5 Populaire Backlink Checker Tools Op Een Rij + Voor- en Nadelen

Zoals je misschien al weet zijn links naar je site van externe websites (ook wel backlinks genoemd) goed voor je SEO.

Resultaat is dat hoe meer en kwalitatieve backlinks je hebt hoe beter je gaat ranken.

Maar hoe weet je überhaupt of je veel links hebt en van waar? En zijn er niet manieren om plekken voor linkbuilding te vinden waar je concurrenten ook al een link hebben staan? (spieken dus :P)

Antwoord is uiteraard ‘ja’ en dit artikel zal ik de beste tools opnoemen om je eigen en/of de backlinks van je concurrenten te checken.

3 Waarschuwingen vooraf

 • Backlinks zijn belangrijk maar dit wordt soms overdreven. Je rankt pas echt goed als je kwaliteit content schrijft in combinatie met goede backlinks. Als je matige/slechte content schrijft, wordt het heel lastig om te gaan ranken. Je rankt dan OF nooit goed OF je moet ontiegelijk veel backlinks bouwen om alsnog te ranken (ter compensatie van de matige/slechte content zeg maar).
 • Er is altijd weer een nieuwe backlink tool. Wat ik je aanraad is een onderzoekje te doen (en met dit artikel kom je al heel ver) over wat je precies nodig hebt en dan je een keuze te maken.
 • Geen enkele backlinks checker geeft je 100% van je backlinks. Zelfs Google kan niet alle backlinks detecteren. Dit zijn er over het hele web gezien soms teveel om bij te houden. Ook zijn de backlinks software programma’s niet altijd volledig up-to-date dus de nieuwste links zie je sowieso meestal niet.

Ik ga nu 5 backlink checkers bespreken.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Backlink Watch

Ondanks dat dit een gratis backlink checker is het beter dan je zou verwachten. Met veel gratis backlinks checkers kan je namelijk behoorlijk weinig van je backlinks te zien.

Met de backlink watch tool kan dat wel en zelfs wanneer een site nog behoorlijk nieuw is. Wel moet ik je waarschuwen dat er erg veel irritante reclame gemaakt wordt op deze website. Als je je website wilt invullen, krijg je direct al een agressieve popup.

Maargoed, de tool werkt wel dus je hebt er wel wat aan. Je moet alleen wel even wachten voordat alle links worden getoond (een paar minuutjes).

Bekijk deze tool: Backlink Watch tool

SEO Profiler

We gaan het nu hebben over het betere werk, maar wel tegen betaling. SEO profiler is een bekende speler op de ‘backlink checker’ markt.

Volgens hun hebben ze de complete oplossing voor je SEO, waarbij je feedback krijgt voor de SEO van je website, tools om de backlinks te checken van je concurrenten en ga zo maar door.

Volgens SEO profiler hebben ze de meeste tools voor de laagste prijs, zoals je op de SEO tool comparison pagina kan zien.

Klinkt als een mooi verhaal, maar als je de tool neemt merk je al direct dat je een stuk minder backlinks ziet dan bijvoorbeeld de Open Site Explorer tool (waar ik het zo over ga hebben) of ahrefs.

Conclusie: leuke prijs, maar als je veel backlinks wilt zien, misschien niet de beste optie.

Bekijk deze tool: SEO Profiler tool

Majestic SEO

De backlink checker van Majestic SEO is naar mijn idee beter dan die van SEO profiler maar ook hier vind ik minder backlinks dan Open Site Explorer of Ahrefs.

In dat opzicht is Majestic SEO dus flink geprijsd, maar misschien komt dat door de andere opties, opties waar ik het in dit artikel niet over ga hebben.

Bekijk deze tool: Majestic SEO tool

Open Site Explorer

Dit was mijn persoonlijke favoriet, maar niet sinds Ahrefs.

Uiteraard is deze tool prijzig. Je betaalt 99 dollar per maand, waarbij je een website grondige kan laten analyseren voor SEO optimalisatie en je kunt backlinks checken van alle sites die je maar wilt.

Overigens kun je deze tool ook GRATIS gebruiken, maar dan kan je niet alle backlinks zien en na 3 verschillende url’s te hebben ingevoerd, kan je de tool alleen nog verder gebruiken als je betaald.

De backlink checker van de betaalde versie werkt voortreffelijk (beter dan de andere besproken tools hierboven) en geeft heel veel backlinks weer.

Hoe komt het omdat Open Site Explorer zoveel backlinks detecteert?

Ik denk omdat het komt dat SEOMoz (het bedrijf achter Open Site Explorer) uitstekende software heeft die triljarden websites indexeert en ze scant op links.

Daarnaast heeft SEOMoz hun eigen Domain Authority score ontwikkelt, een score waarmee je kan zien hoeveel autoriteit een domein heeft. Waarschijnlijk proberen ze deze score zo veel mogelijk te laten correleren met het Google algoritme.

Het geeft je in ieder geval direct een inzicht in de autoriteit van een website, waar ook op gesorteerd wordt bij het zien van de backlinks.

Kortom, een echte aanrader dus. Overigens is de eerste maand gratis en als je binnen 30 dagen opzegt, heb je dus gratis allerlei backlinks kunnen opsporen en ook kunnen noteren of geëxporteerd met de ‘Download CSV’ optie.

