WordPress Handleiding voor Beginners

WordPress kan je vinden in twee vormen, je hebt enerzijds wordpress.com, hier kan je zelf een eigen blog oprichten zonder externe web hosting en je hebt wordpress.org, hier kan je het software pakket van WordPress downloaden.

Dit artikel richt zich op WordPress als onafhankelijk website waarbij we ons richten op een WordPress handleiding. Een gehele handleiding kunnen we helaas niet in een artikel schrijven, ik ga je wel een overzicht geven wat je zoal in een handleiding kan vinden.

WordPress installatie handleiding

Het installeren van WordPress is niet echt overdreven moeilijk, ik heb reeds een artikel geschreven waardoor wordpress installeren geen probleem meer mag geven

Heb je toch nog een probleem of opmerking, dan mag je me zelf altijd contacteren en zal ik je zo goed mogelijk proberen te assisteren waar mogelijk.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

WordPress configuratie

Wanneer WordPress klaar is met de installatie, kunnen we de gehele website gaan configureren naar onze eigen behoeften, de informatie die je invult mag jezelf altijd kiezen maar ik probeer deze steeds zo correct mogelijk aan te vullen.

De basis instellingen van wordpress kan je vinden onder Instellingen -> Algemeen, hierbij dien je standaard informatie op te geven als een titel, ondertitel, je e-mailadres en tal van andere noodzakelijk instellingen.

WordPress pagina’s en posts

Binnen een WordPress handleiding mag zeker niet het item pagina’s en posts ontbreken. WordPress kan je gebruiken als 3 type websites

  • Onafhankelijk website met pagina’s
  • Blog website met blog posts
  • Een combinatie van beide

Een pagina is in principe een onafhankelijke pagina waar je een heleboel aan informatie kwijt kan, de wordpress berichten daarentegen zijn ook onafhankelijke berichten maar deze kan je categoriseren zodat deze binnen een geheel blijven.

Als laatste puntje kan je deze allebei binnen dezelfde website gebruiken, dit wordt veel gedaan door bijvoorbeeld bedrijven die toch een informatieve website willen maar ook regelmatig nieuwsberichten of dergelijke willen publiceren.

WordPress plugins

WordPress is een zeer goed ondersteunde community waarbij reeds 1000’en plugins zijn ontwikkeld. Uiteraard is de ene al wat beter als de andere maar het grote deel van de plugins brengen echt een meerwaarde voor je website.

Om een WordPress plugin te installeren heb je geen technische voorkennis nodig, binnen in WordPress zit er namelijk een download functie waardoor je website automatisch de plugin installeert, ik raad je wel een om regelmatig een back-up te nemen. Het kan altijd voorkomen dat een plugin in conflict gaat met een andere plugin.

Een wordpress handleiding voor plugins is naar mijn mening een beetje overbodig, alles kan je installeren met enkele klikken en deinstalleren is eveneens ook gemakkelijk.

Algemene WordPress functies

Binnen in biedt WordPress nog tal van andere functies waardoor je website beheren echt kinderspel is, zelfs degene die geen html of css kennis hebben kunnen hier al vrij vlot een website met ontwikkelen.

Verder biedt WordPress ook een goede ondersteuning naar media en gebruikersreacties toe, naar mijn inzien is dit een feature waar echt veel aandacht aan is besteed, een goede website met veel interactie tussen bezoekers is altijd enorm waardevol.

Wil je nog meer te weten komen over WordPress, dan kan je altijd een berichtje of een commentaar achterlaten, indien er genoeg respons komt wil ik gerust wat meer artikels schrijven over dit fantastisch systeem.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *