Wat Is Doge Coin (Doge) en Waar Kan Ik Het Kopen? 3 Tips

Dogecoin zet het internet op z’n kop. Mark Cuban, Elon Musk en zelfs beef jerky-merk Slim Jim zijn er binnen no-time in gerold.

De cryptocurrency die minder dan tien jaar geleden nog als een parodie begon en ook werd gezien, heeft dit jaar een wilde rit gemaakt, zeker aangezien individuele investeerders zich hebben opgestapeld.

Dogecoin, dat aan het begin van het jaar voor minder dan 1 cent werd verhandeld, sprong niet lang geleden (in mei), volgens CoinDesk, naar 74 cent in de aanloop naar het “Saturday Night Live” hostingdebuut van meneer Musk, de miljardair-topman van de fabrikant van elektrische voertuigen Tesla Inc. op 8 mei.

Op zijn hoogtepunt gaf dat de cryptocurrency een year-to-date winst van wel meer dan 15.000%, volgens de slotcijfers van CoinDesk. Dit is dus meer dan een verviervoudiging van de winst op de S&P 500, inclusief dividenden, sinds 1988. Logischerwijs is het zeer interessant om je te verdiepen in Dogecoin.

In dit artikel geven we je alle ins en outs van Dogecoin, beschrijven we waar je het kunt kopen en geven we je nog 3 tips mocht je daadwerkelijk willen investeren.

Wat is Dogecoin?

Volgens de medeoprichter van deze cryptocurrency, Billy Markus, is de juiste uitspraak “dohj-coin”.

Sommigen spreken echter de eerste lettergreep liever uit als “hond” (dog) of “doggy”. Dogecoin is een cryptocurrency die in 2013 eigenlijk als een grap begon. Het is een satirisch eerbetoon aan Bitcoin, ontworpen om geen ander doel te dienen dan een paar mensen te laten lachen. Toch is het inmiddels wel anders.

Het is vernoemd naar een internetmeme rond het beeld van een Shiba Inu-hond met slechte spellingsgewoonten – dus ‘doge’ in plaats van ‘dog’.

Software-ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer hebben eind 2013 Dogecoin opgericht/ontwikkeld. Palmer heeft het logo van de cryptocurrency gebrandmerkt met behulp van een destijds populaire meme met het opzettelijk verkeerd gespelde woord “doge” om een ​​Shiba Inu-hond te beschrijven.

Dogecoin begon dus echt voornamelijk om de draak te steken met Bitcoin. In het begin organiseerde een gemeenschap van enthousiastelingen publiciteitsstunts om Dogecoin’s profiel te vergroten. Ze verzamelden fondsen om bijvoorbeeld het Jamaicaanse bobslee-team naar de Olympische Spelen van 2014 te sturen, of sponsorden een NASCAR-coureur.

Begin 2021 kreeg Dogecoin een cultstatus op het WallStreetBets-prikbord van Reddit – de belangrijkste aanstichter van de GameStop-affaire in januari – waar enthousiastelingen hadden beloofd de waarde ervan “naar de maan” te brengen (dat was voordat alle discussie over crypto werd verboden op de subreddit).

Tegenwoordig is Dogecoin absoluut geen grap meer; het is in waarde werkelijk geëxplodeerd en in 2021 meer dan 5.000% gestegen.

Een van de aanjagers is Tesla-CEO Elon Musk, die Dogecoin zijn favoriete cryptocurrency noemde en anderen op deze coin wees.

Musk noemde Dogecoin ook de ‘crypto van het volk’ en beloofde een fysieke Dogecoin-token op de maan te planten.

Door bekende mensen zoals Musk, werd Dogecoin dus steeds populairder en tegenwoordig is menig mens geïnteresseerd in wat het investeren in Dogecoin voor goeds kan brengen.

Waarom is de populariteit van Dogecoin plotseling geëxplodeerd?

Op 28 januari tweette de heer Musk een nepomslag van het tijdschrift “Dogue”. Het is niet duidelijk waarom hij dit deed of wat zijn aandacht precies trok toen hij dit deed.

Sindsdien is hij echter blijven tweeten over de cryptocurrency. Ooit deelde hij een meme gebaseerd op de film The Lion King, met de Shiba Inu-hond over Simba’s gezicht geplakt. Een andere keer schreef hij: “Who let de Doge out?”, en “No highs, no lows, only Doge.” Het moge duidelijk zijn dat hij hierbij steeds verwijst naar Dogecoin. Misschien in een poging om behulpzaam te zijn, tweette hij ook wat hij beschreef als een instructievideo met de titel “D is for Dogecoin”.

De heer Musk hernieuwde zijn interesse in de cryptocurrency in april door te tweeten: “Doge Barking at the Moon.” Nadat SNL was uitgezonden, tweette hij: ” SpaceX launching satellite Doge-1 to the moon next year,” en voegde eraan toe: ” Mission paid for in Doge” en daarnaast ” 1st crypto in space”. Overduidelijk zag Musk iets in de Dogecoin en met dergelijke tweets wekte hij ook de interesse van anderen in deze coin.

Zijn cryptische opmerkingen hebben er dus toe geleid dat de populariteit van de cryptocurrency enorm is gestegen, bijvoorbeeld onder muzikanten (waaronder rappers Soulja Boy en Snoop Dogg, evenals Kiss-frontman Gene Simmons), die diverse tweets en memes deelden met hun achterban.

Een mainstream consumentenmerk, Conagra Brands Inc.’s snack Slim Jim, stapte ook in de Dogecoin-trein en riep op 13 april dat het ” to the moon” moest gaan. Hier bleef het echter niet bij. Een verscheidenheid aan merken heeft ook de aandacht gevestigd op Dogecoin. Zo tweette bijvoorbeeld het merk Snickers van Mars Inc. nog op 3 mei: “Maybe we should just #DogecoinToTheMoon”.

Dogecoin is op dit moment volgens Coinmarketcap.com één ​​van de vier beste cryptocurrencies geworden op basis van de marktwaarde van deze coin.

Dat plaatst het alleen nog achter de Ether-, Bitcoin- en Binance-munten.

Zelfs met zijn val overtreft de marktwaarde van Dogecoin van bijna $ 55 miljard nog steeds die van Dollar General Corp en Kraft Heinz Co. De fans en investeerders van Dogecoin hopen dat de coin binnenkort $1 zal bereiken.

Hoe kan ik Dogecoin kopen?

Dogecoin kan met een creditcard worden gekocht op cryptocurrency-uitwisselingen zoals Payward Inc.’s Kraken en Bittrex Global GmbH, evenals op diverse handelsplatforms, waaronder bijvoorbeeld de populaire broker Robinhood Markets Inc.

In februari zei deVere Group dat het Doge Coin aan zijn crypto-tradingapp heeft toegevoegd, toen de vraag toenam vanwege wat Chief Executive Nigel Green “The Elon Effect” noemde. De online brokerage Webull Financial LLC heeft in april ook Dogecoin toegevoegd aan zijn Webull Crypto-platform. eToro zei op 3 mei dat het Dogecoin had toegevoegd aan zijn lijst met aangeboden activa. Kortom: je kunt op ontzettend veel platforms aan de slag met Dogecoin.

Als je wilt beginnen met handelen in Dogecoin, zijn hier platforms die beschikbaar zijn in Nederland en die je zou kunnen overwegen:

  • Coinbase: in de VS gevestigde crypto-uitwisseling die het gemakkelijk maakt om cryptocurrency zoals Bitcoin, Ethereum en meer te kopen, verkopen en opslaan.
  • Com: Kies uit zes verschillende derivatenproducten, waaronder Bitcoin Ethereum, Ripple en Futures.

Disclaimer: Beschikbaarheid onder voorbehoud. Tussen 53,00%-89,00% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s.

Kan ik Dogecoin kopen op Coinbase?

Coinbase zei op 1 juni dat het gebruikers in staat zou stellen om de meme-cryptocurrency te verhandelen op een platform dat is gericht op voornamelijk de meer ervaren investeerders.

Na tweets van rapper Snoop Dogg en Tesla-CEO Elon Musk is de cryptocurrency Dogecoin, die begon als een grap, ontzettend in marktwaarde gestegen. WSJ bekijkt waarom online investeerders geld storten in de op de meme geïnspireerde virtuele valuta.

De handel in Doge Join kan sinds 3 juni om 12.00 uur ET beginnen op Coinbase Pro, schreef het bedrijf, als klanten genoeg van hun bezit van het digitale activum naar Coinbase overdragen om voldoende mogelijkheden te genereren om de tokens te kopen en verkopen.

Zijn er ook risico’s bij het beleggen in Dogecoin?

Cryptocurrencies zijn altijd wisselvallig en vatbaar voor grote schommelingen in beide richtingen. Bitcoin is dit jaar bijvoorbeeld nog keihard omhooggeschoten en op 16 april handelde het boven $ 61.000, vergeleken met minder dan $ 30.000 eind vorig jaar. Maar de cryptocurrency is jammer genoeg ook gevoelig voor terugval (net als iedere andere cryptocurrency) en ook dit zagen we helaas al meerdere keren terug dit jaar. Het handelde bijvoorbeeld op 2 juni voor $ 37.358,68.

Eerder dit jaar zei Tesla dat het $ 1,5 miljard in Bitcoin had geïnvesteerd en van plan was om de cryptocurrency te accepteren als betaling voor het kopen van zijn producten.

Dogecoin zou echter net zo gemakkelijk 90% van zijn waarde kunnen verliezen, waarschuwt Garrick Hileman, hoofd onderzoek bij blockchain.com, een bedrijf voor cryptocurrency-transacties. Hij maakt zich zorgen over de hoeveelheid aandacht die wordt besteed aan een cryptocurrency die in het verleden nog geen enkele echte tractie heeft gezien en een beetje een grap is – letterlijk.

Het is dus belangrijk dat je altijd rekening houdt met de risico’s die investeren in cryptocurrency met zich meebrengen. Het is echter niet zo dat Dogecoin per se meer risico’s met zich meebrengt dan een andere cryptocurrency. Als je niet van risico houdt, is het sowieso misschien geen goed idee om je geld te stoppen in cryptocurrency.

Als je echter wel wat risico durft te nemen, dan kan Dogecoin je ook zeker wel wat opleveren. Het is dus helemaal aan jou wat je doet met betrekking tot het investeren in cryptocurrency. Wij geven je hier enkel een aantal tips.

In het volgende stuk van dit artikel geven we je 3 tips voor het investeren in Dogecoin.

3 Tips voor als je wilt investeren in Dogecoin

Er zijn altijd meerdere dingen die je moet overwegen en waar je naar moet kijken voordat je in een cryptocurrency investeert. Hetzelfde geldt dus voor het investeren in Dogecoin. Hier zijn een aantal belangrijke dingen die je kunt/moet overwegen voordat je je geld in Dogecoin investeert:

1.     De beweeglijkheid van Dogecoin

Het eerste en meteen ook wel het belangrijkste om op te merken is de hoge volatiliteit van Dogecoin. Dogecoin was de afgelopen maanden het onderwerp van schokkende prijsschommelingen toen het steeg naar een recordhoogte van ongeveer $ 0,70.

Kort daarna crashte het echter ook weer tot ongeveer $ 0,45. Hoewel Dogecoin een opmerkelijk momentum heeft gekregen met meer mensen die erin investeren en erover willen leren, verzilveren deze investeerders ook winsten wanneer het piekt, waardoor de prijs als gevolg daarvan weer crasht.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met de beweeglijkheid van Dogecoin. Zoals eerder al benoemd hebben andere cryptocurrencies echter ook last van dergelijke beweeglijkheid. Hierin is Dogecoin echt niet de enige.

2.     De bemoeienis van influencers met betrekking tot Dogecoin

Niet enkel aandelen, maar ook cryptocurrency kunnen worden beïnvloed door prominente influencers/persoonlijkheden. Elon Musk, de zelfbenoemde Dogefather en door de community Dogecoin CEO genoemde persoonlijkheid, heeft zoals al benoemd in dit artikel, herhaaldelijk tweets geplaatst over de cryptocurrency waardoor meerdere mensen geïnteresseerd raakten in Dogecoin.

Gevolglijk stegen de prijzen van Dogecoin een paar keer scherp. Het spreekt vanzelf dat als een persoon de prijs van Dogecoin kan beïnvloeden, het beide kanten op kan.

Hoewel Musk altijd steun heeft getoond voor de cryptocurrency, werd verwacht dat zijn recente verschijning op Saturday Night Live (SNL) de waarde in de buurt van de $ 1 zou brengen. Dat gebeurde echter niet en in feite daalde Dogecoin scherp na zijn SNL-optreden.

Je weet dus nooit van tevoren wat er gaat gebeuren met een cryptocurrency en ook bij Dogecoin is dit het geval.

3.     FOMO (Fear Of Missing Out) en de schapenmentaliteit als het gaat om Dogecoin

Nu Dogecoin de sociale media over begint te nemen en iedereen praat over het investeren in Doge Coin, kan er bij mensen een echte Fear Of Missing Out of FOMO zijn voor een mogelijk lucratieve investeringsmogelijkheid.

Maar voordat dat gebeurt, moet er rekening mee worden gehouden dat niet iedereen zo succesvol is als de persoon die miljonair is geworden en zijn spaargeld op een voorbijgaande trend spaart.

Zoals al een aantal keer beschreven, zitten er risico’s aan het investeren in cryptocurrency. De ene persoon heeft geluk en verdient er vreselijk veel geld mee, terwijl de ander misschien een groot bedrag verliest. Voordat je in een cryptocurrency investeert, moet je hier dus rekening mee houden. Het beste kun je in je hoofd houden: expect the worst, hope for the best.

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *