7 Fatale Online Marketing Fouten Die Je Gegarandeerd Geld Kosten

Beginnende online marketeer of gevorderde online marketeer, we maken allemaal fouten.

Sommige zijn klein sommige zijn groot.

Als jij denkt dat wij iets fout doen laat het ons dan weten want van fouten kun je leren!

Bij online marketing  kan een kleine tweak je soms al 5% meer omzet opleveren en 5% kan veel zijn als je omzet al hoog is.

Dat vind ik zelf één van de mooiste dingen van online marketing, de kleine veranderingen die grote verschillen kunnen maken.

In dit artikel deel ik 7 veel voorkomende fatale online marketing fouten die je geld kosten.

Als je 3 of meer van deze fouten maakt kun je waarschijnlijk door je websites te verbeteren op deze punten je omzet meer dan verdubbelen(misschien wel vertienvoudigen).

Fatale fout #1: Niet weten hoe je iets moet promoten

Denken dat je wel iets kunt promoten zonder veel ervaring of dat je ooit iets hebt gelezen over het schrijven van verkoopteksten kan je veel geld kosten.

Als je verkoop teksten schrijft moet je weten wat je doet(en al helemaal als beginner),veel mensen denken dat ze automatisch goed verkopende teksten kunnen schrijven maar creëren uiteindelijk webpagina’s die helemaal niks opleveren .

Bepaalde woorden kunnen bewust rationeel of onbewust emotioneel  zo’n grote invloed hebben op de lezer dat ze wel of niet het product of de dienst kopen .

Sommige verkooppagina’s kunnen wel tien keer zoveel opleveren door alleen maar de juiste woorden te gebruiken of een paar kleine dingetjes aan te passen.

Lees meer op ons blog om meer te ontdekken over het creëren van goede promotie.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Fatale fout #2: Geen promotie of links op je landingspagina’s hebben

Hoe logisch het ook klinkt, sommige mensen hebben geen promotie op hun landingspagina’s.

Landingspagina’s zijn natuurlijk de pagina’s waarop jouw bezoekers binnen komen.

Weet jij wat de bouncerate’s zijn van de pagina’s waarop jouw bezoekers terecht komen?

De bouncerate is hoeveel procent van de bezoekers je site verlaten voordat ze op een tweede pagina zijn terecht gekomen. Wat de bouncerate is van jouw pagina’s kun je zien in google analytics.

Zie hier de url van google analytics voor meer info:

http://www.google.com/analytics/

Als jouw bouncerate 50% is op een pagina waar jij geen promotie hebt staan dan betekent dat, dat 50% gegarandeerd niet de promotie ziet van de dienst of het product dat jij verkoopt/promoot.

Als je op een landingspagina niet iets promoot(of linked naar een pagina waar je geld mee verdient) waar jij geld mee verdient dan loop je geld mis.

Het beste is nog als je middenin de content(tekst,video,etc) van je landingpagina’s een promotie hebt.

Banners of een link in je menu zorgen voor een stuk minder clicks dan promotie middenin de content waarvoor de bezoeker is gekomen.

Als iemand bezig is met lezen en er  op een willekeurige plek een link in de tekst staat dan zal deze bezoeker bewust de tekst van de link lezen.

Als je iets niet begrijpt,vragen of opmerkingen hebt plaats dan een reactie onderaan deze blogpost.

Fatale fout #3: Te snel je prijzen bekend maken

Één van de meest voorkomende online marketing fouten die ik mensen keer op keer zie maken is dat ze te snel hun prijzen bekend maken.

Vaak zie ik het bij mensen die affiliate worden of zijn van één van de producten die we verkopen.  Ze vertellen over één van onze producten, vertellen de prijs en zetten dan hun affiliate link neer. Dit is dan nog voor de bezoeker uberhaupt iets afweet van onze producten.

Erg zonde want op deze manier lopen de affiliates en wij geld mis en moeten wij weer onze affiliates mailen dat het misschien wijs is om aan te passen.

Als je niet weet wat een affiliate is zie dan de uitleg in het volgende artikel over de verschillende manieren van online geld verdienen.

De prijs maak je pas op een laat stadium in het verkoop proces bekend anders loop je verkopen mis!

Als je eerst de waarde van je product “omhoog praat” door je bezoekers hun dromen te beloven, te beloven hun angsten weg te nemen, ze te laten zien wat ze allemaal krijgen als ze jouw product of dienst aanschaffen, ze te vertellen hoe waardevol je product/dienst is dan zullen je bezoeker meer geld neer willen leggen voor wat je verkoopt.

Als jouw bezoekers op een verkoop pagina van jou komen en ze direct een prijs van €100 zien schrikken ze misschien en kunnen ze gelijk weg klikken voor ze nog maar een woord van je verkoop tekst hebben gelezen.

Als jouw bezoekers op een verkoop pagina van jou komen waar jij hun over jouw product of dienst vertelt en hen het gevoel geeft dat jouw product of dienst €300 waard is dan zullen je bezoekers minder snel schrikken als ze eenmaal bij je prijs aankomen.

Ook zul je bezoekers aan hun dromen en/of pijn herinnerd hebben waardoor ze meer bereid zijn geld neer te leggen voor wat jij verkoopt/promoot.

Ik hoop dat je nu het belang begrijpt van “eerst verkopen” voordat je de prijs bekend maakt.

Fatale fout #4: Alleen mikken op snel geld

Ik zie het wel vaker online, mensen die snel even tussendoor een website beginnen om snel wat geld te verdienen.

Met deze mindset ga je waarschijnlijk nooit echt geld verdienen.

Er zijn maar heel weinig mensen die via de “snel geld verdienen” methode op de lange termijn veel geld hebben verdient.

Bijna altijd geldt dat één goede site waar je veel tijd in hebt gestoken meer geld oplevert dan tien sites die je vlug tussendoor hebt gemaakt om snel geld te verdienen.

Ook zijn de trucjes die tegen de regels van google zijn(waar je snel veel bezoekers mee kunt krijgen) vaak alleen werkzaam voor een korte tijd.

Google update zichzelf vaak, deze sneaky trucjes die tegen hun regels in zijn worden daarom meestal snel ontdekt en als ze eenmaal ontdekt zijn zal google deze sites een penalty geven waardoor je uiteindelijk nog minder bezoekers krijgt dan als je het via de oprechte manier had gedaan.

Als je kijkt naar de rijkste mensen ter wereld, hoeveel van deze mensen zijn zo rijk geworden door snel wat trucjes uit te halen en hoeveel door hard werk?

Natuurlijk zijn er trucjes voor snel geld, en deze delen we ook op ons blog maar verwacht hier niet stinkend rijk mee te worden.

Wel is het zo dat via het internet relatief gezien een vrij snelle methode is om geld te verdienen.

Als je het goed doet kun je binnen een relatief gezien korte tijd al lekker bijverdienen op de automatische piloot :).

Fatale fout #5: Niet split testen

Wij hebben tests gedaan met nieuwe stukjes tekst met maar 10 woorden verschil die 50% meer omzet hebben opgeleverd.

Wij hebben ook heel vaak tests gedaan waardoor we 10% meer verdienen.

Door al die tests bij elkaar verdienen we nu meer dan het dubbele dan dat we zouden hebben verdient als we nooit die tests zouden hebben gedaan.

Ik heb deze tip al meerdere keren gegeven op dit blog en ik zal het nog honderden keren geven.

TEST ALLES.

Het beste is een a/b split test. Dat kun je doen met google analytics (zie het filmpje hieronder voor de uitleg).

Een a/b split test werkt als volgt. Je stuurt een percentage van de bezoekers die op een pagina van jou komt automatisch door naar een kopie van dezelfde pagina maar dan met een klein verschil, je meet hoeveel bezoekers er per pagina op de koop knop(of een andere knop) klikken tot je VEEL gegevens hebt.

Op een gegeven moment heb je 500(ofzo) bezoekers gehad en zie je dat bij de ene pagina 10 mensen kopen en bij de andere pagina 15, je kunt dus zeggen dat de tweede pagina beter werkt.

Stel standaard deze pagina in en verwijder de eerste en je zult omdat je een simpele test hebt laten draaien 50% meer omzet genereren.

Ik hoop dat ik mezelf duidelijk heb gemaakt, ALS JE NIET SPLIT TEST LAAT JE GELD LIGGEN.

Zie hieronder een filmpje gemaakt door mijn zakenpartner alex hartman over hoe je een split test aanmaakt:

Fatale fout #6: Geen aantrekkelijke kopjes gebruiken

Als je de tip uit fatale online marketing fout #5 opvolgt is dit de test om mee te beginnen.

Net als dat ik keer op keer zal blijven herhalen dat split testen heel belangrijk is zal ik dat ook doen over dat je altijd aantrekkelijke kopjes moet gebruiken.

Het kopje boven een tekst kan een gigantisch verschil maken.

Als het kopje de aandacht van je bezoeker trekt zal hij de tekst lezen en als hij niet de aandacht van de bezoeker trekt dan zal hij of zij direct weg klikken.

één van de grootste fouten is dus het gebruiken van onaantrekkelijke kopjes.

Als je een website over dating tips hebt maak je geen kopje als “Adviezen Om Een Partner Te Vinden” maar een kopje als “5 Tips Om Snel Een Leuke En Aantrekkelijke Partner Te Vinden”.

Het laatste kopje zal gegarandeerd meer lezers aantrekken.

Dit geldt ook heel erg voor de seo titels, vooral als er meerdere opties voor de ogen van een bezoeker staan maakt een aantrekkelijke titel gegarandeerd een verschil.

In het tweede stuk van het volgende artikel wordt doormiddel van tekst en een video uitgelegd hoe je je seo titel verandert:

5 seo tips voor veel bezoekers

Fatale fout #7: Stoppen met leren over online marketing

GEFELICITEERD!!!

Je hebt doorgelezen, één van de meest gemaakte fouten is het niet verder verdiepen in de materie.

Er is altijd wel een manier te vinden waarop jij meer kunt gaan verdienen, wees niet arrogant en sta open voor verbetering.

Er zullen altijd mensen zijn die zich wel verbeteren, als jij jezelf niet verbeterd en even vaardig blijft zullen er altijd mensen zijn die meer weten dan jou.

In veel gevallen is het dus zo dat als je stil staat je eigenlijk achteruit gaat.

Natuurlijk is er ook de fout “teveel theorie lezen”, dat is ook een veel gemaakte fout.

Je zult een tussenweg moeten vinden.

Werken blijft het belangrijkste, maar vergeet niet jezelf te verbeteren.

Klik direct RECHTS  BOVEN op de VIND IK LEUK knop om ons te volgen en maak de belofte met jezelf je te blijven verbeteren door het blijven lezen van online marketing materie.

Klik hier om meer tips te lezen over online marketing.

Geniale Tips & Trucs voor veel bezoekers die veel opleveren

In Geld Gorilla Geheimen onthullen we trucs waarmee je zonder technische kennis veel bezoekers kunt krijgen en veel geld kunt verdienen, hierin onthullen we jou onze beste geheimen waarmee wij als luie 25 jarigen ieder jaar tonnen mee binnen halen zonder websites bij te houden of lastige technische dingen te doen.

Klik hieronder om meer te ontdekken over onze stap voor stap video instructie programma:

Geld Gorilla Geheimen Risicovrij Uitproberen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *