Werkt CashbackXL? Review + 3 Alternatieven

Het internet heeft ons leven op een heleboel verschillende manieren verrijkt, bijvoorbeeld op het gebied van online shoppen. Het internet heeft het makkelijker dan ooit gemaakt om geld te besparen op je online aankopen. Dat is niet alleen het geval doordat je nu veel makkelijker prijzen kan vergelijken, maar ook door cashback-sites.

Deze sites geven je de mogelijkheid om geld te besparen, doordat ze je geld teruggeven zodra je een online aankoop hebt gedaan. Een soort korting dus, maar dan achteraf. Eén van die sites is CashbackXL.

Is deze site betrouwbaar en de moeite waard, of kun je beter op zoek gaan naar een ander cashback-programma? Die vraag staat in dit artikel centraal. Ik zal die vraag beantwoorden aan de hand van de volgende punten:

 • Werkt CashbackXL goed? Ervaringen van gebruikers
 • Wat zijn de voordelen van CashbackXL? 2 voordelen
 • Wat zijn de nadelen van CashbackXL? 4 nadelen
 • Welke andere cashback-sites bestaan er? 3 alternatieven

Werkt CashbackXL goed? Ervaringen van gebruikers

Als je wil weten of CashbackXL een goed en betrouwbaar programma is, kun je dit natuurlijk het beste vragen aan de gebruikers ervan. Zij hebben immers ervaring met deze site, dus hun mening zal je waarschijnlijk meer vertellen dan een lijstje met voor- en nadelen. Daarom begin ik dit artikel door eens naar de ervaringen van gebruikers van CashbackXL te kijken.

Op dit gebied kan ik je goed nieuws geven: de ervaringen van die gebruikers zijn zeer positief. CashbackXL is aangesloten bij Kiyoh, een site waarop gebruikers hun ervaringen met de site kunnen achterlaten. Dit is een onafhankelijke website, dus CashbackXL kan inhoudelijk geen invloed uitoefenen op de inhoud van gebruikersreviews.

CashbackXL krijgt op deze site een gemiddeld cijfer van 9,3 van haar gebruikers. Gebruikers zijn dus niet alleen tevreden, maar zelfs laaiend enthousiast over CashbackXL. 401 gebruikers hebben hun ervaringen op deze site achtergelaten, en maar liefst 97% van die ervaringen is positief. Dit zijn cijfers die er niet bepaald om liegen!

“Er zijn maar weinig dingen waar 97% van de mensen het over eens is.”

Uiteraard is er ook een handjevol negatieve reviews te vinden, maar als je die zo doorleest, dan krijg je het idee dat dit meer aan de gebruikers ligt dan aan de site. Het gaat vooral om mensen die geen geld uitgekeerd krijgen, omdat ze zich niet aan de regels hebben gehouden. Wanneer jij dit wel doet, dan heb je dus weinig te vrezen.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat zijn de voordelen van CashbackXL? 4 voordelen

Je weet nu dus dat de meeste gebruikers van CashbackXL erg positief zijn over de site, maar je weet nog niet precies waarom dat het geval is. Daarom heb ik de reviews ook inhoudelijk doorgespit, zodat ik jou precies kan vertellen wat de voordelen van CashbackXL zijn. Het gaat om de volgende voordelen:

 • CashbackXL keert maandelijks uit
 • CashbackXL keert relatief hoge bedragen uit
 • Communicatie met CashbackXL is duidelijk en klantvriendelijk
 • Veel verschillende webshops zijn bij CashbackXL aangesloten

Voordeel 1: CashbackXL keert maandelijks uit

Er zijn spaarprogramma’s waarbij je erg lang moet wachten voordat je je gespaarde geld uitbetaald kan krijgen. Hier hoef je bij CashbackXL echter niet bang voor te zijn. Bij deze site kun je namelijk iedere maand je geld laten uitkeren. Als jij vindt dat je een mooi bedragje hebt opgespaard, kun je dit dus daadwerkelijk binnen een maand op je rekening hebben staan.

“Je hebt niks aan een torenhoge balans als je hem niet kan omzetten in geld.”

Uiteraard kan het een keertje voorkomen dat er eenmalig wat vertraging plaatsvindt in de uitbetalingen, maar volgens gebruikers gebeurt dat heel zelden. Bovendien krijgen ze hierover altijd een snelle reactie van de klantenservice, waardoor uitbetaling ook in die gevallen vaak alsnog (bijna) op tijd plaatsvindt.

Voordeel 2: CashbackXL keert relatief hoge bedragen uit

Veel van de gebruikers van CashbackXL geven in hun review aan dat ze ook ervaring hebben met andere cashback-sites. Hierdoor kunnen ze CashbackXL dus goed vergelijken met de concurrentie, en dit doen ze dan ook. CashbackXL komt erg positief uit die vergelijkingen. Volgens gebruikers keert CashbackXL namelijk vrij hoge bedragen uit per aankoop.

“Als je geld wil besparen, dan kies je toch voor de site waarmee je het meest bespaart?”

Dit leidt er dus toe dat je met CashbackXL veel meer geld bespaart dan met veel andere sites. Eén gebruiker geeft zelfs aan dat hij of zij al honderden euro’s heeft weten te besparen via deze site. Een andere gebruiker gaf aan dat hij al binnen vier weken bijna 25 euro had weten te besparen, terwijl hij slechts enkele aankopen via de site had gedaan. Ook als je helemaal niet zo veel online shopt, kun je dus best wat geld besparen met deze site!

Voordeel 3: Communicatie met CashbackXL is duidelijk en klantvriendelijk

Als het om cashback-diensten gaat, dan is het onvermijdelijk dat er problemen en misverstanden ontstaan. Als jij je cashback-korting voor een product wil, dan zijn daar namelijk meerdere partijen bij betrokken. Communicatie kan een probleem vormen als er iets misgaat, omdat je niet per se weet of je bij de cashback-website of bij de webshop moet zijn.

Het is daarom van belang dat cashback-sites een goede klantenservice hebben, en over die klantenservice zijn de gebruikers van CashbackXL bijzonder positief. Volgens hen verloopt de communicatie duidelijk, en is deze bovendien erg klantvriendelijk en oplossingsgericht. Hierdoor worden problemen in de meeste gevallen erg snel opgelost.

“Problemen zijn onvermijdelijk, het gaat erom of er oplossingen zijn.”

Natuurlijk ligt het probleem soms gewoon bij de webshops, waardoor CashbackXL weinig voor je kan doen. In dat geval weet de klantenservice je volgens gebruikers echter wel aan te wijzen waar je wél moet zijn met je klachten, zodat de problemen uiteindelijk vaak alsnog worden opgelost.

Voordeel 4: Veel verschillende webshops zijn bij CashbackXL aangesloten

Cashback-kortingen zijn natuurlijk één van de makkelijkste manieren om geld te besparen. Je hebt zo nu en dan gewoon spullen nodig, en de meeste Nederlanders zijn allang gewend om die spullen te kopen via het internet. Het is echter wel belangrijk dat er genoeg webshops zijn die zo’n cashback-korting aanbieden. Als je de meeste producten op andere webshops moet kopen, heb je natuurlijk weinig aan een cashback-programma.

“Geld besparen heeft natuurlijk alleen zin voor dingen die je ook daadwerkelijk wil kopen.”

Wat dat betreft zit je bij CashbackXL wel goed. Bij deze site zijn namelijk veel verschillende webshops aangesloten. Meer dan 170 merken en winkels zijn bij dit programma aangesloten, dus je hebt ook daadwerkelijk de kans om maximale cashback-korting te scoren. Gebruikers van CashbackXL zijn over het algemeen zeer tevreden over het aanbod, met name in vergelijking met andere cashback-sites.

Het gaat ook om veel verschillende soorten webshops. Van elektronica tot verzekeringen, van mode tot eten en drinken, en van telefoonabonnementen tot kinderspeelgoed. Als jij ergens naar op zoek bent, is de kans dus groot dat je het zal vinden op een webshop die is aangesloten bij CashbackXL, en je dus geld terugkrijgt.

Wat zijn de nadelen van CashbackXL? 2 nadelen

CashbackXL heeft dus een hoop positieve kanten, maar een review is natuurlijk niet volledig als er niet ook op de nadelen wordt ingegaan. Iedere service heeft ook zo zijn mindere kanten, en dat is dan ook waar ik me nu op zal richten. Ik zal stilstaan bij de volgende nadelen, zoals die door gebruikers van CashbackXL zijn ervaren:

 • Je moet je aan veel regels houden
 • Een aantal grote webshops is niet aangesloten bij CashbackXL

Nadeel 1: Je moet je aan veel regels houden

Een nadeel dat door veel gebruikers wordt benoemd, is dat er veel regels zijn waar je je aan moet houden. Ik zal je hier geen volledige uiteenzetting geven van wat je allemaal moet doen om je cashback-kortingen te claimen, maar je moet een hele hoop dingen bewaren en naar de juiste mensen opsturen voordat je aankopen worden bevestigd, en je dus je geld kan claimen.

Dat is natuurlijk een beetje onhandig, maar in zekere zin ook onvermijdelijk. Webshops moeten bewijs hebben dat je ook daadwerkelijk iets bij ze hebt gekocht, want ze gaan natuurlijk geen gratis geld weggeven. Dit soort regeltjes vind je daarom niet alleen bij CashbackXL, maar ook bij de meeste andere cashback-sites. Hoewel dit dus vervelend is, is er niet zoveel aan te doen.

“Gratis geld is toch wel een héél klein beetje extra moeite waard?”

Ik zou je echt aanraden om van tevoren goed door te lezen hoe je je aankopen moet doen en wat je daarbij moet bewaren, want het zou natuurlijk zonde zijn als je je geld niet krijgt omdat je iets fout doet. Zoals ik eerder al zei, gaan bijna alle negatieve reviews van CashbackXL over deze regeltjes. Als je deze simpelweg goed naleeft, is er dus niets aan de hand.

Nadeel 2: Een aantal grote webshops is niet aangesloten bij CashbackXL

Een ander nadeel dat door veel gebruikers van CashbackXL wordt genoemd, is dat er een aantal grote webshops niet aangesloten is bij deze site. Als voorbeeld wordt bijvoorbeeld Bol.com genoemd, de site waar veel Nederlanders hun online aankopen doen. Dit is op zich waar, maar dit is ook iets wat je bij veel andere cashbacksites ziet.

De reden dat websites meedoen aan cashback-programma’s is namelijk vanwege de promotie die ze dat biedt. Als zij zijn aangesloten bij een cashback-site, zal dit ertoe leiden dat er meer aankopen via die site worden gedaan. Grotere websites hebben die promotie niet nodig. Mensen hebben geen extra redenen nodig om dingen bij Bol.com te kopen, en voor extra naamsbekendheid hoeven ze het ook niet te doen. Voor zo’n site is cashback-korting dus alleen maar weggegooid geld.

“Wanneer iedereen je winkel al kent, hoef je ook geen reclame meer te maken.”

Als het je geld bespaart, is het bovendien toch niet zo’n ramp om je aankopen bij andere webshops te moeten doen dan je gewend bent? Er zijn meer dan genoeg webshops aangesloten bij CashbackXL, dus uiteindelijk zal je het product wat je nodig hebt vast wel kunnen vinden bij één van die webshops. Gezien de hoge bedragen die je op die manier kan besparen, lijkt me dat zeker de moeite waard.

Welke andere cashback-sites bestaan er? 3 alternatieven

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, ben ik over het algemeen erg positief over CashbackXL. Misschien is dat voor jou al wel genoeg om CashbackXL eens uit te proberen, maar het kan ook zijn dat je nog twijfelt. Er zijn natuurlijk ook een hoop andere cashback-sites die je kan proberen. Daarom zet ik nu nog even de beste alternatieven voor CashbackXL onder elkaar. Het gaat om de volgende sites:

Alternatief 1: EuroClix

Het kan zijn dat je al eens van EuroClix hebt gehoord, aangezien het één van de bekendste cashback-sites is die er bestaan. Een groot voordeel van EuroClix is dat er heel veel webshops bij aangesloten zijn. Euroclix betaalt uit vanaf 15 euro. Daarnaast krijg je een welkomstbonus van 2 euro als je je inschrijft. In de vijftien jaar dat EuroClix al bestaat, zijn de meeste gebruikers erg positief over deze dienst.

Alternatief 2: Cashback.nl

De site Cashback.nl heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere websites. Zo hoeft er maar 1 euro op je balans te staan om te kunnen uitkeren. Daarnaast zijn er heel veel webshops aangesloten bij Cashback.nl, waaronder ook en hoop bekende webshops. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de HEMA en aan Thuisbezorgd. Ook een aantal buitenlandse webwinkels is bij Cashback.nl aangesloten, zoals bijvoorbeeld het populaire AliExpress.

Alternatief 3: ShopBuddies

Een ander erg goed programma voor cashback-kortingen is ShopBuddies. Ook bij ShopBuddies kun je bedragen laten uitkeren vanaf 1 euro. ShopBuddies onderscheidt zich vooral door de bekende winkels die erbij zijn aangesloten. Via ShopBuddies kun je cashback-kortingen krijgen bij o.a. Bol.com, Albert Heijn en de Bijenkorf. Het gaat bovendien ook om veel webshops: maar liefst 35.000 in Nederland alleen al. Net als bij Cashback.nl zijn er ook een hoop buitenlandse webwinkels aangesloten bij ShopBuddies.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *