5 Manieren om Geld te Verdienen Naast Je Fulltime Baan

Misschien herken je dit probleem: je hebt een vaste, fulltime baan, maar het lukt je maar nauwelijks om je hoofd boven water te houden. Je hebt de laatste maanden aardig wat onverwachte kosten moeten verduren, waardoor je best wel krap bij kas zit. Hoe kan je jezelf nog draaiende houden?

Mensen kunnen allerlei redenen hebben om geld te willen verdienen naast een fulltime baan. Maar velen weten ook niet waar ze dan moeten beginnen. Kun je überhaupt wel geld verdienen naast je fulltime baan? En zo ja, wat voor werk kun je dan doen? Je leest het allemaal in dit artikel!

Geld verdienen naast een fulltime baan; kan dat?

Jazeker. Het is wettelijk gewoon toegestaan om bij te verdienen naast je fulltime baan. Je moet waarschijnlijk wel even je contract met je huidige werkgever checken, of met hem overleggen. Sommige werkgevers staan het namelijk niet toe dat je bijverdient in dezelfde sector als je fulltime baan.

Je kunt dus bijvoorbeeld niet een klein IT bedrijfje oprichten naast je baan als IT medewerker. Logisch natuurlijk, want zo word je een concurrent van je eigen werkgever. Maar jouw IT werkgever zal er waarschijnlijk niet om malen als je een paar avonden per week als schoonmaker aan de slag gaat.

Ook belastingtechnisch is het toegestaan om bij te verdienen naast je fulltime baan. Je moet deze extra opbrengsten wel opgeven bij de belastingdienst, anders kun je te maken krijgen met flinke naheffingen. Helaas is het belastingtechnisch niet heel voordelig om bij te verdienen, maar het kan zeker winstgevend zijn.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manier 1: Schoonmaken

Schoonmaken is één van de bekendste manieren om bij te verdienen naast je fulltime baan. Schoonmaken is niet moeilijk of bijzonder zwaar werk; iedereen kan dus schoonmaken naast een fulltime baan. Bovendien kun je jouw uren redelijk flexibel indelen bij het schoonmaken; als dat ook lukt bij de mensen bij wie je schoonmaakt.

Wat lastig kan zijn, is om genoeg adresjes te vinden waarbij je schoon kunt maken. Veel mensen hebben namelijk al een schoonmaker, of maken gewoon zelf hun huis schoon. Daarnaast is schoonmaken niet de meest lucratieve manier om bij te verdienen. Maar als je al een paar adresjes weet, is het een eenvoudige optie.

Manier 2: Teksten schrijven

Een fijne manier om geld te verdienen naast je fulltime baan is het schrijven van teksten. Dit kun je gewoon vanuit je bureaustoel doen, zonder ook maar één keer de deur uit te hoeven. Bij het schrijven van teksten word je bijna altijd per woord betaald. Hoe meer je schrijft, hoe meer je verdient.

Enige voorwaarde voor het schrijven van teksten is – uiteraard – dat je goed kunt schrijven. Wanneer jij gezegend bent met dit talent, is het een slimme zet om jezelf als online tekstschrijver aan te bieden. Er zijn genoeg plaatsen op het internet waar mensen op zoek zijn naar goede teksten.

Helaas kan het aantal opdrachten dat je in een maand krijgt, erg fluctueren. Soms kom je om in het schrijfwerk, terwijl je op een ander moment eigenlijk geen werk hebt. Bovendien zijn er steeds meer mensen die met hun schrijfvaardigheden geld willen verdienen. De concurrentie is hoog en de inkomsten gaan daarvoor omlaag.

Manier 3: Geld verdienen met klussen

Heb jij geen twee linkerhanden? En ben je wel bereid de handen uit de mouwen te steken? Dan is werken als klusser naast je fulltime baan echt iets voor jou! Je verdient geld met iets dat je ook nog leuk vindt. Geld verdienen met klussen is zeker één van de leukere manieren om geld te verdienen.

Hiervoor geldt wel een beetje hetzelfde als voor teksten schrijven; je moet weten wat je doet, en je moet genoeg opdrachten kunnen krijgen. Maar als je jezelf een beetje promoot onder vrienden en familieleden, staan er al snel genoeg mensen op je stoep waar je lekker voor kunt klussen om bij te verdienen.

Manier 4: E-mails klikken

Steeds meer mensen ontdekken deze manier van geld verdienen; het klikken van e-mails. Je meldt je aan bij een online spaarprogramma met je gegevens en je e-mailadres. Vervolgens krijg je allerlei mails binnen, waar je op moet klikken. Zo eenvoudig is het! Je kunt je zelfs bij meerdere programma’s aanmelden.

Het voordeel van e-mails klikken is uiteraard dat het heel eenvoudig werk is. Overal waar je een internetverbinding hebt, kun je geld verdienen met e-mails klikken – zelfs op je werk! Met vrij weinig extra moeite verdien je toch leuk bij naast je fulltime baan. Bovendien kan iedereen e-mails klikken.

E-mails klikken is echter niet de meest lucratieve manier om bij te verdienen. Je verdient erg weinig per mail, en je moet bijna wel bij meerdere programma’s aangemeld zijn om echt wat te verdienen. Daarnaast is het erg saai werk dat snel gaat vervelen. Wel kun je, hoe meer e-mails je klikt, op lange termijn meer verdienen.

Manier 5: Kranten bezorgen

Ben jij een echt ochtendmens? En doe je liever wat nuttigs met die vroege uurtjes? Ga dan werken als krantenbezorger! Dit is een ideale manier voor vroege vogels om geld te verdienen naast een fulltime baan. Je bezorgt ‘s ochtends vroeg de kranten, en daarna ga je door naar je gewone werk.

Omdat je zo vroeg moet werken, verdien je als krantenbezorger aardig wat bij. Bovendien kun je met nieuwjaar een fooi ophalen in jouw wijk. Je hebt dan in één keer honderden euro’s bijverdiend! Kranten bezorgen is tevens stabiel werk; de krant moet iedere dag bezorgd worden, dus jij hebt iedere dag werk.

Nadelig aan het bezorgen van kranten is dat het relatief zwaar werk is. Je moet vroeg opstaan, en bent vervolgens lichamelijk aardig in de weer om de kranten te bezorgen. En na het bezorgen moet je vaak bijna direct door naar je fulltime baan. Zorg dus dat je op tijd naar bed gaat en genoeg slaap blijft pakken.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "5 Manieren om Geld te Verdienen Naast Je Fulltime Baan"

  1. Hans de Grand

    says:

    Ik probeer op één of andere manier een firma/bedrijf te vinden, die mijn 'idee' wil exploiteren. Maar dat lukt volgens mij niet, althans ik kreeg tot nu toe geen enkel bericht dat er IETS mee of aan gedaan werd. Kun jij mij helpen?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *