Zijn Binaire Opties Pure Oplichting? Ontdek de Waarheid!

Binaire opties zijn een omstreden onderwerp. In dit artikel zal ik proberen de feiten van de fabels te scheiden.

Ik geef je daarbij een eerlijk en objectief beeld van binaire opties. Daarnaast geef ik je tips, strategieën en fouten die je te allen tijde moet vermijden.

Hoe ik zelf tot deze kennis ben gekomen? Ik heb veel van de beste boeken gelezen over beleggen en heb met name de kennis van de echte experts in de praktijk gebracht. Veel andere boeken heb ik links laten liggen omdat deze beleggers zelf niet eens goede rendementen behaalde.

Binaire opties put-call

Wat zijn binaire opties? Een snelle uitleg

De ‘bi’ in het woord ‘binary’ betekent uiteraard twee, oftewel een keuze tussen twee opties. In het geval van binaire opties betekent dit: gaat een koers omhoog óf omlaag?

 • Als je verwacht dat een koers omhoog gaat, wordt de term call gebruikt of soms up (je kunt ook zeggen: ‘ik ga long’)
 • Als je verwacht dat iets omlaag gaat, wordt de term put gebruik of soms down  (je kunt ook zeggen: ‘ik ga short’)

Voorbeeld van binaire optie

Binaire optie apple

Boven de koersgrafiek op de afbeelding hierboven staat de vraag: will Apple go up or down? Je kunt daarbij klikken op call (up/omhoog) of put (down/omlaag).

Je kunt voordat de looptijd van de optie eindigt, in dit geval om 17:30, kiezen of de koers hoger (call) of lager (put) is op het moment dat jij het aanklikt.

Als je gelijk hebt, verdien je geld op je inzet. Dit is vaak geen 100% maar bijvoorbeeld 82%. Als je niet gelijk hebt, verlies je je inzet. Dit is dan 100% verlies.

Met gezond verstand weet je dat je een stuk vaker gelijk moet hebben dat de koers omhoog of omlaag gaat dan dat je het fout hebt.

Met binaire opties kun je handelen in aandelen, beursindices, valuta’s of grondstoffen.

Waarom het vreemd is dat je geen kennis nodig hebt

Op veel binaire optie sites wordt je verteld dat je geen kennis nodig hebt om winsten te maken met binaire opties. Dat is opmerkelijk.

Stel, ik zou het volgende zeggen:

Jij kan ook een frisdrank bedrijf beginnen, en daarbij kun je succesvol zijn zonder enige verstand te hebben van frisdrank.

Zou je mij geloven? Denk je dat je een bedrijf kunt beginnen in een branche waar je geen kennis of ervaring mee hebt?

Antwoord is ‘Nee!’ toch?

Of nog een stap verder, stel ik zeg:

Jij kan ook een frisdrank bedrijf beginnen, en daarbij kun je succesvol zijn zonder enige verstand te hebben van frisdrank. Investeer vandaag €1000 om te starten.

Zou jij ergens €1000 op inzetten zonder enig idee wat je aan het doen bent? Zo ja, dan is het casino de geschikte plek voor jou 🙂

In de volgende alinea’s zal ik je de nodige kennis bijbrengen over binaire opties en de meeste gemaakte fouten.

De 2 binaire opties strategieën + 2 bijbehorende fouten

Met handelen op de beurs zijn er altijd twee strategieën, de fundamentale en de technische analyse, of een combinatie daarvan. Hieronder heb ik ze kort uitgelegd. Uiteraard kun je deze strategieën ook combineren.

Strategie #1: Fundamentele analyse

nieuws krantDit is een strategie waarbij je beslissingen gaat nemen op basis van nieuwe ontwikkelingen in de politiek of economie, kortom nieuwsberichten (ook wel ’trading the news’ genoemd’.

Stel dat er iets op het nieuws is over een bepaald bedrijf, land, valuta, nieuwe wet etc. kan dat de koers doen veranderen.

Binaire optie fout #1: een grote binaire optie fout is om te denken dat een koers bij goed nieuws altijd een stijging in de koers betekent en slecht nieuws een daling. Dit is helaas moeilijk te voorspellen. Goed nieuws kan dus ook leiden tot een daling in de koers en slecht nieuws tot een stijging.

Eén van de strategieën is om op het moment van een belangrijke openbare persconferentie of openbare vergadering een trade te kopen (call of long gaan) én te verkopen (put of short gaan). Wanneer de koers stijgt op basis van wat er op de persconferentie wordt gezegd verkoop je snel je put waardoor je het verlies daarop beperkt. Nu is er een grote kans dat de stijging door blijft lopen en je dus meer winst maakt met je call dan met je put.

Helaas is dit NIET mogelijk met binaire opties omdat je van te voren al vastlegt wanneer je optie sluit. Met een slimmere vorm van binaire opties waarbij je meer opties hebt en ook meer winstkansen hebt, kan dat wel maar daarover onderaan dit artikel meer.

 

Strategie #2: Technische analyse

koers grafiekBij een technische ga je de grafiekkoers analyseren en proberen patronen te ontdekken.

Een populair programma hiervoor is Metatrader, iets wat niet direct voor de beginner is weggelegd. Hiermee kan je met uiteenlopende indicatoren een betere voorspelling maken van de koers. Belangrijke technieken zijn de trendanalyse, support- en resistance level, moving averages, Fibonacci en Bollinger bands.

Met een trendanalyse kan je bijvoorbeeld nagaan of er een dalende op stijgende trend is in de koers.

Lees hier meer over beleggen voor beginners.

Binaire optie fout #2: als over het afgelopen jaar een koers is gedaald en er dus een dalende trend is, wil dat niets zeggen voor de korte termijn, zoals de aankomende minuut, uur of dag.

Helaas kan je niet bij de reguliere vorm van binaire opties kiezen wanneer je uit de optie stapt waardoor je niet in de tussentijd kan anticiperen of nieuwe trends. Je moet dus bepalen of de koers daalt of stijgt in een bepaalde looptijd.

5 andere veel gemaakte fouten bij binaire opties

Fout 1: denken dat je slimmer bent dan de rest

Als je op straat vraagt aan mensen of ze slimmer of dommer zijn dan gemiddeld zegt 80% dat ze slimmer zijn. Dat kan statisch uiteraard niet! (en als je dat niet begrijpt, zit je waarschijnlijk bij de minder slimme mensen :P).

Ook bij binaire opties denken mensen dat ze de wereld en ook de koersen beter kunnen voorspellen dan de rest. Zij hebben meer intuïtie en kennis dan anderen, denken ze. Ondertussen denkt het overgrote gedeelte van de mensen ook zo.

Fout 2: je hebt nog nooit iets gelezen over beleggen

Als we een smartphone of ander toestel kopen gaan we alle prijzen vergelijken. Mogelijk lezen we ons in op alle specificaties van de toestellen. In geval van beleggen doen we maar weinig onderzoek, terwijl het daar om veel hogere bedragen gaat, en denken we dat er wel komen met onze intuïtie.

Van alle mensen die aan beleggen doen, kan ik persoonlijk maar één of twee mensen die ook echt een keer een boek hebben gelezen er over. Het is dan ook geen toeval dat hun beleggingen een stuk succesvoller zijn. Begin anders met ‘Beleggen voor dummies’.

Fout 3: advies aannemen van amateurs en zogenaamde experts

Er zijn zo belachelijk veel mensen die advies geven over beleggen dat je volledig in de war kunt raken. Regel 1 is in ieder geval om geen advies aan te nemen van mensen die nog nooit belegd hebben. Deze mensen roepen maar wat.

Je kunt het vergelijken met iemand die nog nooit getennist heeft, maar wel iemand advies gaat geven.

Maar ook advies aannemen van zogenaamde experts is gevaarlijk. Sommigen verdienen namelijk enkel geld met het geven van het advies, maar niet met het beleggen zelf.

Fout 4: je spreid je geld niet

Je moet altijd als belegger je geld spreiden. Als jij al je geld op één paard zet, verlies je alles als je ongelijk hebt.

Als je dus €400 stort op een binaire optie platform kan je beter minstens 4x een optie doen van €100 en dus niet in één keer €400 inleggen bij één optie.

Dit doet mij denken aan een zeer bekende regel van de beste belegger te wereld genaamd Warren Buffet. Hij zegt:

Regel 1: verlies nooit je geld Regel 2: vergeet nooit regel 1

Warren Buffet

Fout 5: de verkeerde broker kiezen

Er zijn heel wat brokers die er de kantjes van af lopen. Zo heb je brokers die:

 • Zeer makkelijk zijn met geld inleggen maar die heel moeilijk doen als je geld wilt opnemen
 • Zeer hoge commissie vragen per optie, waardoor je kansen op winsten maken flink verkleinen
 • Geen echte koersen hanteren omdat ze daar voor rechten moeten betalen en ze zo minder winst maken, hierdoor kan je geen enkele strategie toepassen want er is geen mogelijkheid om de koers te voorspellen
 • Je pas bonussen uitkeren als je voldoet aan verwachtingen die 99% van de mensen niet waar kan maken, zoals dat je binnen 90 dagen je inleg met 25 moet vervoudigen
 • Al je inleg geld afpakken zodra je enkele maanden inactief bent

De beste 5 binaire opties tips op een rij

Tip #1: kies een eenduidige strategie

Veel mensen hebben een vage strategie en schakelen continu tussen strategie. Als je wilt testen of je strategie werkt, moet je een tijdje bij één methode blijven en niet alles door elkaar gebruiken.

Tip #2: houd je resultaten bij in een excel bestand of met pen en papier

Iedereen die enigszins serieus is, houdt zijn resultaten bij. Dit hoeft allemaal niet uitgebreid zolang je maar weet hoe vaak je gewonnen of verloren hebt met een strategie.

Tip #3: wees geduldig

Soms log je in op je platform, zie je een koers die hard aan het dalen is en koop je direct een optie. Hiervan ga je vaak spijt krijgen, omdat je de optie toch niet goed genoeg bekeken hebt. De kleine fouten die je maakt, kunnen je soms duur komen te staan. Doe dus altijd een nacontrole voordat je je optie definitief koopt.

Tip #4: ontwijk binaire opties forums

Je kunt beter een goed boek kopen over beleggen van een expert dan forums bezoeken. Op binaire opties forums zitten namelijk over het algemeen mensen die weinig verstand hebben van zaken. Ze vertellen je strategieën die allang achterhaald zijn of geven je totaal verkeerd advies. Toch doen ze soms alsof ze er veel van weten en scheppen mogelijk ook op over hun zogenaamde hoge winsten.

Tip #5: gebruik kort een binaire optie demo account

Om precies te weten wat er gebeurd nadat je een optie koopt, kun je het best even een demo account starten en even gewend raken aan alle termen die gehanteerd worden. Hierdoor snap je in ieder geval precies hoe het systeem werkt.

Na even geoefend te hebben, raad ik je aan om een paar honderd euro op je account te zetten. Pas dan is het de moeite waard om ermee te beleggen in binaire opties..

Veel gestelde vragen

Vraag 1: Hoeveel winst kan ik maken met binaire opties?

Antwoord: Op korte termijn kun je veel winst maken, maar op lange termijn is dat veel lastiger. Je kunt daarom beter het alternatieve binaire optie platform kiezen onderaan dit artikel waarmee je op korte én op lange termijn winst kunt maken.

Vraag 2: Moet ik belasting betalen bij binaire opties?

Antwoord: Dit is één van de grote voordelen van binaire opties. Binaire opties is een vorm van daytrading (daghandel). Daytrading is in principe anders dan beleggen want bij daytrading handel je dagelijks met handel posities die enkele seconden, minuten of dagen aanhouden. Bij beleggen gaat dat over langere termijnen.

In het verleden vond de belastingdienst dat daytraders soms zo actief bezig waren met hun handel dat dat meer als werk werd gezien dan beleggen, maar de Hoge Raad heeft in 2011 besloten dat daytraders net als beleggers belast worden in Box 3.

Box 3 gaat over sparen en beleggen. In deze box betaal je 1,2% belasting per jaar over je vermogen. Daarbij is er wel een heffingsvrij vermogen. Dat betekent dat je over de eerste circa €20.000 geen 1,2% belasting betaald. Zie hier de exacte heffingsvrij vermogen van dit jaar en twee jaren daarvoor.

Vraag 3: Zijn binaire opties nu veilig of is het oplichting?

Antwoord: Je zou in ieder geval de juiste broker moeten gebruiken, want een aantal brokers zoeken de randen van de wetten op en sommige gaan er naar mijn idee overheen door belangrijke zaken weg te moffelen in hun algemene voorwaarden. Een aantal brokers zitten dus tegen oplichting aan, of zijn het zelfs volledig.

 

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

19 Reacties op "Zijn Binaire Opties Pure Oplichting? Ontdek de Waarheid!"

 1. Amro

  says:

  Beste meneer Hartman,

  Ik moet zeggen een inspirerend artikel alhoewel ik iets aan kritiek wil geven. Allereerst leer je door te doen en niet door alleen te lezen. Leer je spaans uit een boek of leer je het sneller en beter door een jaar een spanje te wonen?

  Daarnaast wil ik toevoegen dat spreiding ook risico's met zich mee brengt. Een grotere portfolio betekend meer monitoren en dus meer bedrijven in de gaten houden als je er geld in gestoken hebt.

  Je kunt ook gewoon al je geld in een bedrijf investeren en dit dan afdekken met putoptie's.

  Voordelen:
  1. Je hoeft maar 1 bedrijf in de gaten te houden wat nieuws en dergelijke betreft en dus makkelijker als 15 bedrijven.
  2. Je kan een bedrijf uitkiezen dat een goed dividend rendement opleverd en dat jaarlijks zijn dividend verhoogt.
  3. Je kan puur zoeken op een bedrijf dat ondergewaardeerd is.
  4. Je kan put optie's kopen om de koersdaling af te dekken.
  5. Je kan maandelijks out of the money calls schrijven en zo de premium opstrijken.
  6. En zo kunnen we nog even doorgaan.

  Warren Buffet heeft maar in 48 bedrijven geïnvesteerd en dit is een van de
  rijkste mensen ter wereld. Spreiden is interessant als je in meerdere sectoren wilt investeren en zo het systemic risk wilt verlagen.

  Just my two cents.

  Voor de rest mooi artikel!

  • Joost

   says:

   Bedankt voor deze extra tips! Ik vond dit artikel zelf als beginnend belegger erg interessant en eerlijk, maar een beetje tegengas kan nooit kwaad. Ik begrijp dus dat spreiden maar beter met mate kan en in het begin eigenlijk niet. Ik ga mijzelf nog wat verder inlezen en dan eens beginnen met binaire opties, want wie niet waagt wie niet wint natuurlijk!

  • Alex Hartman

   says:

   Beste Amro,

   Wat je zegt klopt in principe allemaal, maar ik heb natuurlijk maar een beperkte mogelijkheid om mensen te informeren via 1 artikel. Ik spoor mensen ook graag aan om meer onderzoek te doen als ze echt van plan zijn om in binaire opties te investeren.

   Mvg, Alex Hartman

 2. Arne

  says:

  Wat zijn goede boeken om te lezen voordat je gaat beginnen met binaire opties? Ik zie van alles verschijnen op het internet, maar ik kan niet kwaliteit onderscheiden van loze verkooppraatjes...

  • Guus

   says:

   Ik heb het boek 'The Intelligent Investor' van Benjamin Graham gelezen, en dat vond ik een uitstekend boek. Het gaat over de basics van investeren en hoe de markten werken. Dat is heel belangrijk als je meer accurate voorspellingen wilt doen! Een aanrader!

 3. Evert

  says:

  Binaire opties zijn toch gewoon kiezen of de koers stijgt of daalt? Als je je ook maar een klein beetje inleest in een bedrijf en hoe koersen werken moet dat toch ontzettend eenvoudig zijn? Ik snap niet wat daar nou mis kan gaan

  • Ramon

   says:

   Niet om bijdehand te doen, maar koersen voorspellen is toch lastiger dan je denkt. Zoals het artikel al zegt: goed nieuws betekent niet altijd een stijgende koers en slecht nieuws niet altijd een dalende. Daarnaast kost het wel wat meer dan alleen een beetje in te lezen om echt winst te maken bij binaire opties. Ik denk persoonlijk dat er betere manieren zijn om je geld te investeren.

 4. Hans Bakker

  says:

  Hoe zit het dan, als bij goed nieuws de koers niet per se omhoog gaat en andersom? Dat is toch het meest logische wat je kan verwachten?

  Hans Bakker

  • Alex Hartman

   says:

   Beste Hans,

   Uiteindelijk wordt de koers bepaald door de aandeelhouders, en hun gedrag is vaak moeilijk te voorspellen. Pas als zij daadwerkelijk hun aandelen verkopen of meer aandelen kopen, verandert de koers. Sommige nieuwsberichten, goed of slecht, leiden hier niet toe omdat ze niet belangrijk genoeg zijn, en sommige dingen lijken voor een buitenstaander slecht of goed nieuws, maar niet voor iemand met jaren beleggingservaring. Soms zal goed nieuws wel leiden tot stijgende koersen, en goed nieuws tot dalende, maar daar kan je niet van uitgaan!

   Mvg, Alex Hartman

 5. Leen

  says:

  Ik ben ooit begonnen met binaire opties, omdat mij beloofd werd dat ik er veel geld mee zou verdienen. Het klonk me eerst een beetje ongeloofwaardig in de oren; snel veel geld verdienen? Met beleggen? En dan zou het ook nog makkelijk zijn? Ik dacht altijd dat je heel veel moest weten en jarenlang belegd moest hebben om daar een leuk bedrag uit te slepen. Maar nee, met binaire opties zou zelfs een leek als ik geld kunnen verdienen zonder veel voorkennis.

  Nou, dus ik ernaar kijken. Het leek inderdaad simpel, zeggen of de koers omhoog of omlaag gaat. Op de lange termijn moest je wat kennis van de markt hebben. Ik had me erin verdiept en werd ook redelijk goed bij het voorspellen van bepaalde markten. Maar ik werd gretig en wilde sneller geld verdienen. Ik ging dus voor de korte termijn opties. Nou, dat is dus gewoon gokken. Je moet bovendien veel vaker goed dan fout gokken om positief te eindigen.... Dat is mij niet gelukt. Ik ben gelukkig op tijd gestopt voor het echt fout ging, maar binaire opties, pas ermee op!

  • Alex Hartman

   says:

   Hee Leen,

   Natuurlijk moet je met beleggen ALTIJD oppassen. Er zit nou eenmaal enig risico aan (hiervoor word je immers betaald). Ik wil mensen alleen maar de tips geven waarmee ze het risico zo klein mogelijk kunnen houden, en dus de grootste kans hebben op winst!

   Mvg, Alex Hartman

 6. Walter van den Berg

  says:

  Ik lees al een tijdje alle reacties op verschillende forums.
  Zelf speel ik bij Optie24 (nog steeds met kleine bedragen)
  Het valt niet mee om winst te maken.
  Maar het lukt me nu wel om quitte te spelen of een heel klein beetje winst te behalen.
  Ik ben ongeveer 3 maanden bezig nu.
  Eerst deed ik de korte termijn voorspelling, dat doe ik niet mee, dat is puur gokken.
  Het beste lijkt mij om gewoon 24 uur te nemen of tot het einde van de week.
  Op alle video's waar het wordt uitgelegd wordt steeds gezegd dat je de trend moet volgen, ik dat het andersom. ik probeer een aandeel heel laag of hoog te pakken. wat laag is of wat hoog is kun je zien bij de historische koeren.
  Daar kun je zien hoe hoog of laag een bepaald aandeel de afgelopen tijd heeft gestaan. ik hou dagelijks een aantal aandelen bij. als ik vindt dat er 1 erg laag of erg hoog staat dan ga ik handelen. maar wel op 24 uur. 15 minuten is echt gokken.
  Is dit nou een slechte strategie of zou het kunnen werken?
  Ik hoor het graag van een kenner.
  MVG, Walter

  • Alex Hartman

   says:

   Beste Walter,

   Voor iemand die geen tijd heeft om zich te verdiepen in de hele financiële situatie van een bedrijf, lijkt me dit helemaal geen slechte manier om te beleggen. Er zijn in ieder geval zeker strategieën die MEER risico met zich meebrengen... Let wel; risico's zijn er altijd, en ook deze strategie kan fout gaan!

 7. Wout

  says:

  Je zegt dat ik geen binaire opties forums moet vertrouwen.. of willekeurige mensen op het internet.. maar hoe weet ik dat ik jou wel kan vertrouwen?? Wie zegt dat jij niet gewoon slecht advies aan het verkopen bent?

  • Alex Hartman

   says:

   Ten eerste ben ik niet verbonden aan een site voor binaire opties, dus ben ik objectief. Mijn doel is niet om te zorgen dat jij zo veel mogelijk geld uitgeeft aan binaire opties (waarbij het huis dus meestal wint) maar dat je weet hoe binaire opties werken en hoe je voorkomt dat je al je geld verliest. Het heeft voor mij geen zin om te liegen, daar bereik ik niks mee!

   Daarnaast heb ik al heel veel tevreden klanten gehad van het GeldGorilla programma. Zij weten dat ik geen onzin verkoop en dat ik altijd eerlijk ben in wat ik zeg. Als je me niet gelooft heb ik voldoende klantervaringen om mijn claim te ondersteunen. Ik ben niet uit op iets slechts, ik hoop dat ik dat nu duidelijk heb gemaakt!

 8. ser

  says:

  hoi,

  mensen binaire opties werken goed
  er word veel over geroepen dat je niks mee verdient
  maar is niet waar ik zelf verdien dagelijks 120 soms 400 euro
  wat het is dat je de koers goed moet kennen en voordat je de optie koop goed na kijk eerst
  ik dacht ook binairi opties en geld verdienen ik dacht van oplichters enzo maar is niet zo
  maar toch adviesier ik zonder kennis niet te doen
  en verliezen is normaal ik verliez ook
  maar je maak ook wel veel winst alleen je moet niet haasten snappie

  • Erik

   says:

   Helemaal mee eens ser, als je een beetje vertand van zaken hebt is het echt geen"gokken" maar gewoon realistish inschatten van de markt

 9. Carlos

  says:

  Klinkt logisch man, de experts kopiëren en zo lekker winst binnenhalen... Dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb hahaha

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *