Hoe kies ik een aantrekkelijke naam voor mijn webwinkel ?

Je naam is het uithang bord van je webwinkel, wanneer je een pakkende naam hebt, zijn je bezoekers ook eerder geneigd om deze te onthouden. Het kiezen van de juiste naam is dan ook van essentieel belang.

De URL van je website (domeinnaam) staat voor Universal Resource Locator, wanneer deze lang en moeilijk uit te spreken is, zal dit altijd nadelige gevolgen hebben in de toekomst.

Wanneer een server of computer met elkaar wil verbinden, wordt er gebruik gemaakt van een IP-adres, zij kunnen dit perfect onthouden maar een mensen kunnen een reeks cijfers minder makkelijk onthouden.

Het gevolg van dit was het ontstaan van DNS (Domain Name System), dit koppelt de URL van je webwinkel aan het IP-adres. Een DNS server zorgt er dan voor dat je via jouw eigen computer op de gewenste website geraakt zonder het IP-adres te moeten ingeven.

URL mogelijkheden

Bij een domeinnaam zijn er wel wat afspraken die je moet volgen, er zijn namelijk wel bepaalde restricties die je in gedachte moet houden.

Een domeinnaam bestaat uit twee delen, dit is de effectieve naam en de extensie. Dit kan een Top Level Domain zijn als een .com, .org, .net of .biz maar dit kan ook even goed een land code zijn als .nl, .be of .de.

Verder is er maar een teken dat je in je domeinnaam kan gebruiken en dit is het liggend streepje ( – ), anderen als een &, | é, ?, /, … kan je allemaal niet gebruiken, dit zou anders ook geheel onduidelijk worden.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Kan ik mijn naam registreren of is deze bezet ?

Met de huidige gang van zaken zijn er al flink wat domeinnamen geregistreerd en toekomst gericht zal dit nog maar blijven stijgen. Wanneer je een pakkende naam hebt gevonden voor je webwinkel, kan het dan ook zijn dat deze al van iemand anders is.

Je kan de naam nakijken op websites als:

Domeinnaam vs. Zoekmachine optimalisatie

Mocht je moeilijkheden hebben met het vinden van een passende naam, dan kan je overwegen om een domeinnaam te nemen die zoekmachine vriendelijk is.

Een goede domeinnaam heeft een bepaalde waarde wanneer je je webwinkel gaat optimaliseren voor de zoekmachine als Google, Bing en Yahoo.

Een interessante domeinnaam voor je webwinkel zou dan bijvoorbeeld een naam kunnen zijn met een bepaald zoekwoord waarop toekomstige bezoekers kunnen binnenkomen.

Ik geef een vb:

Je hebt een kledijwinkel en je wil je online gaan profileren op de markt, echter is de naam van je fysieke winkel reeds bezet (bv. nelly.com), het is dan interessant om te kijken welk keyword je in de domeinnaam kan verwerken

 • Broekenwinkel.nl
 • Truienwinkel.nl
 • Tshirtwinkel.nl

De juiste naam kiezen

Het kiezen van de domeinnaam is volgens het bovenste wel enorm belangrijk, echter in combinatie met een goede algemene naam, kan dit echt een topper worden.

Een naam moet makkelijk te onthouden zijn maar moet ook even makkelijk te type of te schrijven zijn. Op lange termijn kan je naam dus echt wel wat geld opleveren. Kies daarom een naam die bij je past, denk eraan deze hoeft niet lang te zijn, simpel en krachtig is hier de boodschap.

Wat je toch nog even in gedachte moet nemen is dat de naam niet in conflict komt met een bepaald werk, dit kan je eventueel nog flink wat geld kosten, en geloof me ik heb het al eens gezien bij een collega, de grote merken vragen echt wel door met een schadeclaim.

Hoe zoek ik de correcte naam ?

Aan de hand van onderstaande lijst kan je je zoektocht een pak makkelijker maken, echter is dit maar ter indicatie en hangt nog altijd alles van je eigen inbreng af

 • Ga ik voor een land domeinnaam .be of .nl
 • Is een korte domeinnaam interessant
 • Kies een naam die bij je producten past
 • Eenvoud siert
 • Is de domeinnaam makkelijk te onthouden
 • Kan ik de naam goed uitspreken
 • Kies ik voor een zoekwoord in de naam

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

1 Reactie op "Hoe kies ik een aantrekkelijke naam voor mijn webwinkel ?"

 1. Minnik

  says:

  Ik heb een eigen website die voor vreemden moeilijk te vinden is , mijn vraag is , kan ik iets veranderen in de web naam ? mijn site home.kpn.nl/wu7qt3/index.htm daar kom niet mijn naam in voor. Als ik mijn naam in google voert dan gaat hij naar mijn oude adres. gr Adrie

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *