Werkt Geld Verdienen door Mails Lezen? Onderzoek + 4 Alternatieven

Als er iets is waar bijna iedereen wel eens over heeft gedroomd, dan is het wel slapend rijk worden. Hoe heerlijk zou het zijn om geld binnen te harken zonder daar iets voor te hoeven doen? In de werkelijkheid zal natuurlijk niemand zijn geld aan jou willen geven voor niets, maar soms hoor je toch over manieren van geld verdienen die daarbij aardig in de buurt lijken te komen.

Eén van die manieren is het verdienen van geld door het lezen van e-mails. Is het écht zo dat je geld binnen kan halen, enkel en alleen door een e-mailtje te openen en misschien eens ergens op te klikken? Dit klinkt toch te mooi om waar te zijn? In dit artikel zal ik die vraag beantwoorden, aan de hand van de volgende punten:

 • Kun je echt geld verdienen door het lezen van e-mails?
 • Hoeveel geld verdien ik hiermee?
 • Meer verdienen vanuit je luie stoel? 4 alternatieven om online geld te verdienen

Kun je echt geld verdienen door het lezen van e-mails?

Laten we dit artikel maar gewoon beginnen door de meest belangrijke vraag te beantwoorden: ja, het is mogelijk om geld te verdienen door het lezen van e-mails. Iets uitgebreider gezegd: er zijn bedrijven (zoals EuroClix en iPay) waar je een account moet aanmaken, en die je dan vervolgens in staat stellen om geld te verdienen door het uitvoeren van simpele handelingen. Dit kan bestaan uit het klikken op een link, het invullen van een korte enquête, of inderdaad het lezen van een e-mail.

Dit klinkt je misschien wat gek in de oren, want wie heeft er nou wat aan als jij een mailtje opent of op een linkje klikt? Dit kan om verschillende redenen nuttig zijn voor een bedrijf. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een bedrijf jou graag advertenties wil sturen in de hoop dat je iets koopt, en dat ze daar best voor willen betalen. Of misschien doet een bedrijf marktonderzoek voor een nieuw product, en kan jij daarbij helpen door een paar vraagjes te beantwoorden.

Hoe het ook zij, je kan dus worden betaald voor dingen die jou heel weinig moeite kosten, omdat deze handelingen, ondanks die kleine moeite die ze kosten, een zekere waarde hebben voor een bepaald bedrijf. Meestal zullen die handelingen vrijblijvend zijn; je zit nergens aan vast, en je hoeft niet iets te kopen. Check wel altijd even of dat ook echt zo is bij het bedrijf waar jij je account aanmaakt.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Hoeveel geld verdien ik hiermee?

Dit alles klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Jij doet eigenlijk bijna niks, en bedrijven zijn om de één of andere reden bereid om jou daarvoor te betalen. Er moet dan toch ergens een addertje onder het gras zitten? Zou het dan misschien zo zijn dat je hier maar erg weinig geld voor betaald krijgt?

Ik zal je in dat opzicht inderdaad helaas moeten teleurstellen; het gaat inderdaad meestal om vrij lage bedragen die je op deze manier verdient. Wat jij doet heeft wel een bepaalde waarde voor een bedrijf, maar ook weer geen gigantisch hoge waarde, en bovendien moet het bedrijf dat hiertussen hangt ook nog iets verdienen. Op die manier blijft er voor jou niet veel over.

Het zal een beetje verschillen hoeveel je verdient via dergelijke platformen. Voor het klikken op een link of het lezen van een mailtje zul je gemiddeld 1 of 2 eurocent kunnen verdienen. Een korte enquête zal je waarschijnlijk tussen de 10 en 50 cent kunnen opleveren. Geen vetpot dus, zeker geen manier om slapend rijk te worden.

Wat ik hier echter niet mee wil zeggen, is dat het niet de moeite waard is om je voor zo’n programma op te geven. Het gaat weliswaar om lage beloningen, maar je hoeft er aan de andere kant ook bijna geen moeite voor te doen. Als jij ervoor zorgt dat je zo vaak mogelijk klikt of een mail leest, dan kan dat na verloop van tijd toch best oplopen tot een leuk bedragje. Een significante aanvulling op je inkomen zal het echter nooit worden.

Meer geld verdienen vanuit je luie stoel? 4 alternatieven om online geld te verdienen

Nu je erachter bent gekomen hoe weinig je verdient met het lezen van e-mails, vraag je je misschien af of er ook betere manieren zijn om online geld te verdienen. Als jij graag wat méér wilt verdienen dan die paar cent per klik, lees dan vooral door, want in de rest van dit artikel zullen enkele alternatieven aan bod komen wat betreft het online verdienen van geld. Ik zal de volgende manieren bespreken:

 • Affiliate marketing
 • Enquêtes invullen
 • Spullen verkopen op Marktplaats
 • YouTube-video’s maken

Alternatief 1: Affiliate marketing

Als je wat meer geld wilt verdienen dan je verdient met het lezen van mails, zonder daar al te veel werk voor te hoeven doen, kan zogeheten affiliate marketing een uitkomst zijn. Hierbij komt het erop neer dat je een link op internet plaatst naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Als er vervolgens dan iemand op die link klikt en het product of de dienst koopt, dan krijg jij een bepaald bedrag van de verkoper. Eigenlijk is dit een soort van vrijblijvende manier van reclame maken voor een bedrijf.

“Waarom zou je gratis producten aan je vrienden aanraden als je er ook geld aan kan verdienen?”

Misschien heb je niet meteen een website waar je zo’n link op zou kunnen plaatsen, maar je kan die link ook gewoon delen op je social media. In het tijdperk van Twitter en Facebook heeft eigenlijk iedereen een platform en een publiek. Als jij een beetje weet in wat voor soort producten jouw vrienden, familie en collega’s geïnteresseerd zijn, en dus gericht bepaalde links kan plaatsen, is de kans groot dat er wel een paar mensen zullen zijn die erop klikken en vervolgens iets kopen.

Hoeveel geld je kan verdienen met affiliate marketing, zal sterk afhankelijk zijn van de grootte van je netwerk, en hoeveel procent van jouw netwerk ook daadwerkelijk iets koopt. Vooral als je veel online vrienden hebt, zul je met affiliate marketing best leuke bedragen kunnen verdienen. Als jij echter alleen een Twitter-account met 15 volgers hebt, zal affiliate marketing niet zoveel zin hebben.

Alternatief 2: Enquêtes invullen

Zoals ik net al even heb uitgelicht, kun je met het invullen van enquêtes een stuk meer geld verdienen dan met het klikken op linkjes of het lezen van mails, vaak wel tientallen keren meer. Als je je daarom gaat inschrijven voor een online platform, kun je maar beter kiezen voor een platform dat alleen maar enquêtes aanbiedt, een zogeheten panelsite.

Via die website krijg je enquêtes aangeboden, en vervolgens krijg je per ingevulde vraag een bepaald bedrag. Soms vindt die uitbetaling plaats in waardebonnen, maar er bestaan ook meer dan genoeg sites die gewoon het bedrag in geld op je rekening storten. Als je op zoek bent naar een panelsite, dan zijn de onderstaande panelsites het best beoordeeld:

 • Panelclix
 • Opinieland
 • Toluna
 • Panelwizard
 • GlobalTestMarket
 • I-Say
 • Waardevolle Mening
 • MySurvey

Je hoeft er natuurlijk nog steeds niet van uit te gaan dat je hiermee een soort van vervangend inkomen kan verdienen, waardoor je nooit meer hoeft te werken, maar als je met relatief weinig moeite een extra zakcentje wil verdienen, dan zit je met enquêtes wel goed.

Alternatief 3: Spullen verkopen op Marktplaats

Misschien dat deze tip een beetje voor de hand ligt, maar de meeste mensen zouden echt eens een keer wat beter moeten nadenken over wat ze allemaal wel en niet nodig hebben. Hoeveel spullen heeft de gemiddelde Nederlander wel niet op zijn of haar zolder of in de schuur liggen, en hoeveel daarvan zal waarschijnlijk nooit meer worden gebruikt? Dingen die bij jou alleen maar stof liggen te verzamelen en ruimte innemen, kunnen voor anderen een hele hoop geld waard zijn.

Ik zou je daarom aanraden om je berging, zolder en/of schuur eens grondig uit te zoeken, en alles wat je niet meer nodig hebt op Marktplaats te zetten. Geef mensen hier ook de tijd om een beetje tegen elkaar op te bieden, want op die manier brengen jouw oude spullen de hoogste prijs op. Half Nederland zit op Marktplaats, dus kijk altijd even goed of je denkt dat er misschien nog wel een hoger bod zou kunnen volgen.

“Waar zou jij gelukkiger van worden; een doos oude platen waar je al jaren niet naar om hebt gekeken, of 100 euro?”

Iets waar je wel rekening mee moet houden, is onbetrouwbare klanten. Als je ervan uitgaat dat iedereen op het internet het beste met jou voor heeft, dan zal je al snel worden bedrogen. Je kan bijvoorbeeld beter niks opsturen zolang je nog niet betaald bent. Het makkelijkste is om de klant naar jouw huis te laten komen, om daar gelijk over te steken. Je kan ook ergens anders afspreken, maar zorgt dan wel dat je dit op een openbare plek doet, zodat je niet wordt beroofd.

Wat ook kan helpen, zijn de ervaringen van anderen met een bepaalde koper. Op Marktplaats kun je de ervaringen lezen van andere gebruikers die iets aan een bepaalde gebruiker hebben verkocht, of van die gebruiker hebben gekocht. Als die ervaringen slecht zijn, dan weet je dat je beter met een andere koper kan gaan.

Los van dit ene punt is het verkopen van spullen via Marktplaats één van de makkelijkste manieren om wat extra geld te verdienen. Er zijn meer dan genoeg mensen die honderden euro’s aan spullen op zolder hebben liggen waar ze toch nooit meer naar omkijken, en dat is natuurlijk doodzonde. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee, en verkoop je oude zooi aan iemand die er wél blij van wordt.

Alternatief 4: YouTube-video’s maken

Een wellicht wat minder voor de hand liggende manier om online geld te verdienen, is het maken van video’s voor YouTube. Op YouTube kun je namelijk geld verdienen aan de filmpjes die je uploadt, door middel van advertenties die voor en naast je video’s worden getoond aan gebruikers van de site. Je krijgt een klein bedrag voor iedere gebruiker die een advertentie te zien krijgt, en als iemand ook daadwerkelijk op de advertentie klikt, dan wordt het bedrag wat hoger.

Misschien denk je dat je de kennis en vaardigheden mist om YouTube-video’s te maken, maar in werkelijkheid kan dit heel erg makkelijk zijn. Er zijn genoeg succesvolle YouTubers die alleen maar een webcam gebruiken, en het kan zelfs genoeg zijn als je alleen maar je stem opneemt, en daar overheen wat afbeeldingen laat zien. Wat het onderwerp van je video’s gaat zijn, is helemaal aan jou. Dit maakt eigenlijk ook totaal niet uit, zolang er maar een doelgroep is die hierin geïnteresseerd is.

Mensen moeten je video natuurlijk wel bekijken als je er wat aan wil verdienen, en dus moeten ze je filmpjes kunnen vinden. Iets wat hierbij kan helpen, zijn de zogenaamde “tags” die je aan je video kan toevoegen. Als je hier alle zoektermen in neerzet die ook maar enig verband houden met jouw video, dan maakt dit de kans groter dat mensen jouw video te zien krijgen via Google.

Als je geld wilt verdienen met je filmpjes, is het verder belangrijk dat er geen auteursrecht zit op beeldmaterialen of muziek die je gebruikt. Je mag namelijk niet zomaar geld verdienen aan dingen die niet van jou zijn. Als jij beelden of geluiden gebruikt die niet van jou zijn, zal YouTube de advertentie-inkomsten niet aan jou uitkeren, maar aan degene van wie het oorspronkelijke materiaal is.

Als je wat sneller een publiek voor je filmpjes wilt opbouwen, dan raad ik je aan om al je video’s te delen op sociale media. Als meer mensen op jouw filmpje klikken, krijgen vervolgens ook meer mensen jouw filmpjes voorgesteld op YouTube, waardoor je nóg meer views zal krijgen. Een paar weergaven van vrienden en familie kunnen dus voor een soort sneeuwbal-effect zorgen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *