Werken De Verdienmodellen van Boyd Hoek? Lees Het Hier!

Aangezien je op dit artikel hebt geklikt, is de kans groot dat je in aanraking bent gekomen met Boyd Hoek, waarschijnlijk via één van zijn vele online advertenties. In die advertenties doet Boyd nogal wat beweringen; volgens hem kan hij je leren om tot wel tienduizend euro per maand te verdienen via social media marketing. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn!

Als iets echter te mooi klinkt om waar te zijn, doe je er meestal goed aan om je af te vragen óf het eigenlijk wel waar is. Het internet staat vol met gladde praters die je allerlei beloftes doen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook allemaal de waarheid spreken. In dit artikel ga ik de verdienmodellen van Boyd Hoek tegen het licht houden, en vertel ik je of die modellen wel echt zo betrouwbaar zijn als hij beweert.

Wie is Boyd Hoek, en wat voor services biedt hij aan?

Voordat we het kunnen hebben over de vraag of Boyd Hoeks verdienmodellen betrouwbaar zijn, is het wel zo handig om te weten wie Boyd Hoek is, en wat voor diensten hij precies aanbiedt. Daarom begin ik dit artikel met wat algemene informatie over de man die je waarschijnlijk al heel vaak hebt zien langskomen op Instagram of YouTube.

Boyd Hoek is een tamelijk jonge man (op het moment van schrijven is hij 21 jaar oud), die beweert dat hij het geheim achter social media marketing heeft gevonden. Als je hem moet geloven, heeft dit hem bepaald geen windeieren gelegd; hij zou op die manier maar liefst tienduizend euro per maand verdienen. Hij beweert bovendien dat hij bereid is om dit geheim met jou te delen.

Allereerst kun je een gratis webinar bijwonen. In dit webinar vertelt Boyd je over zichzelf, over zijn succes, en natuurlijk over zijn verdienmodel. Zijn echte geheimen zal hij in dit webinar echter niet prijsgeven, want hij zou wel gek zijn als hij dit soort geheimen gratis weggeeft. Ook in de gratis video’s op zijn YouTube en Instagram zul je zijn geheimen niet ontdekken.

“Je verdient geen tienduizend euro per maand door je geheimen gratis prijs te geven.”

Als je écht wil weten wat Boyd je te leren heeft, zul je een betaalde training, zijn zogeheten SMMB Masterclass, moeten volgen. Dat is natuurlijk wat riskant, want pas nadat je hebt betaald, weet je zeker of je iets aan zijn training hebt gehad. Daarom raad ik je aan om eerst de rest van dit artikel te lezen, zodat jij weet of je een kat in de zak koopt of niet.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat voor verdienmodel hanteert Boyd Hoek?

Boyd Hoek noemt zijn verdienmodel SMMB, wat een afkorting is van Social Media Marketing Bureau. Dat geeft in de basis natuurlijk al wel aan hoe je volgens Boyd geld kan verdienen: via marketing op sociale media. Dit is geen heel vreemde gedachte; het internet is de plaats waar tegenwoordig de meest effectieve marketing plaatsvindt, en veel bedrijven hebben geen idee hoe ze hier mee om moeten gaan.

Boyd zegt zijn geld vooral te verdienen met het runnen van marketingcampagnes op sociale media, zoals Facebook en Instagram. Hij doet dit naar eigen zeggen vooral voor het mkb (het midden- of klein bedrijf). Dit is ook wel logisch, want een bedrijf als Coca-Cola heeft natuurlijk geen freelancer uit Nederland nodig om een effectieve campagne op te zetten.

Deze bedrijven kunnen enorm groeien door effectief gebruik te maken van digitale marketing, en hier kun je ze bij helpen. Hierdoor gaat hun omzet omhoog, en dat is een bedrijf natuurlijk wel wat geld waard. Daarom zijn bedrijven best bereid om een social media marketingbureau goed te betalen voor een dergelijke campagne.

Het verdienmodel van Boyd Hoek is dus geen totale onzin. Wat je je wél kunt afvragen, is of Boyd de winsten niet enorm overdrijft, of dit wel echt zo makkelijk is als Boyd beweert, en of Boyd je hier eigenlijk wel echt iets over kan leren. Die vragen staan daarom in de rest van dit artikel centraal.

“Dat iemand zelf succes heeft, wil nog niet zeggen dat hij jou ook daadwerkelijk iets te bieden heeft.”

Is het succes van Boyd Hoek geloofwaardig?

Iemand kan nog zo hard roepen dat hij enorm succesvol is, maar hoe harder iemand dat roept, hoe groter de kans dat het niet zo is. Daarom heb ik gekeken naar de geloofwaardigheid van Boyd Hoek en zijn vermeende succes. Verdient hij echt zoveel als hij zegt te verdienen, en verdient hij dat wel echt met online marketing?

Wat meteen opvalt, is dat de socialemediakanalen van Boyd Hoek een vrij klein aantal volgers heeft. 8,5 duizend volgers op Instagram 10,000 YouTube-abonnees zijn niet bepaald influencer-aantallen. In de meeste gevallen zou dat niet zoveel zeggen over iemands expertise, maar Boyd beweert dat juist op het gebied van online marketing zijn expertise ligt. Zijn eigen magere volgersaantallen doen hem daarom niet enorm betrouwbaar overkomen.

“Je kan alleen iets leren van iemand die er zelf goed in is.”

Ook zijn er online niet echt bewijzen van zijn succes te vinden. Op zijn Instagram zijn wel plaatjes te vinden van dure boten en een mooi huis, maar dat is niet echt bewijs dat iemand ook daadwerkelijk enorm succesvol is; het zal je verbazen hoe goedkoop een groot huis in bepaalde delen van de wereld is. Bovendien zijn er verhalen bekend van influencers die dure spullen huren om rijker over te komen dan ze daadwerkelijk zijn. Ik zeg niet dat Boyd dit doet, ik zeg alleen dat dit dus geen bewijs is van zijn rijkdom.

Wat ook wel een beetje vreemd is, is dat wanneer je Boyd Hoek opzoekt op Google, je eigenlijk alleen maar informatie over zijn trainingen vindt. Als Boyd echt zo’n succesvolle online marketeer was, dan zou je toch ook sites moeten vinden waarop je hem als persoon of bedrijf kan inhuren voor je marketing? Dat dit niet zo is, suggereert dat hij zijn geld misschien wel vooral met de online trainingen verdient.

Zijn de trainingen van Boyd Hoek het geld waard?

Uiteindelijk wil jij waarschijnlijk één ding weten: als ik mijn geld uitgeef aan een training van Boyd Hoek, is dat dan een waardevolle investering, of juist weggegooid geld? Indien je dat wil weten, is het een logische eerste stap om op zoek te gaan naar recensies. Succesverhalen of juist klachten van anderen kunnen je een goed beeld geven van de waarde van een training.

Wat opvalt als je hiernaar op zoek gaat, is dat er online vrij weinig ervaringen te vinden zijn over de trainingen van Boyd Hoek. Dat is natuurlijk vreemd, want als mensen na deze trainingen enorm veel succes zouden behalen, dan zou Boyd dat natuurlijk maar al te graag prominent op zijn website vermelden. Deze stilte is dus enigszins verdacht.

Zeer negatieve ervaringen zijn ook zeldzaam, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat mensen zich schamen als ze geen succes behalen. Dat hóeft niet de reden voor de weinige ervaringen te zijn, maar zelfs in het beste geval blijft een training van Boyd Hoek dus een sprong in het diepe. Je hebt geen enkel idee of je je investering zich ooit weer gaat terugverdienen.

Dat is nogal een risico, want de trainingen van Boyd zijn aan de prijs. Zelfs als je alleen de goedkoopste diensten van Boyd overweegt, ben je nog steeds duizenden euro’s kwijt. Als Boyd al zijn beweringen waarmaakt, dan is dat het natuurlijk waard, maar zoals gezegd is het nogal twijfelachtig of Boyd je ook maar enigszins zal kunnen helpen om veel geld te verdienen.

“Als je trainingen verkoopt voor duizenden euro’s per persoon, dan snap ik dat je veel geld verdient.”

Kun je echt zoveel geld verdienen met social media marketing?

De vraag of social media marketing legitiem is, is natuurlijk iets heel anders dan de vraag of je er ook de exorbitant hoge bedragen mee kunt verdienen die Boyd Hoek je voorschotelt. Daarom wil ik die claim ook nog even onderzoeken, omdat dat natuurlijk een belangrijk onderdeel van Boyds z’n sales pitch is.

In de kern in social media marketing een lucratief verdienmodel. Er is zeker vraag naar mensen die kleinere bedrijven kunnen helpen bij het opzetten van een online advertentiecampagne. Het is dus in beginsel helemaal geen slecht idee om te proberen in te spelen op die markt, omdat er best een hoop geld op de tafel ligt.

De enorm hoge bedragen die Boyd je voorschotelt hoef je echter niet te verwachten. Je moet je beseffen dat er een hoop concurrentie is op het gebied van marketing. Bedrijven zullen eerder een gevestigd marketingbureau of een freelancer met meer ervaring willen inhuren dan iemand die pas net met dit werk begint. Het zal daarom lastig zijn om als starter klanten te vinden.

Op de langere termijn kan dit natuurlijk wel lukken, maar besef wel dat je dan eigenlijk gewoon als ondernemer bezig bent. Je hebt dan dus alle risico’s van een ondernemer, en je zal veel tijd moeten besteden aan het vestigen van je naam. Het is dus zeker niet het get rich quick-idee dat Boyd suggereert.

“Als je geen enkele ervaring nodig zou hebben voor online marketing, zouden bedrijven het wel zelf doen.”

Conclusie: werken de verdienmodellen van Boyd Hoek?

Wie dit artikel aandachtig heeft doorgelezen, zal waarschijnlijk wel kunnen voorspellen wat mijn mening is over de verdienmodellen van Boyd Hoek. Uit ervaring weet ik echter dat er een hoop mensen zijn die snel doorscrollen naar de conclusie, dus ik zal mijn mening over Boyd Hoek en zijn verdienmodellen nog een keer beknopt samenvatten.

Over het algemeen ben ik niet positief over de verdienmodellen van Boyd Hoek. Ik kon geen enkele garantie vinden dat zijn trainingen je daadwerkelijk zullen helpen, en ik ben er niet eens 100% zeker van dat Boyd Hoek wel echt zo succesvol is als hij beweert. Ik acht de kans dus groot dat een training van Boyd Hoek een onzekere investering is.

Als het nou om goedkope trainingen ging, zou je dat risico misschien nog kunnen nemen, maar dat is helaas niet het geval. Boyd Hoek vraagt flink veel geld voor zijn trainingen, in mijn optiek veel té veel geld voor iemand die geen enkele concrete aanwijzing kan bieden dat deze trainingen ook daadwerkelijk zullen helpen om geld te verdienen.

“Een weloverwogen risico nemen is iets anders dan geld wegsmijten zonder enige aanwijzing dat je het ooit weer terugverdient.”

Hier moet ik natuurlijk wel bij zeggen dat ik het ook mis zou kunnen hebben. Ik kan je niet met 100% zekerheid vertellen dat Boyd Hoek onzin verkoopt. Wat ik je wél kan vertellen, is dat ik het zelf niet zou aandurven om met zo weinig garanties duizenden euro’s van mijn zuurverdiende geld uit te geven.

Hoe verdien ik dan wél geld met online verdienmodellen?

Ik kan me zo voorstellen dat dit artikel je wat somber stemt. Jij dacht immers een manier te hebben gevonden om online een extra zakcentje te verdienen, en die hoop heb ik als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Daarom wil ik dit artikel graag afsluiten met een positieve noot. Dat ik de verdienmodellen van Boyd Hoek niet betrouwbaar vind, wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal geen betrouwbare online verdienmodellen bestaan.

Heb jij nog steeds interesse in online geld verdienen? Dan raad ik je aan om eens verder te kijken op deze website. Hier vind je namelijk tal van artikelen over verschillende manieren om online geld te verdienen, en dus óók een hoop modellen waar we wél positief over zijn. Het digitale tijdperk heeft tal van nieuwe verdienmogelijkheden gecreëerd, en daar kun jij mooi gebruik van maken! Waar ik je wel voor wil waarschuwen, is het blinde optimisme wat dit soort modellen je vaak proberen te geven. Wees altijd een beetje voorzichtig als je op zoek gaat naar online verdienmodellen. Geef niet meer geld uit dan je eigenlijk kunt missen, en hou altijd een andere bron van inkomsten achter de hand, dan moet het zeker goed komen!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *