Snel Geld Verdienen Met MijnKorting? Lees De 3 Voor- en Nadelen

Wat extra geld besparen is iets waar maar weinig mensen nee tegen zullen zeggen. De lonen in Nederland stijgen al heel lang niet meer even snel als de prijzen, waardoor het leven voor de gemiddelde Nederlander alsmaar duurder wordt. We gaan daarom met z’n allen ook steeds actiever op zoek naar kortingen, zodat we iets meer geld overhouden aan het einde van de maand.

Een site die je hier, naar eigen zeggen, bij kan helpen, is MijnKorting. Op MijnKorting.nl kun je geld besparen op online aankopen door deze via hen te doen. Maar hoe werkt dat nu precies, en werkt het wel echt zo goed? Dat alles en meer is wat ik in dit artikel zal gaan bespreken, zodat jij weet of het een goed idee is om MijnKorting eens uit te proberen.

Wat is MijnKorting precies, en hoe werkt het?

Zoals ik in de inleiding al even heb aangestipt, is MijnKorting een website waarmee je geld kunt besparen op je online aankopen. Door via het portaal van MijnKorting.nl op een bepaalde webshop te klikken, en een aankoop te doen op die site, zorgt MijnKorting ervoor dat je extra korting krijgt op die aankoop. Zo bespaar je dus geld op je aankopen.

Dit werkt op twee manieren. Allereerst verzamelt MijnKorting de aanbiedingen en kortingscodes die je bij een bepaalde webshop kan gebruiken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt omdat je een mooie aanbieding over het hoofd hebt gezien. Dat is natuurlijk mooi, maar het is niet iets wat MijnKorting echt toevoegt. Met een beetje zoeken had je die kortingscodes ook elders kunnen vinden.

Wat wel een echte toevoeging van MijnKorting is, is dat je ook nog eens extra korting krijgt als je naar een webshop doorklikt via MijnKorting. Die korting wordt dan niet gelijk verrekend, maar krijg je later uitbetaald op je rekening. Je krijgt dus feitelijk geld teruggestort achteraf. Dit kan MijnKorting doen doordat zij een vergoeding krijgen van de webshop, omdat zij natuurlijk eigenlijk reclame maken voor webshops, en een deel van die vergoeding gaat dan weer naar jou terug.

“Wie ooit zei dat er geen gratis geld bestond, had nog nooit gehoord van MijnKorting!”

Je moet een account aanmaken op MijnKorting om van deze extra korting gebruik te kunnen maken. Dit klinkt misschien als iets negatiefs, maar gelukkig is zo’n account volledig gratis. Er zitten tevens geen verborgen kosten aan het gebruik van MijnKorting, dus je kunt eigenlijk alleen maar je winst pakken via dit platform.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat zijn de voordelen van MijnKorting? 3 voordelen

Wat ik hiervoor heb geschreven, klinkt natuurlijk allemaal vrij positief, dus er is een goede kans dat je MijnKorting wel een kans wil geven. Voordat je dat doet, zou ik je echter aanraden om je nog even in de verschillende voor- en nadelen van deze site te verdiepen. Zo weet jij precies of MijnKorting aansluit bij jouw voorkeuren of niet. Vanwege mijn positieve instelling zal ik beginnen met de volgende drie voordelen:

 1. Veel bekende webshops zijn aangesloten bij MijnKorting
 2. Bij MijnKorting kun je kortingen stapelen
 3. Je krijgt een startbonus als je je account aanmaakt

Voordeel 1: Veel bekende webshops zijn aangesloten bij MijnKorting

Op zichzelf is het natuurlijk altijd positief als een site je kortingen aanbiedt, maar het moeten dan natuurlijk wel kortingen zijn waar je iets aan hebt. Wanneer je alleen korting kan krijgen op websites waar je anders nooit iets zou kopen, dan zul je natuurlijk geen geld besparen met die kortingen. Gelukkig zit het wat dat betreft wel goed bij MijnKorting.

“Aan korting bij een viswinkel in Alblasserdam zullen de meeste mensen niet zoveel hebben.”

Er zijn namelijk heel veel verschillende webshops aangesloten bij dit platform. Meer dan 19.000 webwinkels bieden extra korting aan via MijnKorting. Het kan dus haast niet zo zijn dat hier geen sites tussen zitten waar jij iets aan hebt. Deze sites variëren namelijk van kledingwinkels tot supermarkten, en van sites voor hebbedingetjes tot de grote, bekende webshops.

Dat laatste is ook echt iets waarmee MijnKorting zich onderscheidt: heel veel grote, bekende merken zijn aangesloten bij MijnKorting. Je kan met korting shoppen op sites als Bol.com, AliExpress, MediaMarkt, ONLY, Lidl en nog vele andere bekende namen. Je hoeft dus niet gebruik te maken van onbekende, en potentieel onbetrouwbare webwinkels.

Voordeel 2: Bij MijnKorting kun je kortingen stapelen

Iedere slimme shopper zal het volgende scenario wel kennen. Je hebt meerdere kortingen voor een bepaalde webshop, dus jij denkt dat je voor bijna niks kan gaan shoppen. Bij het afrekenen blijkt echter dat je moet kiezen, omdat je per bestelling slechts één korting mag gebruiken. Dat is natuurlijk een flinke tegenvaller, want het had een hoop geld gescheeld als je ze allemaal tegelijk kon gebruiken.

Bij MijnKorting kun je echter wél stapelen. De extra korting van MijnKorting komt bovenop eventuele andere korting die je al hebt bij een bepaalde webshop. Heb jij dus al 50% korting bij een bepaalde webshop, dan komt daarbovenop dus nog eens het geld dat je terugkrijgt via MijnKorting. Zo heb je dus écht altijd iets aan die korting.

Overigens betekent dit niet dat je nu ineens al je kortingscodes kan gaan stapelen. Ik bedoel alleen dat de korting van MijnKorting zelf er bovenop komt, niet dat je door MijnKorting oneindig kortingscodes kan gaan gebruiken bij webshops. De meesten zullen dat al wel begrepen hebben, maar ik wil natuurlijk niemand blij maken met een dode mus.

Voordeel 3: Je krijgt een startbonus als je je account aanmaakt

In principe is een achteraf betaalde korting natuurlijk al een soort van gratis geld: het is geld dat je krijgt zonder dat je daar echt iets extra’s voor hebt hoeven te doen. Daarbovenop krijg je echter ook nog daadwerkelijk gratis geld indien je je aanmeldt bij MijnKorting. Na het aanmaken en bevestigen van je account krijg je namelijk meteen een startbonus.

Een bedrag van €7,50 wordt direct op je account gezet, helemaal gratis en voor niets dus! Misschien denk je nu goh, wat handig, dan kan ik gewoon een account aanmaken, mijn geld innen en mijn account weer sluiten. Dat kan helaas niet (zie hierover het eerste nadeel dat ik later benoem); je zal wel degelijk nog wat extra korting moeten sparen om dit gratis geld te kunnen laten uitkeren.

Wat zijn de nadelen van MijnKorting? 3 nadelen

Tot nu toe heb ik een heel zonnig beeld van MijnKorting geschetst, maar eerlijk is eerlijk, er kleven natuurlijk ook nadelen aan dit platform. Geen enkele dienst is perfect, en datzelfde geldt uiteraard ook voor deze site. Voordat je besluit of MijnKorting iets voor jou is, moet je dus ook de volgende nadelen van dit platform kennen:

 1. Het duurt even voordat je je geld uitbetaald krijgt
 2. De extra korting is meestal niet heel hoog
 3. De kortingen kunnen je ertoe aanzetten om juist meer uit te geven

Nadeel 1: Het duurt even voordat je je geld uitbetaald krijgt

Op papier klinkt het natuurlijk heel mooi dat je cash geld uitbetaald krijgt, simpelweg voor het doen van online aankopen. Dat is het natuurlijk ook wel, maar je moet ook weten dat je dit geld niet meteen uitbetaald krijgt. Je zal eerst een minimumbedrag moeten sparen voordat je je geld kunt laten storten op je rekening. Verwacht dus niet dat er komend weekend al stortingen zullen komen.

Het gaat om een bedrag van €12,50. Dit lijkt misschien niet heel veel, maar (door het nadeel dat ik hierna zal bespreken) kan het best even duren voordat je dat bedragje bij elkaar hebt gespaard. Je moet daarom wel geduld hebben als je geld wil verdienen met MijnKorting, want je zult dus even moeten wachten tot je kortingen op je eigen bankrekening staan.

Ook de verwerking van kortingen kan behoorlijk lang duren. Kijkend naar reviews van gebruikers is dit een nadeel dat vaak wordt genoemd. Sommige webshops verwerken de korting na een paar dagen, maar in sommige gevallen duurt het maanden tot de korting eindelijk eens verschijnt op je MijnKorting-account. Dit maakt dus dat je nóg langer moet wachten op je geld.

“Wachten is natuurlijk vervelend, maar het is ook wel ongeveer het enige wat je hoeft te doen voor dit geld.”

Nog een klein pluspuntje te midden van al deze minpunten: de uitbetaling zelf gaat juist weer vrij snel. Wanneer je aangeeft dat je je geld graag uitbetaald wil hebben, zeggen de meeste gebruikers dat dit al na een paar dagen op hun rekening staat. Je moet dus lang wachten tot je je kortingen kan laten uitbetalen, maar als het eenmaal kan, dan is het wachten ook wel écht klaar.

Nadeel 2: De extra korting is meestal niet heel hoog

Wie de website van MijnKorting opent, ziet meteen staan dat je tot wel 15% korting kunt behalen via deze service. Dat klinkt natuurlijk hartstikke mooi, want dat is best een hoog percentage. Op die manier heb je die €12,50 natuurlijk best snel verdiend! Wat dit betreft, moet ik je echter teleurstellen: de meeste kortingen zijn lang niet zo hoog.

Zeker als je naar de meest gebruikte kortingen kijkt, wat vaak ook de kortingen bij de meest bekende winkels zijn (en dus de winkels die jij waarschijnlijk wel vaak gebruikt), krijg je een heel ander beeld. De kortingen op deze websites zijn vaak maar een paar procent. 5 procent is eigenlijk al hoog, meestal liggen de kortingen rond de 2 of 3 procent.

Korting is natuurlijk korting, dus als je een bepaalde webshop toch al wilde gebruiken, dan is alle korting natuurlijk mooi meegenomen. Denk echter niet dat je enorm veel geld zal gaan besparen, want dat is voor de meeste gebruikers simpelweg niet het geval. Het duurt vaak vrij lang tot je überhaupt genoeg geld hebt gespaard om het te laten uitkeren.

Natuurlijk kun je wel je winst vergroten door te kijken of er geen minder bekende webshops zijn die interessant zijn voor jou. Deze webshops bieden namelijk de hoogste kortingen. Kijk dus even goed rond op de site van MijnKorting als je iets zoekt, zodat je de hoogste kortingen eruit kan slepen. Vaak zal het zo zijn dat een bekende webshop niet de enige optie is.

Nadeel 3: De kortingen kunnen je ertoe zetten om juist meer uit te geven

In beginsel klinken kortingen natuurlijk als een ideale manier om geld te besparen. Je geeft minder geld uit (of krijgt in dit geval geld terug), dus het kan haast niet anders dan dat je op die manier geld bespaart. In theorie is dat natuurlijk ook zo, maar in de praktijk zorgen kortingen er juist vaak voor dat we stiekem méér geld uitgeven dan we anders zouden doen.

Denk er maar eens over na: waarom zou een bedrijf kortingen aanbieden als de meeste mensen hierdoor daadwerkelijk geld bespaarden? Een bedrijf wil winst maken, en kortingen zouden in dat geval alleen maar tot verlies lijden. Het enkele feit dat álle bedrijven (zelfs grote bedrijven met weinig concurrentie) kortingen aanbieden, geeft dus al wel aan dat er iets niet klopt.

“Bedrijven zijn er niet om jou te helpen geld te besparen, ze doen eerder het tegenovergestelde.”

Mensen kopen sneller iets als er korting op zit, omdat ze het idee hebben dat ze zo’n korting niet kunnen laten liggen. Hierdoor kopen ze echter ook dingen die ze anders helemaal niet zouden kopen (of in ieder geval in grotere aantallen dan normaal). Bij elkaar zorgt dit er maar al te vaak voor dat je alleen maar meer geld uitgeeft dan de bedoeling was.

Dat is natuurlijk vervelend, maar je kunt dit psychologische effect natuurlijk ook tegengaan. Nu jij je ervan bewust bent dat kortingen dit doen, kun je hier rekening mee houden. Door simpelweg niet meer te kopen dan normaal, kun je daadwerkelijk geld besparen door middel van kortingen. Hier moet je je dus wel continu van bewust blijven, anders lijd je eerder verlies dan winst.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *