Geld Verdienen Met Toluna? Online Test + 5 Alternatieven

Wil je in je vrije tijd wat extra geld verdienen? Dan kun je een platform zoals Toluna Group gebruiken voor hun enquêtes en marktonderzoek. In ons Toluna-artikel bespreken we of de site een haalbare manier is om online geld te verdienen en leggen we je uit hoe Toluna precies werkt.

Toluna

Met meer dan negen miljoen deelnemers aan enquêtes beweert Toluna ”s werelds grootste community voor sociaal stemmen” te zijn, en terecht: Toluna is een wereldwijde enquêtegemeenschap en leverancier van enquêtetechnologie. Dit platform wordt beheerd door de Toluna Group, een gerenommeerde organisatie die gespecialiseerd is in onderzoek via internet.

Voor mensen die betaald willen worden om enquêtes in te vullen, is Toluna een haalbare optie. Met een sterk abonneebestand en een aantrekkelijke klantenportefeuille is Toluna gemakkelijk één van ’s werelds populairste enquêtesites.

De grote verscheidenheid aan enquêtes, waarvan de deelnemers beweren dat ze de ‘meest interessante’ zijn onder betaalde enquêtebedrijven, heeft Toluna veel lof opgeleverd, maar helaas voor enquêteurs is het bedrijf ook één van de laagstbetalende. Het korte antwoord op de vraag of Toluna het waard is, is: het is misschien de moeite waard, met gegronde verwachtingen en veel vrije tijd!

Gratis stappenplan: Verdien minimaal €2950 per maand vanuit huis

Ontdek gratis hoe je een volledig inkomen verdient op internet…

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Gaan Verdienen

Wat is Toluna

Toluna is dus een online gemeenschapsplatform met een overzicht van frequente enquêtes die je kunt invullen in ruil voor beloningen. Gebruikers die deze enquêtes invullen, staan bekend als ‘Toluna Influencers‘ – zo genoemd omdat de enquêtes die je invult, worden gebruikt door grote merken om hen te helpen erachter te komen wat ze goed doen, wat ze verkeerd doen en wat ze zouden moeten doen in de toekomst.

Toluna-influencers worden uitbetaald in de vorm van punten, die op hun beurt kunnen worden ingewisseld voor een reeks dingen, waaronder cadeaubonnen, wedstrijdinzendingen of ouderwets geld.

Maar enquêtes zijn niet de enige manier om beloningen te verdienen op Toluna – je kunt wat extra goodies verdienen door interactie met de Toluna-gemeenschap, het spelen van spelletjes en, als je geluk hebt, het winnen van de dagelijkse loterijtrekking van de site.

Toluna is een betaalde enquêtegemeenschap die wordt beheerd door Toluna Group, een marktonderzoeksbureau dat technologie gebruikt om marktinzichten te verzamelen voor bedrijven van verschillende groottes.

Het bedrijf heeft 16 kantoren in Europa, Azië-Pacific en Noord-Amerika, en werkt samen met een aantal van ’s werelds toonaangevende marktonderzoeksbureaus. Een aantal grote en gewaardeerde bedrijven vertrouwen op Toluna voor marktonderzoek (bijv. Time Magazine, de Financial Times, Advertising Age).

Toluna Group gebruikt een geautomatiseerd platform voor consumenteninzichten genaamd TolunaInsights, waarmee klanten toegang hebben tot beheerde services, en op maat gemaakte digitale programma’s voor consumenteninzichten kunnen maken via technische services.

TolunaInsights is ontwikkeld als aanvulling op Toluna’s geautomatiseerde onderzoeksplatform genaamd QuickSurveys – een enquêteplatform waarmee klanten miljoenen enquêteurs (of Toluna Influencers) kunnen aanboren.

Beloningen Toluna

Net als andere betaalde enquêtesites, beloont Toluna zijn abonnees met punten in ruil voor deelname aan een breed scala aan online activiteiten. Punten kunnen worden ingewisseld met items uit bekende winkels of direct contant geld.

Net als bij andere enquêtesites is deelname aan Toluna volledig gratis. Hoewel de nadruk vooral ligt op enquêtes, zijn er verschillende manieren om geld te verdienen op de site.

Door zich aan te melden bij Toluna.com kunnen gebruikers zelf Toluna Influencers worden en enquêtes beantwoorden die door klanten van Toluna Group zijn ingediend.

Afgezien van betaalde enquêtes krijgen Toluna influencers toegang tot een verscheidenheid aan betaalde online activiteiten, waaronder dagelijkse deelname aan opiniepeilingen en zogeheten ‘sweepstakes’ (hierover later meer).

Met voldoende tijd en inspanning kunnen Toluna Influencers verschillende cadeaus en beloningen mee naar huis nemen terwijl ze wat extra geld verdienen. Er zijn twee soorten enquêtes beschikbaar in Toluna: lange enquêtes die ongeveer 10 tot 20 minuten duren om in te vullen, en korte ‘profielenquêtes’ die minstens een minuut of twee duren.

Met profielonderzoeken kan het systeem van Toluna meer over je te weten komen, zodat het je onderzoeken kan sturen die relevanter zijn voor jouw doelgroep. Als je bijvoorbeeld in één van de profielonderzoeken aangeeft dat je een laptop hebt, zal Toluna je eerder onderzoeken sturen over laptopvoorkeuren en -ervaringen.

De langere enquêtes zijn beschikbaar in verschillende categorieën, waaronder automotive, lifestyle, food en business. De website heeft een gebruiksvriendelijke “enquêtecentrum”-pagina die alle beschikbare categorieën weergeeft.

Nadat je op een categorie hebt geklikt, laat Toluna je een hele reeks onderzoeken zien die betrekking hebben op de categorie, samen met het aantal punten dat je zou kunnen verdienen en de geschatte voltooiingstijd. Bij de meeste van deze enquêtes word je naar een site van een derde partij geleid.

Behalve de enquêtes die in het enquêtecentrum worden vermeld, ontvang je ook enquête-uitnodigingen via e-mail. Gezamenlijk ontvang je ongeveer 7 tot 10 enquêtes per dag, maar er zijn mogelijkheden om nog langere enquêtes in te vullen.

Terwijl andere enquêtesites je meestal enquêtes sturen waarin je niet echt geïnteresseerd bent, biedt Toluna je de vrijheid om te kiezen wat je het meest relevant acht, en dit is het unieke verkoopargument van Toluna.

Bij het beantwoorden van talloze enquêtes, kan het zijn dat verveling een obstakel is, waardoor de meeste enquêteurs niet veel kunnen verdienen. Ze willen al snel stoppen met de enquêtes omdat ze saai zijn.

Relevantere en interessantere enquêtes zorgen voor een aangenamere ervaring en daarom kan Toluna een geweldige optie zijn. Als je houdt van wat je doet, voelt het niet als werk.

Zoals bij de meeste betaalde enquêtesites, is het niet gegarandeerd dat gebruikers in aanmerking komen voor elke enquête. Dit gebeurt wanneer de demografie van de gebruiker niet overeenkomt met de doelmarkt waarvoor de enquête is ontworpen, of wanneer de enquête al is ingevuld.

Voor enquêteurs is dit een veel voorkomend pijnpunt. Het beantwoorden van enquêtes om er halverwege achter te komen dat ze er niet voor in aanmerking komen, is een verspilling van tijd en zenuwen.

In onze ervaring biedt Toluna een slagingspercentage van 25% tot 35%. Dit lijkt misschien laag, maar het is hoger dan het percentage van de meeste betaalde enquêtesites die we hebben getest. Houd er rekening mee dat dit percentage exclusief profielenquêtes is. Die enquêtes zijn geen goede manier om punten te genereren, aangezien je er maar een paar kunt beantwoorden.

In de meeste gevallen wordt het snel aan gebruikers duidelijk gemaakt als ze ergens niet voor in aanmerking komen, waardoor je weinig tijd verspilt aan het invullen van nutteloze enquêtes. Andere keren meldden gebruikers echter dat ze een paar minuten moesten besteden aan het beantwoorden van vragen voordat ze alsnog werden gediskwalificeerd.

Net als andere betaalde enquêtesites biedt Toluna een troostprijs aan voor gediskwalificeerde gebruikers. Bij elke diskwalificatie doe je mee aan een maandelijkse sweepstake. Om in aanmerking te komen voor meer enquêtes, raadt Toluna aan om zoveel mogelijk profielenquêtes in te vullen.

5 Alternatieven voor Toluna

1.     SAMSAM

SAMSAM is het consumentenpanel van SAMR- marktvinders online. Per e-mail ontvang je van SAMSAM een uitnodiging om aan een verscheidenheid aan enquêtes deel te nemen. SAMSAM is een zeer goed georganiseerde organisatie. Ook op het gebied van privacy is SAMSAM erg professioneel, aangezien zij een certificaat hebben waarmee aangetoond kan worden dat zij op een juiste manier omgaan met jouw gegevens.

Deelname aan SAMSAM-enquêtes is geheel gratis en je zit nergens aan vast. Dat betekent dus dat je ieder moment je account op kunt zeggen en kunt stoppen met de enquêtes invullen. Je zult enquêtes ontvangen van veel verschillende bedrijven en merken. Op die manier zal je je niet vervelen tijdens het maken van de enquêtes.

Tevens maak je ook kans op grote prijzen; hoe meer enquêtes je invult, hoe hoger de kans is op een leuke en grote prijs. Tot slot kan je zelf bepalen welke enquêtes je wel en niet wilt invullen op SAMSAM.

2.     Opinieland

Ook Opinieland is een website waarmee je geld kunt verdienen door middel van het invullen van enquêtes. Je kunt je gemakkelijk via de website inschrijven en zelfs kun je dit doen met je Facebookaccount als je dit fijner vindt!

Als je je eenmaal aangemeld hebt, zal je een mail ontvangen waarmee je je aanmelding kunt afronden. Hierna kun je direct aan de slag met de enquêtes en met geld verdienen! Supermakkelijk dus.

Door middel van deze online enquêtes kan je betaald invloed uitoefenen op diensten en producten die dagelijks door veel mensen worden gebruikt. Daarnaast maak je ieder kwartaal ook nog eens kans op €2000,- als je punten spaart en die inzet voor de loterij. Ook kun je, als je dat wilt, je punten gebruiken om geheel gratis goede doelen te steunen!

Ook Opinieland is dus een goed alternatief voor Toluna als het gaat om geld verdienen met enquêtes.

3.     Global Test Market

“Rewarding experience” is de slogan van Global Test Markets. Met andere woorden: wij bieden veel betaalde enquêtes aan. Dat is natuurlijk waar jij naar op zoek bent!

Het moment dat je jezelf op de website begeeft, kun je direct geld gaan verdienen door enquêtes in te vullen.

De site staat bekend als zeer betrouwbaar, waardoor jij met vertrouwen aan de slag kunt gaan. De enquêtes die de website heeft, zijn heel uiteenlopend, waardoor je altijd wel een enquête hebt die je in kunt vullen en waarmee je geld kunt verdienen.

4.     I-Say

I-Say is ook een fantastische website om geld te verdienen vanuit huis. Ook op deze site is het weer heel gemakkelijk om een account aan te maken; binnen enkele minuten kun je al aan de slag. Er wordt wederom een e-mail naar je verstuurd waarmee je je account kunt activeren, en hierna kun je beginnen met de betaalde enquêtes. Met deze enquêtes kun je punten verdienen.

Je zult via i-Say echter geen testproducten ontvangen. Enkel via internet zal je enquêtes in moeten vullen over diensten en producten waar je al eens gebruik van hebt gemaakt. Op de website zal je verschillende manieren vinden waarop je punten kunt sparen of geld kunt verdienen. Deze zullen we hieronder kort bespreken:

 • Betaalde enquêtes: dit is uiteraard de snelste en beste manier om geld te verdienen. Hoeveel je verdient, is altijd afhankelijk van het aantal enquêtes dat je per dag voltooit.
 • Loyalty-programma: Iedereen die deelneemt aan Ipsos i-Say kwalificeert zich direct voor het loyalty-programma. Logischerwijs is het zo dat hoe meer enquêtes je invult, hoe hoger de bonus Voor 5 enquêtes krijg je bijvoorbeeld 25 punten, voor 15 enquêtes 50 en voor 200 enquêtes 600 punten. Als je dus veel punten wilt verdienen, moet je echt aan de slag gaan!
 • Wedstrijden: op i-Say kun je ook deelnamen aan wedstrijden. Zo kun je bijvoorbeeld mee doen aan een welkomsttrekking. Hiermee kun je al direct €100,- winnen en deze trekking vindt elke 4 maanden plaats. Ook is er een click-trekking waarmee je in één klap 000 punten kunt winnen. Hier kun je gemakkelijk aan mee doen door de vragen die op je profiel verschijnen te bekijken en te beantwoorden.
 • Vrienden uitnodigen: Door je vrienden uit te nodigen voor i-Say krijg je ook een beloning. Je logt simpelweg in en stuurt een persoonlijke uitnodiging naar je vrienden. Elke vriend die zich via jouw link aanmeldt en in jouw land woont, levert je 100 punten op!
 • Community: Tot slot willen we je laten weten dat i-Say een fijne community heeft waar je veel gelijkgestemde kunt vinden. Je kunt je eigen vraagstukken posten op het platform, maar ook reageren op anderen die hetzelfde hebben gedaan.

5.     Panelclix NL

Deze site staat bekend als het beste panel van Nederland en is ook specifiek voor Nederlanders bedoeld. Bij deze site zal je de hoogste beloningen krijgen en deze beloningen worden ook razendsnel uitbetaald naar je bankrekening.

Het inschrijven is weer heel gemakkelijk en snel gedaan. Ook kun je snel aan de slag met het verdienen van geld met de enquêtes van Panelclix. Daarnaast is het leuk om te weten dat je als je je inschrijft direct geld op je rekening gestort krijgt (€2,55). Het is niet veel, maar het is natuurlijk wel een leuk begin.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time €2950 per maand kan verdienen

Ontdek de  gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek Meer Over Geld Gorilla Geheimen

Over de auteur Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Geld Verdienen Met Toluna? Online Test + 5 Alternatieven"

 1. Siska

  says:

  Welke enquêtes of anders kan je het beste wat inkomen verdienen?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *