Minder Uitgeven en Geld Besparen – het Is Echt Niet Zo Moeilijk

Mensen die weinig geld hebben, gaan vaak op van alles proberen te bezuinigen. Meestal op dingen die ze wel willen hebben maar niet nodig hebben, maar ook op zaken die het überhaupt al waard waren om geld op te besparen.

Als zij geld kunnen besparen, waarom zouden mensen met wat meer geld dat dan niet ook kunnen. Denk er maar over eens over na: je geeft eigenlijk best veel geld uit aan spullen die je niet nodig hebt. Dit artikel zal uitleggen hoe iedereen geld kan besparen.

Geld besparen op de dagelijkse boodschappen

Goed je geeft misschien weinig uit aan boodschappen zul je denken. Maar als je alle keren dat je naar de supermarkt gaat bij elkaar optelt zul je zien dat het toch best een redelijke kostenpost is. Maar er valt voor de meeste mensen op te besparen.

Allereerst kun je voor de goedkopere merken gaan. Dit hoeft niet per se bij de Aldi of Lidl te zijn, al zijn die wel goedkoop, maar kan ook bijvoorbeeld door het AH basic te kopen bij de Albert Heijn.

Bij sommige producten is er wel een verschil in kwaliteit, zoals bij stroopwafels. Maar het verschil tussen de goedkope en de dure maïs of macaroni heb ik nooit kunnen ontdekken. En soms is het wel 50% goedkoper! Zo is er flink te besparen op de boodschappen.

Maar ook door gewoon andere producten te kopen valt er soms geld te besparen. In plaats van kadetjes kun je gewoon brood kopen. Of in plaats van brie, gewone kaas. Deze methode heeft natuurlijk grotere verschillen tussen de producten dus het is iets minder interessant. Maar het biedt mogelijkheden om te besparen.

Tenslotte is het vaak voordelig om dingen in grootverpakkingen te kopen. Ikzelf heb geen vriezer dus ik doe er niet aan mee maar een kilo kip is goedkoper dan bijvoorbeeld een pond. Ook kun je beter een homp kaas kopen dan plakjes. Als je de ruimte hebt, is het zeker de moeite waard om dit te overwegen. Je hoeft er ook nog eens minder vaak naar de supermarkt door!

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Geld besparen op de energierekening – het is mogelijk!

Naast boodschappen is de energierekening ook een van de vaste lasten waarop je kunt besparen. Hoe? Allereerst door modernere apparaten te kopen. Dit klinkt misschien gek maar door nieuwere apparatuur aan te schaffen zul je minder energie verbruiken. Dit komt doordat nieuwe apparaten doorgaans zuiniger zijn.

Ik las laatst in de krant dat, afhankelijk van hoe zuinig je apparaten nu zijn, de aanschaf van een nieuwe koelkast of wasmachine zich al in een paar jaar kan uitbetalen. Dus én meer gebruikersgemak én een lagere energierekening. Dat zijn dus twee vliegen in een klap!

Verder is het natuurlijk voor de volledigheid, om maar even een open deur in te trappen, raadzaam om de verwarming uit te zetten als je langere tijd weg bent. Ik doe de verwarming zelfs al uit als ik ga slapen.

Ook de elektronica kan uitgeschakeld worden als je een tijdje weggaat. Veel mensen doen het niet omdat het veel gedoe is. Maar ook een televisie in slaapstand bijvoorbeeld, kan nog best veel energie gebruiken. Daarom is het zeker de moeite waard om je elektronica uit te schakelen als je weggaat. Zeker als je meerdere dagen wegbent.

Geld besparen op verzekeringen en abonnementen: je hebt het echt niet allemaal nodig

Nog een kostenpost waarop veel mensen wat op kunnen besparen, is die van verzekeringen. In Nederland kan je  je tegen van alles en nog wat verzekeren en zijn de mensen over het algemeen ook goed verzekerd.

Maar als je kijkt hoeveel je van de verzekering terugkrijgt en hoeveel je eraan betaalt, zie je dat veel verzekeringen voor jou helemaal niet uitkunnen. Natuurlijk gaat het niet om de termijn van een jaar en wil e graag geld krijgen als je groot verlies hebt, maar toch.

Je moet je bedenken: ‘kan ik de schade betalen als ik niet verzekerd ben?’. Als je het kunt en wilt betalen, dan is het misschien raadzaam om iets minder verzekerd te zijn. Die verzekering op je iPhone kan er misschien best af toch?

En voor abonnementen geldt hetzelfde als voor verzekeringen. Veel van je abonnementen zijn helemaal niet voordelig als je er niet vaak gebruik van maakt. Ga je toch niet zo vaak fitnessen of naar de dierentuin? Misschien kan je beter voor een vorm van betalen kiezen waar je per keer betaalt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor:

  • Bioscoopabonnement
  • Seizoenskaart voetbalclub
  • Tijdschriftabonnement
  • Bibliotheekabonnement
  • Etc.

Kijk er kritisch naar en als je wilt kun je een hele hoop besparen!

Geen geld besparen maar geld verdienen: verdien minimaal €2950,- per maand met Geldgorilla Geheimen!

Het is dus mogelijk om veel geld te besparen op je uitgiftepatroon. Maar als je toch van al die luxe en extras houdt, is het misschien beter om meer geld te proberen te verdienen. Een tip die ik je kan geven, is het videoprogramma Geldgorilla Geheimen.

Hiermee leer je aan de hand van duidelijke video’s hoe je minimaal €2950,- per maand kunt verdienen. En dat allemaal zonder technische kennis, website of kosten. Dus twijfel niet en schaf het programma aan en ga ook geld verdienen!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *