PageRank Geheimen & Misverstanden Onthult

Pagerank (afgekort PR) is een score, bedacht door Larry Page van Google, van het aantal en de kwaliteit van de links die naar jou website zijn geplaatst op het internet.

Kortom, hoe meer waardevolle links naar jou site hoe hoger je Pagerank.

De waarde van Pagerank ligt altijd tussen de 0 en de 10 (of deze is nog onbekend omdat de pagina net bestaat).

In dit artikel leg ik de misverstanden uit rond Pagerank, waarom PR niet meer is wat het geweest is en wat PR gaat vervangen.

Het verschil tussen ‘echte’ Pagerank en toolbar Pagerank

Er zijn grote verstanden over de waarde van Pagerank. Veel mensen denken dat de Pagerank in de toolbar of van een PR checker website je echte Pagerank is.

Het misverstand is hier dat Pagerank uit de toolbar slechts een tussenstand is van je daadwerkelijk Pagerank. Dit loopt namelijk door (real time), alleen kost het volgens Google erg veel computer kracht om zeer geregeld de webmaster zijn huidige Pagerank te laten zien.

Daarom brengt Google slechts één keer in de 3 á 4 maanden een update uit, dat overigens tegenwoordig slechts iets van één keer in de 6 maanden is. Er is ook geen pijl op te trekken wanneer deze update komt.

Maar het misverstand is dus dat in werkelijkheid je Pagerank continu in de gaten wordt gehouden, niet pas bij een update. Als jij Pagerank 1 ziet in de toolbar van je website, terwijl je al maanden zeer waardevolle links hebt gebouwd, kan het best al zijn dat je ‘echte’ Pagerank al 3 is.

Als Google een update doet, dan pas zie die Pagerank 3 pas zelf als webmaster… Google weet dat dan allang en heeft dat allang meegerekend in je SEO score!

Conclusie: ga niet wachten op Pagerank updates want je hebt er geen bal aan!

Als je wilt afvallen en je sport zeer actief voor een half jaar, val je toch ook niet af op het moment dat je eindelijk weer eens op de weegschaal gaat staan?

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Pagerank is zeer exponentieel + de baseline uitleg

Exponentiële grafiek

Pagerank is zeer exponentieel van aard.

Wat ik hiermee bedoel is dat er zeer grote verschillen zijn tussen het aantal en de kwaliteit van de links tussen opeenvolgende Pagerank scores.

Bij iedere PR score punt omhoog moet je ongeveer 8,5 meer linkwaarde hebben op je website (onderzocht door SEOMoz).

Een voorbeeld…

 • Stel dat 2 waardevolle links je pagerank 1 geeft,
 • Dan geeft 2×8,5 = 17 waardevolle links je pagerank 2
 • 17×8,5 = 115  > pagerank 3
 • 115×8,5 = 1.000 > pagerank 4
 • 1.000×8,5 = 8.500 > pagerank 5
 • 85.00×8,5 = 72.000 > pagerank 6
 • 72.000×8,5 = 612.000 > pagerank 7
 • 612.000×8,5 = 5.200.000 > pagerank 8
 • 5.200.000×8,5 = 44.200.000 > pagerank 9
 • 44.200.00×8,5 = 375.700.000 > pagerank 10

Voor de duidelijkheid… dit is een voorbeeld!

Maar zoals je ziet is het aantal links dat je moet hebben voor één punt hogere PR score steeds meer en meer. Kortom, iedere Pagerank verhoging is een stuk lastiger dan de vorige. De enige website die Pagerank 10 heeft, is Twitter. Daarna komen Google en Facebook met Pagerank 9.

Nu zul je je misschien afvragen… Waarom hebben Google en Facebook niet ook pagerank 10 zoals Twitter?

Goede vraag!

Nou, nu komen we op de uitleg over de baseline. Twitter heeft de meeste links op het internet en dat worden er steeds meer ten opzichte van de concurrenten. In vergelijking tot andere sites loopt Twitter dus steeds meer voor.

Omdat Twitter steeds verder voorop loopt, zetten zij de ‘standaard’ voor pagerank 10. Kortom, als zij op dit moment 400 miljoen links hebben, moet je dus 400/8,5 = 47 miljoen links hebben voor pagerank 9. Wanneer Twitter dit weet uit te bouwen tot 500 miljoen links moet je opeens 59 miljoen links hebben voor pagerank 9.

Kortom, hoe verder de voorloper voorloopt hoe groter gat er wordt geslagen tussen het aantal en de kwaliteit van de links tussen opeenvolgende pagerank scores. Een Pagerank 3 halen wordt dus ook steeds lastiger.

Pagerank is niet meer wat het geweest is

Jaren geleden was pagerank echt een key performance indicator (KPI). Wat ik hiermee bedoel is dat het één van de statistieken is die je goed bij hield omdat het veel zei over hoe je website er toen voor stond. Net zoals je bijvoorbeeld bijhoudt hoeveel bezoekers je per dag hebt, wat je omzet per dag is etc.

Maar de belangrijkheid van pagerank is alleen maar afgenomen en dat zal zich ook blijven voortzetten. Andere SEO signalen zijn in de ogen van Google belangrijker geworden, omdat ze hiermee waarschijnlijk betere zoekresultaten konden genereren.

Wat gaat pagerank vervangen?

Een link naar je site kun je zien als een stem. Wat je ook kan zien als een stem is iemand die je volgt op Google+. Welke van de twee zal Google zwaarder wegen denk je?

Ik denk wel degelijk dat het een Google+ volger is of in ieder geval wordt. Daar zijn twee redenen voor:

 1. Veel mensen bouwen links  naar hun eigen website en dus stemmen ze in principe of zichzelf. Nu kun je natuurlijk ook vele Google+ accounts gaan openen en met die accounts je eigen hoofdaccount volgen, alleen zal Google dat dan wel snel gaat doorhebben, want als al die Google+ profielen niets doen, is dat wel erg opvallend.
 2. De waarschijnlijk dat er een echte persoon achter een Google+ profiel zit, is groter dan dat een echte persoon een link heeft gebouwd naar je website. Vele links zijn namelijk ook gebouwd door software en dat is precies wat Google niet wilt meetellen. Het gaat Google om personen/auteurs, niet om automatisch linkbuilding software.

Feit is dus dat over het algemeen een Google+ volger als een serieuzere stem kan worden gezien dan een link (of de link moet echt van een autoritaire website komen).

Wat Google denk ik gaat doen is auteurs ranken en kijken wat de connecties zijn tussen deze auteurs (vrienden, kennissen, volgers etc.) en minder kijken naar links naar je website.

Snel veel goede links krijgen en gigantisch veel waardevolle bezoekers

In geld gorilla geheimen leren we je unieke effectieve methodes waar Frank en ik jaren aan hebben gewerkt om te perfectioneren.

We leren je stap voor stap alles dat je dient te weten om via het internet geld te verdienen.

Ook zonder technische kennis veel tijd of moeite kun je terecht in dit videoprogramma.

Lees direct verder;

Geld Gorilla Geheimen Risicovrij Uitproberen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *