Kan Iedereen Miljonair Worden? 7 Tips om Miljonair te Worden

Dus, je wilt graag een miljonair worden. Je hebt een doel voor jezelf gesteld, maar dit lijkt nogal vergezocht en een moeilijk te bereiken doel. Miljonair word je namelijk niet van de een op de andere dag, behalve als je geboren wordt in een rijk gezin. Je hebt de succesverhalen op tv gezien, maar die mensen erfden hun geld, hadden goedbetaalde banen of wonnen de loterij.

Je denkt dan natuurlijk: had ik maar zoveel geluk. Nou, we hebben goed nieuws voor je. Je kunt miljonair worden – en het heeft niets te maken met het geld van je gezin of je opleiding. Het heeft alles en alleen met jou te maken! In dit artikel geven we je de 7 beste manieren om miljonair te worden!

Wanneer ben je een miljonair?

Het woord “miljonair” komt vaak voor in informele gesprekken. De term roept meestal de gedachte op van beroemdheden, atleten en zakenlieden. We nemen aan dat de Kardashians, LeBron James en de CEO van CocaCola allemaal miljonairs zijn. We denken hierbij vaak niet aan de buurman of iemand die je persoonlijk kent. Hierdoor lijkt de weg naar een miljoen ontzettend lang en vooral niet realistisch.

De definitie van “miljonair” is een persoon (of een echtpaar) met een nettowaarde van meer dan €1 miljoen euro. Het vermogen vertegenwoordigt de activa (bezittingen) van een persoon minus zijn verplichtingen. Vermogenswaarde wordt beschreven als ‘wat je bezit minus wat je verschuldigd bent’.

Het definiëren van een miljonair is echter niet zo makkelijk als het lijkt, vooral als je rekening houdt met activa die niet liquide zijn. Liquide middelen zijn al het geld dat een bedrijf bijvoorbeeld heeft; zowel in kas als op de bankrekening. Dit kunnen we uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Laten we zeggen dat Michael de volgende troeven heeft:

 • Huis: € 350.000
 • Auto: € 10.000
 • Pensioenfonds: $ 600.000
 • Aandelenfonds: € 90.000
 • Beleggingsfonds: € 100.000
 • Wederverkoopwaarde van items in zijn huis (Kleding, tv, meubels, kunst en antiek): € 20.000
 • Cash: € 10.000
 • Totaal activa: € 1.180.000

Laten we ons ook voorstellen dat Michael de volgende verplichtingen heeft: hypotheek: € 130.000; autolening: € 5.000. Totale verplichtingen: € 135.000.

Volgens de formule van activa versus passiva is Michael miljonair. De ene stroming beschouwt Michael echter als een miljonair, terwijl een andere stroming het er niet mee eens is.

De voorstander wijst erop dat de waarde van het vermogen van Michael € 1,18 miljoen en zijn verplichtingen € 135.000 bedraagt. Dat betekent dat zijn totale vermogen (activa minus passiva) € 1.045.000 is. Dat maakt hem per definitie miljonair.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Waarom sommigen Michael geen miljonair vinden

De partij die zegt dat Michael geen miljonair is, vindt dat de waarde van zijn huis, zijn auto en zijn persoonlijke bezittingen, zoals zijn kleding, tv, meubels, kunst en antiek, niet zou moeten tellen. Hij zal die activa tenslotte waarschijnlijk niet liquideren of verkopen voor contant geld.

Michael moet ook ergens wonen en waarschijnlijk een auto besturen. Hij moet kleding dragen, aan een tafel eten en op een bank zitten. Zijn kunst en antiek hebben misschien geen restwaarde of zijn alleen van persoonlijke waarde.

Degenen die beweren dat Michael geen miljonair is, zouden kunnen zeggen dat alleen zijn liquide middelen moeten worden overwogen. Deze omvatten zijn beleggingsfondsen, aandelenfondsen en contant geld.

Hoe dan ook, Michael is geen miljonair als die persoonlijke bezittingen buiten beschouwing blijven.

Nog een andere gedachtegang zou de waarde van Michaels huis, auto en persoonlijke bezittingen aanpassen. Ja, hij moet ergens wonen, maar hij heeft geen huis van € 350.000 nodig. Ze zouden hem met een huurtoeslag ‘crediteren’ en elk eigen risico meetellen voor zijn vermogen.

Uiteindelijk is er geen overeenstemming over de vraag of Michael een miljonair is, maar één ding is zeker: Michael heeft niet veel geld op de bank. Het grootste deel van zijn geld zit vast in huisvesting en investeringen. Alleen omdat hij een miljonair op papier kan zijn, wil nog niet zeggen dat hij zo rijkelijk kan leven als Lebron James.

De moraal van dit verhaal is dat je eigenlijk wel meer dan één miljoen nodig hebt om echt geweldig te kunnen leven, zoals de sporters, modellen en andere beroemdheden die je ziet op te televisie en op sociale media. Toch is €1 miljoen op de bank hebben of in de waarde van je bezittingen al een hele prestatie! Lees hieronder de manieren waarop je miljonair kunt worden!

7 Beste Manieren om Miljonair te Worden

1. Ontwikkel een schriftelijk financieel plan

Een van de belangrijkste redenen waarom iemand nooit miljonair kan worden, is dat ze geen financieel plan hebben geschreven. Het ontwikkelen van een financieel plan dwingt je om actie te ondernemen in plaats van alleen maar te praten. Het helpt je ook bij het nemen van de juiste beslissingen om al je dromen en doelen te bereiken.

Focus op wat het belangrijkst is en wees niet geobsedeerd door het verleden (laat dingen dus los). Concentreer je op wat je beheert door je bekende uitgaven eerst in je budget op te nemen. Met de inkomsten die overblijven, kijk je hoe je meer geld gaat verdienen. Focus op je toekomst door te anticiperen hoeveel je toekomstige zelf nodig zal hebben om te overleven.

Door een financieel plan op te stellen, heb je duidelijker een doel voor ogen en kun je hier ook echt mee aan de slag gaan. Je weet door het plan wat je moet doen om te komen waar je wilt zijn. Ga dus allereerst aan de slag met het financiële plan.

2. Focus op het verhogen van je inkomen

Belangrijk bij het worden van een miljonair is natuurlijk dat je veel inkomsten hebt. Zonder veel geld wordt het moeilijk om miljonair te worden. Probeer een hogere functie te krijgen, jezelf te ontwikkelen en de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo kun je gemakkelijk sparen en je inkomsten verhogen!

3. Begin vroeg met investeren

Als je begint met het wegzetten van €300 per maand op 25-jarige leeftijd, kun je de status van miljonair bereiken op 60-jarige leeftijd – en heel fijn leven van €2 miljoen na pensionering (leeftijd 67). Dat is slechts €300 per maand! Wanneer je na je 35e begint, moet je €800 per maand inleggen om de €1 miljoen te bereiken op 60-jarige leeftijd.

Als je meer overhebt per maand, dan kun je natuurlijk altijd meer inleggen om vroeger miljonair te zijn.

Investeer je 40 jaar lang € 300 per maand (25 tot 65 jaar), dan kun je €1,75 miljoen hebben. Als je in plaats daarvan 30 jaar lang €300 per maand (leeftijd 35 tot 65 jaar) hebt geïnvesteerd, heb je slechts €651.400. Je moet nog 10 jaar extra werken (tot je 70ste jaar) om €1 miljoen te kunnen verdienen. En je zou moeten werken tot 75 jaar om €1,75 miljoen te behalen. Dat wordt dus nog wel even wachten voordat je miljonair bent. Begin dus zo vroeg mogelijk met beleggen!

4. Weg met onnodige kosten

Terwijl jij ernaar streeft miljonair te worden, wil je er ook voor zorgen dat je geld goed wordt besteed. Ga er af en toe even voor zitten en evalueer waaraan je je geld nu uitgeeft. Vaak kun je dit op de website van jouw bank snel zien. Met het geld dat je nu aan onzinnige dingen uitgeeft, zou je ook kunnen sparen of investeren!

Hier zijn een aantal gebieden waarmee je je kosten zou kunnen verminderen:

 • Een verzekering – Kun je misschien de verzekering voor auto’s en huiseigenaren bundelen? Kun je betere tarieven vinden op het internet? Ga op onderzoek uit en kom hierachter! Je kunt ook hulp vinden hierbij en een adviseur met je mee laten kijken.
 • Kabel/ satelliet – Met de concurrentie tussen streamingdiensten zoals Videoland, Disney+, Apple TV+, NPO start plus en Netflix, kun je waarschijnlijk de gewenste programma’s en zenders krijgen zonder kabel. Je hoeft geen €100 per maand te betalen voor 7 verschillende soorten streamingsdiensten! Er is genoeg te zien op tv; kies één streamingsdienst uit en laat de rest vallen.
 • Cadeaus – Geef niet toe aan de culturele druk om extravagante cadeaus voor familie of goede vrienden te kopen. Als je dat doet, oefen je druk op hen uit om de gunst terug te geven, terwijl zij dit vaak helemaal niet nodig vinden! Ook voor de verjaardagen van kinderen hoef je je niet uit te sloven. Kinderen vinden vaak de kleinste dingen (kleurplaatboeken, stiften etc.) het allerleukst.
 • Restaurants – Eigenlijk zou je voor de lol eens een maand niet uit eten moeten gaan. Eet een maand lang elke maaltijd thuis – zelfs die koffie op weg naar je werk. Kijken wat er gebeurt.
 • Automatische verlengingen – Bekijk je lidmaatschappen van sportscholen, streaming muziekdiensten en tijdschriftabonnementen. Hoeveel gebruik je daar nu echt van? Wees eerlijk; een aantal van die abonnementjes kunnen vast wel weg.

5. Automatiseer je besparingen

Als je miljonair wilt worden, moet je absoluut de gewoonte hebben om te sparen. De manier om dit te laten werken, is echter door je besparingen te automatiseren. Hiermee wordt automatisch een percentage van je salaris opgenomen en in je bijdragen geplaatst zonder dat je het ooit ziet.

Er wordt gesuggereerd dat je 10 procent besteedt aan investeringen en 5 procent aan besparingen. Bereken dus hoeveel dat is van je salaris en stel in dat iedere maand dit bedrag eraf wordt gehaald op de dag dat je salaris binnenkomt.

6. Blijf vrij van schulden

Van auto’s tot kleding tot huizen tot sieraden, tegenwoordig kun je voor bijna alles wel een lening krijgen. Er is een idee rond onze cultuur dat je moet krijgen wat je wilt wanneer je het wilt (en dat is vaak meteen nu). Koop het nu, betaal er later voor. Vaak betaal je ook nog een stuk rente achteraf en dat is natuurlijk zonde.

Een schuld hebben, is drijfzand voor je financiële dromen. Telkens wanneer je iets op krediet koopt, graaf je een dieper graf voor jezelf en, heel belangrij, je doel. Dat geld dat je naar geldschieters stuurt, is geld dat je voor je toekomst in had kunnen zetten!

Neem bijvoorbeeld de gemiddelde autolening, met een maandelijkse betaling van €523 en een looptijd van vijf jaar en negen maanden. Als je in plaats daarvan vijf jaar €500 per maand zou investeren, zou je €40.000 kunnen hebben. Daarnaast: als je die €40.000 nog 20 jaar zou investeren, zou je wel bijna €270.000 kunnen hebben!

Waar is die auto over 25 jaar? Hoogstwaarschijnlijk ergens op een vuilnisbelt.

Waar het om gaat is: vermijd koste wat het kost schulden. En als je er al een paar hebt, zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk afbetaalt. Je kunt er het beste maar vanaf zijn!

7. Leef zo ver mogelijk onder je bezittingen

Probeer de ideeën van per ongeluk een winnend loterijticket uit te kiezen of een eenmalige investering uit je hoofd te halen. Voor de meeste mensen is miljonair worden minder een kwestie van geluk en meer van een langzame klim naar de top.

Om miljonair te worden, heb je twee primaire doelen: geld besparen en schulden kwijtraken. De enige manier om dat te doen is om je kosten van levensonderhoud drastisch te verlagen. Hiermee kun je het verschil uitgeven aan sparen en schulden afbetalen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

17 Reacties op "Kan Iedereen Miljonair Worden? 7 Tips om Miljonair te Worden"

 1. Bernard

  says:

  En als je iets wilt produceren, maar je hebt die connecties er nog niet voor?

 2. Salim

  says:

  Meeste mensen Ijn te dom om rijk te worden of willen geen stress.

 3. Simon

  says:

  Ik ben zelf 'miljonair' geworden door een eigen bedrijf op te bouwen in muziekbenodigdheden. Het is maar de kwestie van hard werken en de juiste niche vinden. Bovendien stelt 'miljonair' zijn helemaal niet veel voor - zoals je zegt gaat het om je vermogen. Ik zou ook graag een miljoen hebben om zomaar te besteden!

  • Alina

   says:

   Mag ik jou vragen of geld wel gelukkig maakt? Ik ken nog meer mensen die denk ik wel miljonair zijn maar die lijken niet zo gelukkig als ik met ze koffie drink. Alsof ze toch wat missen in het leven. Hoe zit dat bij jou?

   • Bas

    says:

    Hee Alina,

    Ik kan hier ook wel even een duit in het zakje doen. Ik heb zelf een aantal miljoen op de bank, en ik denk dat mijn leven er wel echt wel op vooruit is gegaan. Ik denk dat het er helemaal van afhangt wat je met je geld doet. Zelf gebruik ik het vooral om leuke dingen te doen met de mensen van wie ik houd. Maar uiteindelijk gaat het vooral daar om, dat er mensen zijn die van je houden. Geld alleen maakt natuurlijk weinig verschil.

    Mvg, Bas

   • hierpakaan

    says:

    tuurlijk maakt geld gelukkig

 4. Wanda

  says:

  Geld maakt toch niet gelukkig!!! Met vrienden en familie samen zijn dat is wat geluk is, miljonair worden is alleen maar zonde moet je meer belasting betalen en wordt je sneller over vallen!!

 5. Leoprow

  says:

  Hallo, ik ben ben miljonair. Het geld zelf maakt je niet echt gelukkig of dergelijk. Maar wat je ermee kan doen wel, een verrassing voor je vrouw, jouw vaders droomauto kopen, een huis voor je ouders, een grote tip geven aan bedienden, etc. Het gevoel dat ik had toen mijn vader moest huilen toen ik met zijn droomauto kwam aanrijden en vervolgens de sleutel aan hem overhandigde maakte mij zeer zeker wel heel erg blij. Ik zeg niet dat je geld hoeft te hebben om zoiets te doen. Je kan ook gewoon sparen als je zo graag die auto voor je vader wil kopen. Maar, Just letting know

  • Jonas

   says:

   Beste
   Ik vraag me echt af hoe het zou zijn om rijk te zijn...wat jij zegt over het huis kopen voor je ouders enz daar droom ik al zo lang van...heb een lange tijd op het slechte pad geweest en nu ik 28j geworden ben heb ik beseft dat ik veel tijd heb verloren.. wat ik zou allemaal niet zou doen om de tijd trg te draaien...hoe word je echt zo rijk?...als ik een pad zou hebben mag het zo zwaar zijn als het wil ik zou het volgen..

 6. Dries

  says:

  Volgens mij werkt geen enkele van deze methoden echt goed. Je kunt niet zomaar iemands idee stelen en het beter maken. Dan krijg je gegarandeerd een rechtszaak aan je broek omdat je inbreuk maakt op het patent van de ander. En zelf een innoverend idee bedenken is een stuk moeilijker dan je denkt. Want je moet een idee hebben maar je moet het ook kunnen uitvoeren, er geld voor hebben, er moet in je geïnvesteerd worden, je moet naamsbekendheid maken, enzovoorts enzovoorts. Schiet allemaal niet op.

  Die andere manieren natuurlijk ook niet; loterij winnen? Risicovol beleggen? Daar is niemand (lang) miljonair mij. Wmb moet je gewoon hard werken en lange tijd geld opzij zetten. Dan heb je uiteindelijk ook een mooi spaarpotje. Gewoon eerlijk werken en een beetje zuinig leven.

  Dries

  • Armin

   says:

   Je hebt echt niet zomaar een patent op iets hoor... Auteursrecht heb je bij uitvindingen vaak niet, en een patent moet je aanvragen...

 7. maki

  says:

  nou het kan ook anders in het leven lopen ik ging heel hard werken. 14 tot 16 uur per dag dagen in de week ik wou mijn gezin ik dee het voor mijn gezin toen ik een huis wou kopen werd ik ziek zwaar suiker ziekte het blijkt voor te komen in de familie mijn droom was voorbij .paar jaar later had ik tijden het werk enorme pijn in . mijn buik later in het ziekenhuis bijk tumor in de nier de nier moest er uit en 2 jaar later heeft mijn vrouw borst ..... toen in het hooft heeft nog paar jaar te leven ze maakt zeg enorm zorgen om onze 3 kinderen ik zou haar gelukige willenaken.om een huis te kopen dat was haar droom om een huis te kopen . maar ik krijg het niet voor mekaar. en dus blijven leven met veel medicijnen en toch positief blijven

 8. Stefaan

  says:

  Ik zou het graag leren maar heb geen beetje kennismet een pc
  Is er iemand in België die mij dat eens kan tonnen
  Mvg

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *