter is een website maken uiteraard niet gratis.

Er zijn tal van genoeg budget webdesigners die je redelijk goedkoop kunnen voorzien van een website, je moet alleen een beetje vergelijken wat je wil en of ze het kunnen realiseren.

Wil je een eigen website laten maken door ons, dan kan dit uiteraard ook. We hebben reeds jaren ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van zowel statische als dynamische website. Onze website draait momenteel op WordPress, zoals hierboven besproken is WordPress een enorm flexibel content management systeem waarbij je je website kan beheren via een grafische interface. Je hoeft hiervoor geen technische kennis te hebben.

Wij zorgen er dan voor dat je een leuk ontwerp krijgt, een op maat gemaakte website, een domeinnaam en een hostingpakket voor 1 jaar. Zo ben je al flink een eind verder en kan je beginnen met je klanten te informeren of zelf geld te verdienen.

Mochten er dan ook bijkomende vragen zijn dan kunnen we je perfect ondersteunen waar nodig, we hebben een klantendienst die dagelijks klaar zit om je vragen en problemen te beantwoorden.

Als we je van dienst kunnen zijn dan horen we het graag, als ook wanneer we zaken kunnen doen dan is aangegeven om hier op voorhand al eens over na te denken wat je specifieke wensen zijn, hoe je het ontwerp er uit wil laten zien, … dit zijn slechts een handvol vragen die zo in me opkomen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

1 Reactie op "Is een Website Maken iets voor mij of Besteed ik het uit ?"

 1. Nicolas de Graaff

  says:

  Sinds enige tijd zit ik na te denken over het zelf maken of uitbesteden van een website. Na het lezen van dit artikel ben ik ervan overtuigd dat het beter is als een externe partij mijn nieuwe website gaat maken. Een website is namelijk wel erg belangrijk en het is naar mijn mening beter om er in eerste instantie iets meer geld aan te besteden voor een hogere kwaliteit. Het is immers hetzelfde als investeren in vast kapitaal. Wellicht volg ik later een cursus zodat ik het in de toekomst zelf kan. Denk je wel voor dit artikel in ieder geval.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *