CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 Strategieën van de Rijkste Mensen Ter Wereld

De forbes 500 laat de rijkste mensen ter wereld zien.

Dit schuift zo af en toe maar soms kan er jarenlang een dezelfde persoon op nummer 1 staan, zoals Bill Gates die iets van 6 jaar de rijkste man ter wereld is geweest.

In dit artikel ga ik vertellen waarom niet iedereen het eens is met de forbes 500, wat de strategieën zijn om super rijk te worden en hoe je rijk kunt blijven.

Zijn de mensen op de forbes 500 wel echt de rijkste mensen ter wereld?

Er zijn geruchten dat de forbes 500 lijst onvolledig is en dat er mensen zijn die nog VEEL meer geld hebben.

Zo zou je de Rothschild en Rockefeller families meer dan duizend miljard dollar hebben.

Het is onduidelijk of dit juist is of niet. Ze zouden in ieder geval bankiers zijn.

Op wikipedia staat wel dat toen John D. Rockefeller stierf in 1937 hij de rijkste man ter wereld is geweest met 1,4 miljard dollar.

Die 1,4 miljard dollar lijkt weinig, maar in die tijd was dit ontiegelijk veel. Het was circa 2,5% van het Bruto binnenlands product (BBP). Het BBP is al het geld dat wordt verdiend in een land door alle burgers in een jaar tijd.

Voor een vergelijking: in 2006 was het vermogen van Bill Gates 0,66% van het BBP. John D. Rockefeller was dus eigenlijk 4 keer zo rijk als Bill Gates.

De vraag is nu: hoe worden deze mensen zo rijk?

Dit zijn de 3 strategieën om rijk te worden.

Gratis stappenplan: Verdien minimaal €2950 per maand vanuit huis

Ontdek gratis hoe je een volledig inkomen verdient op internet…

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Gaan Verdienen

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Strategie #1: corruptie & machtsmisbruik

Dit is de strategie waarbij je naar mijn idee absoluut het rijkste mee wordt, hoe onethisch het ook is.

Op dit moment is bijvoorbeeld Carlos Slim de rijkste man van de wereld met zijn telecombedrijf.

Dat lijkt op het eerste gezicht een legitieme praktijk, maar als je dieper gaat graven niet. Overigens is er op alle rijke mensen wel wat aan te merken. Naar mijn idee heeft niemand het ethisch gedaan.

Carlos Slim heeft het telecombedrijf Telmex van de Mexicaanse regering opgekocht. Volgens sommige had hij al banden met sterke politieke leiders.

De regering had het telecommunicatie bedrijf geprivatiseerd (dat betekent dat de overheid niet meer degene is die een bepaalde dienst of product levert in een markt, maar dat particulieren dat nu ook mogen, zoals in Nederland is gebeurd in de energie sector).

Telmex heeft een monopolie positie in Mexico en Carlos Slim maakt hier misbruik van. De kwaliteit van het telecom bedrijf is niet verhoogd maar de prijzen wel… en de prijzen zijn buiten proportioneel hoog.

Volgens mij is er ook een wet die het verbiedt om te concurreren met Telmex. Er zijn in ieder geval maar een paar alternatieve telecombedrijven rond het platte land, meer niet.

Het ergste is nog dat de helft van bevolking van Mexico onder de armoedegrens leeft.

Strategie #2: investeren (en zo min mogelijk geld uitgeven)

Strategie 2 is de aanpak van Warren Buffet. Dat is de hele dag jaarverslagen/reports lezen van bedrijven waarin hij zou kunnen investeren.

En zo’n jaarverslag is geen pretje kan ik je vertellen. Dat zijn honderden pagina’s met cijfers, grafieken, tabellen en taalgebruik waar je als leek geen SNARS van begrijpt.

Volgens Warren Buffet moet je alleen ondergewaardeerd aandelen kopen, een strategie die al decennia’s bestaat maar wat mensen waarschijnlijk te lastig vinden. Tegenwoordig is dat ook al veel moeilijker want er zijn veel minder ondergewaardeerde aandelen.

Volgens Warren Buffet is een aandeel als Google of Facebook al zwaar overgewaardeerd. Deze bedrijven groeien en groeien maar en je bent dus al te laat met instappen.

Het enige wat namelijk nog kan gebeuren is dat de groei ophoudt en je dus geen winst maakt. Daarnaast zijn er al veel te veel aandelen verkocht.

Het vreemde van de lifestyle van Warren is dat hij eigenlijk NIETS doet met het geld, maar dan ook helemaal NIETS (behalve investeren dan, en wat goede doelen ondersteuren).

Warren Buffet doet ongeveer het volgende in zijn vrije tijd:

 • Speelt een potje kaarten (vaak samen met Bill Gates)
 • Eet een super simpele maaltijd (vaak dezelfde) in vaak hetzelfde goedkope restaurantje
 • Koopt een 2de hands auto als zijn huidige auto bijna uit elkaar valt
 • Woont nog steeds in een koophuis van slechts $38,500

Aan de ene kant heb ik zeer veel waardering voor deze man omdat hij zo gedreven en strategisch is… aan de andere kan vind ik hem ook een ongelofelijk mafkees die niets doet met zijn geld.

De reden dat hij niets met zijn geld doet, is omdat hij dat als een gemiste kans ziet want met iedere dollar zou je kunnen investeren en als je die ene dollar weglegt ontdoe je jezelf er van het te investeren.

Hij maakt overigens 20 tot 25% rendement per jaar en dat voor decennia lang al. Zoals ik al vaker heb gezegd is investeren niet een maanden plan, niet een jaren plan maar een decennia plan.

Drie jaar super rendementen behalen van 50% per jaar is leuk maar je gaat vroeg of laat toch op je bek en verliest opeens bijna alles.

Goed beleggen is lange termijn werk en als jij denkt dat je 20 tot 25% kan verslaan, dan ben je zo arrogant om te zeggen dat je beter en slimmer bent dan Warren Buffet.

Overigens heeft Warren flink veel aandelen in Coca Cola (zo’n 8%) en MacDonalds. Dit is ook weer het onethisch aan rijkdom, want hij helpt bedrijven die de maatschappij ongezonder, dikker en zieker maken.

Strategie #3: onmisbaar product maken

Dit is de minst onethische strategie. Bill Gates heeft eigenlijk deze strategie toegepast.

Zijn Windows product is onmisbaar geworden. Natuurlijk heeft hij een concurrent namelijk Google op de mobiel (met Android) en Apple (met hun iOS).

Maar omdat Bill de eerste was in deze markt zijn mensen nog steeds gewend aan zijn product. Nou ja, Bill Gates heeft eigenlijk het idee van Apple gekopieerd en is er toen rijk mee geworden… blijkbaar was zijn marketing vele malen beter toen die tijd.

Maar op dit moment kopen instanties, scholen etc. nog steeds de licenties van de Windows software. Het is dus eigenlijk een onmisbaar product als je ergens in een gebouw computers wilt neerzetten, omdat de meeste mensen nog steeds gewend zijn aan Windows en het zal nog lang duren voordat dat veranderd denk ik.

Overigens is Bill Gates ook de persoon die de Gates Foundation heeft opgezet. Hij is één van de meest ethische van alle rijke mensen op deze wereld naar mijn idee.

Hij probeert namelijk continu de rijke mensen te overtuigen om meer geld aan goede doelen te geven, zoals zijn foundation.

Op nummer 1 qua moraliteit staat Elon Musk van Tesla en SpaceX (ook nog aandeel in SolarCity).

Hoe blijf je de rijkste mens ter wereld?

Napoleon Hill is één van de personen die onderzocht heeft wat rijke mensen met elkaar gemeen hebben.

Hij heeft veel eigenschappen ontdekt, maar één daarvan is dat je rijk wordt als je je volledig focust op één ding.

Dus niet meerdere bedrijven starten of dingen part-time doen, maar volledig gefocust op één ding.

Warren Buffet heeft hier kritiek over geuit. Hij zal vast niet ontkennen dat je veel geld gaat verdienen als je je focust op één ding, maar het gevaar is dat dat ene ding het ook minder kan gaan doen.

Hij is een voorstander van spreiden, iets wat ook regel #1 is bij investeren.

Het blijkt bijvoorbeeld dat de mensen in de forbes 500 vaak schuiven en dat de mensen die zich volledig op één ding focussen ook vaak weer snel uit de forbes 500 zijn. In 10 jaar tijd is 90% van de forbes 500 ook veranderd.

Kortom, je kunt het snelst rijk worden door je één ding te focussen maar daarna moet je bezig gaan met spreiden.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *