Online Adverteren? De 5 Beste Mogelijkheden + De Voor- en Nadelen

online adverteren kan een erg goede tool zijn in jouw marketing arsenaal. Als je het goed doet, kan het veel extra inkomen genereren!

Afhankelijk van wat voor business jij hebt kan jij bepalen wat voor online averteer mogelijkheid het beste bij jou past.

Ik heb gehoord van mensen die hun omzet verdubbeld hebben alleen maar omdat ze op de juiste manier zijn gaan adverteren.

In dit artikel deel ik vijf populaire online adverteer mogelijkheden zodat jij kan kiezen wat het beste bij je past.

Google Adwords

Google adwords is één van de populairste en meest bezoekers opleverende systeem om online mee te adverteren.

Als je in google een populair woord intikt zoals “online adverteren” dan zie je bovenaan in een licht gele box betaalde advertenties. Ook zie je rechts boven de normale zoekresultaten de betaalde advertenties.

Bij google adwords kun je kiezen onder welk zoekwoord dat mensen intikken jij wilt adverteren.

Bij adwords heb je veel opties, je kunt bijvoorbeeld precies bepalen hoeveel je wilt besteden per dag en nog veel meer.

Je kunt zelfs je advertentie per woord veranderen. Bij google adwords betaal je per klik, ik kan geen prijs opnoemen omdat de prijzen per woord verschillen.

Als er veel concurrentie is op dat woord dat wordt de klik duurder.

Google adwords is één van mijn persoonlijke favorieten, dit is aangezien het niet veel kost en je als de markt waar je inzit een beetje zoekvolume heeft je veel bezoekers kunt krijgen.

Ook zijn de conversies wat hoger omdat mensen al ergens naar opzoek zijn als ze klikken op je advertentie.

Ook is er de mogelijkheid om op websites te adverteren, google kijkt dan naar op welke websites de bezoeker eerder is geweest en laat advertenties zien die hier relevant aan zijn.

Je kunt kiezen om google adsense op je website te plaatsen, als je dit doet dan kiest google dus adverteerders om op jouw website te adverteren en verdien je per klik.

Bekijk deze pagina voor een voorbeeld.

Lees ook onze google adwords tips om meer geld te verdienen met google adwords.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Facebook ads

Facebook ads zie je aan de rechterkant onder het balkje “gesponsord” (op dit moment tenminste) op facebook.

Of facebook ads of google adwords beter werkt is erg afhankelijk van de business waar je in zit.

Bij facebook kies je geen keywords uit maar kun je een doelgroep selecteren aan de hand van wat mensen zelf hebben ingevuld in hun facebook profiel.

Je kunt kiezen op leeftijd, op man of vrouw, wat voor interesses ze hebben.Als je bijvoorbeeld ski’s verkoopt dan kun je kiezen aan alle mensen te adverteren die als interesse “skiën” of “wintersport” hebben ingevuld.

De perfecte manier om je doelgroep te bereiken lijkt me.

Aan de andere kant kan je ook de pech hebben dat je een product of dienst verkoopt waar mensen het niet over hebben op facebook, als dit het geval is heb je niks of weinig aan facebook ads.

Stel je voor dat je een website hebt over viagra(om maar even iets extreems te noemen). Het lijkt me niet dat mensen bij hun interesse’s “erectie stoornis” invullen.

In dit specifieke geval zou je dus weinig hebben aan facebook ads(ondanks dat je kunt selecteren op mannen boven de 50).

Naast dit voorbeeld zijn er nog vele andere voorbeelden te vinden van bedrijven die helemaal geen baat hebben bij facebook ads.

Zelf sites contacteren

Wat tegenwoordig steeds vaker vergeten wordt is dat er nog meer sites zijn met bezoekers die wellicht geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt.

Doe een brainstorm en schrijf ieder woord op dat je kunt bedenken die mensen in google zouden kunnen intikken als ze geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt.

Kopieer en plak deze in de google keyword tool. vink links als enige [exact] aan, klik op zoeken en je kunt zien welke woorden het meeste worden opgezocht per maand. Je kunt ook suggesties zien van keywords die misschien relevant zijn aan jouw onderneming.

Nu je dit weet kun je de keywords in google intikken en kijken of er sites zijn die relevant zijn aan jouw onderneming.

Als dit het geval is en je denkt dat hun wel interesse zouden hebben in wat geld te verdienen door bijvoorbeeld een banner van jou te plaatsen op hun website dan kun je ze contacteren om te vragen of er een mogelijkheid is om te adverteren op hun site.

Het kan voorkomen dat deze mensen te veel vragen, in dat geval kun je proberen te onderhandelen of de aanbieding afslaan. Maar als je denkt dat er een kans is dat je winst maakt met het adverteer systeem dan zou ik het gewoon testen.

Als je echt geld hebt te besteden kun je ook websites contacteren om te kijken of je ze kunt opkopen.

Spammy adverteer systemen

Ken je dat, je bent op het internet aan het surfen, je klikt een link aan en opeens openen er twee schermen in de plaats van één.

Een popup, of een popunder(een pagina opent in een nieuw tabblad maar deze pagina wordt onzichtbaar onder de huidige pagina geopent).

Soms hebben ze zelf de pagina van de pop up of pop under gecreëerd maar vaak is dit ook een vorm van online adverteren.

Mensen betalen geld om hun website als pop up te laten verschijnen.

Alhoewel dit vrij “spammy” is en er niet vrij proffessioneel uitziet kan het voor sommige bedrijven werken.

Ik zelf maak er geen gebruik van maar mocht je een onderneming hebben die niet veel geeft om wat mensen over je onderneming denken dan kun je dit proberen.

Verder zijn er ook nog systemen die spyware op de computers van hun bezoekers installeren.

Als iemand (die de spyware op zijn pc heeft staan) dan op een website komt dan zullen sommige woorden aanklikbaar zijn naar de links van de adverteerders van het systeem.

Ik weet niet of het veel rendement oplevert. Ik doe het zelf niet en raad mensen af dit soort systemen te gebruiken.

Het is toch slecht voor je image lijkt me.

Alternatieve adverteer systemen

Er zijn nog meer systemen waarmee je op bepaalde sites kunt adverteren.

Deze systemen werken vaak hetzelfde als adwords/adsense systeem. Je betaald en je advertentie wordt vertoond op websites die daar relevant aan zijn.

Het aanbod van deze websites is vaak minder populair dus kan ik je beter aanraden bij adsense en facebookads te blijven.

Ook kun je mogelijkheden als yahoo ads en bing ads proberen, deze werken precies hetzelfde als google adwords(dus adverteren via de zoekmachines).

Wel moet ik je zeggen dat op yahoo en bing VEEEEEEL minder bezoekers zijn dan via google.

Het voordeel is dat er in de ads van yahoo en bing amper concurrentie is, het nadeel is dat deze ads systemen alleen interessant zijn als je veel geld verdient per verkoop of de markt waar je in zit heel groot is.

Tips om niet je geld te verspillen

Als je begint met online adverteren kun je makkelijk veel geld verliezen. Veel mensen verliezen zelfs geld zonder dat ze het door hebben.

Om deze reden is het belangrijk van al je online advertenties te weten wat je ermee verdient.

Om dat bij google adwords te weten kun je dit artikel raadplegen.

Om bij andere systemen te zien hoeveel je verdient zijn er daarvoor ook wel opties te vinden in de adverteer systemen zelf.

Als dit niet het geval is kun je een aparte landingspagina voor deze bezoekers aanmaken. Je kunt dan ergens in het verkoop proces iets veranderen waaraan je kunt zien dat deze bezoeker van een online advertentie kwam.

Als laatst wil ik je ook de tip geven je landingspagina’s en de advertentie (tenminste, als je die kunt aanpassen) te testen.

Het veranderen van een titel kan al een hoop meer kliks of conversies opleveren.

Op sharketing.nl vind je meer van dit soort nuttige tips, zoals bijvoorbeeld in het conversie optimalisatie artikel.

Andere methodes naast online adverteren om bezoekers te krijgen

Verder zijn er nog meer manieren naast online adverteren om bezoekers op je website te krijgen.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen via social media of door gastartikels op sites te schrijven.

Persoonlijk kiezen wij altijd voor bezoekers via de zoekmachine, niet betaald maar via de resultaten.

Als je kennis hebt over je vak en je bereid bent je aan een paar regeltjes te houden bij het maken van je website kun je via de zoekmachines veel geld verdienen.

Als je nog leuke aanvullingen hebt over adverteer systemen of manieren om online te adverteren, deel deze dan direct door hieronder een reactie achter te laten.

Geheime methodes voor veel bezoekers en veel geld

Alex Hartman en ik hebben jaren bestudeerd wat alle verschillende mogelijkheden zijn om bezoekers te krijgen via het internet en hoe hier geld mee te verdienen.

We hebben dit samengevat in een programma waarin we de simpelste wegen uitleggen om snel geld te kunnen verdienen via het internet.

Als je de simpelste manieren wilt ontdekken om veel gratis bezoekers te krijgen en hoe je dit omtovert in geld dan is dit programma voor jou gemaakt.

Klik direct hieronder voor meer info:

Geld Gorilla Geheimen Risicovrij Uitproberen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Online Adverteren? De 5 Beste Mogelijkheden + De Voor- en Nadelen"

 1. Robin

  says:

  Voor ons als webshop is het erg lastig. Dit omdat de grote spelers als facebook en google het niet langer toestaan om te adverteren via hun platvorm voor e-sigaretten. Dit omdat het klaarblijkelijk tabaks verwante producten zijn. Beetje raar, maar dat is een discussie appart.

  Vergelijkingssites kunnen ook erg handig zijn zoals Beslist.nl en Kieskeurig en daarnaast CPC adverteren via Admarkt (Marktplaats)

 2. Jan K.

  says:

  In het huidige tijdperk kun je natuurlijk ook niet om de mobiele mogelijkheden heen. Hiervoor heb je bijvoorbeeld Groupon, Scoupy of KortingApp. Via Google zelf kun je ook adverteren op mobiel.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *