Wat Is LifePoints? Test + 3 Alternatieven
Sinds ieder huishouden toegang heeft tot het internet, zijn er ook steeds meer mensen die graag een extra zakcentje willen verdienen via het internet. In reactie hierop zijn er verschillende enquêtesites ontstaan. Op deze websites kun je door het invullen van enquêtes sparen voor geld of voor kortingen. Er zijn tegenwoordig echter zoveel van die sites, dat het steeds moeilijker is om er eentje te kiezen.
Neem bijvoorbeeld LifePoints. Is deze website de moeite waard, of kun je je tijd beter ergens anders besteden? In dit artikel probeer ik achter het antwoord die vraag te komen, en laat ik je bovendien een aantal alternatieven zien, voor als je besluit dat LifePoints toch niks voor jou is. Dat doe ik als volgt:
Inhoud van dit artikel
- Wat is LifePoints precies voor platform?
- Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen
- Is LifePoints een goed platform? Een test
- Wat vinden anderen van LifePoints? Ervaringen van gebruikers
- Conclusie: is LifePoints de moeite waard?
- Welke andere enquêtesites zijn er? 3 alternatieven
- VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen
Wat is LifePoints precies voor platform?
Op internet zijn er, zoals ik al even zei, tal van verschillende enquêtesites te vinden. Deze verschillen allemaal van elkaar op een aantal vlakken, wat al een reden kan zijn om wel of niet voor een bepaalde site te kiezen. In dat kader is het handig om eerst te bepalen wat LifePoints precies voor website is, en op wat voor manier dit platform exact werkt.
LifePoints is, zoals gezegd, een enquêtewebsite. Dit houdt in dat de gebruikers van deze site enquêtes invullen voor verschillende bedrijven. Die enquêtes zijn nuttig voor die bedrijven, omdat ze hierdoor inzicht krijgen in de markt, en daar bijvoorbeeld hun marketing op kunnen aanpassen. Voor de gebruikers is het vooral nuttig vanwege de beloningen.
Op LifePoints spaar je namelijk punten. Deze punten worden, je raadt het al, LifePoints genoemd. Deze punten kun je vervolgens inwisselen voor allerlei kortingen en cadeaubonnen. Via LifePoints krijg je dus geen geld uitgekeerd. Je kan echter wel geld besparen op allerlei aankopen, en als dit aankopen zijn die je anders ook zou doen, is dat natuurlijk ongeveer hetzelfde als geld verdienen.
“Elke euro bespaard is een euro verdiend!”
LifePoints richt zich voornamelijk op het invullen van enquêtes, maar niet uitsluitend. Soms kun je bijvoorbeeld ook punten verdienen met het testen van producten. Je krijgt dan daadwerkelijk een product thuisgestuurd wat je mag testen. Aan het einde moet je dan natuurlijk wel weer een enquête invullen om je ervaringen door te geven.
Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen
Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:
- Zonder technische kennis
- Zonder product
- Zonder opstartkosten
- Zonder te adverteren
- Zonder vooropleidingen
Is LifePoints een goed platform? Een test
Er zijn tal van manieren waarop je kan inschatten of iets een goed platform is, zoals het zoeken naar online reviews, of het lezen van alle kleine lettertjes op de website. Als je het zeker wil weten, is er echter maar één manier: het platform zelf testen. Daarom heb ik voor dit artikel een account aangemaakt op LifePoints, om zelf eens te ervaren hoe dat is.
Wat me al snel opviel aan LifePoints, is dat je vrij vaak enquêtes kunt invullen, en dus daadwerkelijk een mooi aantal punten kunt sparen binnen een relatief beperkte tijd. Je wordt via e-mail op de hoogte gesteld van nieuwe enquêtes, dus je hoeft niet continu de site te checken omdat je bang bent om iets te missen. Wanneer je af en toe je mailbox bekijkt, zit je goed.
Wat me ook opvalt, is dat er veel handige kortingen te krijgen zijn in ruil voor je punten. Je hebt natuurlijk alleen iets aan kortingen en cadeaubonnen als je ze kan krijgen voor iets wat je ook echt wil hebben, maar dat zit hier wel goed. Zo kun je bijvoorbeeld een cadeaubon krijgen voor Amazon, een site waarop je zo ongeveer elk product kan vinden dat er bestaat.
“Een waardebon voor Amazon is bijna hetzelfde als het bedrag in geld.”
Het uitkeren van kortingen en cadeaubonnen gebeurde vrij snel. De kortingen die ik heb aangevraagd, stonden vrijwel meteen klaar om gebruikt te worden. Dit kan natuurlijk verschillen afhankelijk van de kortingen die je kiest, maar mijn ervaring hiermee is dus in ieder geval positief. Al met al krijg ik een positieve indruk van LifePoints.
Wat vinden anderen van LifePoints? Ervaringen van gebruikers
Mijn ervaring met LifePoints was dus erg positief, maar heel representatief is dat natuurlijk niet. Als je echt wil weten of een site goed is, heb je meer dan één ervaring nodig. Gelukkig is LifePoints aangesloten bij Trustpilot. Dit is een onafhankelijke site waarop gebruikers hun ervaringen met LifePoints kunnen achterlaten. Laten we daar eens kijken wat men over deze site zegt.
Wat meteen opvalt, is de ontzettend hoge score die gebruikers aan LifePoints geven. Gebruikers kunnen een site op Trustpilot beoordelen met 1 tot 5 sterren, en LifePoints krijgt gemiddeld maar liefst 4,6 sterren van haar gebruikers. Aangezien er in totaal maar liefst 11.905 reviews zijn achtergelaten, kun je dus wel zeggen dat de meeste mensen enorm enthousiast zijn over deze site. Soms willen sites nog wel eens frauderen door zelf positieve reviews achter te laten, maar met zulke aantallen is dat nagenoeg onmogelijk.
“Er zijn maar weinig dingen waar 93% van alle mensen enthousiast over is, maar LifePoints is er één van.”
Positieve reviews hebben het vooral over de grote hoeveelheid enquêtes die ze kunnen invullen, waardoor het écht zin heeft om punten te sparen via deze site. Ook zijn mensen te spreken over het grote aantal waardebonnen dat via deze site beschikbaar is. De ervaringen van de meeste mensen stroken dus met mijn eigen ervaringen. Eén negatief puntje is dat het soms even kan duren voordat een bepaalde korting wordt opgestuurd.
Natuurlijk zijn er ook altijd negatieve reviews, maar dat zijn er maar heel weinig (het aantal reviews van 1 of 2 sterren bedraagt minder dan 5 procent van alle reviews). De klantenservice van LifePoints reageert bovendien op al die negatieve reviews, en vaak blijkt het probleem dan vrij makkelijk op te lossen, of blijkt het te gaan om domme fouten van de gebruikers zelf. Die paar negatieve reviews kun je wat mij betreft dus prima negeren.
Conclusie: is LifePoints de moeite waard?
Als je het voorgaande in dit artikel hebt gelezen, dan voel je waarschijnlijk al wel aan waar ik heen ga met mijn conclusie. Voor de mensen die liever meteen naar het einde scrollen voor het eindoordeel, zal ik het echter toch nog even expliciet zeggen: ik ben heel positief over LifePoints, en ik zou het aan iedereen aanraden die door middel van enquêtes geld wil besparen.
Ik ben vooral te spreken over het hoge aantal enquêtes (waardoor je snel veel punten kan sparen), en het mooie aanbod van kortingen (waardoor je ook daadwerkelijk iets hebt aan die punten). Ook andere gebruikers van LifePoints zijn zeer positief over de site, en hebben hiervoor veelal dezelfde redenen als ik.
Het enige belangrijke nadeel van LifePoints, is naar mijn idee dat je niet in geld uitbetaald wordt. Cadeaubonnen en kortingen zijn natuurlijk hartstikke handig, maar keiharde cash is nog net wat beter. Als dit voor jou belangrijk is, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere enquêtesite. Er zijn namelijk ook websites die wél gewoon geld op je rekening storten.
Welke andere enquêtesites zijn er? 3 alternatieven
Het feit dat ik en anderen heel positief zijn over LifePoints, betekent natuurlijk niet meteen dat dit ook de beste site voor jou is. Om te weten of dat het geval is, zul je LifePoints ook moeten vergelijken met andere enquêtesites. Als jij benieuwd bent of er niet een ander platform is dat beter bij jou past, dan raad ik je aan om door te lezen. In de rest van dit artikel geef ik je namelijk de volgende drie alternatieven op LifePoints, en leg ik uit wat hun sterke en zwakke punten zijn:
- EuroClix
- CashbackKorting
- DirectVerdiend
Overigens kun je natuurlijk ook prima meerdere enquêtesites tegelijk gebruiken. Als je hier genoeg tijd voor hebt, zorg je op die manier natuurlijk voor maximale winst. Ook als je LifePoints wel ziet zitten, kan het dus nuttig zijn om ook even te kijken of één van de volgende sites je aantrekt.
Alternatief 1: EuroClix
We beginnen met één van de meest bekende spaarprogramma’s die er is: EuroClix. Als je geld wil verdienen met online enquêtes, dan is EuroClix een prima optie. Daarnaast zijn er ook nog andere manieren waarop je geld kan verdienen op EuroClix. Denk bijvoorbeeld aan online shoppen, het lezen van e-mails of het werven van andere leden.
Een voordeel van EuroClix ten opzichte van LifePoints is dat je in geld uitbetaald wordt. Zo kun je dus zelf bepalen waar je je geld uitgeeft. Het gaat dan echter wel om lagere bedragen dan de kortingen van LifePoints. Dit is eigenlijk altijd het geval: omdat bedrijven bij kortingen zeker weten dat je het geld weer uitgeeft, willen ze die kortingen best wat hoger maken dan de bedragen van sites die direct uitkeren.
“Heb je liever iets minder geld wat je overal kan besteden, of iets meer geld wat je maar op één plek kan uitgeven?”
Wat Euroclix verder onderscheidt van andere websites, is dat je al snel uitbetaald kan worden. Als je 10 euro hebt gespaard, kun je dit al op je rekening laten uitkeren. Dit staat dan vervolgens ook echt binnen 3 werkdagen op je rekening, dus je hoeft niet weken te wachten op je geld. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een uitbetalingstermijn van meerdere weken komt vaker voor dan je denkt.
Alternatief 2: CashbackKorting
De naam CashbackKorting doet het misschien lijken alsof je via deze site alleen maar cashback-korting op online shoppen kan krijgen, maar dat is zeker niet waar, Ook voor enquêtes is deze site zeer geschikt. Daarnaast kun je onder andere ook geld verdienen met het lezen van e-mails, het spelen van spelletjes, en het klikken op bepaalde advertenties.
Ook bij CashbackKorting kun je je gespaarde tegoed in geld laten uitkeren, wat een voordeel is ten opzichte van LifePoints. Vergeleken met andere sites krijg je bij CashbackKorting ook vrij hoge beloningen. Het bedrag dat je alleen maar krijgt om je in te schrijven, bedraagt bijvoorbeeld al €7,50. Als je ervoor zorgt dat een vriend zich inschrijft, krijg je hier maar liefst €5,- voor.
Een groot nadeel van CashbackKorting is dat je lang moet wachten op je geld. Allereerst kun je pas uitbetalen bij 25 euro, dus je moet wat langer doorsparen voor je je geld op je rekening kan laten zetten. Als je dan eindelijk kan uitbetalen, kan het tot drie weken duren voor je geld binnen is. Je moet dus wel geduld hebben met deze site.
“Bij CashbackKorting voelt het soms alsof je betaald wordt voor het wachten.”
Alternatief 3: DirectVerdiend
Ook DirectVerdiend is een site die niet alleen online enquêtes aanbiedt om geld mee te verdienen, maar ook een aantal andere manieren biedt om dit te doen. Zo kun je onder meer geld verdienen door mee te doen aan prijsvragen, door het lezen van e-mails en door op advertenties te klikken. Ook het delen van een link op social media, om DirectVerdiend te promoten, levert je geld op.
Een belangrijk voordeel van DirectVerdiend, is dat je kan kiezen tussen geld of kortingen. Zoals gezegd zijn kortingen vaak voordeliger, maar dan moet er natuurlijk wel een korting zijn waar jij iets aan hebt. Bij DirectVerdiend kun je die afweging steeds opnieuw maken. Is er een korting die ik graag wil, of interesseren de kortingen me niet, en wil ik liever geld?
“Bij DirectVerdiend kies jij wat jou het beste uitkomt.”
Een ander voordeel is dat DirectVerdiend al uitkeert bij een laag bedrag. Je hoeft maar €12,50 te hebben gespaard om een uitbetaling aan te vragen. Een nadeel is dan wel weer dat de betaling lang duurt. Het verschilt sterk per klant en per betaling hoe lang dit duurt, maar er staat een maximum van 30 dagen voor. In het ergste geval ben je dus een volledige maand op je geld aan het wachten. Dat vraagt natuurlijk wel veel van je geduld.