Bekijk deze tool: Open Site Explorer tool

Ahrefs

Dit is duidelijk de beste en meest volledige tool. Je kunt letterlijk alles zien, zoals:

 • Backlinks per pagina
 • Backlinks over tijd
 • Anchor teksten per links
 • Outbound links
 • First en last checks van backlinks
 • De autoriteit van het domein én de specifieke pagina
 • Etc.

Bekijk deze tool: Ahrefs

Google Webmastertools

Tot slot, als je de backlinks van je eigen website wilt checken, kun je je site toevoegen aan Webmaster Tools (als je dat nog niet had gedaan).

Hieronder is een video waarom ik uitleg hoe je je site toevoegt aan Webmaster Tools:

Nadat je je site hebt toegevoegd, klik je op je site en klik je links op ‘Traffic’ (of ‘Verkeer’ in het Nederlands) en dan kies je voor ‘Links to your site’ (in het Nederlands ‘Links naar uw site’.

Hier vind je alle links, die je ook in één keer kunt downloaden.

Meer backlink checker tools?

Weet jij nog meer goede backlinks tools, zowel gratis of betaald… laat dan hieronder een reactie achter.

Geniale methode om makkelijk veel links en bezoekers te krijgen

In geld gorilla geheimen onthullen Frank en ik onze beste geheimen om binnen no time gigantisch veel bezoekers te krijgen.

Dit zijn methodes waar je geen technische kennis of tijd voor nodig hebt.

Je zou er zelfs geen website voor hoeven te hebben.

Klik direct hieronder voor meer informatie over die revolutionaire product:

Geld Gorilla Geheimen Risicovrij Uitproberen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

15 Reacties op "5 Populaire Backlink Checker Tools Op Een Rij + Voor- en Nadelen"

 1. Dave Schouten

  says:

  Toppie,

  Ben al ruim een half jaar met de site online maar kom niet verder dan google pagina 2 of drie op de meeste zoekwoorden. Uiteraard wel wat gratis links geplaatst her en der maar weet nu waarom de concurrentie zo hoog staat.
  Ga nu vol aan de slag om te linken en laat weten wat de resultaten zijn.

  Dave

 2. Bart

  says:

  Ik mis Alexa in het rijtje. Doet een hoop gratis en als je een subscriptie neemt is de eerste maand gratis en daarna nog geen 10 dollar per maand. Backlinks maar ook globale bezoekerscijfers etc.

  Verder helder artikel, met wel hier en daar een taal- of spelfoutje... maar ja ik ben ook eerst een tekstschrijver en daarna pas seo'er ...

 3. Fred

  says:

  Een zeer goie backlink checker is ahrefs.com. Zeer snelle indexer en een beetje gratis maar uiteraard ook een betalende versie.

 4. Jurgen

  says:

  Ben benieuwd of er iemand bekend is met Seo Powersuite, moet ook een heel fijn programma zijn met heel veel mogelijkeheden.

 5. Lars Mertens

  says:

  Ik heb SEO Profiler geprobeerd, de backlink tool is oké maar zoals in het voorbeeld genoemd laat die er erg weinig zien. Ben nu meerdere tools aan het uitproberen welke voor mij nou het beste werkt, zit inderdaad een groot verschil in per tool. Bedankt voor de suggesties.

 6. Evelien Janssens

  says:

  Ik heb in de laatste jaren overal zowel gratis als premium pakketjes gehad. O.a. op MOZ, Ahrefs, nu gebruik ik enkel met majestic seo, deze geeft een hele andere metrix welke goed bevalt.

 7. W>Daulay

  says:

  Wie heeft er ervaring in het verkrijgen van blacklinks via Senuke, zijn dit allemaal waardevolle backlinks of is het beter je backlinks allemaal handmatig in te voeren!?

 8. Wim T

  says:

  Goede tips hoor hier kan ik wat mee. alleen even seo onder de knie krijgen.

 9. Arve Omic

  says:

  De genoemde links zijn allemaal bagger (behalve misschien de google webmaster link, die ik niet gechecked heb).

  • Mike

   says:

   Helemaal mee eens Arve. Wanneer ik mijn site www.tssolutions.nl door allerlei SEO en backlink checkers gooi dan scoor ik altijd een voldoende maar moet ik nog van alles veranderen. Soms krijg ik de meest vreselijke meldingen over mijn site. Gek genoeg sta ik met de meest relevante wel in de top 10 van Google, Bing en Yahoo. Ik geloof dat die sites alleen maar voor veel geld zieltjes proberen te winnen en meestal achter de feiten aanlopen. Overigens de perfecte website (qua SEO echt) bestaat volgens mij niet en wanneer je de perfectie hebt bereikt verandert Google haar algoritmes weer en kan je weer opnieuw beginnen...

 10. Keesjan

  says:

  Hoi, wij van Wc-eend bevelen www.seoeffect.com/nl/seo-tools/backlink-checker-tool/ aan ;-)

  @alex en andere geïnteresseerden; probeer het eens uit, je kunt een gratis account maken om het uit te proberen. En als je en review wilt schrijven QAlex dan kan ik je testcredits geven.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *