Geld Verdienen met onderzoek? Snel verdiend!
Vooral studenten zijn er bekend mee: de advertenties van verschillende onderzoekscentra waarin gezocht wordt naar proefpersonen. Voor je deelname krijg je vaak een hoog geldbedrag uitgekeerd, verschillend van enkele honderden tot soms wel duizenden euro’s. Dat lijkt een makkelijke manier om geld te verdienen, toch?
In de praktijk zit het iets gecompliceerder. Zoals je je wel kunt bedenken, is wetenschappelijk onderzoek niet geheel zonder risico’s. Het heet niet voor niets ‘onderzoek’ – er is nog geen 100% zekerheid dat iets goed werkt. Is dit het waard voor het geldbedrag dat je ervoor krijgt? Lees het in dit artikel!
Verschillende soorten wetenschappelijk onderzoek
Je kunt aan allerlei soorten wetenschappelijk onderzoek meedoen als proefpersoon. Meestal gaat het om het testen van een nieuw soort medicijn, bijvoorbeeld tegen depressie, zwaarlijvigheid, diabetes, enzovoorts. Maar ook voor sociale of hersenonderzoeken kun je een geldvergoeding krijgen.
De risico’s verschillen uiteraard per type onderzoek. Als je meedoet aan een gedragsonderzoek, zijn er meestal weinig risico’s verbonden aan je deelname. Er kan namelijk weinig mis gaan. Bovendien moeten alle sociale experimentopzetten langs een ethische commissie, die bepaalt of het onderzoek uitgevoerd mag worden om de veiligheid van deelnemers te garanderen.
Bij medisch onderzoek zijn de risico’s vaak wat groter. Het gaat hierbij om (on)bekende bijwerkingen van een bepaald nieuw medicijn. Je weet niet goed wat er gebeurt als je het medicijn neemt en of het wel gaat werken. De onderzoekers weten dat helaas ook niet. Voor medische onderzoeken krijg je meestal wel een hogere vergoeding, omdat je langer onderzocht moet worden.
Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient
Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:
- Zonder technische kennis
- Zonder product
- Zonder opstartkosten
- Zonder te adverteren
- Zonder vooropleidingen
Kan ik aan ieder onderzoek meedoen als proefpersoon?
Het antwoord hierop is een duidelijk ‘nee’. Bijna alle wetenschappelijke onderzoeken hebben strenge criteria voor hun proefpersonen. Dit heeft te maken met het onderzoeken van de werking van het medicijn. De proefpersonen moeten erg op elkaar lijken. Ook willen de onderzoekers zo veel mogelijk externe factoren beperken, om goed de werking van het medicijn te ontdekken.
Soms kom je juist als je een bepaalde ziekte of aandoening hebt in aanmerking voor wetenschappelijk onderzoek. Andere onderzoeken worden juist gedaan met gezonde participanten. De gevaarlijkste medicijnen worden alleen getest op ongeneeslijk zieke mensen. Dit is bijvoorbeeld het geval met medicijnen tegen kanker.
Voorbeelden van criteria voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek zijn:
- Geslacht; meestal worden mannen geprefereerd boven vrouwen (vanwege de grote schommelingen in hormoonspiegels bij vrouwen)
- Gewicht; een gezond gewicht is belangrijk om deel te nemen aan onderzoek
- Leeftijd; meestal wordt om volwassenen tussen de 18 en 65 gevraagd
- Taal; meestal moet je de Nederlandse taal voldoende beheersen
Wat bepaalt hoeveel geld ik verdien met wetenschappelijk onderzoek?
In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, heeft het aantal risico’s of de hoogte hiervan niets te maken met de vergoeding die je krijgt. Het maakt dus niet per se uit of je een nieuw medicijn tegen depressie of tegen verkoudheid test. De hoogte van de vergoeding hangt af van het minimumloon en de lengte van het onderzoek.
Voor sommige onderzoeken moet je regelmatig terugkomen. Je moet bijvoorbeeld een vooronderzoek doen, daarna terugkomen om een vragenlijst in te vullen, daarna pas het medicijn testen, terugkomen voor controle, enzovoorts. Een onderzoek kan soms wel enkele maanden in beslag nemen.
Let wel op dat het gaat om het aantal dagen dat je in de kliniek moet zijn, niet de totale lengte van het onderzoek. Voor een onderzoek waarbij je dagelijks moet terugkomen kun je soms evenveel verdienen als voor een onderzoek dat drie maanden loopt. Pluspunt van onderzoeken: je reiskosten worden ook (deels) vergoed.
Kan ik onbeperkt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek?
Helaas, je kunt niet bij wijze van spreken van het ene onderzoek in het andere rollen om geld te blijven verdienen. Er moeten minimaal drie maanden zitten tussen het einde van het ene onderzoek en het begin van een nieuwe. Dit om te voorkomen dat mensen alleen meedoen aan onderzoek voor het geld.
Bovendien kan je soms enkele dagen of weken na een onderzoek nog last krijgen van bepaalde bijwerkingen. De drie maanden tussenpauze is dus ook voor jouw eigen veiligheid ingesteld. Je wilt er niet tijdens een nieuw onderzoek achter komen dat je opeens verschrikkelijke buikpijn hebt door een ander onderzoek!
Risico’s van wetenschappelijk onderzoek
Naast het woord ‘vergoeding’ bij wetenschappelijk onderzoek, denk je waarschijnlijk aan ‘bijwerkingen’ of ‘risico’s’. Het is niet voor niets dat er hoge geldbedragen worden uitgekeerd bij deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Er zijn risico’s aan verbonden.
Meestal zijn deze niet bedreigend voor je algehele gezondheid. Het gaat dan om bijwerkingen zoals hoofdpijn, koorts, buikpijn of diarree. Niet prettig, maar voor sommige mensen is de vergoeding het waard. In slechts een heel klein aantal gevallen gaat het echt fouten en houden mensen blijvende schade over aan een onderzoek.
Echter, alle medische onderzoeken moeten eerst langs een commissie voordat ze uitgevoerd mogen worden. Deze test of de risico’s niet te groot zijn. Als dit wel het geval is, mag het onderzoek niet eens uitgevoerd worden. De kans dat er iets grondig mis gaat is dus erg klein, maar je moet wel oppassen.
Daarom moet je je altijd extreem goed verdiepen in het onderzoek waaraan je gaat meedoen. Je moet weten wat er gaat gebeuren, wat je moet doen en wat de eventuele risico’s zijn. De onderzoekers zijn verplicht je hier uitgebreid over te informeren. Bovendien kun je wanneer je wilt stoppen met deelnemen. Je ontvangt dan minder of geen vergoeding.
Sneller en veiliger geld verdienen? Dat kan met GeldGorilla!
Het klinkt dus te mooi om waar te zijn; geld verdienen met wetenschappelijk onderzoek. De vergoeding-tijdverhouding is wel goed, maar je moet wel op de risico’s letten. Waarom zou je echter meedoen aan een onderzoek om geld te verdienen, als je dat ook op een veel veiligere manier kunt doen?
Met ons programma verdien je in een maand minimaal 2950,- euro! Zonder de nodige voorkennis, medische risico’s, gewoon vanuit je eigen kamer – ontzettend eenvoudig dus. En je hoeft niet bang te zijn dat er iets mis kan gaan. Meld je aan en ontdek hoe jij snel geld kunt verdienen!
samantha van dijk
says:geachte mevr/meheer ik wil me graag aanmelden voor wettenschappelijk onderzoek en producten testen als proefkonijn heeft u graag wat meer informatie voor mij over wat er mogelijk is en wat de verdiensten daarvan zijn . ps ik woon in zuid nederland mvgr sam ps mijn man heeft ook interesse ook in producten testen .hoor graag uw reac tie
cris
says:Ik heb ook een vraag is de lidmaatschap van de De Ultieme Winst Maximalisator op te zeggen. Ik heb 3 mails gestuurd maar ik krijg geen reactie op het telefoon nummer word er ook niet gereageerd ik krijg geen antwoord .
Het maandelijkse bedrag wordt er nog steeds afgehaald en nu heb ik het terug laten boeken en krijg ik een paar weken later een aanmaning het is heel vervelend nu er niemand is die me te woord kan staan.
gr cris
Vrancken evy
says:Beste,
Ik wil mij graag kandidaat stellen voor proefpersoon wetenschappelijk onderzoek.
Wat moet ik hier voor doen?
herbert
says:Ik wil mee doen
Alex Hartman
says:Voor iedereen die hierboven gereageerd heeft of nog gaat reageren: dit is een informatief artikel, wij bieden geen onderzoek aan voor geld. Op deze site kun je alleen het Geld Gorilla Geheimen programma vinden waarmee je online geld kunt verdienen.
marijke
says:Hoi
Ik heb een tip
Ik had het probleem dat ik mijn domeinnaam niet gekoppeld kreeg aan de dns server. Misschien hebben meer mensen het probleem
Voor de niet technische mensen zoals ik een uitleg in video Hoe je dat moet doen??
Want volgens mij is het koppelen heel simpel maar moet je wel weten hoe
Gr
marijke
says:Mij is het inmiddels gelukt om domeinnaam te koppelen