Snel Geld Verdienen Naast Je Studie? 11 Beste Manieren

Het leven van een student is duur, zeker als je naast je studie ook nog een druk sociaal leven hebt. Om dit allemaal te kunnen bekostigen kun je natuurlijk van Ome DUO geld lenen, maar je kunt er ook voor kiezen om naast je studie geld te verdienen. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om geld naast je studie te verdienen. Daarom heb ik in dit artikel de 11 beste manieren op een rijtje gezet.

De manieren die in de onderstaande lijst zijn opgenomen, sluiten dus goed aan bij je studie. Dit kan op verschillende vlakken. Als aanvulling op je sociale leven, als intellectuele uitdaging of als manier waarop je werk en studie kunt combineren. Dit kan door te studeren tijdens het werken, oftewel betaald studeren.

Manier #1: Bijbaantje in de horeca

Dit is misschien wel het meest typische studentenbaantje dat er is. In plaats van dat je alleen maar naar de kroeg gaat om bier te drinken, ga je het nu ook schenken. Daarmee heb je wel de gezelligheid van de kroeg de hele tijd om je heen. Daarnaast ga je met gevulde in plaats van met lege zakken naar huis aan het einde van de avond.

In de horeca krijg je daarnaast vaak de mogelijkheid om samen met je vrienden te werken. Er worden namelijk regelmatig nieuwe medewerkers gezocht. En ook voor werken geldt: gedeelde smart is halve smart. Daarnaast is in een kroeg werken een ontzettend geschikte manier om snel veel mensen te leren kennen. Dit kan goed van pas komen, zeker als je net in een andere stad bent gaan wonen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manier #2: Onderzoek doen

Op HBO- en WO-instellingen wordt er naast het onderwijs, natuurlijk ook volop aan onderzoek gedaan. Maar de lectoren en professoren kunnen dit onderzoek niet allemaal in hun eentje doen. Daarom zijn er doorlopend vacatures van onderzoeksgroepen die nog helpende handen nodig hebben. Als student kun je in dit gat duiken en zo wat extra geld verdienen.

Het doen van onderzoek binnen een onderzoeksgroep heeft voor een student een aantal mooie voordelen. Die voordelen heb ik hieronder kort op een rijtje gezet:

 • Het is een mooie aanvulling op je CV: Het doen van onderzoek is een serieuze bezigheid die veel van een student vergt. Werkgevers zijn altijd op zoek naar mensen die tijdens hun studie al dergelijke ervaringen opgedaan hebben. Het doen van onderzoek staat dus erg goed aangeschreven en is daardoor een fantastische aanvulling op je CV.
 • Het verdient goed: Als student-assistent verdien je een stuk beter dan in bijvoorbeeld de horeca. Hierdoor hoef je dus minder te werken om op hetzelfde salaris uit te komen en heb je dus meer vrije tijd.
 • Je werkt waar je studeert: Als je binnen je eigen onderwijsinstelling een functie als onderzoeker weet te bemachtigen, kun je daar werken waar je ook studeert. Dit heeft in ieder geval het grote voordeel dat je geen extra reistijd hebt. Daarnaast is het voor je carrière ook positief.
 • Je doet vaardigheden op waardoor je een betere student wordt: Als jij veel extra onderzoek doet, zul je op den duur ook een betere onderzoeker worden. Dit heeft weer positieve gevolgen voor je cijfers.

Manier #3: Ambassadeur worden van je onderwijsinstelling

Onderwijsinstellingen zijn altijd op zoek naar nieuwe studenten. Om nieuwe studenten te lokken worden er bijvoorbeeld verschillende scholenbezoeken afgelegd. Ook worden er open dagen georganiseerd. Op deze open dagen kunnen scholieren kennismaken met de onderwijsinstelling. Het bezoeken van scholen en het organiseren van open dagen, daar zijn studenten voor nodig.

En studenten die dit doen krijgen betaald door de Universiteit.

Het is enorm leuk werk om te doen. Je krijg namelijk betaald om enthousiast te vertellen over je eigen studie. Daarnaast kun je, als je ook nog op scholenbezoek gaat, betaald krijgen voor het reizen met de trein en het zien van andere delen van Nederland. Daarnaast wordt er bij de planning rekening gehouden met je eigen studie.

Manier #4: Bijles geven

Als je gaat studeren, heb je zelf met succes de middelbare school afgerond. Dit betekent dat je uitermate geschikt bent om bijles te gaan geven aan scholieren op de middelbare school. Je moet wel even bij jezelf even nagaan in welke vakken je graag bijles zou geven waar je ook daadwerkelijk goed in was.

Het geven van bijles aan scholieren op de middelbare school wordt dikwijls gedaan door studenten die net begonnen zijn met studeren. Als je al wat langer studeert, dan kun je ook bijlessen of tentamentrainingen gaan geven aan studenten van je eigen opleiding.

Daarnaast kun je ook nog aan de slag gaan als examentrainer. Daarmee kun je in twee dagen tijd tot wel €250 euro verdienen door een klas vol scholieren van de middelbare school te trainen voor een examen in een bepaald schoolvak. Hiervoor wordt wel vaak een 7 of een 8 op je eigen diploma voor het desbetreffende vak vereist.

Manier #5: Samenvattingen en aantekeningen verkopen

Er bestaat in het Hoger Onderwijs een levendige handel in samenvattingen en aantekeningen van uiteenlopende colleges en boeken. Hoogste tijd voor jou om daar een slaatje uit te slaan. Het mooie van dit werk is dat het nauwelijks als werk voelt. Je moet immers toch al die boeken lezen voor je studie en samenvattingen maken voor je tentamen.

Laat anderen tegen een zacht prijsje meeprofiteren!

Ik zal even een kort rekenvoorbeeld geven dat zal laten zien hoe makkelijk het is om geld te verdienen met het maken van een samenvatting. Stel je voor het boek wat je moet lezen kost €50. Jij kunt dan een samenvatting maken en daar bijvoorbeeld €5,00 voor vragen. Bij 10 afnemers heb jij je kosten voor het boek er al uit.

Maar als we even ervan uitgaan dat er 300 studenten zijn die het vak volgen. Je kunt ervan uitgaan dat zeker 20% van de studenten liever €5,00 aan je samenvatting uitgeeft, dan €50,00 aan een boek dat ze liever niet lezen. Je kunt deze mensen bereiken door goede reclame voor jezelf te maken. 20% van 300, dat zijn 60 studenten. Als die allemaal €5,00 betalen, levert dat een omzet van maar liefst €300,00 op.

Dat betekent dat je €250,00 overhoudt voor alleen die ene samenvatting van dat ene boek. Dat is een lekkere bijverdienste. Bovendien worden er meestal meerdere vakken tegelijkertijd gegeven.  Dat betekent dat jij bijna je hele studentenleven kunt financieren door alleen je samenvattingen tegen meerprijs openbaar te maken.

Manier #6: Word promoter!

Als student reis je regelmatig met de trein. Meer dan eens word je bij het verlaten van het station opgewacht door mensen die je graag een abonnement voor een krant of een goed doel willen verkopen. Deze mensen worden over het algemeen als ‘irritant’ bestempeld. Daarnaast zijn er ook vaak mensen die gratis samples uitdelen. Deze hebben een veel positiever imago.

De mensen die samples uitdelen van producten noemen we ook wel promoters. Dit zijn heel vaak studenten. Studenten worden hiervoor gekozen omdat ze een jonge, frisse en vlotte uitstraling hebben. Het leuke aan dit werk is dat je veel in de buitenlucht werkt, een gezellig team vormt met andere studenten en natuurlijk veel gratis samples van producten mee naar huis kunt nemen.

Manier #7: Nachtportier

Nachtportier zijn is eigenlijk de ideale bijbaan voor een student. Als nachtportier zit je namelijk in de late uurtjes achter de receptie van bijvoorbeeld een hotel. Af en toe loop je een rondje om wat zaken te inspecteren, maar meestal zit je gewoon op wacht. Omdat je niet de hele tijd bezig bent, maar wel wakker moet blijven, is dit het ideale moment om je studieboek erbij te pakken.

Je kunt dus letterlijk studeren tijdens je werk. Daarnaast is het bijna altijd muisstil, zeker als je een gebouwencomplex dat geen hotel is moet bemannen. Voor iedere student die geen moeite heeft met af en toe een nachtje doortrekken, is nachtportier zijn een droombaan.

Een kennis van mij heeft tijdens zijn studie drie jaar als nachtportier van een grote hotelketen gewerkt. Hij deed dit 6 avonden per maand en kon daarvan vrijwel zijn hele studie bekostigen. En waar wij uren achter elkaar in de Universiteitsbibliotheek waren, hoefde hij nooit meer te studeren omdat hij tijdens zijn werk al alles grondig had doorgenomen.

Manier #8: Chauffeur

Veel studenten hebben wel een rijbewijs, maar nog geen eigen auto. Dat is jammer, want autorijden is hartstikke leuk. Als je een baan als chauffeur neemt kun je dit gemis ondervangen. Als chauffeur zijn er in principe twee opties:

 1. Personenvervoer: Als je als chauffeur aan personenvervoer gaat doen, rijd je dus met een passagier van A naar B. Dit kan als persoonlijk chauffeur van iemand die hoog in de boom zit bij een organisatie, maar ook als taxichauffeur voor een taxicentrale.
 2. Wagenvervoer: Daarnaast kun je als chauffeur ook aan wagenvervoer doen. Wat je in deze functie doet, is het ophalen van huurauto’s. Als een klant een auto heeft gehuurd in Arnhem, maar deze in Den Helder weer afgeeft, moet de auto uiteindelijk wel weer in Arnhem belanden. Een chauffeur gaat deze auto dan ophalen en rijdt deze terug naar Arnhem.

Een mooie bijkomstigheid van deze baan, is dat je vaak mag rijden in hele mooie en dure auto’s. Deze zou je vaak in geen honderd jaar kunnen betalen. Als je dit werk al langer doet, mag je misschien af en toe zelfs naar het buitenland. Vooral voor autoliefhebbers is dit de ideale baan!

Manier #9: Babysitter

Je zou kunnen zeggen dat de functie van babysitter vrij sterk lijkt op die van nachtportier. In principe houd je een bepaald gebied (of één of meerdere mensen) in de gaten. Nu vergt het zijn van babysitter wel wat meer pro-activiteit. Kinderen kunnen namelijk nogal druk zijn en die verwachten dan ook een compleet entertainmentteam.

Maar zeker tijdens de avonduren, als de kinderen waar je als babysitter op moet letten naar bed zijn, kun je gerust een beetje studeren tijdens het werken. Dus als jij goed met kinderen bent en in de avonduren studeert, dan kun je een baantje als babysitter te nemen. De werktijden zijn namelijk ook heel erg flexibel en dikwijls aan te passen op je rooster.

Manier #10: Festivalmedewerker

De tiende manier waarop je als student geld zou kunnen verdienen is een ontzettend leuke manier, zeker als je een muziekliefhebber bent. Als student ga je natuurlijk regelmatig naar festivals. Maar iedereen die wel eens naar festivals gaat weet dat dat een dure hobby kan zijn. Daarom zou ik je adviseren om als student gewoon te gaan werken op festivals.

Dat kan op verschillende manieren. Er zijn echt heel veel verschillende baantjes op een festivalterrein, denk hierbij aan:

 • Het verkopen van muntjes
 • Het verkopen van consumpties
 • Het bewaken van het festivalterrein
 • Commerciële EHBO-dienstverlening
 • Op- en afbouwen van het festivalterrein

Het mooie van deze baantjes is dat je tijdens het werken meestal ook lekker kunt genieten van de muziek en de liveoptredens.

Manier #11: Geld verdienen met Geldgorilla!

De laatste en beste manier om geld te verdienen als student is geld verdienen door middel van GeldGorilla . Want waar alle bovenstaande manieren leuk zijn om een beetje geld te verdienen, kun je met GeldGorilla echt een goed inkomen genereren. En geld verdienen met GeldGorilla is eigenlijk vrij simpel. Hoe het werkt zal ik hieronder kort toelichten.

GeldGorilla heeft een videoprogramma genaamd GeldGorilla Geheimen. Met dit programma kun je op een makkelijke manier geld verdienen, zonder dat je hier extra kosten voor hoeft te maken. Dit maakt het ook zo geschikt om dit op te pakken voor naast je studie.

Door het volgen van het programma leer je hoe je minimaal €2950 per maand kunt verdienen. Dus waar wacht je nog op? Het is de hoogste tijd om geld te gaan verdienen met GeldGorilla!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Snel Geld Verdienen Naast Je Studie? 11 Beste Manieren"

 1. Dwight

  says:

  Ben benieuwd

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *