Geld Verdienen Op Marktplaats? De 7 Beste Technieken

Marktplaats is dé plek op internet om zowel nieuwe als tweedehands spullen te kopen en te verkopen. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per dag die spullen willen kopen of verkopen is het dan ook één van de best bezochte internetsites in Nederland. Dit is voor de mensen achter Marktplaats natuurlijk een zeer lucratieve onderneming: zij verdienen er immers flink geld aan.

Maar ook voor de gewone burger zijn er kansen om flink geld te verdienen via Marktplaats. Handelen op Marktplaats is dus ook voor jou een goede mogelijkheid om flink geld te verdienen. Het plaatsen van een succesvolle advertentie is niet moeilijk, maar vergt wel aandacht. In dit artikel bespreek ik een aantal verschillende technieken waarmee jij je winst op Marktplaats snel en effectief kunt verhogen.

Er namelijk een aantal technieken om te zorgen dat jouw producten opvallen tussen de duizenden advertenties die per uur op Marktplaats gezet worden, deze manieren zal ik verderop in dit artikel toelichten. Tot slot zal ik aandacht besteden aan de 7 beste technieken die van jou een succesvolle verkoper op Marktplaats maken.

Producten verkopen en geld verdienen op Marktplaats – hoe werkt het?

Dagelijks worden er meer dan 350.000 verschillende advertenties op Marktplaats geplaatst. Het gaat hierbij zowel om advertenties van mensen die producten willen verkopen, als advertenties van mensen die diensten willen verkopen. Het gaat daarbij om de meest uiteenlopende producten: van auto’s tot kinderkleding en van grasmaaiers tot eettafels. Het plaatsen van een advertentie is kinderlijk eenvoudig.

Het enige wat je als verkoper hoeft te doen is een account aan te maken, de rest wijst zich vanzelf.

Veruit de meeste advertenties kun je gratis plaatsen. Hiervoor hoef je dus niets te betalen. Bij het plaatsen van de advertentie kun je ook je contactgegevens beschikbaar stellen voor de potentiële kopers, deze kunnen dan contact met je opnemen als ze een vraag hebben of een bod uit willen brengen op je product. Ook in de advertentie zelf kan er een bod uitgebracht worden op het product.

Zoals al gezegd: de meeste categorieën zijn gratis, er zijn echter een aantal categorieën waar je wel voor moet betalen. De prijzen voor de verschillende categorieën vind je op deze pagina. Marktplaats biedt ook de mogelijkheid om in de advertentie de link naar een website te vermelden, dit kost 9 euro extra. Dit is een aanrader, zeker als je meer geld gaat verdienen op Marktplaats.

Om succesvol geld te verdienen op Marktplaats is het belangrijk dat je advertentie gezien wordt. Er zijn een aantal technieken om ervoor te zorgen dat je advertentie opvalt tussen alle andere advertenties. De belangrijkste technieken worden in de volgende paragraaf besproken.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Opvallen is essentieel! – Hoe breng ik mijn advertentie goed onder de aandacht?

Het allerbelangrijkste is dat het in één oogopslag duidelijk is welk product je wilt verkopen. Een goede omschrijving van het product is dan ook erg belangrijk. Als je een Klippan-bank (een type zitbank van Ikea) wilt verkopen, dan is het belangrijk het woord Klippan in de tekst te zetten. Als mensen namelijk de zoekfunctie van Marktplaats gebruiken en zoeken naar de term Klippan, vinden ze je advertentie.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Een goede omschrijving is niet compleet zonder een aantal foto’s. Een foto zegt namelijk meer dan duizend woorden. Niet alleen ziet een advertentie met een foto er een stuk netter en professioneler uit, je advertentie zal ook vaker gevonden worden indien er één of meerdere foto’s zijn toegevoegd.

Bij het zoeken naar advertenties kunnen jouw potentiële kopers er namelijk voor kiezen om alleen resultaten gepresenteerd te krijgen die van foto’s voorzien zijn. Als je geen foto’s van het product toegevoegd hebt, zal je advertentie ook niet in die zoekresultaten opduiken. Het toevoegen van foto’s vergroot dus het bereik van je advertentie.

Links: een slechte foto (met een onrustige achtergrond)        Rechts: een goede foto (met een rustige achtergrond)

Bepaal je prijs

Als je een advertentie op Marktplaats zet, krijg je de mogelijkheid om uit een aantal verschillende prijstypes te kiezen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties: bieden, nader overeen te komen, op aanvraag, zie omschrijving, ruilen of gratis. Ook kun je een vraagprijs invullen. Het beste is om bij het invoeren van de vraagprijs te kiezen voor een categorie als ‘bieden’ of ‘nader overeen te komen’.

Als je voor een van deze twee categorieën kiest zal je product namelijk altijd binnen de prijsklasse vallen waarop gezocht wordt.

En met maar liefst 1,3 miljoen unieke bezoekers per dag ben je er dan zeker van dat je advertentie door een groot aantal mensen gezien wordt. Zo zul je sneller geld verdienen op Marktplaats.

Verzorgd taalgebruik

Als je advertentie op Marktplaats voorzien is van een duidelijke omschrijving, een of meerdere foto’s en voorzien is van het juist prijstype, zal je advertentie door veel mensen bekeken worden. Hiermee is je product echter nog niet verkocht! Als je wilt dat mensen ook bieden op je product, is er nog één detail wat ontzettend belangrijk is: correcte spelling en grammatica.

Mocht je dit moeilijk vinden, dan is het raadzaam om iemand om hulp te vragen. Verzorgd en correct taalgebruik is enorm belangrijk. Als je tekst namelijk vol spel- en taalfouten staat, doet dit afbreuk aan de kwaliteit van je advertentie en de indruk die mensen van jou als verkoper krijgen.

Met verzorgd taalgebruik maak je van een goede advertentie, een fantastische advertentie.

Houd je advertentie overzichtelijk

Zoals al eerder vermeld, is het belangrijk om een volledige omschrijving van het aangeboden product te plaatsen. Zeker bij producten waarvan er verschillende versies bestaan, is het belangrijk om de specificaties van het product duidelijk te vermelden. Een complete omschrijving van een product op Marktplaats leidt soms echter tot een vrij lange tekst.

Bij lange en onleesbare lappen tekst zullen mensen sneller afhaken. Het is belangrijk de tekst overzichtelijk te houden. Dit kun je doen gebruik te maken van opsommingstekens, af en toe een witregel in te voeren, of de langere stukken tekst in kleinere alinea’s op te breken.

Betalen voor je advertentie: kleine investering, groot bereik!

Mocht je advertentie toch nog niet genoeg opvallen tussen de duizenden anderen advertenties, dan kun je er ook voor kiezen om te betalen voor je advertentie. Voor een klein bedrag kun je je bereik al enorm vergroten. Bij betaalde advertenties zijn er twee opties: de dagtopper en de topadvertentie.

Een topadvertentie wordt een week lang boven de andere advertenties gezet en wordt per dag 3x zo vaak als een normale advertentie bekeken. Kies je voor de optie dagtopper, dan zal je advertentie gedurende 24 uur 6x zo vaak bekeken worden. Een mooie manier om nog meer geld te verdienen op Marktplaats!

Goed communiceren met de koper

Een goed opgestelde advertentie zal al snel geïnteresseerde kopers naar zich toe trekken. Als zich iemand meldt voor het door jou aangeboden product, is het belangrijk om te zorgen voor een goede en snelle communicatie. Voor een goede communicatie met kopers op Marktplaats kun je volgende vier vuistregels aanhouden:

 • Wees altijd bereikbaar: als iemand iets wil kopen en contact met je opneemt, moet je wel bereikbaar zijn. Anders gaat de koper op zoek naar andere vergelijkbare producten die ook worden aangeboden.
 • Wees altijd beleefd: Bedank iedereen die reageert op je product voor de getoonde interesse. Spreek de koper altijd aan met ‘u’ en schrijf je mailtjes in volzinnen, met een nette aanhef en een nette afsluiting.
 • Maak duidelijke afspraken over de betaling en de verzending van het product
 • Kom je afspraken na en bedank de koper na het voltooien van de transactie, zo laat je een positieve indruk achter.

Een voorbeeld van nette communicatie met de koper

Geld verdienen op Marktplaats met een bedrijf

Bedrijven kunnen ook geld verdienen met Marktplaats. Als bedrijf kun je je presenteren op Marktplaats door een aantal van de artikelen die je op je eigen site verkoopt in een advertentie te presenteren. Als je de advertentie hebt opgesteld aan de hand van de bovenstaande tips, dan zal je advertentie altijd zichtbaar zijn als er gezocht wordt op een van de producten die je in de advertentietekst genoemd hebt.

Ook bestaat er de mogelijkheid een link te plaatsen naar de website van je eigen bedrijf. Dit kost wel 9 euro per advertentie waarin de link is opgenomen. Dit is een erg goede manier om je bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Stel je kiest voor een topadvertentie, dan sta je een week lang bovenaan met je advertentie voor een prijs, waarvoor je in geen enkele krant geplaatst zou worden.

In dit artikel zijn de volgende thema’s al kort aan de orde geweest:

 • Het belang van een goede productomschrijving
 • Het belang van het plaatsen van foto’s
 • Hoe je de juiste prijs kiest voor je product op Marktplaats
 • Waarom verzorgd taalgebruik in de advertentie zo belangrijk is
 • Hoe je je advertentie overzichtelijk houdt
 • Op welke manier je goed en effectief communiceert met de koper op Marktplaats
 • Hoe je geld kunt verdienen met een bedrijf op Marktplaats

Nu zullen er nog 7 technieken gepresenteerd worden waarmee jij nog meer geld kunt verdienen op Marktplaats!

De 7 technieken om geld te verdienen op Marktplaats

Techniek #1: Houd de concurrentie in de gaten

Als je een product gaat verkopen is het belangrijk om te weten wat het op kan leveren. Kijk daarom bij vergelijkbare producten hoeveel er gevraagd en geboden wordt. Zo voorkom je ten eerste dat je te veel geld vraagt voor je product, waardoor het wellicht niet verkocht zal worden. Ten tweede voorkom je dat je het product te goedkoop verkoopt en daardoor inkomsten misloopt.

Techniek #2: Gebruik de juiste zoekwoorden

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Kijk eens bij andere verkopers welke termen zij gebruiken om de producten, die jij ook verkoopt, aan te prijzen. Ook zijn er overzichten van welke termen er het meest gezocht worden, bijvoorbeeld hier.

Techniek #3: Kies de juiste tijd om je advertentie online te zetten

Je kunt het beste je advertentie ’s avonds of in het weekend plaatsen. Op die tijdstippen worden er namelijk veel meer advertenties op Marktplaats bekeken dan bijvoorbeeld op woensdagochtend. Het plaatsen van je product op de juiste tijd zorgt ervoor dat je meer geld kunt verdienen met Marktplaats.

Techniek #4: Laat je advertenties niet te lang staan

Laat je advertenties niet langer dan een week staan. Het plaatsen van advertenties is voor het grootste deel gratis, dus je kunt de advertentie zo vaak als je wilt van de site halen en er weer opnieuw opzetten. Advertenties die net geplaatst zijn komen hoger in de zoekresultaten. Een product dat al 3 weken online staat en nog niet verkocht is, lijkt minder in trek. Dit leidt wellicht tot lagere biedingen.

Techniek #5: Investeer tijd in het maken van goede foto’s

Eerder in dit artikel ging het al over het belang van het plaatsen van foto’s. Mensen kijken heel vaak eerst naar de foto, voordat ze überhaupt op de advertentie klikken. Neem dus de tijd om een paar goede foto’s van je product te nemen. Een rustige achtergrond en veel daglicht maken wereld van verschil.

Techniek #6: Bied PayPal aan als betaalmethode

Marktplaats zelf raadt PayPal ook aan. PayPal werkt als een tussenpartij tussen koper en verkoper. Het beschermt kopers namelijk door het bieden van een aankoopbescherming. Zo kunnen kopers zorgeloos producten van je kopen. Deze extra service zal ertoe leiden dat je nog meer geld verdient op Marktplaats.

Techniek #7: Houd contact met je klanten

Schrijf de mailadressen van je klanten op. Zo kun je, als je nieuwe producten online hebt gezet, je eerdere klanten daarvan op de hoogte stellen. Goed contact met je klanten kan je omzet significant verhogen.

Een gedetailleerde, verzorgde advertentie op Marktplaats.

Een slecht geschreven, onbeleefde advertentie

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *