Wat Is VET (VeChain) en Waar Kan Ik Het Kopen? 3 Tips

Nagemaakte high-end goederen hebben de luxe-industrie in 2017 maar liefst $ 30 miljard gekost. Dat is de reden dat de fraudebestrijdingstechnologie van VeChain serieuze aandacht heeft getrokken, zelfs in de overvolle crypto-ruimte die we vandaag de dag kennen.

Het voorziet in de behoefte van consumenten die graag willen weten of hun aankopen authentiek zijn. Verder helpt deze technologiebedrijven om meer transparantie te krijgen tijdens het leverings- en fabricageproces.

Kan de toepassing ervan helpen een einde te maken aan productpiraterij?

Wat is VET/VeChain?

VeChain is een bedrijf dat in 2015 opgericht werd en dat op blockchain gebaseerde oplossingen voor bedrijven biedt door gebruik te maken van de kracht van zijn VeChainThor-blockchain.

Het bedrijf heeft diepe banden met de Chinese overheid en industrie en wil deze banden ook graag nog verder versterken.

VeChain is software die een netwerk van computers probeert/wil stimuleren om een platform te exploiteren waarmee bedrijven gedecentraliseerde applicaties (dapps) kunnen bouwen en uitvoeren.

Op deze manier is het doel van VeChain dus ook om een mogelijkheid tot betere digitale samenwerking tussen bedrijven te bieden door hen nieuwe hulpmiddelen te geven voor efficiënte(re) gegevensoverdracht en supply chain-beheer.

Oorspronkelijk was VET/VeChain enkel een oplossing voor supply chain management. Toen veranderde het VeChain-protocol in VeChain Thor met de lancering van het mainnet van het protocol in 2018, waardoor de reikwijdte van dapps aardig werd uitgebreid met ook meer algemene gegevensoplossingen.

Bedrijven die de VeChain-blockchain zijn gaan gebruiken, zijn onder meer:

 • LVMH, dat VeChain gebruikt om luxe lederwaren te kunnen volgen
 • BMW, dat VeChain gebruikt om tellerfraude bij autoverkopen te kunnen voorkomen
 • Walmart, dat VeChain gebruikt om de herkomst van voedsel te kunnen volgen.

VeChain beschikt over twee native cryptocurrencies die centraal staan in het uitvoeren van de operaties op zijn blockchain: de VET-munt, voor het stemmen over wijzigingen in het protocol, en de VTHOR, voor het uitvoeren van transacties.

Gebruikers die op de hoogte willen blijven van de huidige ontwikkelingsstatus van VET/VeChain, samen met de bedrijven die de blockchain integreren, kunnen de officiële blog volgen voor actuele details.

Wat is er zo speciaal aan?

In plaats van een blockchain voor alle dingen te zijn, koos VET/VeChain voor een zeer gespecialiseerde benadering van de ontwikkeling van een blockchain. De structuur is specifiek ontworpen voor het verkeer van diensten en goederen door de toeleveringsketen, waardoor het token, de VET, een utility-token is.

Niet alleen dat, het heeft een systeem met twee tokens; het ene type token financiert de projecten en het andere drijft de blockchain aan.

VeChain is verder zeer strategisch geweest als het gaat om partnerschappen en heeft een partnerschap op nationaal niveau met China veiliggesteld bij het ontwikkelen van slimme steden.

Bovendien heeft het zijn krachten gebundeld met PricewaterhouseCoopers (PwC), dat heeft geholpen om de blockchain van VET/VeChain bij klanten te promoten. Inderdaad, een voormalige PwC-executive fungeert als COO van VET/VeChain Foundation en een huidige PwC-executive zit in de stuurgroep.

Hoe werkt VeChain?

De VeChainThor-blockchain werkt op exact dezelfde manier als andere blockchain-platforms die worden gebruikt voor zakelijke toepassingen.

Bedrijven gebruiken VET’s/VeChain’s volledig functionele Blockchain-as-a-Service (BaaS)-product genaamd ToolChain om hun op blockchain gebaseerde oplossingen te bouwen.

VeChainThor ondersteunt daarnaast slimme contracten.

Enkele transacties op de VeChainThor-blockchain kunnen meerdere taken uitvoeren. Bovendien hoeven gebruikers van de VeChain-app geen cryptovaluta te hebben om transacties uit te voeren. Dit kan in plaats daarvan worden gedaan door de app-eigenaren, wat de gebruikerservaring handiger kan maken voor de gemiddelde gebruiker.

De VeChainThor-blockchain maakt gebruik van Proof of Authority (PoA)-consensus, die macht delegeert aan bepaalde knooppunten in de VeChainThor-blockchain voor het bevestigen van transacties. Dit betekent dat het alleen transactieblokken doorgeeft via Authority Masternodes die minimaal 25.000.000 VET bevatten.

VET/VeChain wil elk bedrijf de mogelijkheid geven om nieuwe soorten dapps te lanceren. Om het maken van dapps te vergemakkelijken, heeft het VeChain-team een ​​bestanddeel gebouwd met de naam VeChain ToolChain, een softwareontwikkelingskit.

Bewijs van autoriteit

Om het proces te reguleren waarmee transacties tussen gebruikers worden geverifieerd en toegevoegd aan het grootboek van VET/VeChain, gebruikt VET/VeChain Thor een consensusmechanisme dat bekend staat als bewijs van autoriteit (Proof of Authority (PoA)).

Gebruikers die transacties verifiëren en toevoegen aan de blockchain, staan ​​bekend als Authority Masternodes, en om er één te worden, moeten gebruikers minimaal 25 miljoen VET inzetten en identificerende informatie indienen bij de VET/VeChain Foundation.

Hoewel het gebruik van een PoA-mechanisme helpt om grotere transactievolumes sneller te verwerken, is het nadeel van deze aanpak dat het wel afhankelijk is van een centrale autoriteit om gebruikers te kunnen autoriseren en controleren die kunnen deelnemen aan het verwerken van transacties.

Het is echter zo dat VET/VeChain werkt aan het verbeteren van zijn PoA om te zorgen voor een meer gerandomiseerd en gedistribueerd en gerandomiseerd mechanisme voor het maken van blokken.

Ontwerp met twee tokens

Om zijn software te laten werken, gebruikt VET/VeChain twee native tokens; VET, gebruikt om waarde op te slaan en over te dragen, en VTHO, gebruikt voor transacties op zijn blockchain.

Dit ontwerp is bedoeld om de prijsvolatiliteit van VET-coins te isoleren van de kosten van berekeningen op het netwerk, waardoor toepassingen op VET/VeChain stabiele vergoedingen in rekening kunnen brengen (aangezien het VTHOR-aanbod kan worden aangepast om een ​​stabiele prijs voor transacties te behouden).

Net zoals de Ethereum-blockchain ETH en gas gebruikt, verdienen miners VTHO-vergoedingen voor berekeningen die door het netwerk worden verwerkt. Hoe complexer de berekening, hoe meer VTHO een bepaald programma nodig heeft.

Ten slotte krijgen nodes die VET-coins inzetten de mogelijkheid om te stemmen op netwerkupgrades en worden ze elk blok beloond met VTHO.

Wat zijn VET en VTHO?

VeChain heeft dus, zoals eerder al aangegeven, twee aparte tokens: VET en VTHO.

 • VET (VeChain Token) wordt voornamelijk gebruikt voor financiële transacties op de VeChainThor-blockchain en marktspeculatie.
 • VTHO (VeThor Token) is het “energietoken” dat over het algemeen gebruikt wordt om transacties op VeChainThor uit te voeren. Eigenaars van beroepsonderwijs en -opleiding kunnen VTHO genereren voor gebruik op de VeChainThor-blockchain.

Wat kun je met VeChain?

VeChain heeft sensorchips ontwikkeld ook voor fysieke producten die uniek gekoppeld zijn aan haar blockchainplatform. Het systeem is uitsluitend gericht op acceptatie door massabedrijven. De real-world technologie wordt gebruikt sinds 2015. Toen ontwikkelde het namelijk NFC-trackingchips om in handtassen te worden geplaatst voor een Frans luxemerk.

In 2016 paste VET/VeChain deze technologie toe voor het autobedrijf Renault om de voertuiggeschiedenis bij te houden. Het houdt de kilometerstand, het onderhoud en al het andere bij dat met de auto is gebeurd vanaf het moment dat deze voor het eerst de weg op ging.

Dit onveranderlijke record is toegankelijk voor kopers van occasions om hen een volledig overzicht van het voertuig te geven – een enorme boost om problemen zoals kilometertellerfraude aan te pakken.

VeChain heeft ook samenwerkingen aangekondigd met BMW en andere autobedrijven in Azië en Europa. Deze technologie is toepasbaar in verschillende andere industrieën en VET/VeChain heeft gesuggereerd dat er andere belangrijke samenwerkingen in de maak zijn.

Waar kan ik VET/Vechain Kopen?

Je kunt bij ontzettend veel brokers terecht om VeChain te kopen. Met een broker werken, gaat heel gemakkelijk. Je kiest er simpelweg één uit (of meerdere als je dat wilt), stort geld op je rekening zodat je kunt beginnen, kiest een cryptocurrency (VeChain dus in dit geval) en koopt VeChain.

Hoe koop je VET/VeChain?

1.     Open een online-account

VeChain-tokens VET en VTHO zijn bij verschillende brokers te verhandelen. Een voorbeeld hiervan is Binance. Binance biedt een grote selectie aan altcoins en maakt aankopen met creditcards en betaalpassen mogelijk.

Als je nog geen account hebt bij een broker, kun je er over het algemeen heel gemakkelijk gratis één aanmaken. Op de website van de broker staat alles uitgebreid uitgelegd.

2.     Koop een wallet (optioneel)

Je hebt een wallet nodig om je VET- en VTHO-tokens te bewaren. Binance heeft bijvoorbeeld een ingebouwde wallet die beide tokens kan bevatten, maar het is het beste om geld dat niet bedoeld is om te handelen naar een cold wallet te verplaatsen.

Een cold wallet raakt immers nooit het internet, waardoor jouw crypto het veiligst is. Exchange-wallets en andere software-wallets zoals metamask zijn online, wat extra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Deze staan ​​bekend als hot wallets.

3.     Doe je aankoop

Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is VET aanschaffen en het naar de door jou gekozen wallet sturen voor opslag. Je kunt VET kopen via bijvoorbeeld Binance Exchange op dezelfde manier waarop je een andere cryptocurrency of aandelen zou kopen.

Je kunt een limietaankoop of een marktaankoop plaatsen. Met een limietaankoop bepaal je de prijs die je bereid bent te betalen, en je bestelling wordt gevuld zodra de tokenprijs je limietprijs bereikt. Als je het token sneller wilt bemachtigen, kunt je er ook voor kiezen een marktorder plaatsen, waarbij je ermee instemt de huidige prijs te betalen en jouw bestelling vrijwel onmiddellijk wordt uitgevoerd.

Brokers die je zou kunnen gebruiken om VeChain te kopen zijn:

 • Binance
 • Bitvavo
 • Kraken
 • Bitpanda
 • eToro
 • LiteBit

3 tips voor investeren in VET/VeChain

Er zijn een aantal belangrijke punten waarmee je rekening moet houden als je overweegt om VET-tokens te kopen.

1.     VET/VeChain is een work in progress

Het eerste punt is simpelweg het feit dat VET/VeChain nog steeds een werk in uitvoering is – totdat het op grote schaal wordt gebruikt, zullen er aanhoudende vraagtekens zijn over de acceptatie van VeChain. Als je niet zeker bent van je zaak, kun je best eens hulp vragen aan ervaren investeerders.

2.     Concurrentie van VET/VeChain

Het tweede “probleem” waarmee rekening moet worden gehouden, is de concurrentie die VeChain zal ondervinden van andere cryptoprojecten. Op het gebied van supply chain management en productinformatie zullen projecten zoals Waltonchain, op Ethereum gebaseerde supply chain-dapps en nog veel meer strijden om marktaandeel. De opname in de echte wereld van VeChain bepaalt het gebruik dat zijn token ontvangt, en dus de waarde die het zou moeten krijgen.

We moeten hier echter ook aan toevoegen dat concurrentie eigen is aan cryptocurrency. Elke cryptocurrency heeft nu eenmaal een hoop concurrentie en dit hoort er nu eenmaal bij. Het is dus niet zo dat je een andere cryptocurrency gaat vinden die helemaal geen concurrentie heeft.

3.     FOMO (Fear Of Missing Out) en de schapenmentaliteit als het gaat om VET/VeChain

Nu VET/VeChain steeds meer te zien is op sociale media en steeds meer mensen praten over investeren in deze cryptocurrency, onstaat er bij sommigen een echte Fear Of Missing Out/FOMO wat betreft de lucratieve investeringsmogelijkheid van VET/VeChain.

Je moet er echter altijd rekening mee houden dat niet iedereen zoveel succes en winst heeft als de persoon die miljoenen verdiend heeft met het investeren in VET/VeChain. Helaas zitten er ook haken en ogen aan het investeren in cyrptocurrency en deze risico’s moet je altijd in je achterhoofd houden, om welke cryptocurrency het ook mag gaan. Zelfs de minst risicovolle coins brengen toch nog risico’s met zich mee.

Zoals al beschreven zitten er risico’s aan het investeren in cryptocurrency. Soms heeft investeren enkel en alleen te maken met geluk (hoewel het natuurlijk ook wel met kennis te maken heeft). De ene keer verdien je er lekker veel geld mee, terwijl je op een ander moment misschien wel veel verlies hebt. Voordat je gaat investeren in een cryptocurrency (VeChain in dit geval), moet je hier altijd op letten en aan denken.

We willen je dus het advies geven om, voordat je überhaupt gaat investeren in welke cryptocurrency dan ook, je goed in te lezen of tips te vragen aan ervaren investeerders. Deze kunnen je goed op weg helpen en je begeleiden bij je eerste investering.

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *