Wat Is GfK Panel? Lees Het Onderzoek + 3 Alternatieven

Wie graag een extra zakcentje wil verdienen via het internet, kan tegenwoordig terecht bij een hoop verschillende online panels. In ruil voor het invullen van enquêtes en een aantal andere dingen kunnen gebruikers daar geld en kortingen verdienen. Aangezien dat niet al te veel moeite en tijd kost, zien de meeste mensen dit wel zitten.

Het probleem is echter dat er een heleboel verschillende panels zijn, en die zijn niet allemaal even goed. Sommige panels zijn bijvoorbeeld onbetrouwbaar, laten je lang wachten op uitkeringen, of keren erg lage beloningen uit. In dit artikel zullen we inzoomen op het GfK Panel. Zo kom je erachter of dit een goed platform is om geld mee te verdienen, of dat je juist beter een ander platform kan zoeken.

Wat is het GfK Panel precies?

Het feit dat jij op zoek bent naar informatie over het GfK Panel, zegt al wel dat je enige kennis over dit platform hebt. Je zal waarschijnlijk in elk geval weten dat het een online panel is, waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen. Omdat online panels echter nogal verschillen in wat ze aanbieden en uitkeren, leek het me toch zinvol om even uit te leggen wat het GfK-panel exact is.

De belangrijkste manier om geld te verdienen via GfK Panel is het invullen van enquêtes. Je krijgt een aantal keren per maand een enquête opgestuurd per e-mail. Deze is afgestemd op het profiel dat jij hebt ingevuld op de site van GfK Panel, en zal dus meestal gaan over onderwerpen waar je ook echt iets mee kan. Deze enquêtes bestaan vooral uit marktonderzoek. Het gaat dus om enquêtes waarmee bedrijven inzicht willen krijgen in het gedrag van consumenten.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere manieren om geld te verdienen via GfK Panel. Eén daarvan is bijvoorbeeld het invullen van aankopen. Ook op die manier krijgen bedrijven inzicht in het koopgedrag van consumenten, en daarom word jij hiervoor beloond. Daarnaast doet GfK Panel onderzoek naar internetgedrag, en kun je dus beloond worden als GfK Panel (met jouw toestemming) jouw internetgedrag volgt.

“Jij helpt bedrijven meer te verdienen, en zij helpen jou met een beloning.”

Bij GfK Panel wordt je beloning uitgekeerd in de vorm van kortingen. Deze kortingen zijn bij een hoop grote merken in te wisselen. Om er maar even een paar te noemen:

 • Bol.com
 • Wehkamp
 • HEMA
 • Apple
 • Google Play
 • Pathé-bioscopen
 • Ticketmaster
 • Playstation

Een hoop variatie dus, en merken waar iedereen wel van gehoord heeft. Je kan je beloning dus niet als cash laten uitkeren via GfK Panel. Dat is aan de ene kant wel jammer, maar het kan ook tot meer voordeel leiden. Online panels die kortingen aanbieden, bieden vaak hogere bedragen aan dan panels die je in keiharde cash uitbetalen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Zijn gebruikers positief over GfK Panel?

Je weet nu in theorie wat GfK Panel ongeveer doet, maar daarmee weet je nog niet of het ook daadwerkelijk een goed platform is. Om daar achter te komen, kun je allereerst kijken naar de ervaringen van gebruikers. Een waardeloos panel krijgt waarschijnlijk snel genoeg last van ontevreden gebruikers, en tegenwoordig is het heel makkelijk om je klachten over een bedrijf online te zetten.

Wat GfK betreft zijn er relatief weinig ervaringen van gebruikers online te vinden. Dat lijkt misschien verdacht, maar het is eigenlijk juist positief. Mensen zijn namelijk bij een slechte ervaring veel sneller geneigd om een klacht achter te laten dan bij een goede ervaring. Als alles prima is verlopen, nemen de meeste mensen niet de moeite om online een recensie te plaatsen.

“Voor recensies van bedrijven geldt vaak: geen nieuws is goed nieuws.”

Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal geen ervaringen met GfK Panel te vinden zijn op internet. De weinige ervaringen die er zijn, zijn erg positief. Volgens gebruikers gaat het om een betrouwbaar panel, dat ze veel onderzoeken aanbiedt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ze genoeg kunnen verdienen met GfK Panel om het de moeite waard te maken.

Natuurlijk zijn er ook negatieve ervaringen van gebruikers, want geen enkele dienst of product kan iedereen blij maken. Het zijn er echter wel bijzonder weinig. De meeste negatieve reacties klagen erover dat je geen cash, maar kortingen krijgt via dit panel. Hoewel ik snap dat dat niet iedereens voorkeur heeft, staat dit vrij duidelijk op de homepage van GfK Panel. Deze gebruikers hadden dus simpelweg wat beter moeten lezen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van GfK Panel?

Ik heb je zojuist al even uitgelegd dat gebruikers erg positieve ervaringen met GfK Panel hebben. Voor sommigen zal dat misschien al wel genoeg reden zijn om het panel eens uit te proberen. Ben je echter nog niet overstag, dan kan het wellicht helpen om een lijstje van de belangrijkste voor- en nadelen te hebben. Dat zal ik je daarom nu geven, beginnende met de voordelen.

Het belangrijkste voordeel is in mijn optiek het hoge verdienpotentieel. Niet alleen zijn gebruikers tevreden over de relatief hoge beloningen per enquête, maar je krijgt ook veel enquêtes aangeboden via dit panel. Samen zorgt dit ervoor dat je via dit panel meer verdient dan via vergelijkbare sites.

Wat ook belangrijk is, is de betrouwbaarheid van een enquêteplatform. Dat zit bij GfK Panel wel goed. Niet alleen zijn er zoals gezegd vrijwel geen gebruikers die hierover klagen, maar er zijn ook expliciet positieve ervaringen te vinden op dit gebied. Volgens gebruikers worden kortingen snel ontvangen wanneer je je punten inwisselt, en wordt je puntensaldo goed bijgehouden.

Daarnaast is ook de kwaliteit van de vragenlijsten volgens veel gebruikers erg goed. De enquêtes zijn duidelijk, waardoor je geen tijd verspilt aan het proberen te begrijpen van de vragen. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar bij diverse enquêtesites krijg je een hoop vragenlijsten die amper te begrijpen zijn, omdat het bijvoorbeeld slechte vertalingen uit het Engels zijn. Ook zijn de vragenlijsten van GfK Panel niet te lang.

“Als je een half uur bezig bent met een enquête, dan begint het wel verdacht veel op werk te lijken.”

Kort herhalend zijn dit dus de belangrijkste voordelen van GfK Panel:

 • Hoge beloningen per enquête
 • Betrouwbaar
 • Beloningen worden snel uitgekeerd
 • Veel enquêtes om in te vullen
 • Duidelijke, niet te lange enquêtes

Wat zijn de nadelen van GfK Panel?

Afgaand op wat ik hiervoor heb beschreven, zou je bijna kunnen denken dat GfK Panel een soort perfect platform is. Dat is het echter niet, al was het maar omdat perfectie niet bestaat, en geen enkel platform rekening kan houden met iedereens voorkeuren. Daarom bespreek ik hieronder de belangrijkste nadelen van GfK Panel.

Allereerst is er het nadeel dat we al besproken hebben; het feit dat je geen cash uitgekeerd kan krijgen bij GfK Panel. Daar staat zoals gezegd tegenover dat je relatief hoge kortingen krijgt bij bekende merken. Waarschijnlijk zit er dus wel iets voor je tussen, maar uiteindelijk heb je met geld natuurlijk meer vrijheid over hoe je je beloningen besteedt.

“Bij veel online panels zul je moeten kiezen tussen een hogere beloning en bestedingsvrijheid.”

Een ander nadeel is de ietwat trage klantenservice. Als je een klacht, vraag of opmerking hebt, kan het drie werkdagen duren voor je een reactie hebt. Je kan namelijk alleen via e-mail contact opnemen. GfK heeft geen telefoonnummer voor klantenservice. Drie werkdagen is natuurlijk nog wel te overzien, maar ideaal is het niet.

Dit zijn eigenlijk de belangrijkste nadelen die ik heb kunnen vinden. Dat ik verder amper nadelen heb kunnen vinden, getuigt er in mijn optiek écht van dat GfK Panel een ontzettend goed, betrouwbaar platform is. Kort herhaald zijn dit echt de enige twee belangrijke nadelen van dit platform:

 • Geen cash, maar kortingen voor je moeite
 • Traag reagerende klantenservice

Is GfK Panel de moeite waard? Mijn eindoordeel

Wie dit artikel een beetje aandachtig heeft doorgelezen, zal niet hoeven te raden wat mijn uiteindelijke eindoordeel is. Omdat ik ook weet dat sommige mensen meteen naar de conclusie scrollen, zal ik deze toch nog even herhalen. Naar mijn mening is GfK Panel een bijzonder goed platform voor het verdienen van kortingen met online enquêtes, en dus echt een aanrader.

GfK Panel is een betrouwbare site, waarmee je hoge beloningen kan verdienen. De enquêtes zelf zijn duidelijk en overzichtelijk, en je kan snel gebruik maken van je kortingen wanneer je deze hebt aangevraagd. Dit alles wordt gesterkt door de positieve ervaringen van gebruikers. GfK Panel heeft dus alles wat je van een online enquêtepanel mag verwachten.

De enige reden om niet voor dit platform te kiezen, is naar mijn idee het feit dat je geen harde cash krijgt voor je enquêtes. Als de merken die GfK Panel aanbiedt je maar beperkt interesseren, of als je liever geld wil sparen dan het meteen wil uitgeven, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander platform. Voor alle andere mensen kan ik GfK Panel alleen maar aanraden.

Wat voor online panels zijn er nog meer? 3 alternatieven

Zoals gezegd, is er eigenlijk maar één reden waarom je niet voor GfK Panel zou moeten kiezen. Als die reden voor jou echter opgaat, is het wel handig om te weten of er andere panels zijn die beter aansluiten bij je wensen. Ook kan het geen kwaad om meerdere enquêtesites tegelijk te gebruiken. Op die manier maak je je verdienpotentieel namelijk een stuk groter. Daarom zal ik nu nog drie alternatieven voor GfK Panel bespreken. Het gaat om de volgende sites:

 1. EuroClix
 2. DirectVerdiend
 3. CashbackKorting

Alternatief 1: EuroClix

Als je ooit van één enquêtepanel hebt gehoord, is de kans groot dat het EuroClix was. Dit is namelijk een heel bekend panel om online geld mee te verdienen. Er zijn goede redenen dat EuroClix zo bekend is geworden, zoals bijvoorbeeld het hoge aantal verdienmogelijkheden. Je kan niet alleen enquêtes invullen, maar bijvoorbeeld ook online shoppen voor cashback en advertenties lezen.

“Je wordt niet beroemd door een slechte service aan te bieden.”

Een ander voordeel van EuroClix is dat je er harde cash mee kan verdienen, iets wat niet mogelijk is bij GfK Panel. Deze cash wordt vrij snel uitgekeerd, namelijk binnen slechts drie werkdagen. Zodra je een bedrag van 10 euro hebt gespaard, kun je dit op je rekening laten storten. Het enige belangrijke nadeel van EuroClix is dat je wat minder hoge bedragen verdient per enquête, zeker vergeleken met GfK Panel.

Alternatief 2: DirectVerdiend

Zoals ik eerder al zei, hebben sommige mensen een voorkeur voor harde cash, terwijl andere mensen liever (iets hogere) kortingen willen. Het leuke aan DirectVerdiend.nl is dat je op deze site zelf kan kiezen wat je doet. Als jij je punten het liefst in geld wil laten uitkeren, dan kan dat. Als je echter een handige korting ziet, kun je ook daarvoor kiezen.

“DirectVerdiend biedt je een keuzevrijheid die je verder zelden ziet.”

Andere voordelen van deze site zijn het hoge aantal verdienmogelijkheden (zoals dat ook al bij EuroClix het geval was), en het feit dat je al bij een laag bedrag je geld kan laten uitkeren (€12,50 om precies te zijn). Er zit echter ook één belangrijk nadeel aan deze site: het kan maar liefst een maand duren voordat je geld op je rekening staat. DirectVerdiend is dus niet voor mensen met weinig geduld.

Alternatief 3: CashbackKorting

CashbackKorting heeft een belangrijk voordeel wat we ook al eerder zagen: je kan er op veel verschillende manieren geld verdienen. Je kan enquêtes invullen, e-mails lezen, op advertenties klikken, spelletjes spelen, online shoppen, en dat zijn nog niet eens alle mogelijkheden. Geld verdienen via deze site wordt dus niet snel eentonig. Ook krijg je hoge bedragen per handeling die je uitvoert.

Het belangrijkste nadeel van deze site hebben we helaas ook al eerder zien langskomen. Het kan ook bij CashbackKorting namelijk erg lang duren voordat je je geld daadwerkelijk op je rekening hebt. Tussen het moment dat je op “uitbetalen” klikt en het moment dat je je geld binnen hebt, kunnen wel drie weken zitten. Iets minder dus dan bij DirectVerdiend, maar nog steeds verre van ideaal.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *